MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml
Publikováno 13 duben 2008 - 19:27
Publikováno 13 duben 2008 - 20:20
Bubaci napsal/a:
Diky, bohuzial ked stiahnem GPX pomocou moziga, tak sa mi do geoscountu nenacita - vyhodi error - unable to load xml... preto to riesim LOC subormi...
Pokud Bubaci mluvi o programu "Geoscout", tak ten GPX z Moziga bezproblemu nacte. Akorat co mi vadi, ze prvni se objevi GC... a nazev kesky je az nekde vzadu. Ale za to autor Moziga urcite nemuze a pravdepodobne to ani neovlivni.
Publikováno 13 duben 2008 - 20:36
Ale ved som uviedol "Skusal si nastavenie UTF-8 /v nastaveniach/pre vysledne kodovanie?"Bubaci napsal/a:
ak poradis ako, tak skusim. Teraz som skusil vygenerovat GPX inym programom a vypada to, ze to vali...
Presnejšie - "Voľba CodePage pri exportoch" nastav na UTF-8...
Publikováno 14 duben 2008 - 11:00
pospecom - mne to prehadzovanie mena robi taky - docela blbe, hlavne ak sa orientujem vzdy podla nazvu kesky. Toto je zalezitost asi toho Geoscoutu, co? Asi zostanem pri svojich LOC suboroch
Publikováno 14 duben 2008 - 21:32
V galérii je k dispozícii inštalácia MoZiGo 1.0.0.70
- využíva podrobné letecké mapy.atlas.sk na pripojenie mapky ako prílohy k listingu
- multikešky zobrazí s max rozlíšením 2500x2500pixelov so všetkými stageami,parkingom atď. vo vlastnom "minivieweri" kompatibilnom s OZIexplorerom - ale dajú sa pouziť iba jpg mapy...
- automaticky generuje ciachovací map súbor spolu s jpg mapou pre priame použitie v OZIexploreri
Orto mapy sú len pre Slovensko a blízke okolie hraníc a kešky registrované na Slovensku...
Tiež je v galérii pribalená ukážka hotových map súborov pre tých ktorý používaju Oziexplorer v PC...
Publikováno 15 duben 2008 - 7:37
Publikováno 16 duben 2008 - 19:37
http://earth-info.ng...l/namefiles.htm
su databazove udaje o zaujimavych bodoch pre jednotlive krajiny.
Do moziga som doplnil moznost importu pre tieto data. Nechal som sa inspirovat Oziexplorerom, ktory s tymito datami tiez vie pracovat. Tieto data su zatriedene do roznych kategorii - je ich pomerne vela a bol by som rad, ak by sa nasiel niekto kto by tieto kategorie prelozil z anglictiny do slovenciny/cestiny - ja si na takuto ulohu netrufam.
Tuto verziu MoZiGa som umiestnil na galeriu, odkial si ju znamym sposobom mozete stiahnut.
Instalacny archiv je o cca 1Mbyt vacsi prave koli horespominanym datam - zaujimavych gps bodom...
Odkaz do galerie
http://galeria.geoca...ls.php?album=34
Publikováno 17 duben 2008 - 8:12
Publikováno 18 duben 2008 - 16:03
- podporuje export do formátu loc...
- v nastaveniach sa dá vybrať výstupné kódovanie a to čo bude ako meno bodu - buď GCmeno alebo meno kešky
Exportujú sa len geocache body addwpt sa neexportujú
Publikováno 20 duben 2008 - 19:32
Publikováno 23 duben 2008 - 11:44
Pomocou MoZiGa 1.0.0.86 ľahgo vygenerujete zoznam bodov a v Google Earth si ich pozriete...
Nová verzia v galérii na http://galeria.geoca...ls.php?album=34
Publikováno 24 duben 2008 - 19:45
- podpora pre GoogeEarth
- jednoduchym vybratim kesky/kešiek/ v hlavnom zozname na jedno kliknutie MoZiGo vytvori kml subor pre GooogleEarth, pre spravnu funkciu musíte mať samozrejme nainštalovaný GE a povolenú asociáciu na súbor kml pre GE.
- rozpoznáva sa typ kešky, Reference point,Parking, Question to Answer a to či ste kešku už našli alebo nie typom ikony
Samozrejme uvítam podmety a návrhy...
Publikováno 25 duben 2008 - 19:17
- odstránená chyba pri cache typu letterbox
- do "Tu hľadaj" a teda aj do mapkového hľadania doplnený checkbox "Mnou nájdené neponúkaj /smolinko/
- zoznam doplnený o grafické zobrazenie TB a mine cache - súbory lst naďalej kompatibilné
- zvýšená výška riadku na úkor webbrowsera - ten je dostupný cez zvačšenú šírku okna
Sú tam aj listingy cz,svk a rakúska k dnešnému dňu /bez súradníc/.
Password do galérie je "mysterka level 1.3333"
Publikováno 28 duben 2008 - 12:28
Publikováno 29 duben 2008 - 19:45
Export do gpx Colorado formátu ktorý obsahuje
- shortdescription
- longdescription
- všetky wpt body ku keške
- logy
Export dát do gpx formátu je z hlavnej stránky cez tlačítko na export wpt bodov - zatiaľ nie je na to zvláštne tlačítko.
Zatiaľ zbieram skúsenosti a budem rád za akékoľvek pripomienky nielen pre exporty do gpx pre colorado.
Publikováno 29 duben 2008 - 22:51
Publikováno 30 duben 2008 - 11:50
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů