Přejít na obsah

Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3404 odpovědí na toto téma

#2541 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 974 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 21:20

Tak už to z centrály blokli. https://coord.info/GLW2H1PF Předpokládám, že na základě tuzemského upozornění.

naštěstí jen dočasně omezili logování (vč. WN)....zatím se neodvážili vrchnostensky poslat kešku do archivu za což jim patří dík

• 2

#2542 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 21:21

Ačkoliv hluboce nesouhlasím s tím, co pan Přibil píše, je to velmi kompetentní osoba a je důležité vědět, co si myslí a jak uvažuje názorový proud, který zastává. V podzemí se už několik desetiletí angažuje jako jeskyňář, jako znalec, jako průzkumník i jako expert Národního technického muzea.

To je sice všechno pěkné, ale ani to ho neopravňuje k tomu, nabádat k ničení cizí věci. Jo, jako fór dobré, ale ve chvíli kdy zemřel jeden člověk a druhý je nezvěstný se to nehodí.  

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 11 červen 2018 - 21:28

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#2543 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 21:22

Tak už to z centrály blokli. https://coord.info/GLW2H1PF Předpokládám, že na základě tuzemského upozornění.

Moc prima je ten NA log od kohosi z Kanady :-/

• 0

#2544 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 21:32

Nejspise ano, ale mozna jim to doslo z tohoto https://forums.geoca...ile-geocaching/ vlakna na geocaching com. I s moji chabou anglictinou je to docela vyzivne vlakno. I kdyz ty kese, resp. zatim jedna, tam primo uvedene nejsou a tak by museli vyvinout trochu snahy.

• 0

#2545 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 21:56

Zachráněná dívka:
https://www.seznamzp...doplavala-49003
  • 1

#2546 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 21:57

Za bouřky bych se do potrubí nevydal, kešku by měli hned odstranit, říká odborník na pražské potoky

https://zpravy.aktua...adac1f6b220ee8/

Lovci kešek podcenili přípravu, je to varování, v době deštů bych do podzemí nešel, říká geocacher

https://video.aktual...0fac1f6b220ee8/

Citace z článku:

Neplánujete spolupráci s městskou policií, aby tam aspoň o víkendech někdo hlídkoval?

Neplánujeme. Vím, že tam lezou lidé pravidelně. Myslím si, že mediální pozornost přispěje tomu, že tam lidé nepolezou. Měli by trochu přemýšlet, a když je výstraha na bouřky, tak nepolezu do trubky.

Řekl bych, že pan Karnicki se ne trochu, ale hodně plete.

• 2

#2547 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 22:29

https://www.blesk.cz...kese-stara.html
  • 1

#2548 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 22:33

Promiň, jestli jsem Tě odkazem nějak výrazně rozrušil. Zdá se, že mnoho geokačerů to závažné téma zajímá, a proto jsme si dovolil na to upozornit i zde. Že pan Přibil oslovil právě Horydoly a vybral si je ke zveřejnění, nebylo v mé moci.

To jsou jen kecy.

O tom, co se bude nebo nebude publikovat, přece rozhoduje šéfredaktor, tak si nech ty alibistické pindy.

• 13

#2549 Kuba Turek

Kuba Turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 22:58

Kompetentni osobu si predstavuji zcela jinak, nez jako militantniho fanatika co napise spoustu lzi o vecech o kterych vi kulovy a nabada k pachani trestne cinnosti poskozovani cizi veci. Docela se divim ze tohle na jinak slusnem serveru trpite. U nas by takovy prispevek byl proti pravidlum fora a jsem presvedceny ze by ho moderator smaznul.

Tomu se říká pluralita názorů. Ke stejnému tématu jsme ještě uveřejnili fotoreport z oné kešky a zprávu o nešťastném úmrtí.

• -5

#2550 asdf

asdf

grafomanský troll

• Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 22:59

Když na ně nebude nikdo nikde reagovat, nebudete se o tom bavit a celá komunita prostě bude držet hubu, tak je to přestane bavit se v tom rejpat. Dokud ale má každý potřebu hltat ty jejich články uvařené z vody, vyjadřovat se k tomu, ostatně je to už dva dny, to je dost stará informace aby se na ní zapomnělo, většině lidí je totálně u zadku ale jediné co jí udržuje při životě jsou tyhle diskuze a vůbec komunikace s těmi novináři. Na FB už jsem přestal sledovat skupiny o geocachingu, protože tam se fakt už skoro neřeší nic jiného. Kdyby se takhle intenzivně spíše řešili důležitější problémy naší země...

• 1

#2551 Kuba Turek

Kuba Turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 23:05

To jsou jen kecy.

O tom, co se bude nebo nebude publikovat, přece rozhoduje šéfredaktor, tak si nech ty alibistické pindy.

Promiň, ale asi nerozumíš psanému slovu. Takže ještě jednou a pomaleji: Samozřejmě že já jsem poslední instancí, která může rozhodnout o uveřejnění / neuveřejnění čehokoliv na Horydoly. Jde nejen o čtenáře a autory, ale také o zákon, před kterým se zodpovídáme. Občas já nebo editorka vymažeme někomu urážlivý diskusní příspěvek, ale zatím za těch patnáct nebo dvacet let, co Horydoly existují, jsme nemuseli odmítnout žádný článek ke zveřejnění, protože autoři jsou soudní. 

Samozřejmě ale mohu jen nepřímo ovlivnit, zde k nám někdo chce něco napsat. A pan Přibil si vybral bez mého přičinění právě Horydoly a napsal pro nás tento svůj názorový článek. Z nějakého důvodu mu to přišlo nejlepší. Po tom nepátrám.

• -19

#2552 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 23:14

Promiň, ale asi nerozumíš psanému slovu. Takže ještě jednou a pomaleji: Samozřejmě že já jsem poslední instancí, která může rozhodnout o uveřejnění / neuveřejnění čehokoliv na Horydoly. Jde nejen o čtenáře a autory, ale také o zákon, před kterým se zodpovídáme. Občas já nebo editorka vymažeme někomu urážlivý diskusní příspěvek, ale zatím za těch patnáct nebo dvacet let, co Horydoly existují, jsme nemuseli odmítnout žádný článek ke zveřejnění, protože autoři jsou soudní. 

Samozřejmě ale mohu jen nepřímo ovlivnit, zde k nám někdo chce něco napsat. A pan Přibil si vybral bez mého přičinění právě Horydoly a napsal pro nás tento svůj názorový článek. Z nějakého důvodu mu to přišlo nejlepší. Po tom nepátrám.

Rikej si tomu jak chces. Ja za sebe zas muzu rict, ze kdyby tady u nas nejakej magor verejne vyzval treba k niceni lezeckejch vrcholovejch schranek, nebo jakyhokoliv jinyho majetku a mel jsem pocit ze to neni vtip, ale mysli vazne, tak ja budu jeden z prvnich co to nahlasi moderatorovi a s vysokou pravdepodobnosti do pul hodiny je to nezakonny navadeni k trestny cinnosti pryc. Proti pluralite nazoru samozrejme nikdo nic nema. Proti povlu co si na cizim nestesti honi triko a vyzyva k niceni majetku zas jo.

Edit: Ale samozrejme to je vizitka kazdyho media co si tam zverejni. Jine informace jsou v NYT, jine v Blesku.

Tento příspěvek byl upraven od Modrak: 11 červen 2018 - 23:21

• 21

#2553 Kuba Turek

Kuba Turek

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 23:52

Rikej si tomu jak chces. Ja za sebe zas muzu rict, ze kdyby tady u nas nejakej magor verejne vyzval treba k niceni lezeckejch vrcholovejch schranek, nebo jakyhokoliv jinyho majetku a mel jsem pocit ze to neni vtip, 

Druhý pohled je, který prezentuje právě pan Přibil - kdyby tady někdo veřejně prezentoval cesty do nebezpečných míst, on by byl první, kdo by poukázal, že je to podle něho nezákonné a že to vede ke smrtelným nehodám.

Sice s tím já vůbec nesouhlasím a doufám, že tenhle názor sdílí co nejméně lidí, ale je to legitimní náhled na věc. Proto jsme ho uveřejnili.

• -9

#2554 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 359 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2018 - 23:58

Šéfredaktor je odpovědný za to co se zveřejňuje. A házet ven článek kde jsou křivá obvinění, vysloveně lži o zákazech vstupu a navádění k trestné činnosti. Tak to už je síla....

Ps. Nemáte kajak? Chci si sjet Botič, který je také pod zemí. Nebo je to snad také dle vašeho pindálka zakázané?

• 4

#2555 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 0:11

Pps. Presne, na RioBotico asi povoleni potrebovat nebudes a par podzemnich kesek tam na lodi mines :)
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#2556 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 0:20

Kuba Turek

Já tedy nechápu, proč článek zakládající se na lži neodstraníte. Vám nejde o prestiž vašich stránek? Jak tak koukám, tak asi ne. Protože jinak by tenhle článek už dávno zmizel.

Třeba:

Podle mého názoru oba utonulé hledače zabili zřizovatelé pod přezdívkami Sh@ne a Barrandoffská dynastie a jsou za to úmrtí trestně odpovědní, protože tyto čtyři účastníky hry geocaching vlákali do nebezpečné stoky Motolského potoka, kam je vstup zakázán, a vystavili tyto účastníky hry nepřijatelnému riziku, jehož výsledkem bylo, že dva účastníci hry utonuli v přívalové vlně.

Podobný problém měla potápěčka, která se utopila poblíž podvodní keše Po dně staré řeky.

1. Být já jedním z jmenovaných, okamžitě na pana Přibyla a Vás podám trestní oznámení za šíření pomluvy.

2. Motolský potok není veden jako stoka, ale zatrubněný potok. Ukáže pan Přibil nějaký zákon dle kterého je do Motolského potoka zakázán vstup?

3. Tohle už není vůbec pravda, potápěčka už měla tuhle keš odlovenou, pravda je úplně jinde.

Měl by jste do éteru pouštět opravdu jen ověřené věci, protože takovouhle snůšku lží a hyenismu, jen proto aby se někdo zviditelnil, jsem už dlouho nečetl a případnému vzpomínanému trestnímu oznámení bych se vůbec nedivil.

• 17

#2557 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 0:32

Druhý pohled je, který prezentuje právě pan Přibil - kdyby tady někdo veřejně prezentoval cesty do nebezpečných míst, on by byl první, kdo by poukázal, že je to podle něho nezákonné a že to vede ke smrtelným nehodám.

Sice s tím já vůbec nesouhlasím a doufám, že tenhle názor sdílí co nejméně lidí, ale je to legitimní náhled na věc. Proto jsme ho uveřejnili.

Pohled pana Pribyla je "Rizikove kese dusledne likvidujte". Toto je titulek clanku ktery jste zverejnil. Stejne by mohl nabadat treba k likvidaci rizikovych vozidel. Najdete na ulici auto o kterem si myslite ze je nebezpecne v provozu, nebo dokonce v krajnim pripade nema technickou prohlidku? Tak ho znicte. Vcera jednomu takovemu upadlo kolo a nekdo to neprezil. Tak az usoudite ze auto ktere jste nasli na ulici hrozi necim podobnym, zapalte ho. Nebo by dokonce mohl vyzvat k likvidaci rizikovych osob. Tak presne tuhle obsahovou hodnotu ma clanek ktery jste uverejnili. To fakt nechapete co na tom webu mate a ze tohle je nejen vase ostuda, ale ze je to i za hranici zakona? Jak nekdo muze hodnotit co je rizikove? A jakym pravem ma vec kterou povazuje za rizikovou znicit? A vite vubec ze existuji kese v prostredi ktere by pan Pribil prohlasil nejen za rizikove, ale dokonce za nezakonne, presto jsou tam zcela legalne a se souhlasem majitele objektu? Vite kulovy, stejne jako pan Pribil, a stejne jako ten kdo na takovem miste na zaklade vami uverejnene nezakonne vyzvy znici neco co nekdo jiny pracne vybudoval.

Jak rikam, publikujte si co chcete. Jen se pak nedivte ze jste s celym serverem za pitomce. Zrovna tak jako u auta nezpusobileho provozu jsou zakonne metody jak to zaridit a slusny clovek jim da prednost pred nicenim majetku, stejne jsou i u kesi. Staci sednout k webu a postnout to do listingu metodou ktera je primo k tomuhle ucelu k dispozici. Bude se tim nekdo zabyvat a troufnu si tvrdit ze s vetsi zodpovednosti nez u vraku auta. Jenze to by se nekdo musel namahat si o tom jak to funguje neco zjistit. Neni nic vyjimecneho ze si kaceri kes ktera je fakt nevhodna poslou do archivu sami a nepotrebuji na to samozvaneho odbornika zvenku.

• 20

#2558 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 1:11

https://video.aktual...0fac1f6b220ee8/

Řekl bych, že velmi rozumný náhled na naštěstí, které se stalo.

• 7

#2559 DanielKotmel

DanielKotmel

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 6:37

Hoblík je machr který umí s médii jednat a ví co říct a jak splasknout bublinu, která vzniká díky bulvárním mediim
  • 4

#2560 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 7:04

Zastáváme pluralitu názorů. Proto jsme uveřejnili jak článek "Židi do plynu!", tak i článek "Židi by neměli být posíláni do plynu". Z toho je navíc vidět naše vyvářenost a nestrannost.

• 10

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama