Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#601 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 září 2008 - 15:23

Program si vsetko rozpracovane uklada do tmp adresara a pri zavreti si ulozi hlavne okno,wpt, a stav listingov aby sa co najjednoduchsie dalo pokracovat... Ak to tak nechces - nevyhovuje ti to , tak v nastaveniach je na to nejaky checkbox, ktorym toto chovanie mozes vypnut... Alebo jednoducho vymazes mozigo\tmp adresar...
  • 0

#602 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2008 - 11:34

Tak se mi to celé nějak zhroutilo :( udělal jsem update a program se mi zasekne při načítání na geocaching.com a ať skouším cokoli, tak to prostě nerozvhodím. Už jsem to dokonce odinstaloval a vymazal všechno z compu a stejně mi to nejede. Já už fakt nevím, co s tím. Co dělám blbě?
  • 0

#603 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2008 - 14:18

Ak ti to nejde tak na 99.99% je problem s netom alebo gc.com..skus v tom istom case ist na nejaky odkaz typu http://www.geocachin...a8-018dfcc69ed9 Pri problémoch so sťahovaním - najmä pri wifi pripojení sa osvedčila zmena v nastavení IE uvedená nižšie. Změna nastavení v IE: 1. Nástroje 2. Možnosti Internetu 3. Obecné / Historie procházení 4. Nastavení 5. A zde změnit na: "PŘI KAŽDÉ NÁVŠTĚVĚ WEBOVÉ STRÁNKY" 6. Kliknout na "OK" a je hotovo. Zmena nastavenia v Anglickom IE: 1. Tools 2. Internet Options 3. Browsing history 4. Settings 5. Temporary Internet Files - zmeniť na "Every time I visit the webpage" 6. OK Som presvedceny, ze tvoje problemy nie su sposobene mozigom...
  • 0

#604 seiza

seiza

seiza

• Members
  • PipPipPip
  • 111 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2008 - 16:18

Myslím, že jsem spíš technický antitalent ;) Na gc.com žádné problémy nemám, takže někde něco dělám špatně... myslíš, že by šel udělat odkaz na aktuální verzi programu a vše co k tomu patří? Nejsem si jistej, jestli mám tu správnou verzi. Jinak se to chová tak, že mám klíčový kód v červeném poli a když zadám přihlašovací údaje na gc.com, tak normálně zezelená, ale přihlášení mám v bílém poli. Jakmile mě to přihlásí na gc.com a načte to mé stránky, tak se to zasekne a už se nic neděje. Ale tváří se to, jako by něco načítalo. Nechám to pracovat delší dobu, ale stejně se nic neděje a už se nemohu pohybovat ani v programu. Nahoře mi to píše,že program neodpovídá. Jsem prostě kopyto... přiznávám, ale do toho updejtu mi to šlo všechno normálně. Jo a prohlížeč mám mozillu Firefox
  • 0

#605 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 11 září 2008 - 17:06

Aj ked mas / pouzivas mozillu, webbrowser je komponenta ktoru pouziva mozigo a je to sucast IE, preto je potrebne chovanie IE nastavit aj ked ho inak nepouzivas... Vobec prve prihlasenie je z pohladu programu najkritickejsie, lebo sa vtedy zistuju vsetky dolezite info o guid usera a generuje sa aj tvoje logo, ktore sa v mozigo kazdy den meni...Inak je pravda ze tuto cast programu som pisal v dobe ked s gc.com neboli ziadne problemy, mozno by som mohol tuto cast programu preverit... Ak uz sa zisti tvoje guid a ak sa podari prihlasenie tak sa to vsetko zapise do ini suboru a buduce prihlasenie je uz jednuchsie... To chovanie s tvojimi strankami mi ozaj pripomina problem s cacheovanikm , vyskusaj horeuvedene, hoci pouzivas mozillu...viac Ti poradit neviem...
  • 0

#606 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 8:49

Možná se to už řešilo, ale nějak to zde nevidím... Nešel by nějak napevno nastavit, třeba uložit do .INI, "měřící bod" od kterého se pak odvíjí veškerá hledání ? Takto to musím nastavovat po každém spuštění MoZiGo... Teď jsem si hrál s generováním statistik a ty ho berou také v potaz, bohužel jsem si to neohlídal a nechal tam co je přednastavené... Takže ty novinky dole, nejvzdálenější, nejsevernější atd., mi jako HC braly kdovíco B)
  • 0

#607 loupeznici

loupeznici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 9:04

A stejne tak jako "merici bod" se neuklada ani Vlastnorucne pridane Mesto
  • 0

#608 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 9:22

Ale no tak...
Meraci bod sa samozrejme do ini uklada...
Zeleno oznacene je vsetko co sa tyka meracieho bodu - uklada sa format N 48... E 018... atd. Niektori mali problem si to prepocitat a tak som tam doplnil "zeleny edit box" aby bolo vidiet ze data su korektne zadane...a teraz vas to asi myli...

Takže ty novinky dole, nejvzdálenější, nejsevernější atd., mi jako HC braly kdovíco

Nebolo to "kdovi co", ale nase krasne mestecko "Levice":)

@loupeznici
A vlastnorucne pridane mesto sa uklada samozrejme tiez, uklada sa "uplne necakane" do suboru suradnicemiest.ini a asi ste si ich prepisali novou instalaciou...Ale to su uzivatelske data a na toto som upozornoval pred x...verziami a je nemozne stale dookola opakovat to iste...
  • 0

#609 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 10:14

Mně se to tedy neukládá, to bych s tím teď neobtěžoval ;) Nebo pak nevím jak to uložit... Opravdu tam mám po každém spuštění ten default... Čímž se dodatečně omlouvám za nazvání Levoče "kdovíco" ;) Zelené to mám, a přesto to nejde. Ale formát je bez těch N a E, to je tedy chyba ? Tyto souřadnice beru ze svého ručně přidaného města, tam je tvar 50,xxxxxxx, 14,xxxxxxx. Zadávám to do toho okénka nad tím zeleným... Jinak bych byl pro nějaké sjednocení formátu souřadnic, nová města se zadávají ve formátu Mapy.cz, případně 50,xxxxxxx, 14,xxxxxxx, a do toho měřícího bodu, jak píšeš, zase podle GC.com... Tohle převádění je podle mne zbytečné... Nebo rovnou v těch uživatelsky přidaných místech dát tlačítko, které z toho vybraného místa udělá měřící bod a uloží to pro příští použití... Jentak mimochodem, v editaci měst, v okénku kde jsou souřadnice, mi nefunguje klasické Ctrl+C...
  • 0

#610 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 10:39

Ty si fakt zlaty...ked ti pisem aby si to vo formate aky sa pouziva v gc vlozil do zeleneho tak ty nie...

Zadávám to do toho okénka nad tím zeleným...
Jinak bych byl pro nějaké sjednocení formátu souřadnic, nová města se zadávají ve formátu Mapy.cz,

Zadavaj do zeleneho okienka vo formate ako som ti napisal alebo zadavaj do cierneho, ale potom to preved cez mackadlo ktore tam je prave na to ...
Je tam prevod hore dole z jedneho do druheho formatu ale ulozi sa do ini iba to co je v zelenom...
Prave, ze MoZiGo umoznuje aj jedny suradnice ako sa pouzivaju v geocachingu, ale aj ako sa pouzivaju inde...Nemusi to nikde preratuvat, mas to na jednom mieste!

nazvání Levoče "kdovíco

Okrem Levoče sú na Slovensku aj "Levice"...ale to je jedno...

Jentak mimochodem, v editaci měst, v okénku kde jsou souřadnice, mi nefunguje klasické Ctrl+C...

Len tak mimochodom existuje aj prave tlacitko mysi alebo shift+insert/ctrl+insert :)

Este doplnim.. zadavanie miest tam je od sameho zaciatku myslim, ze pridanim GNS databazy kde je 60000! miest a geodetickych bodov tato funkcia uz ani nema vyznam,navyse k svojmu mestu /miestu sa vies omnoho jednoduchsie dotuknut cez mapky, ktore ma mozigo hned tri!
Takze tak...
  • 0

#611 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 11:09

Mačkadla jsem mačkal, do toho zeleného se mi to přenese, ale nezůstane pro příští spuštění programu... Proto s tím pořád otravuju... Ehmm, takže opět chybka... Znovu omluva, asi už neumím číst... Levice, ano, to je to správné město... Na operace se schránkou používám zásadně jen klávesové zkratky B)
  • 0

#612 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 11:58

A ulozis do ini? shift+insert/ctrl+insert nie je klavesova skratka?B)
  • 0

#613 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 12:11

Jarous1 napsal/a:
Mačkadla jsem mačkal, do toho zeleného se mi to přenese, ale nezůstane pro příští spuštění programu... Proto s tím pořád otravuju...

Na stránce nastavení je tlačítko "Zapiš do INI", musíš ho zmáčknout, aby se údaje zapsaly do INI :o
  • 0

#614 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2008 - 12:26

klama napsal/a:
A ulozis do ini?
shift+insert/ctrl+insert nie je klavesova skratka?B)

Aha, tak v tom je zakopaný pes... No nic, díky za nakopnutí, tohle mne fakt nenapadlo, že kvůli tomu musím přeskočit na jinou záložku...

Zrovna tyhle nepoužívám ;)
  • 0

#615 P@T@

P@T@

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2008 - 20:13

Zdravim a dekuji za programek, ktery jsem se uz tak trochu naucil pouzivat ;). Mam jednu prosbicku (vim ze se to tu uz nekde resilo), ale primlouval bych se za to, aby pribyla moznost exportu do souboru pro TomToma. Soubory s keskama, ktere kdysi byvaly ke stazeni na http://www.poi.cz/ uz jsou tam zakazane a tak pouzivam ty stare (ke stazeni zde: http://www.sarkan.cz/gc.zip) . Diky:)
  • 0

#616 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2008 - 20:24

Nie je problem, ale az ked skoncia porodne problemy okolo statistik... Potreboval by som vsak priklad suboru, ktory treba akoze dostat. Sam totiz TomToma nemam a nepouzivam od doby ked sa pren skocili zapadne hranice na Morave...teraz je uz mozno situacia ina ale s iGO2008 som max spokojny. Priklad takeho suboru posli do mailu alebo na mozigo web page...
  • 0

#617 P@T@

P@T@

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2008 - 21:28

tady je ten soubor (po rozbaleni jsou to ty *.ov2)
http://www.sarkan.cz/gc.zip
diky ;)
  • 0

#618 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2008 - 19:59

[2008.9.15.21']Update
bug1=Opakovane volanie preview nicilo Logo:
add1=podpora pre tomtom - nie priamo ale cez gpsbabel, ktory mozigo vola s parametrami
add2=do statistiky pridany geopriemerny bod

Zacal som robit export do ov2, ked som bol upozorneny, ze existuje hotovy sw, ktory to uz vie robit, povedal som, ze naco mam vymyslat teplu vodu...
Ti co xcete pouzivat export do ov2
1.Musite si nainstalit gpsbabel a mozigu povedat cez nastavenia kde ho mate.
2.Cez exporty navolite export do TT - pripona ov2 a je to...
  • 0

#619 silfax

silfax

Member

• Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2008 - 11:58

Ahoj, jsem začínající user, takže se omlouvám za případnou "kravinu" svého mozku, ale při jakémkoli klinutí v programu mi to píše Cannot open (následuje cesta) svk.map ... kde je chybka?
  • 0

#620 MedoMys

MedoMys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 720 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2008 - 12:13

silfax napsal/a:
Ahoj,
jsem začínající user, takže se omlouvám za případnou "kravinu" svého mozku, ale při jakémkoli klinutí v programu mi to píše Cannot open (následuje cesta) svk.map ... kde je chybka?

Stáhni si INSTALACI, ne UPDATE.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama