batocache napsal/a:
Tuto diskuzi se zájmem sleduji už pár dní a ráda bych taky něco namítla :-)
Pořádat ME v Praze mi přijde trošku nevhodné, i když by byla asi nejvyšší účast. Geocaching má pro mě kouzlo outdoor aktivity, kterou si rozhodně užiju víc někde v přírodě než v Praze, na Strahově.. Myslím, že takhle to má i spousta dalších kačerů...
......filmových festivalů. Když budu mít čas, ráda se zapojím.
Chápu, že každý si pod ME představuje něco jiného ale podívej se na listingy ostatních zahraničních ME. V 90% se jedná fakt jen o setkání s občerstvením, odlovem keší v okolí, výměnou TB/GC a zásadnější doplnkový program tam není.
To co píšeš je fajn, ale pro regionální eventy, kam rádi přijedou kačeři daného ražení. ME je hromadná akce pro všechny bez rozdílu věku, vyznání, pohlaví a sexuální orientace, zájmů
A proč ne Praha? Je tady spousta míst jako je Prokopák, Šárka, Klánovický les.. a při ME stejně moc času na kochání se přírodou nebude. Sedmihorky znám moc a moc dobře, zajímavá lokalita, ale co tam budeš dělat, když bude pršet? Podle průzkumu polovina chce ubytování "pod střechou" což na začátku rekreační sezony asi těžko tam půjde a hotely jsou široko daleko. Polovina lidí chce přijet autem, už máš představu kde tam zaparkuje cca 200 aut a mirkobusů? Kolik je keší v okolí Sedmihorek? Fajn místo, ale pro regionální event, ne český ME.
baron napsal/a:
Tak někdo jen pro zajímavost udělejte anketu s městy a ať každý zaklikne, kde by se mu líbil mega event.
To je nereálné, místo pro konání ME musí splňovat spoustu parametrů... Nápor cca 1500 osob, 300 aut na zaparková, 500 a víc lidí ubytovat, nakrmit, hygiena... Na zorganizování takové věci mají fakt jen velká města.
CykloDav napsal/a:
Tohle je bohužel pravda a pro mnoho keší znamená takový event smrtelnou ránu. Už jsem se chtěl několikrát do Prahy vydat na event Geopadání a další. Bohužel jsou to limitované eventy a pražáci si to vyzobají do hodiny od zveřejnění a mám strach, že to samé bude i při tom vašem mega. Možné se časem mega povede prostou evolucí, např. Medlov.
Nebojím se toho, že by byl ME vyzobanej pražákama včetně jeho doplňkového programu. Účast na samotném ME je neomezená, čím víc, tím líp..500 nicků je minimum
a pokud jde o doplňkové programy (exkurze atd.), pak jejich kapacita musí být taková, aby se dostalo na většinu zájemců, jina nemohou být na program ME zařazeny.
Za nabídku pomoci budou jistě organizátoři rádi