Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#381 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 12:03

klama napsal/a:
Nie pre colorado to neplati ...ved neviem naco by to bolo, ked v colorado mas "bohatsie" informacie a netreba setrit miestom...
Ale pokial colorado spolupracuje s MS tak ti nic nebrani vyexportovat vo formate pre MS a potom poslat data do colorado...
Tieto skratky su vymyslene pre modely ako je 60CSx - kde naozaj treba setrit miestom aby sa vosla aj napoveda resp. popis wpt bodu.

V coloradu sice není třeba šetřit místem, ale když si vybírám ze seznamu keší, tak by se docela hodilo vědět jaký druh keše se pod uvedeným názvem skrývá.
V seznamu keší se mi totiž nyní zobrazuje pouze název keše a vzdálenost k ní.
  • 0

#382 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 12:18

Pokud je možnost exportovat samostatné GPX soubory obsahující vždy jeden typ keše, (GSAK) lze celkem jednoduchou úpravou přidat před název prefix, specifický pro konkrétní typ keše.
Já používám pro earth cache, které colorado navíc zobrazuje jako traditionalky, prefix "E-". Docela to pomáhá a navíc lze pak v Coloradu vyhledávat nejbližší keše podle typu.

Petr1868 napsal/a:
V seznamu keší se mi totiž nyní zobrazuje pouze název keše a vzdálenost k ní.

• 0

#383 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 12:54

dusivka napsal/a:
Kdyz jich mam ve vyberu cca 200 - kliknu na export - chrochta to - napise ze do exportu prevedl 200cache a kdyz mrknu na kartu export tak je tam jen 30.

To snad nie - vsimol si si, ze na stranke exportov vpravo je posuvna lista?

petr1878 napsal/a:
V coloradu sice není třeba šetřit místem, ale když si vybírám ze seznamu keší, tak by se docela hodilo vědět jaký druh keše se pod uvedeným názvem skrývá.

To cumim - to colorado neukaze ikonkou aka keska to je?
A naco su mu napr. tieto infomacie?
...
<sym>Geocache</sym>
<type>Geocache|Multi-cache</type>
<groundspeak:type>Multi-cache</groundspeak:type>
<groundspeak:container>Small</groundspeak:container>
...
Myslel som si ze to nejako zuzitkovava v podobe inej ikonky...

Cize je zmysluplne aj pre colorado export urobit volitelny nazov wpt bodu - podobne ako pre gpx?
  • 0

#384 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 13:19

klama napsal/a:

petr1878 napsal/a:

A naco su mu napr. tieto infomacie?
...
<sym>Geocache</sym>
<type>Geocache|Multi-cache</type>
<groundspeak:type>Multi-cache</groundspeak:type>
<groundspeak:container>Small</groundspeak:container>
...
Myslel som si ze to nejako zuzitkovava v podobe inej ikonky...

Cize je zmysluplne aj pre colorado export urobit volitelny nazov wpt bodu - podobne ako pre gpx?

Uvedené informace colorado zpracuje ale až když si otevřu kešku.
V samotném seznamu keší ikonka typu keše není uvedena, je uveden pouze název keše a vzdálenost k ní.
viz obrázek

Přiložený soubor (y)

• 0

#385 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 13:23

Ano, ani nejnovější firmware Colorada stále (!) neumí zobrazovat v seznamu symbol waypointu ani cache. To je věc, kterou kritizuji od začátku asi nejvíce a nechápu, proč těm Amokům trvá tak dlouho, než takovou banalitu laskavě doprogramují :@
Proto si musím upravovat GPX exporty a doplňovat před název kešky prefix podle typu (T-,M-,U-,E-,F-, a pod). Naštěstí to není nic složitého, pokud jsou GPX roztříděné dle typu (jeden GPX na jeden typ keší). Používám GSAK a ten to zatím v exportu pro Colorado neumí

klama napsal/a:

• 0

#386 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 13:27

Mion napsal/a:
... a nechápu, proč těm Amokům trvá tak dlouho, než takovou banalitu laskavě doprogramují :@

protoze by pak nemeli co delat a museli by je vyhazet :D
  • 0

#387 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 17:06

Inštalácia MoZiGo 1.0.0.69
Prináša
- GNS databázu Rakúska
- voliteľné názvy wpt bodov/kešiek a addwpt aj pre colorado
- csv pre SmartMap
Opravuje
- attachment mapiek pre turistické mapy Slovensko/lafy/
- upravený algoritmus kešiek <strike> /petr/

Na to aby ste si mohli stiahnuť inštalačku nemusíte byť registrovaný na galérii stačí uhádnuť heslo.:)

Tu si to môžete skúšať

Ak sa Vám to nepodarí, kontaktujte ma cez PM,SZ.
  • 0

#388 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 18:23

klama napsal/a:
Inštalácia MoZiGo 1.0.0.69
Prináša
- GNS databázu Rakúska
- voliteľné názvy wpt bodov/kešiek a addwpt aj pre colorado
- csv pre SmartMap
Opravuje
- attachment mapiek pre turistické mapy Slovensko/lafy/
- upravený algoritmus kešiek <strike> /petr/

Na to aby ste si mohli stiahnuť inštalačku nemusíte byť registrovaný na galérii stačí uhádnuť heslo.:)

Tu si to môžete skúšať

stáhl jsem si verzi 69
V mozigu jsem si nastavil na stránce nastavení pravidla tvorby názvu keše na typ + název
stáhl jsem si 20 vzorových keší, přidal je do seznamu na stáhnutí, označil je, dal přepisuj, tlačítkem transformuj exportuj stáhl keše do pc a poté přes Export dal exportovat do formátu Colorado.
vytvořený gpx soubor jsem nahrál do colorada ale v seznamu se mi objevily keše se starým názvem bez typu.
viz obrázek
Jak mám dostat do colorada názvy keší s typem?

Přiložený soubor (y)

• 0

#389 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 19:00

Hm pozri si v Mozille ako ten gpx vypada... Cela zmena je v tagu name Mystery <name>M-1. Ziarska</name> ... Tradicna <name>T-Hrad Sitno - Skalna vyhliadka</name> Predpokladam, ze z tohto tagu generuje colorado nazov kesky - zeby nie? Zeby to generoval z tagu urlname? <urlname>1. Ziarska</urlname> To by bolo dobre keby ste zistili jednoduchou editaciou v notepade suboru gpx. Petr1868 - ak v tom gpx mas tagy take ako som uviedol a naimortoval si to do colorada tak ako treba, potom neviem... Inak nemusis nic stahovat znova, staci oznacit a exportovat cez button urceny pre colorado...a staci trebars jedinu kesku - ide o princip...
  • 0

#390 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 19:45

@petr1868 Pozri sa do mailu
  • 0

#391 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 20:17

Nainstaloval jsem si MoZiGo .69. S instalací se stalo i to že doplněná místa v Hladaj Tu - Edituj mestá z předešlých verzí se přeinstalovala a už v seznamu nejsou. To je mi trochu nepříjemné. Dají se ty doplněná místa nějak obnovit ? Nebo se tam musí znovu naťukat ?
  • 0

#392 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 20:29

Dalo by se vkládání nových míst v Edituj mestá upravit tak, aby vložení souřadnic ve formátu N49°36.523' E16°52.643' (do pole ze kterého se souřadnice překonvertují do potřebného tvaru) mohlo použít ctrl+V. Ctrl+C si souřadnice někde naberu a ctrl+v je vložím a pak na jeden klik překonvertuji, zapíšu příslušné místo a je hotovo. Vkládání by se tak velmi zrychlilo. V záložce Pomůcky Geokešera ctrl+c/v funguje :P
  • 0

#393 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 20:33

Zial instalator preplacne mesta.ini, ak si to nemal dakde uchovane je to nenavratne prec :( - o dovod viac aby si zacal vyuzivat omnoho bohatsiu databazu GNS.:) Medzitym pribudol dalsi prispevok tak odpoviem touto editaciou ... @hopa Dalo, samozrejme, ze by sa to dalo, ale myslim si ze zadavanie miest cez GNS je jednoduchsie - najdes mesto tuktuknes a cez ctrl+insert nakopirujes a pripadne vlozis do miesta v tvare lat.xxxx,lon.xxxx cez shift+insert alebo pravou myskou copy/paste vlozit do prislusneho editacneho riadku...
  • 0

#394 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 20:44

Tak jsem se zatím s GNS dostal tam, že jsem si našel požadované místo, souřadnice jsem dostal do pole clipboard a co dál ? :o Jo funguje to. Trochu jsem se minul s tvou radou :D
  • 0

#395 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2008 - 21:46

Update MoZiGo na verziu 1.1.1.70
- colorado export s moznostou oznacenia kesiek podla typu

Na to aby ste si mohli stiahnuť update nemusíte byť registrovaný na galérii stačí uhádnuť heslo.:)

Tu si to môžete skúšať

Přiložený soubor (y)

• 0

#396 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 6:35

Colorado generuje z GPX souboru název cache z tohoto tagu:

<groundspeak:name>The Barrande's Rock / Barrandova skala</groundspeak:name>

Já si to upravuji dodáním prefixu např. na :
<groundspeak:name>E-The Barrande's Rock / Barrandova skala</groundspeak:name>
(příklad pro earthcache)

Takhle si upravuji GPXka ručně už nějakou dobu. po vygenerování je jen proženu PSPadem a nahradím text "<groundspeak:name>" za text "<groundspeak:name>E-" a pod. Zatím jsem totiž nestihl dodělat utilitku a makro, které by to řešilo koncepčně.

klama napsal/a:
<name>T-Hrad Sitno - Skalna vyhliadka</name>
Predpokladam, ze z tohto tagu generuje colorado nazov kesky - zeby nie?
Zeby to generoval z tagu urlname?
<urlname>1. Ziarska</urlname>
To by bolo dobre keby ste zistili jednoduchou editaciou v notepade suboru gpx.

• 0

#397 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 7:09

No dik...vcera sme to s petr1868 metodou pokus omyl zistili tiez... Mozigo terazky tento prefix generuje automaticky /ak to je v nastaveniach navolene samozrejme/... Este neviem ako to je s addwpt, kde tag <groundspeak:name> nie je... Tam snad berie nazov z <name>...
  • 0

#398 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 7:48

addwpt se importují jako běžné waypointy, takže z toho <name>

klama napsal/a:
Este neviem ako to je s addwpt, kde tag
<groundspeak:name>
nie je...
Tam snad berie nazov z <name>...

• 0

#399 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 138 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 8:59

Zkousim Ucim se zachazet s programem MoZIGo a zatim jsem se s nim nejak moc neszil. Ovladani mi zatim pripada hodne neprehledne a nedokazu se v nem orientovat. Chybi mi nejaky aktualni navod jak co udelat. Protoze jsem zadny navod nenasel, ptam se zde: jakym zpusobem je mozne najit seznam kesek podel trasy, kterou mam rekneme v souboru GPX? ZAroven predpokladam, ze v programu nemam ulozenou zadnou kesku. Musim napred kesky dostat do MoZiGa a potom nejak definovat filtr pomoci toho GPX nebo je mozne i naplnit kesky podle toho GPX? Pokud ano, tak jak?
  • 0

#400 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2008 - 9:19

Tu su navody v podobe videa

Ostatne ...

Alebo hladaj v clankoch na svk stranke

Bolo by nanajvys vhodne aby si sa s programom najprv naozaj oboznamil a az potom stahoval okolo trasy atd...

Mozno ked sa s tym oboznamis, prekvapis a napises navod, ktory bude zrozumitelny aj lamom...:)

V navodoch asi nie je asi este navod ako hladat pozdlz trasy...myslel som ze to je tak jednoduche...ale asi nie je:)

1.Mozigo vie importovat trasu v dvoch formatoch
gpx - z Mapsource
kml- z google
2.Pomocou MazuWeb si si vygeneroval databazu offline kesiek...a tuto s vyhodou mozes vyuzit lebo taketo generovanie je samozrejme o rad rychlejsie ako to druhe z webu...

3. nemas databazu podla bodu 2 a vtedy MoZiGo vsetko hlada na gc.com - trva to sice dlhsie ale je to vzdy aktualne...
  • 0

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama