Možná bys mohl zkusit kontaktovat Klamu autora programu MoZiGo, snažil se připravit export listingů do colorada, tak má asi největší přehled o tom, co coloradu vadí.JarMar napsal/a:
To je věc která mě neuvěřiteně vytáčí, ale to ostatní se dá přežít. Chtělo by to zjistit co přesně mu v tom GPXku vadí a prohnat to přes nějaký udělátko které to upraví. Kdyby se někomu chtělo a hlavně měl čas si s tím pohrát aby zjistil kde je zakopaný pes, vyrobím opravný prográmek.Atip napsal/a:
většina listingů je naprosto nepoužitelná, protože je Col. nedokáže správně zobrazit
Garmin Colorado- proč si ho koupit
Publikováno 22 červenec 2008 - 9:40
Publikováno 22 červenec 2008 - 9:55
Publikováno 22 červenec 2008 - 15:46
Publikováno 22 červenec 2008 - 18:23
Tak hodně příjemných zážitkůcraig22 napsal/a:
Máááám colorado
Publikováno 22 červenec 2008 - 18:32
Publikováno 22 červenec 2008 - 18:58
Uvažuji o pořízení nového telefonu a když už tak ať má i GPS. Proto se chci zeptat jak dlouho ti u té N95 vydrží baterka při hledání keší?lexa napsal/a:
Včera jsem si také koupil Colorado300....
Musím říct, že totální zklamání. Jsem zvyklý lovit pouze s NokiíN95
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:19
I když Marek naměřil jenom 2,5 hod.
http://navigovat.mob....asp?ARI=113280
Jo a i tvoji Plumlovskou přehradu jsem s ní zvládl
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:29
Mion napsal/a:
Zcestná argumentace Je to, jako bys srovnával vlastnosti a spotřebu mopedu a rodinného auta...
Krom toho jsem měl předtím Garmina 60C, pak 60CSx, pak Mio C520 a až poté Colorado - a i přes své nedostatky (nic není dokonalé) bych ho už za předchozí přístroje neměnil. Možná jen dočasně, na krátkou chvíli v konkrétních případech
pk84 napsal/a:
Asi proto že je to vaše první GPS, tak vám pár věcí ani nepřijde...
Mám říci kolik vydrží na tužkovky Legend HCx? Colorado je ve srovnání hned v čudu. ...
Moje argumentace mi zcestná nepřijde. HCx srovnávat s mopedem ano:) Navíc pokud porovnáváte, tak Legend HCx je funkčně jen legendární 60Cx v jiném vydání a s o řádek zmenšeným displejem. Displej který podává přesvědčivý výkon na slunci a velikostně nevadí.
Pokud vysolím tolik peněz na dřevo, tak požaduji dokonalý přístroj. Legend HCx nepotřebuji dočasně, ani na krátkou chvíli, v žádných konkrétních případech odkládat.
S Coloradem bych musel mít půlku batohu baterek, slunečník aby mi na displej nesvítilo slunce, deštník aby mi na něj nepršelo, kondom aby mi do něj nenateklo a nervy kdy zase zatuhne a nechá mě ve štychu. Čili ideální expediční přístroj:D
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:40
Nic z toho s sebou nenosím a vždycky mě Colorado dovede až k cíli. Jak jsi na to všechno přišel?pk84 napsal/a:
S Coloradem bych musel mít půlku batohu baterek, slunečník aby mi na displej nesvítilo slunce, deštník aby mi na něj nepršelo, kondom aby mi do něj nenateklo a nervy kdy zase zatuhne a nechá mě ve štychu. Čili ideální expediční přístroj:D
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:42
Souhlas !!JarMar napsal/a:
Nic z toho s sebou nenosím a vždycky mě Colorado dovede až k cíli. Jak jsi na to všechno přišel?pk84 napsal/a:
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:43
To, ze pisu bez diakritiky je zpusobeno anglickou klavesnici...
-----------------------------------------------------------------------
Podpis? A jak se mám jako podepsat, když tu nemám pero....
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:54
pk84 napsal/a:
tak je docela prca, ze zasvecene pises o necem, co jsi nevidel
mne baterky staci na den kesovani (holt musis pouzivat kvalitni ). a nejvetsi tvuj omyl - na slunicku je naopak displej supercitelny (není to pdacko ) - je totiž odrazovy, takze ho naopak slunicko podsviti (problemy zacne mit v seru, takze se musí driv podsvitit), chodim i v desti s col. pripnutym na popruhu batohu a jeste mi tedy nenapadlo znehodnocovat kondom takto navrzenym neefektivnim a nezazivnym zpusobem . za ten ctvrt rok mi zatuhl 3x a zhruba 3x vypnul při zmene profilu (ale to bylo vsechno jeste s fw 2.4)
ono nekdy nestaci jen posbirat drby a delat si srandu, vypada to pak srandovne
Publikováno 22 červenec 2008 - 19:59
Zajímavá polemika. Podle mě je ideální přístroj takový:polerok napsal/a:
Hmm, super a pak si má člověk vybrat..... Colorado tu polovina lidí nedoporučuju, MDA/PDA je zase nevhodné do terénu nebo pro ty, kteří nekešují autem - nemají k dispozici autonabíječku. A HCX a podobné nemají zase wheriga a možnost listingů......
1. na AA baterie, kdykoli lze vyměnit, případně koupit náhradní
2. s operačním systémem, něco jako PDA kde si můžeš nahrát libovolnou aplikaci nebo dokonce vytvořit vlastní.
3. Kvalitní mechanické provedení
5. Více jednoúčelových tlačítek než má Colorádo a to s nastavitelnou funkčností.
Bohužel to ještě nikdo nevyrobil.
Publikováno 22 červenec 2008 - 20:15
Publikováno 22 červenec 2008 - 21:32
Magellanu jsem nějak nevěnoval pozornost, když je obecně známo že ve světě outdoorových navigací v Česku "vládne" Garmin, ale toto je moc zajímavé. Musím to pořádně prozkoumat, díky za tip.Dain & Olik napsal/a:
tak dost se tomu blizi mobile mapper6.
Edit: Tak vidím že to je úplná novinka a zatím jsem nenašel nikoho kdo by měl praktické zkušenosti. Ale opravdu to vypadá móc zajímavě.
Edit: Tak jo, dokonce se to probíralo i zde na fóru. Nějak jsem zaspal dobu.
Publikováno 23 červenec 2008 - 6:31
Prostě jen shrnul negativní zkušenosti, které sem napsali sami vlastníci Colorada. Sám píšeš, že ti 6x vytuhlo během 3 měsíců. To je docela tristní, ne?Dain & Olik napsal/a:
pk84 napsal/a:
tak je docela prca, ze zasvecene pises o necem, co jsi nevidel
mne baterky staci na den kesovani (holt musis pouzivat kvalitni ). a nejvetsi tvuj omyl - na slunicku je naopak displej supercitelny (není to pdacko ) - je totiž odrazovy, takze ho naopak slunicko podsviti (problemy zacne mit v seru, takze se musí driv podsvitit), chodim i v desti s col. pripnutym na popruhu batohu a jeste mi tedy nenapadlo znehodnocovat kondom takto navrzenym neefektivnim a nezazivnym zpusobem . za ten ctvrt rok mi zatuhl 3x a zhruba 3x vypnul při zmene profilu (ale to bylo vsechno jeste s fw 2.4)
ono nekdy nestaci jen posbirat drby a delat si srandu, vypada to pak srandovne
Publikováno 23 červenec 2008 - 7:23
On si to nejen shrnul, ale také přifouknul Mě kolouš s novým firmwarem šlape jako hodinky a určutě nebudu sám. Tak a teď můžete začít shrnovat.Hamaci napsal/a:
Prostě jen shrnul negativní zkušenosti, které sem napsali sami vlastníci Colorada.
Publikováno 23 červenec 2008 - 7:27
Publikováno 23 červenec 2008 - 20:26
Asi měsíc jsem se rozhodoval mezi Coloradem a Legendem HCx, poctivě studoval reference uživatelů a recenzentů, prohlížel přístroje, fotky atd. A nakonec se rozhodl.
Měli jste vedle sebe HCx, CSx a Colorado na přímém slunci a viděli jejich displeje - díky vyššímu rozlišení je ten displej fakt tmavší než starší přístroje.
Jinak HCx není C!
Jedna paní povídala, jeden za všechny: http://garmincolorad...com/Issues List
http://garmincolorad...aces.com/Review
a taky tam někde najdete krásné foto displejů na slunci bez podsvícení - opravdu z mé strany čistě spekulativní.
Poslední přístroje co by se daly doporučit na expediční použití byly série HCx a CSx, poslední Garmin outdoor bude potřebovat ještě hóóódně práce.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů