Přejít na obsah

Fotka

FTF before publishing

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
36 odpovědí na toto téma

#21 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:01

Open- ani Navi-cache to zdá se není. Pak to ještě může být náhoda, nebo betatest... ani jedna možnost ale v podstatě není nic proti ničemu, jen v případě toho betatestu by asi nález nemusel být nazýván FTF, což teda ani nevím, jestli vůbec byl... Rozhodně ale bude lepší počkat na log nebo vyjádření prvního nálezce než vymýšlení různých teorií.
  • 0

#22 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 958 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:06

Citace

svatej_patejl napsal/a:ou.
Nikde žádný trackables, nic. Nejsem tedy FTFkař, jak jste psali minule, ale trochu mi to rozesmtnilo, že jsem okolním rychlíkům sice vyfouknul FTF, ale že je možný najití přes publikováním. :|

A proč nenapíšeš o jakou šlo keš... takhle je to jen plácnutí do tmy a těžko reagovat...
  • 0

#23 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:09

Citace

sobikovi napsal/a:
A proč nenapíšeš o jakou šlo keš... takhle je to jen plácnutí do tmy a těžko reagovat...

Najít to je srovnatelný tak s mysterkou obtížnosti 1. :D Ale asi nebudeš moudřejší ani pak. B)
  • 0

#24 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 958 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:11

Citace

alkes napsal/a:

Citace

sobikovi napsal/a:

Najít to je srovnatelný tak s mysterkou obtížnosti 1. :D Ale asi nebudeš moudřejší ani pak. B)

Ano, ale já tím chci říct jen to, že když někdo píše do fora, tak by měl psát tak, že prostě uvede o jakou jde keš atd a ne aby to člověk musel hledat...
  • 0

#25 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 176 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:14

No taky mě to napadlo, ale pak mě taky napadlo, že to mohl být záměr (ne aby si každý zahledal, ale aby se to zbytečně nerozpatlávalo v osobní rovině všenemožnými směry, jak je tady na fóru bohužel zvykem).
  • 0

#26 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 958 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:21

Škoda že tady nepíšeš, kdo byl před tebou, ale viděl bych to jako betatestery, takže čistokrévné ftf je tvoje... že by to našel někdo náhodou tam asi nehrozí..
  • 0

#27 polerok

polerok

Polerok

• Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 22:52

Tohle je běžné v Polsku. Tam se to pustí přes open a když to pípne na gc.com, tak do půl hodiny je tam log FTF s datem třeba týden z5.
  • 0

To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...

-----------------------------------------------------------------------

Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....

#28 spike-cz

spike-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2008 - 23:17

Omlouvám se, měl jsem to napsat hned, šlo o tuhle kešku.
  • 0
>>> Morituri te salutant <<< Hledadlo: mobilní siemens SXG-75 & TrekBuddy nově -> HTC Artemis & Beeline+TrekBuddy

#29 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 958 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 9:05

Citace

polerok napsal/a:
Tohle je běžné v Polsku. Tam se to pustí přes open a když to pípne na gc.com, tak do půl hodiny je tam log FTF s datem třeba týden z5.

Tady ta keš ale na open není, takže bych to viděl na ty betatestery nebo autor někomu jen tak prozradil souřadnice. Měl by se k tomu vyjádřit autor...
  • 0

#30 spike-cz

spike-cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 14:19

Tak už vím, co to bylo. Owner prý při uložení poprosil kamaráda o předběžné otestování "vyhledatelnosti". Tak proto. Nikdy jsem se s tím nesetkal, tak jsem byl překvapen. Každopádně keš je krásná, přijeďte se kouknout. Díky za ohlasy všem.
  • 0
>>> Morituri te salutant <<< Hledadlo: mobilní siemens SXG-75 & TrekBuddy nově -> HTC Artemis & Beeline+TrekBuddy

#31 Mafi5bj

Mafi5bj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 19:15

Beta test je chvályhodná věc, ale tester se nikdy do logbooku nezapisuje. Při FTF jde právě o ten pocit zápisu do čisté knihy.
  • 0

#32 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 20:53

Myslim, ze betatester se muze zapsat (koneckoncu to odlovil), ale tak, aby to FTF hunteri pochopili ... treba na konec logbooku a vyrazne napsat BETATEST. A owner by mel jeste pred publikaci dat "WriteNote" typu "Osik uvedeny na konci logbooku delal betatest". A samotne zalogovani nalezu na internetu udelat "az odezni FTF blaznovstvi..." Ale mozna je to uplne jinak.
  • 0

#33 hradnik

hradnik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 165 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 21:31

Asi jsem lama, ale nez jsem zacal lovit, tak jsem se "teoreticky" pripravoval podel wiki a dalsich zdroju. Nechtel jsem do "komunity" prijit jako nejakej neznalek a tak nechapu, jak muze nekdo dat do nepublikovane kese GC/TB. To je to prvni, co se pri procitani navodu clovek dozvi, ze fyzicky sice jo, ale "papirove" az po spusteni kese. Ale to jen tak k uvodu vlakna. A co se tyka betatestu: Nedavno jsem testoval WIG Zahada Blairwich a do logbooku jsem se zapsal i s kolegou na prvni stranku, ale vyrazne jsme vyznacili, ze slo o betatest. (Zadni stranka ci desky ci neco dalsiho mi prijde jako hovadina, kdo se tam kouka, nebo az se logy dostanou tam, tak bude v datumech peknej gulas). A pak jsem si pripravil text logu v textaku a hned pri pipnuti kesky (mel jsem echo v kolik to bude a do te pulnoci jsem si pockal) jsem ho tam vlozil. Takze i FTFkar, kdyby chtel, se mohl dozvedet postrehy a rady pro odlov. Betatest je asi zbytecny u tradicionalek, ale u teto kese si myslim, ze to nemusi byt od veci. A omezovat FTF na "zapis do cisteho logbooku"...no nevim. Kdyz to odlovim 1., tak to preci nebudu logovat 5., to bych pak mel peknej bordel v datech, no ne? Ale spis bych pak jeste apeloval na ownery, aby nejak viditelne oznacili prvni stranu logbooku, nebot se nam rozmaha nesvar "logovani z obou stran". Nekomu to prijde jako kravina, ale pri tom adrenalinu jste treba presvedceni, ze listujete od zacatku a pak prijdete na to, ze to bylo od konce :D
  • 0

#34 ty,ty,ty & familly

ty,ty,ty & familly

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 298 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 21:42

souhlasim s Hradnikem, taky se mi stalo ze za mihotani baterky v lese jsem s nadsenim logoval FTF a rano po precteni logu jsem zjistil, ze jsem slepej, pako ,kaspar :D a podobne jenom proto ze sem logoval z druhy strany ;) a otom jestli se zenu za FTF nebo ne to je preci kazdyho vec, stejne jako kdyz hrajes hokej a nevyhrajes, to ktomu patri :D, nekdo je na pohodu a nekdo ten adrenalin nekdy potrebuje:(
  • 0

#35 TrainTour Reviewer

TrainTour Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 22:22

OPET se ve skupine reviewer, ktera je na vzajemnou komunikaci cacher-reviewer (tj.bud dotaz cachera a odpoved reviewera ci sdeleni revieweru) zvrhla konverzace v otevrenou diskuzi mimo rev., cili presouvam ze skupiny Reviewer do Obecne, aby zde byl prostor pro opravdovou reviewer komunikaci a nechodilo mi z teto diskuse, ktera neni dotazem na rev., X mailu denne :) Priste do teto skupiny opravdu jen dotazy na reviewery, na reakce, diskuse jsou jine skupiny...
  • 0

#36 Mafi5bj

Mafi5bj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2008 - 23:42

Citace

hradnik napsal:... nechapu, jak muze nekdo dat do nepublikovane kese GC/TB...

Nevím jestli to je chyba, nebo vlastnost systému, ale jde to.

Citace

A co se tyka betatestu: ... Takze i FTFkar, kdyby chtel, se mohl dozvedet postrehy a rady pro odlov. ...

Nevím jestli každý FTFkař bude nadšený z toho, že mu keš takhle předžvejkáš. Betatest není odlov, pokud testuješ, jsi tím pádem trochu spoluautor, jen zavoláš "Franto, ve vzorci ti chybí mínus, jinak všechno OK". Franta opraví listing a ty se zaloguješ za týden a napíšeš, že jsi pomáhal s betatestem.
  • 0

#37 KrikyTeam

KrikyTeam

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2008 - 10:10

hradnik napsal:... nechapu, jak muze nekdo dat do nepublikovane kese GC/TB... No taky jsme teď dali TB do nepublikované keše, po zkušenosti, kdy jsme zaspali dobu mezi publikací a prvními lovci (a v jednu deset v noci by mě asi smska ani nevzbudila, zvlášť když jsem to zapíchla pět minut před jednou:)) . Ale TB byl náš vlastní a byla to jeho první keš..
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama