Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#421 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 15:38

klama napsal/a:
Ok, to znie rozumne..blbe ale je ze ja neviem co treba doprogramovat...:(.inak by som to tam dal...mozno casom zistim...
Resp mozno by pomohol ten current.gpx pred a po zalogovani resp. vypnuti colorada - predpokladam ze to uklada tam ... teda mam na mysli original listing a po zalogovani original listingu - tieto dva stavy by sa snad mali preukazat v current.gpx pred a po...
Neviem, len typujem...skus mi toposlat ten subor pred a po zapisani zalogovania....snad mi rozumies ...

Právě jsem poslal ty soubory. :)
  • 0

#422 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 18:04

@hopa Porovnaval som tie dva current.gpx co si poslal, ale okrem casov je tam vsetko identicke...:( restartoval si colorado po zapise logu? Ak nie, este by snad stalo za pokus colorado restartovat aby bol nuteny zapisat stav z pamate do current.gpx... Alebo to zapisuje uplne inde...
  • 0

#423 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 18:49

klama napsal/a:
@hopa
Porovnaval som tie dva current.gpx co si poslal, ale okrem casov je tam vsetko identicke...:(
restartoval si colorado po zapise logu?
Ak nie, este by snad stalo za pokus colorado restartovat aby bol nuteny zapisat stav z pamate do current.gpx...
Alebo to zapisuje uplne inde...

Zapínal jsem ho a vypínal podle toho jak jsem ho připojoval k počítači. Zkusím to ještě zítra při nějakém odlovu. Kdo ví v jaké situaci se to do Colorada zaznamenává ?
  • 0

#424 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 21:10

Colorado si ukládá a pak načítá informace o keškách zařazených do nalezených ze souboru geocache_visits.txt. Pošlu ti ho mejlem. Není mi, ale jasná jedna věc. V souboru jsou uložené keše exportované z MoZiGa a Colorado je stejně nezobrazovalo. Jediné co mě napadá je to, že nějkou úpravou .gpx souboru se upraví i to co Coloredo pak nedokáže přečíst. Možná je tohle blábol nevím, nejsem programátor.
  • 0

#425 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 21:31

Koukal jsem do toho souboru a myslím, že vím čím by to mohlo být. :) 1: Aby si Colorado načetlo nalezenou keš musí být v souboru geocache_visit.txt uloženo pod GC-kódem. Je-li tam uloženo pod názvem keše Colorado keš nezobrazí v nalezených. 2: Poslední asi dobře zapsaná keš byla : GCX1CJ,2008-07-10T10:48Z,Found it,"". Tedy 9.7. 2008 byla exportována MoZiGem, asi den před nálezem. Další keš : Moravsk,2008-07-11T10:16Z,Found it,"". Tedy 10.7.2008 byla exportována MoZiGem, asi den před nálezem. Obě keše jsou z MoZiGa. mohlo dojít k tomu, že se v programu něco změnilo a to ovlivnilo místo kde se načítá GC kód keše a místo toho se načítá kousek názvu keše, to však Colorado odradí od zobrazení v nalezených keších. Zápisy keší: GC14NN7,2008-07-22T16:33Z,Found it,"" GC14A6V,2008-07-22T16:33Z,Found it,"" GCQ6GB,2008-07-22T18:44Z,Found it,"" GC197GF,2008-07-22T18:45Z,Found it," Jsou záznamy keší, na kterých jsem zkoušel zda Colorado zobrazuje nalezené keše, které jsem exportoval přímo z GC.com
  • 0

#426 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 21:40

Novsie verzie Moziga uz davaju do tagu <name> vzdy GCkod, teda je to rovnake ako original gpx... Skusal si to uz s gpx stiahnute novsou verziou Moziga?Lebo podla toho suboru co si poslal to boli este stare gpx ked som si myslel ze tag <name>urcuje pomenovanie v zozname a daval som tam nazov kesky... Skus si len tak akoze dat nejaky posledny log s novym gpx z moziga a "odlov ju".Ved to lahko vyeditujes v PC /opravis si falosny log/ a znova si to posles do colorada...
  • 0

#427 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 22:10

Tak jsem to zkoušel s mozigem .76. Je pravda, že "nalezené" keše se do souboru zapisují pod GC kódem. Problém však zůstal. Jakmile Colorado vypnu a zase zapnu nalezené keše se nezobrazí v nalezených ale hledaných. Už jsem z toho magor :(
  • 0

#428 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2008 - 22:30

Tak to nakonec vypadá nadějně. ;) Ze souboru pro zaznamenávání nalezených keší jsem umazal všechny keše až na jednu dobře zapsanou. A vyzkoušel jsem to. Závadu to neodstranilo. :( Tak jsem smazal ten soubor celý s tím, že se třeba vyrobí nový. A vyrobil a světe div se ! Keše uložené jako nalezené se objevily i po novém zapnutí. :D :D :D Zítra to ještě prubnu znovu, no věřím ve funkčnost nově vytvořeného souboru geocach_visit.txt. :)
  • 0

#429 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 7:58

Hu! Mám dnes problémy zřejmě s přihlášením na GC com. Nainstaloval jsem poslední verzi, po zadání přihlašovacích údajů se zobrazí stránky, v pravém horním rohu je psáno, že jsem přihlášen, ale dole vlevo v okně s nickem je namísto zelené červená. Při pokusu stáhnout kešky pak dojde jen ke stažení první stránky a když chci stáhnout další, jen to cvaká a stránky se nestahují. Zkoušel jsem i starší verze MoZiGa, ale se stejným výsledkem Je chyba na mém přijímači, nebo se to děje i vám ostatním ..?
  • 0

#430 Petr1868

Petr1868

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 8:01

Stan_Da napsal/a:
Hu! Mám dnes problémy zřejmě s přihlášením na GC com. Nainstaloval jsem poslední verzi, po zadání přihlašovacích údajů se zobrazí stránky, v pravém horním rohu je psáno, že jsem přihlášen, ale dole vlevo v okně s nickem je namísto zelené červená.

Při pokusu stáhnout kešky pak dojde jen ke stažení první stránky a když chci stáhnout další, jen to cvaká a stránky se nestahují.

Zkoušel jsem i starší verze MoZiGa, ale se stejným výsledkem

Je chyba na mém přijímači, nebo se to děje i vám ostatním ..?

GC.com překopal své stránky, problémy budou asi způsobeny tím
  • 0

#431 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 8:26

Update MoZiGo na verziu 1.1.1.77

- reaguje na zmeny na gc.com
Stahujte odtialto
Ak pridete na daco co som si nevsimol v ramci gc upgradu a nefunguje to, dajte vediet sem...
  • 0

#432 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 8:44

Update MoZiGo na verziu 1.1.1.77 řeší problém s červenou barvou v přihlašovacím poli, stále však natahuje pouze první stránku (prvních 20 kešek).
  • 0

#433 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 9:36

Hm, ale toto nebude take jednoduche - zmenili scripty a ovladanie /stare postupy nem funguju:(/ ...to zas bude vyskum:)
  • 0

#434 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 11:07

Update MoZiGo na 1.1.1.78 - funkcne "dalsia stranka a postupne vsetky..." - automaticke opravne citanie na pozadi pri vadnom nacitani page zatial nefunguje
  • 0

#435 Stan_Da

Stan_Da

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 13:05

Vypadá to, že všechno funguje! Obrovská vďaka KlaMovi!:D (Uf, to se mi ulevilo! Zítra jedu na dovolenou a už jsem to začal vidět černě:@...)
  • 0

#436 chodak

chodak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 13:43

Stan_Da napsal/a:
Vypadá to, že všechno funguje! Obrovská vďaka KlaMovi!:D

(Uf, to se mi ulevilo! Zítra jedu na dovolenou a už jsem to začal vidět černě:@...)

Tak to je dobře, že to funguje, ale jak ten program stáhnu. Kliknutím na obrázek se mi nic nestáhne.
Díky za odpověď. Prosím trochu polopaticky, moc tomu nerozumím.
  • 0

#437 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 13:50

@chodak pozri si SZ,PM
  • 0

#438 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 13:55

chodak napsal/a:

Stan_Da napsal/a:
Vypadá to, že všechno funguje! Obrovská vďaka KlaMovi!:D

(Uf, to se mi ulevilo! Zítra jedu na dovolenou a už jsem to začal vidět černě:@...)

Tak to je dobře, že to funguje, ale jak ten program stáhnu. Kliknutím na obrázek se mi nic nestáhne.
Díky za odpověď. Prosím trochu polopaticky, moc tomu nerozumím.

Je potřeba zadat správné heslo, pak jde MoZiGo ;) bez problémů stáhnout. Jestli to instaluješ poprvé tak si stáhni celou instalaci a pak poslední .exe a je to hotový.B)

Co se týká mého problému nezobrazování nalezených keší v Coloradu, tak je problém fuč. Bylo potřeba smazat soubor nalezených keší a nechat ho znovu vygenerovat Coloradem. Jsem rád, že je to za mnou. :D
  • 0

#439 chodak

chodak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 13:59

klama napsal/a:
@chodak
pozri si SZ,PM

Velká omluva, co je to SZ,PM ?
A předpokládám, že to heslo (jak mi radí dále) je možné získat od Vás.
  • 0

#440 hopa

hopa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2008 - 14:16

SZ jsou soukromé zprávy. Klikni na pravé straně v horní části - pod datumem a časem na stránkách geocaching.com. Je to vždy na stejném místě ať jsi kde jsi na těchto stránkách. P.S. Taky jsem začínal :)
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama