Přejít na obsah

Fotka

MoZiGo - program na prácu s wpt,gpx,kml

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1842 odpovědí na toto téma

#881 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2009 - 13:35

klama napsal/a:
bug1=chyba lat,? pri pouziti webbrowser metody stahovani listingov

Tak jsem si nahrál České Budějovice, vyrazil z Prahy do Budějovic a koukám žádná keš a všechny Ečka 000 00.000 :-(
Ještě že mám notebook. Ale myslím že problém je v exportu do GPX souboru, stahoval jsem keše dnes ráno a v notebooku jsou souřadnice správně, ale když znovu vyexportuji GPX tak tam půlka souřadnic chybí.
  • 0

#882 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2009 - 14:00

Chybu sposobila drobna zmena na gc.com v listingu okolo suradnic a aj to len pri metode stahovania cez webbrowser. Chyba sa neprejavi v listingu ale v databazy gc zaznamov kde sa zapisla spravne len hodnota latitude. Prave kvoli tejto chybe som vydal novu verziu - samozrejme chybne zaznamy je potrebne stiahnut znova!... Zial na tuto chybu som bol upozorneny len vcera v noci - neviem odkedy toto nefungovalo spravne.
  • 0

#883 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 22:05

2009.12.2.22 Inštalačka
==================
Prečo nová inštalačka? V podstate nepribúda nový súbor, ale uplynul viac ako mesiac od vydania inštalačnej verzie :)

Verzia 2009.12.2.22 sa prispôsobila zmenám na translate.google.com...

Zazálohujte si svoje nastavenia - môžete využiť funkciu "Backup nastaveni" na obrazovke Štatistik...
==================

• 0

#884 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2009 - 18:14

2009.12.4.18 Update
Toto nie je inštalačka !
==================
bug1=chyba v nazve pri backupovani ini suborov
bug2=prepracovanie exportu wpt kesky a jej addwpt do google mapky podla utf_8 - google maps nepodporuju win1250
add1=import wpt z garmina s moznostou filtrovania podla typu wpt cez USB
add2=drobne upravy na exportnej obrazovke
==================
Vdaka za pripomienky smerujuce k vylepseniu sw

• 0

#885 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2009 - 10:36

V poslední době jsem zaznamenal problémy s Exportem GPX souboru pro Garmin Oregon/Colorado.

1.) exportuje se ADDWPT i když není zvoleno
2.) neexportují se logy i když je zvoleno

Obrazovka nastavení pro Export:
Vložený obrázek
  • 0

#886 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2009 - 11:37

Kontroloval som to a podla mna to je v poriadku. Nemylis si listing a gpx?Listing je predsa vzdy kompletny ale ovplyvnuje sa len vysledny gpx subor...resp. to co sa posle do garmina.
  • 0

#887 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2009 - 21:35

2009.12.9.21 Update
Toto nie je inštalačka !
==================
bug1=zakodovanie entities/'"&<>atd./ pri generovani zobrazenia kesiek na google mapke
==================

• 0

#888 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2009 - 12:47

klama napsal/a:
Kontroloval som to a podla mna to je v poriadku. Nemylis si listing a gpx?Listing je predsa vzdy kompletny ale ovplyvnuje sa len vysledny gpx subor...resp. to co sa posle do garmina.

Ne, mam na mysli opravdu výsledné GPX pro GPS Garmin, viz obr.
LOGY:Vložený obrázek LISTING:Vložený obrázek

Není to obdobná chyba jak byla nedávno s těmi souřadnicemi. Ke stahování dat do MoZiGa použivám volbu Download engine = WebBrowser(Windows)

<groundspeak:long_description html="True">Napoveda([CZ] Zezadu na plechu u horni cocky [EN] From behind on the plate near upper lens)
<br />ADDWPT
<br />KP-Karlinsky portal=50.09045,14.45335|(RP)|Karlinsky portal tunelu
<br />ZP-Zizkovsky portal=50.0877833,14.4530333|(RP)|Zizkovsky portal tunelu
<br />
Prazske bunkry #1 - Brabenec

<groundspeak:logs>
</groundspeak:logs>
</groundspeak:cache>

• 0

#889 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2009 - 20:28

Skusil som si prislusnu kesku stiahnut a exportnut. Logy v gxp tam su alebo nie su...presne podla nastaveneho checkboxu... Napadlo ma ci v tom editboxe, kde je uvedeny pocet logov, ktore sa maju pripojit nie je nejaka navyse medzera alebo daco take...skus tu hodnotu 5 opat prepisat alebo znizit napriklad na 3 cez updown buttony.
  • 0

#890 ty,ty,ty & familly

ty,ty,ty & familly

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2009 - 23:53

docela jsem zmateny, nejde mi skorem nic a statistiky se nahravaj jak chtej, milniky ani nejdou nastavit, samo se to prepina a podobne, kdyz jsem nahral aktualizaci tak se mi vsechno puvodni smazalo apd. Chapu ze to jinym funguje, ale nejsem pocitacovi expert a je to asi na mne moc slozity:(:(:(
  • 0
ty,ty,ty a golfy

#891 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 12 prosinec 2009 - 8:21

ty,ty,ty & familly napsal/a:
docela jsem zmateny, nejde mi skorem nic a statistiky se nahravaj jak chtej, milniky ani nejdou nastavit, samo se to prepina a podobne, kdyz jsem nahral aktualizaci tak se mi vsechno puvodni smazalo apd.
Chapu ze to jinym funguje, ale nejsem pocitacovi expert a je to asi na mne moc slozity:(:(:(

Samotny update dat statistiky pozostava z troch krokov.
1. V prvom sa nacita povodna statistika
2.Sa preplacne novymy datami
3.Dojde k odoslaniu dat na gc.com
Ak dojde k chybe pri prenose v tretom kroku tak ja s tym ako programator zial nemozem urobit celkom nic...
Tu treba len skusit zopakovat pokus v inom case, ked je dostupnost webu lepsia.

Aktualizator/OCFA/ ma rozne nastavovacie checkboxy a jeden z nich ma nazov "vymaz zoznam na hlavnej" na co myslis, ze to asi je?

Milniky nejdou nastavit? Skutocne si ani len neviem predstavit co na tomto nejde..oznacim a dam vygenerovat - tu je len jedina podmienka a sice ze oznacene kesky uz musia byt spracovane predtym ...
Statistika moze pouzit iba tie data, ktore su predpripravene.

Samo se to prepina?Kedy, kde a co sa samo prepina?
Ja si dovolim tvrdit, ze sa nikdy nic samo nemoze prepinat, najskor sa to stalo tak, ze si odoslal nejaku casovo dlhu operaciu a nevyckal si kym skonci...a pokracoval si v nejakej dalsej ulohe.
Mozigo naozaj nie je urobene uplne blbovzdorne a ked sa ignoruju presypacie hodiny resp. nepockas na skoncenie nejakej ulohy tak sa moze "daco samo prepinat"...
  • 0

#892 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 11:09

2009.12.13.11 Update
Toto nie je inštalačka !
==================
add1=link na dynamicky obrazok typu "free counters" pretypuje na staticky png
bug1=chyba v porovnavani verzii
==================
  • 0

#893 ukebanjoist

ukebanjoist

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 13:32

Mně se po každé druhé aktualizaci Moziga stává při stahování kešek, že se objevuje hláška "Mozigo.exe - Chybí disk", kterou musím odkliknout na pokračování při každém wpt. Některé kešky jsou bez wpt, ty jsou v pohodě, některé jich mají i deset. To samé odklikávání mne čeká při exportu do gpx. Doslova je na hlášce napsáno "V jednotce není žádný disk. Vložte disk do jednotky /Device/Harddisk/DR1." a na výběr jsou možnosti storno - zkusit znovu - pokračovat. Já pokračuji, funguje to, ale je to jaksi pracnější.
  • 0

#894 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 16:09

@ukebanjoist Ak Ti pise, ze mu chyba disk, tak mu asi chyba disk, ktory mas kdesi v nastaveniach zadefinovany a na ktory sa potom mozigo snazi posielat data. Skontroluj si nastavenia/Logo&cesty najma ci nemas odfajknute Virtual PDA , namapovanie colorado alebo co ja viem co este... Ak neveris a chces sa presvedcit, skus premenovat mozigo.ini na daco ine aby si program "myslel", ze je spusteny prvy krat...
  • 0

#895 ukebanjoist

ukebanjoist

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 21:09

Díky za radu! Už to zase šlape. Šťourat do toho začnu až při příštím update. Mám dojem, že mi to blbne, když s programem pracuji hned v jeho prvním otevření po update. Při druhém otevření už je to OK. Vyzkouším.
  • 0

#896 Maxinoha

Maxinoha

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 177 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 22:46

klama napsal/a:
Skusil som si prislusnu kesku stiahnut a exportnut. Logy v gxp tam su alebo nie su...presne podla nastaveneho checkboxu...
Napadlo ma ci v tom editboxe, kde je uvedeny pocet logov, ktore sa maju pripojit nie je nejaka navyse medzera alebo daco take...skus tu hodnotu 5 opat prepisat alebo znizit napriklad na 3 cez updown buttony.

Změnu počtůlogůjsem již taky zkoušel.
Ale o víkedndu jsem zjistil že to zlobí jen u GPX pro Colorado, protože jsem si exportoval několik wherigo keší i jako GPX-POI a tam je všech 5 logů, ale v GPX souboru nejsou.
TZN. když exportuji jako GPX-POI tak u té samé kešky jsou logy, když jen jako GPX tak tamlogy nejsou - nechápu.
Tak jsem si všimnul, že někdy když změním volbu z GPX-POI na GPX zůstané volba logů a počtu logů zamrzlá a pak musím změnit výstupní zařízení na jiné a pak zpět na Colorado aby tyto volby odmrzly.
  • 0

#897 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 22:57

Samozrejme som kontroloval gpx/colorado export. Neviem si to nijako vysvetlit, teoreticky to moze sposobovat len - ak v listingu naozaj este logy nie su - ak pocet zelanych logov=0 /pripadne je tam nejaky neviditelny znak/ - a samozrejme ak je checkbox nezatrhnuty... O tom povolovani vzajomnych jednotlivych volieb viem, svojho casu som tym chcel naznacit co s cim suvisi a asi som nevyriesil vsetky kombinacie... Posli mi pls tvoje nastavenie mozigo.ini /heslo si vymaz/ ci to nejak nesuvisi s dacim inym co ma teraz nenapada...
  • 0

#898 klama

klama

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 881 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2009 - 20:11

2009.12.15.20 Update
Toto nie je inštalačka !
==================
add1=volitelný počet stiahnutých logov v listingu ku keške /medomys/