Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#801 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2009 - 9:39

Vynutena zmena, na Slovensko boli aplikovane kraje/samozrejme s chybou/...

2009.7.29.10 (27)Update
===================
- zmena v krajoch na Slovensku
===================

Aby vobec bolo mozne hladat nove kesky, ktore pribudli na Slovensku treba hladat uz podla krajov. Samozrejme tieto kraje musia mat listingy prislusne upravene, povodne listingy nebudu ponuknute dovtedy, kym groundspeak neopravi chybu v moznosti zadat "Nezalezi na country"...
  • 0

#802 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 03 srpen 2009 - 16:36

2009.8.3.17 (32)Update

===================

Doplnene o hodnotenie cez GCVote

Pre využívanie hodnotenia iba na čítanie nemusíte mať konto na gcvote.

Pre zapis su dve metody -

1.volanie mozilly + opica

2.priamo z MoZiGo - hodnotenie na pravu myš zo zoznamu

===================
Preklepol som sa vo verzii...
  • 0

#803 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2009 - 12:08

2009.8.5.12 (33)Update

===================

CWG zmeny

- odkaz na obrazky cwg cez jpg meno

- download vsetkych cwg lokalne do mozigo\cwg\ musite urobit znova /mozete zmazat vsetky doterajsie jpg v cwg adresari/

- databaza podporuje viac cwg na jeden guid

- moznost tlace cwg zbierky

===================

Testujte, kritizujte, navrhujte.

• 0

#804 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2009 - 19:09

2009.8.6.20 (34)Update

===================

add1=cwg prepracované aj na alternatívny zdroj dát - kompletnejší o ktorý sa stará m@xinoha, momentálne je tam 1135 cwg záznamov

add2=pridaný voliteľný timeout medzi jednotlivé volania next page pri "postupne všetky"

add3=pridaný parametrizovatený počet favorites záznamov do štatistiky

add4=export gpx pre POI loader - malo by to riešiť problém s chybou v listingu colorado po 2 page

===================
Testujte, kritizujte, navrhujte.
  • 0

#805 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2009 - 5:49

2009.8.7.7 (35)Update

===================

bug1=chyba pri vytvarani cwgswg.sqlite databazy /ti-na/

===================

Chyba sa prejavila vtedy ak ste este sqlite dbazu nemali zalozenu z minula...

• 0

#806 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 896 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 15:54

Ahoj, celkem zoufale to mořím už několik hodin. Napřed jsem podle návodu hledal jak vygenerovat keše v okolí cesty - bohužel návod už je dost neaktuální. Několikrát jsem dospěl k tomu, že mi to místo Bratislavy a Maďarska generovalo Plzeň :-) Pak jsem to chtěl vyexportovat. Laicky bych řekl, že když používám PDA a Beeline, tak tohle musím zadat - omyl, to se vygenerují pouze GPX se souřadncema. Správná volba je na hlavní obrazovce chtít Colorado. Huráá. Na první pohled je to bezva, jsou tam listingy a souřadnice. Ale ouha !!! U spousty keší je místo názvu jen kod. Nepřišel jsem na to proč. Typickou takovou keší je například GC1BN9Z. Ještě jsem chtěl zkusit co by to udělalo s formátel WPT pro OZI - zdálo se, že to něco dlouho generovalo, ale výsledný soubor jsem nenašel.
  • 0

#807 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 20:17

Tvoja vypoved je zaujimava, uvedom si ze v pripade hladania miest zadavas vstupne data google maps a nie mozigo...Ak ti vratil blbe vysledky na 100% si mu dal blbe vstupne udaje. Ty asi nepotrebujes poradit ty sa potrebujes vyzalovat ale poprosim Ta nerob to takymto stylom, nemusis predsa program pouzivat ked Ti jeho ovladanie nevyhovuje. Program ma stranku ktora sa vola nastavenia a tam je obrazovka "Pravidla tvorba mien" , co myslis na co sluzi? Dalsia zalozka sa vola wpt, co myslis na co sluzi? Na hlavnes stranke je button ActiveSync, co myslis na co sluzi?
  • 0

#808 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 896 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2009 - 22:41

klama napsal/a:
Tvoja vypoved je zaujimava, uvedom si ze v pripade hladania miest zadavas vstupne data google maps a nie mozigo...Ak ti vratil blbe vysledky na 100% si mu dal blbe vstupne udaje.
Ty asi nepotrebujes poradit ty sa potrebujes vyzalovat ale poprosim Ta nerob to takymto stylom, nemusis predsa program pouzivat ked Ti jeho ovladanie nevyhovuje.
Program ma stranku ktora sa vola nastavenia a tam je obrazovka "Pravidla tvorba mien" , co myslis na co sluzi?
Dalsia zalozka sa vola wpt, co myslis na co sluzi?
Na hlavnes stranke je button ActiveSync, co myslis na co sluzi?

1) snažil sem se to dělat přesně podle návodu, ale díky tomu ž je návod na starší verzi tak jsem se špatně dostával na tu správnou stránku.

2)o tvorbě jmen vím - ale přečti si znovu co jsem napsal. Vygenerovalo mi to asi 500 keší, z toho jen část má to jméno špatně. Samozřejmě jsem si zkontroloval co v tom nastavení je - předpokládám, že správná je implicitní volba "Názvu kešek". A proto jsem ti taky poslal odkaz na jednu z těch, které nemají v názvu název.
Pokud napíšeš, že ta volba je špatně a že tam musí být - aby to vždycky fungovalo - něco jiného, tak to tam milerád nastavím.

3) WPT si normálně generuje PDA podle GPX souboru který mu dodám na kartě. ActiveSync je pro mne použitelný jen obtížně, protože počítač u kterého sedím používám většinou pouze jako terminál pro přístup k jinému, kde je MoZiGo nainstalované.
  • 0

#809 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2009 - 17:54

1 - google skript pre zadavanie hladania miesta sa nemenil uz rok:) 2 - ja tvrdim ze export pre colorado ktory si pouzil nerobi chybu v nazve...problem by som skor videl v geoscoutovi preco raz meno preberie a inokedy nie... - pravda je ale aj ta, ze chybu som musel volakedy spravit aj ja pretoze export pre geoscouta bol uplne nezavisly od nejakeho garmina ako to je teraz, zial nikto ma na nic neupozornil. 3 - wpt page je zalozka kde sa ukladaju tieto body vo formate OZI, ktory tento format vymyslel. AktiveSync by ti to len ulahcilo. Ak nepouzivas AS nevadi, ale potom vsetky exporty na disk vies dostat len z tejto zalozky kde su na to mackadla... Ako to pouziva geoscout netusim, pretoze ho nepouzivam ...
  • 0

#810 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 22:26

2009.8.12.21 (45)Update

===================

add1=zapracovane pripomienky POI

add2=Gpx-POI export doplneny o moznost nemazania adresara - update POI cez gpx ,

add3=Germany a regiony

add4=prepracovaná nearest obrazovka

===================

• 0

#811 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 13:24

Mám problém s exportem do iGO8. Dříve vše fungovalo bez problémů. Teď jsem po nějaké době zase aktualizoval, soubor user.upoi ve složce SAVE mám, ale v menu Správa dat -> POI keše nevidím. V čem by mohl být problém?
  • 0

#812 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 16:07

Mozne priciny.... 1.Pod akym nazom ich hladas? terazky su exportovane podla typov kesiek vo viacerych sekciach - tradi,multi...atd a 2.Exportujes cez checkbox iGO8.3 TA ?Mozno mes verziu bez TA... 3.Skus este Export cez kml - tam najdes vsetky poi pod nazvom "kesky"...
  • 0

#813 MišutkaCZ

MišutkaCZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 22:32

Tak jsem trochu experimentoval a zjistil toto: Exportuju přes checkbox iGO8.3 TA, zkusil jsem exportovat postupně například multi keše, podíval jsem se do iGO- byly tam, pak k tomu i mystery keše, podíval jsem se zase do iGO- ok...a zjistil jsem, že jakmile exportuji i keše tradiční, tak už tam žádné nejsou. Ještě zkusím trochu experimentovat, nevím kde může být chyba.
  • 0

#814 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 22:42

Je mozne ze tam bude bug - pri nejakych konkretnych datach...Skus pomocou metody polovicneho delenia intervalu zistit ktora gc to sposobuje. Zatial mi nikto nic nehlasil... Ak to surne potrebujes pouzi kml - ten hadam bude fungovat.
  • 0

#815 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2009 - 18:09

2009.8.19.19(6) Update

===================

bug1=chyba POIGPX pre final /lafy/

===================

• 0

#816 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2009 - 15:18

2009.8.21.16(7) Update

===================

add1=export html ako obrazky do oregonu, colorado

===================
Hlavna myslienka je v tom, ze sa multiny, mysterky alebo trebars aj tradicne daju vyexportovat ako obrazok, ktory sa hned moze nahrat do prislusneho adresarav garmine alebo len do PC a neskor sa prekopiruje...

• 0

#817 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2009 - 8:40

2009.8.23.9(8) Update

===================

add1=moznost nastavenia kvality exportu pre htmljpg - setrenie miestom

add2=paralelna cesta pre htmljpg aj na disk PC/oliver/

add3=diagnostika pre mobil export /UB/

===================

• 0

#818 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2009 - 21:41

2009.8.27.23(26) Update
===================
add1=export vo formate PQ pouzitelne aj pre GCzII
add2=priamy export obrazkov do GCzII cez ActiveSync pre offline prezeranie
add3=tlacitko pridaj len nove na groundspeak zalozke
add4=final suradnice v userwpt sposobia prepisanie original suradnic, aby bolo jasne ze suradnice su zmodifikovane, tak sa k menu prida na koniec retazec !F! . Toto by malo fungovat pre vsetky exporty cize aj pre wpt aj pre gpx...
==================
Pomerne zlozita uprava, prosim budte zhovievavy k nultej verzii PQ...
  • 0

#819 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 31 srpen 2009 - 7:15

2009.8.31.8(5) Update
===================
add1=do exportu poi pre iGO doplnene userwpt body
add2=userwpt body je mozne pridavat aj pre tradi