Já myslím, že je zbytečné se hádat co mohli vidět na radaru nebo předpovědi v době kdu vstupovali do podzemí. Oni vůbec neměli vyjet s domova s cílem na odlov těchto keší protože celodenní předpověď varovala před bouřkami a prudkými dešti. A fakt je nesmysl lézt do podzemí, pokud není naprosto jasné že pršet nebude.
Geocaching v médiích (rozcestník)
Publikováno 13 červen 2018 - 20:45
Zajimavy na tom je, ze zrovna Blesk mi prijde v tomhle pripade zcela v pohode. Sice to ma ten klasicky styl jak je u nich zvykem, ale nenarazil jsem v nekolika jejich clancich na zadne zasadni chyby, nepravdive informace, hysterii atd. Normalne si dali praci s tim ze publikovali informace z ruznych stran, od urednich osob, az po kacery, vcetne reviewra. Jasne ze drzej tema a snazej se z nej vyzdimat co dokazou, ale nejsou za hranici slusnosti, nepublikuji zjevne lzi atd.
V tomhle smeru roli nejvetsi hyeny jednoznacne sehral server horydoly.cz, ktery dava prostor publikaci naprosto nehoraznych lzi.
......
Už mi došlo, že jsem urazil Blesk, když jsem o horydoly napsal, že je to "hyperBlesk" outdoorových serverů ;-)
Publikováno 13 červen 2018 - 20:49
Kuba Turek:
Do tohoto jsem se nechtěla vměšovat, jelikož jsem článek od pana Přibila, který zde byl zmíněn jako první, nečetla. Nicméně teď dal Modrak odkaz na článek, jehož název je:
"Švejda zahynul při geocachingu"
Ihned na začátku je uvedeno:
"Keš nazvaná Urban Legends I se stala osudnou náruživému geokačerovi Ondřeji Švejdovi, známému pod přezívkou Osvejda."
Nechápu teda vůbec váš stupidní komentář.
Nechcete už Osvejdu nechat v klidu spát. Nezaslouží si to!
Tento příspěvek byl upraven od Kynicacher: 13 červen 2018 - 20:50
Publikováno 13 červen 2018 - 21:11
Ahoj, nejspíš nečteš příliš pečlivě. Nikde v článku nepíšeme, proč Ošvejda umřel. A ani jsme na rozdíl od jiných médií tehdy nepsali žádné divoké teorie, co a jak se mohlo stát. Tohle byla strohá zpráva.
Navíc je k ní přiložena i bezpečnostní pasáž, jak požaduješ. Na konci článku je konkrétně toto:
Speciální doporučení pro hledání keší v uzavřených prostorech přečtěte zde: Kanálové kešky - bezpečnost předevšímAčkoliv celoplanetární navigační hra geocaching není v zásadně nebezpečná, je nutné dodržovat základní bezpečnostní pravidla pro pohyb v terénu stejně jako třeba při turistice.
Vite s kym byva nejsnazsi polemika? S blbcem, ktery se dokaze znemoznit sam a sam k tomu poskytne dukazni material...
Dam vam jednu radu do zivota, stejnou kterou jsem dal panu Pribilovi. Nepoustejte se do veci, na ktere nemate. A netykejte starsim lidem pokud vam to nedovolili, neni to slusne. A timto s vami definitivne koncim.
Publikováno 13 červen 2018 - 23:43
Vite s kym byva nejsnazsi polemika? S blbcem, ktery se dokaze znemoznit sam a sam k tomu poskytne dukazni material...
Dam vam jednu radu do zivota, stejnou kterou jsem dal panu Pribilovi. Nepoustejte se do veci, na ktere nemate. A netykejte starsim lidem pokud vam to nedovolili, neni to slusne. A timto s vami definitivne koncim.
Tak to je dobrý... netykejte starším lidem :-) To se tady budeme trumfovat, kdo se kdy narodil?
A nejhorší je dávat nevyžádané rady. Zvláště do života. Měj se.
Publikováno 14 červen 2018 - 0:50
Publikováno 14 červen 2018 - 7:44
Jenom ještě jednu věc - když sleduju tuhle diskusi a kam to všechno došlo, tak si říkám, proč ti pitomci nedrželi jazyk za zuby a museli vykecat, že tam v tom podzemí hledali cache.
Publikováno 14 červen 2018 - 7:56
Spláchne tě voda, omlátí tě to o tunel, už se loučíš se životem a pak tě totálně vyčerpaného vytáhnou. Pak se tě ptají, co se stalo a co jste tam dělal, ty máš děsivý strach o to, kde je tvůj partner a jsi v takovém stresu, že pomalu nevíš, jak se jmenuješ. To člověka nenapadne si vymýšlet...
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 14 červen 2018 - 13:06
Otto Šlégr: https://tv.idnes.cz/...7_zpravodaj_elm
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 14 červen 2018 - 19:17
Teď mi hlavou bleskla myšlenka. Kolik smrťáků se událo na "tý vaší vojně, co nás na ni pořád posíláte"?
Publikováno 15 červen 2018 - 0:06
Kuba Turek:
Do tohoto jsem se nechtěla vměšovat, jelikož jsem článek od pana Přibila, který zde byl zmíněn jako první, nečetla. Nicméně teď dal Modrak odkaz na článek, jehož název je:
"Švejda zahynul při geocachingu"
Ihned na začátku je uvedeno:
"Keš nazvaná Urban Legends I se stala osudnou náruživému geokačerovi Ondřeji Švejdovi, známému pod přezívkou Osvejda."
Nechápu teda vůbec váš stupidní komentář.
Nechcete už Osvejdu nechat v klidu spát. Nezaslouží si to!
A odpověď žádná, že? Asi se zrovna pracuje na editaci článku
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 15 červen 2018 - 9:41
Reviewer bude do znacny miry bezmocnej, protoze jediny co by mohl udelat je osobni fyzicka kontrola kese a disable nebo archiv, kdyz nebude kde ma bejt. Jenze neni v silach reviewra to kontrolovat. Tady ma owner jasne navrch a ma to ve svejch rukach. Tohle by si meli dobre rozmyslet. Jsou veci pres ktery se proste objektivne jit neda, i kdyz si nejakej trouba muze myslet ze jo.
Nojo, a jak bys zajistil třeba ověřovátka? To nejmenší, co může RW udělat, je ověřit sdělené souřadnice, nebo si namátkově nějaké keše vyluští. A co třeba tradičky? Myslím, že pokud by skutečně nastala katastrofická situace tohoto typu (popř utahování šroubů ve smyslu rušení a zákazy T5 apod.), tak pořád existuje cesta hromadného přesunu třeba na Opencaching či obdobný komunitní klon.
Publikováno 15 červen 2018 - 9:46
Zrovna paragliding je velmi silně regulovaný a kontrolovaný státem. Upřímně řečeno, kdyby nebyl, tak se lidi zabíjejí jako na běžícím pásu. Je přesně určeno, kdo smí lítat, kde smí lítat, na jakém padáku a jak kontrolovaném smí lítat, za jakých povětrnostních podmínek se smí lítat. Bez pilotního průkazu a speciálního pojištění se nesmí lítat. Všechno řídí letečtí inspektoři a vyšetřují případné nehody státem dosazení vyšetřovatelé.
Potápěči to mají volnější, ale pořád se řídí zákony a vyhláškami.
Na kole se jezdí podle Silničního zákona, Lesního zákona, Občanského zákoníku, zákona O ochraně přírody, zákonů o národních parcích atd...
Kačer lovící "scuba cache" má předpokládám alespoň OWD, kačer lovící na kole nejspíš také dodržuje silniční zákon, kačer v národním parku také neumístí keš mimo značenou cestu... Rozdíl je v tom, kačer potápěč se potápí pro krabičku, sportovní potápěč jen tak pro radost, kačer na kole i národním parku to samé. A proč tedy chtějí zakázat "rizikové" kešky, ale nikdo neřeší ty samé činnosti, kde keš nefiguruje?
Publikováno 15 červen 2018 - 9:59
A odpověď žádná, že? Asi se zrovna pracuje na editaci článku
Nepracuje.
Publikováno 15 červen 2018 - 10:11
Další dva "zajímavé" názory na Horydoly.cz:
kešky a odpad (diskutující Fred) Rád bych diskutující upozornil, že kešky je možno považovat za odpad a naprostá většina je jich umístěná bez souhlasu vlastníka pozemku. Vyzývám k akci ukliďme naše lesy od kešek. Kešky neničte, odevzdávejte je na obecní úřady.
Druhý příspěvek, od nám již známého Milana Přibila, zde nejspíše reakce na ten předchozí
Způsob likvidace RIZIKOVÝCH geocache
Aby se geocache na RIZIKOVÉM místě zlikvidovala, nemusí se nutně fyzicky zničit, stačí geocache DEMONTOVAT.
Dále je třeba oznámit do USA v angličtině na email contact@geocaching.com skutečnosti, které vedly k demontáži geocache a požádat o vymazání ze systému, popř. požádat o zablokování zřizovatele ("owner"). Na české revizory geocache ("reviewer") se nemá smysl obracet, ti jsou spolutvůrci v ČR tohoto neudržitelného stavu, na výzvy nereagují popř. mlží.
Vlastní schránku pak odeslat na adresu: Česká asociace geocachingu, z.s. Šikmá 234, Horoměřice, PSČ 25262.RIZIKOVÉ geocache tedy NELIKVIDOVAT ale DEMONTOVAT.
RIZIKOVÁ MÍSTA:
Antropogenní objekty: důlní díla, podzemní objekty, kanalizace, studny, provozované lomy, staticky narušené stavby a objekty, místa v blízkosti (na dotek) vysokého napětí.
Přírodní nestabilní objekty: zvětralé a rozrušené skalní hrany, (kde hrozí zřícení jak geocachera tak i skalního okraje), uschlé stromy a uschlé větve na skalních hranách hrozící zlomením. Jeskyně, suťové jeskyně atp
Tento příspěvek byl upraven od PRESEKA: 15 červen 2018 - 10:12
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 15 červen 2018 - 10:18
Řekl bych, že oba dva (výše citovaní) pánové mají s naší hrou nějaký dlouhodobý osobní problém a rozhodli se využít stávající situace k frontálnímu útoku na naši hru minimálně v místech, kde (podle jejich názoru) nemají co dělat keše ergo ani kačeři
Tento příspěvek byl upraven od PRESEKA: 15 červen 2018 - 10:21
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !
Publikováno 15 červen 2018 - 10:49
Pokud přecením svoje síly, znalosti a okolní podmínky, tatáž akce se nestane lepší jen tím, jak tu svojí činnost a motivaci nazvu.
Přesně takhle to totiž vyznívá - pokud já, jako momentálně ne příliš trénovaná osoba - si vezmu do hlavy akci, která je za mých okolností nerozum, tak je naprosto v pořádku, pokud se "si najdu cestu ke skalám, horám, skialpu, jeskyním, divoké vodě, canyoningu, potápění, létání nebo urban challenge, urbexu, graffity atp." Jen pokud zůstanu u geocachingu je to průser.
Jako kdyby obdobná situace nenastávala v těch jmenovaných situacích.
Publikováno 15 červen 2018 - 11:06
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů