Přejít na obsah

Fotka

Geocaching v médiích (rozcestník)

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
3404 odpovědí na toto téma

#2621 k-lord

k-lord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 078 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:21

Na Meteor radaru má byt přímo nad námi rudá skvrna a ve skutečnosti je nebe modré.
Před týdnem se na nás hnala bouřka. Podle radaru nepostupovala naším směrem a přesto nás dohnala.
Poslední dobou zvažuji appky zrušit, protože neplní svou funkci.

Problém je v tom, že bouřky jsou nejčastěji dvojího druhu - frontální a lokální. Zatímco frontální bouřky jsou velmi dobře předvídatelné, protože se ví, jak fronta postupuje, tak lokální nepředpoví téměř nikdo a nic. Dosta často totiž nepostupují, ale rostou. A nárust mraku opravdu moc dobře předvídat nelze. Stejně tak nelze předvídat zánik mraku. Takže zatímco Meteor bude odhadovat, že bouřka je za půl hoďky jinde, tak ten mrak tam ani nemusí dorazit, protože se dřív vyprší a rozpadne. Když už ale vidím na Meteoru, že kolem mě vznikají bouřková mračna, tak počítam, že zmoknu, i když Meteor odhaduje, že půjdou mraky jinam. Velmi často totiž vznikne jinde jiný mrak a ten mě osprchuje.

• 0

#2622 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:22

Jo jo, taky vidím, že nekrmit, stejně jako shamana3 pod všemi jeho alter egami.

Myslím, že to není jen shoda jmen ;-)

Jenže vy všichni jste poněkud nepochopili, že Tuba Kurek (jak se mu svého času přezdívalo na chatě Adamek) vyhledává pouze a čistě kontroverzi a senzaci.

Jeho web je "hyperBlesk" outdoorových serverů a jakákoliv pozornost je v jeho prospěch. I ta negativní (včetně všech mých mínusových palců).

To je prostě jeho život, je v tom jak ryba ve vodě.

• 0

#2623 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:25

Tady se ČT moc nevyznamenala - nebezpečná schránka u silnice, protože na druhou musíte silnici přejít. To je tedy hodně nebezpečné, když tam projede max. 1 auto za minutu. :-(

http://www.ceskatele...mci-geocachingu

• 0

#2624 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:31

Tak to je drsné. Ta holka říká, že počasí kontrolovali a žádný déšť hlášený nebyl. Můžete to někdo potvrdit nebo vyvrátit?

Chtěl jsem se zdržet komentářů ve stylu "mohou si za to sami" (přestože mohou). Je mi z toho velmi smutno. Ale snad pro ostatní a pro příště (a když se na to ptáš):

Meteoradar jsem začal ten den sledovat kolem poledne na hřebenech Krušných hor, abychom se vyhnuli lokálním bouřkám. V 16h jsme vyrazili ku Praze a bylo dopředu naprosto jasné, čím budeme muset projet. Docela průser v souvislém pásu. Na příjezdu do Prahy to nebraly stěrače a ve vodní tříšti nebylo skoro vidět (taky jsme se na dálnici vyhýbali nabouranému autu). V Praze jsme se míjeli se sanitkou, co vyjížděla z náplavky pod Jiráskovým mostem - až dodatečně jsem zjistil, koho asi vezla...

Na takové akce je nutný sledovat meteoradar, yr.no rozhodně nepomůže. Používají to balonáři a další letci. Nedávno na Sardinii jsme na to taky pořád čuměli a museli oželet některé jeskyně...

• 0

#2625 ilus

ilus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 105 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:34

Znáte někdo toho pohřešovaného?

• 0

#2626 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:39

Malej OT a vtípek: Nemáte někdo v záloze virtuálku, kterou třeba nevíte kam umístit?

Mame a taky me to na chvilku napadlo ale jednak vim kam s ni (a i tam to muze byt trochu problem, pokud se zmeni geopoliticka situace) a druhak i kdyz ji das do "kanalu", tak pujde drive ci pozdeji do archivu. Kdyz tam urad ci spravce da mriz nebo ceduli se zakazem, tak bude nelovitelna. A v neposledni rade by mi to v sousnam kontextu prislo velmi hloupe (tim nerikal, ze Tvuj prispevek je hloupy, vzdyt nas to napadlo oba a asi nejsme sami).

• 0

#2627 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:40

Teď jsem zase četl, že je to první případ úmrtí v českém geocachingu. Přitom na Facebooku někdo psal, že kdesi u Turnova je pomníček dívky, která spadla ze skály při hledání kešky.
  • 0

#2628 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:45

Praha 5 by mohla odstranít všechny rybníky, protoze v lete se tam nekdo muze utopit a v zime taky.
  • 2

#2629 kelton

kelton

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:46

Zpovykaní pražáci ! Až teď to budou po 18 letech kontrolovat.

Ha ! CO až zjistí, že kešky jsou i na mostech ? Hmmm...

Co až zjistí, že jsou v lesích jedovaté houby?!

• 5
kelton

#2630 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:51

Teď jsem zase četl, že je to první případ úmrtí v českém geocachingu. Přitom na Facebooku někdo psal, že kdesi u Turnova je pomníček dívky, která spadla ze skály při hledání kešky.

Myslím, že vzhledem k situaci a vzhledem k tomu jak se v souvislosti s tímto neštěstím snaží média upoutat pozornost za každou cenu, se dozvíme ještě spoustu zaručených "pravdivých" informací", kór když už je známá totožnost některých co tam byly. A vůbec nezávidím těmto osobám zájem o ně. Bude to pro ně podle mě velmi stresující.

• 1

#2631 Mrkvator

Mrkvator

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 19:56

Neblbnete a nepiste to sem, jeste to vezmou jako navod!

Popravde mi ze vsech tech zakazu a omezeni zacina byt docela smutno, takhle mi urady/EU slapli (nebo se chystajio)  uz asi do ctyrech ruznych konciku - nikdy jsem nikoho neohrozil ani neomezil na jeho pravech, ale stejne mam smulu. A fakt nevim jak z toho ven.

• 0

#2632 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:00

Problém je v tom, že bouřky jsou nejčastěji dvojího druhu - frontální a lokální. Zatímco frontální bouřky jsou velmi dobře předvídatelné, protože se ví, jak fronta postupuje, tak lokální nepředpoví téměř nikdo a nic. Dosta často totiž nepostupují, ale rostou. A nárust mraku opravdu moc dobře předvídat nelze. Stejně tak nelze předvídat zánik mraku. Takže zatímco Meteor bude odhadovat, že bouřka je za půl hoďky jinde, tak ten mrak tam ani nemusí dorazit, protože se dřív vyprší a rozpadne. Když už ale vidím na Meteoru, že kolem mě vznikají bouřková mračna, tak počítam, že zmoknu, i když Meteor odhaduje, že půjdou mraky jinam. Velmi často totiž vznikne jinde jiný mrak a ten mě osprchuje.

Rozumím a souhlasím. Stále se snaží appky udělat přesnější, ale u některých meteorologických jevů to prostě nejde.
Spoléháme bohužel víc na techniku než na zdravý rozum. Nejen v předpovědi počasí.
Mraky/déšť se velmi často před Prahou u postupující fronty rozplynou nebo změní směr (netřeba zde rozebírat proč).
  • 1

#2633 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:05

Mame a taky me to na chvilku napadlo ale jednak vim kam s ni (a i tam to muze byt trochu problem, pokud se zmeni geopoliticka situace) a druhak i kdyz ji das do "kanalu", tak pujde drive ci pozdeji do archivu. Kdyz tam urad ci spravce da mriz nebo ceduli se zakazem, tak bude nelovitelna. A v neposledni rade by mi to v sousnam kontextu prislo velmi hloupe (tim nerikal, ze Tvuj prispevek je hloupy, vzdyt nas to napadlo oba a asi nejsme sami).

Virtualka ne. Ale podle me tohle je s plnou vaznosti zraly na pietni event na miste, se zrizenim nejakyho pomnicku. Akorat ze to by establishment nevydejchal, reviewer by si to netroufnul publikovat atd. Ale je to zcela normalni vec kterou by kdokoliv jiny (horolezci, potapeci, jeskynari atd.) pro kolegy udelali a povazovali by to za svou povinnost. Bohuzel na tohle dnesni sterilni a priposrana spolecnost asi nema.

• 15

#2634 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 359 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:10

Docela by mě zajímalo v kolik tam lezli. Protože plavák na Andělu byl v 17 hodin. Užil jsem si ho na autobusáku. Ale už po obědě byly mraky co nevypadaly na klid, sice byly sem a tam, ale to dusno nebylo dobré.

• 0

#2635 Hamerinski

Hamerinski

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 359 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:12

Virtualka ne. Ale podle me tohle je s plnou vaznosti zraly na pietni event na miste, se zrizenim nejakyho pomnicku. Akorat ze to by establishment nevydejchal, reviewer by si to netroufnul publikovat atd. Ale je to zcela normalni vec kterou by kdokoliv jiny (horolezci, potapeci, jeskynari atd.) pro kolegy udelali a povazovali by to za svou povinnost. Bohuzel na tohle dnesni sterilni a priposrana spolecnost asi nema.

Rew by to publikoval na souřadnicích. A ty jsou kdekoliv, třeba kilometr nad zemí. Jinak pro bezpečnost plavba na člunech z Vltavy.

• 1

#2636 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:30

.. A vůbec nezávidím těmto osobám zájem o ně. Bude to pro ně podle mě velmi stresující.

Spíš mediální hysterie. :(

Jestli nebylo (nejen) pro ně lepší se o nějakém geocachingu nezmiňovat..  Stejně se tam chodí kvůli místu a bod je jen bonus, no ne?

• 0

#2637 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:34

Myslim, ze na vzpominkovy event urcite dojde, nekdo ho urcite udela a ja (my) se pokusim dorazit. Ale bude na povrchu u toho rybnika, to Rico urcite pusti. Spise je to otazka odstupu casu a opadnuti nejen vody ale i vasni. Samozrejme jina vec by byla kdybychom pak sli do toho tunelu. Oni i potapeci by pri te vzpomince neudelali ponor treba v miste vyvaru prehrady, kde se jejich kolega (at uz svou blbosti, nebo sluzebne) potapel a hrazny zrovna otevrel stavidlo. Udelali by jej nekde pobliz nebo na miste kde ten dotycny zil apod. Podobne i horolezci na sesute skale kde jejich kolega zustal apod.

• 1

#2638 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:40

Spíš mediální hysterie. :(

Jestli nebylo (nejen) pro ně lepší se o nějakém geocachingu nezmiňovat..  Stejně se tam chodí kvůli místu a bod je jen bonus, no ne?

To je sice pravda, ale ted je geocaching obetnim berankem. Kolik lidi si asi na fotkach a video zaberech vsimlo treba grafiti? Par asi ano, protoze to nekde bije do oci (a nekdo si urcite mysli, ze je to prace kaceru). Ale kolik jich zaznamenalo v clancich zminky, ze tam chodi i nekdo jiny, nebo ze takove kese jsou i jinde v Evrope.

• 0

#2639 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 20:54

Problém bude v tom, že se mohli koukat na meteoradar

Meteoradar vypadal uz nekdy ve 12 jako pripravka na peklo. Bourky po cele Sumave, Krusnych horach, Krkonosich, Vysocine. Na chmi bylo varovani. Fakt nevim, kam koukali, ale ocividne ne na spravne misto :-(

• 5

#2640 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 231 příspěvků(y)

Publikováno 12 červen 2018 - 21:15

Meteoradar vypadal uz nekdy ve 12 jako pripravka na peklo. Bourky po cele Sumave, Krusnych horach, Krkonosich, Vysocine. Na chmi bylo varovani. Fakt nevim, kam koukali, ale ocividne ne na spravne misto :-(

Přesně tak - jak jsem psal výše osobní zkušenost z toho dne... Já se nad ně nechci vyvyšovat, sám jsem udělal chybu, která mě mohla stát život, zpětně bych si za ni nafackoval, ale přežil jsem. Řada z nás možná taky... Ale informace z meteoradaru byla toho dne jasně v neprospěch takových akcí. Tak do budoucna, pro ostatní...

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama