MoZiGo - Ako na to
Publikováno 28 December 2009 - 19:40
Na obrazovke exportov pribudol checkbox "ako trasa". Upozornujem, ze tento checkbox je podriadeny checkboxu "Aj addwpt"...
Publikováno 29 December 2009 - 18:04
Na geocaching pouzivame dve zariadenia - PDA a Garmin G60csx.
V aute pomocou iGO sa nechame donavigovat k parkovisku /samozrejme ak je zadane/. PDA v aute nenechavame, nielen kvoli zlodejom ale mame tam aj klasicke listingy vsetkych kesiek a furu sw pre pripadne dohladavanie. Pre klasicke dohladanie je vsak omnoho jednoduchsie pouzivat garmin. Pri multinach to ale je problem urcit v tej spuste wpt, ktory je prave ten na ktory potrebujeme donavigovat.
Moznost riesit tento problem pomocou trasy v Garmine sa mi hned zapacila - najma kvoli jednoznacnosti, pretoze v zozname tras je ich radovo menej a su pomenovane podla mena kesky, takze sa to neda tak lahko pomylit. Samozrejme PDA je vzdy poruke a mozeme si opakovane precitat zadanie z listingu.
Prakticke skusenosti s "rich" garminami, nemam..ale myslim, ze tam to moze byt podobne...
Ako som vyberal prave tento zoznam?
Jednoducho som dal googlu vyhladat "Praha" a dal som vyhladat prvych 500 kesiek. Z tych som vybral iba multiny, zostalo ich 82.
Po aplikovani pravidla, ze sa addpwt body z Multi kesiek budu exportovat ako trasa len ak ich bude viac ako 2 ich ostalo s trasami iba 10!
Testovacie Prazske multiny pre G60csx]
To iste pre Colorado/Oregon/Dakota]
Tieto gpx je mozne otvorit aj v Google Earth ...
Vyskusajte a dajte vediet co si o tom myslite...
Publikováno 02 January 2010 - 19:14
Netreba nic odinstalovavat...staci preplacnut. Hlavny inicializacny subor mozigo.ini nie je sucastou instalacky.
jj ale....
napriklad statistiku som musel znovu nastavovat. nepamatalo si to moje nastavenie ... je to ok ?
napr mal som vsetky popisky v cestine, vsetky tabulky boli nastavene ze sa maju zobrazit v statistike a tiez nejake dalsie vecicky ;-)
V statistikach boli zmeny, takze doporucujem si to znova nastavit..
Inak instalacka Ti to ma zazalohovat do mozigo\backup\statistikau.txt, takze odtial to vies vytiahnut a preplacnut to naspat...Pozor, opakovana instalacka do toho isteho miesta preplacne preplacnute!!!
Je to takto najma kvoli novym userom, Ti co to pouzivaju dlhsie by mali vyuzit aj backup, ktory ponuka program v statistikach...
Publikováno 05 January 2010 - 13:44
S
amotny fotohint nie - problem by bol s pomenovavanim, ale podla mna tu istu - a snad aj lepsiu ulohu splni komplet listing ako obrazok - teda vcetne spoilera.
Takuto moznost exportu tam Mozigo ma uz dost davno...hladaj mackadlo so zavinacom na hlavnej stranke/spodny/
Publikováno 08 January 2010 - 13:31
1.Je naistalovany POIloader od garminu
2.V MoZiGo je v nastaveniach/Cesty uvedena cesta k tomuto programu
Prve zavolanie POIloaderu musi byt "rucne" - treba mu ukazat kde ma datovy adresar...
3.Pripojeny garmin - ak chceme aby sa to aj zapisalo do neho
Ako na Gpx POI export?
MoZiGo pozna dva druhy POI exportu -csv a gpx , teraz popisem ibe ten gpx ktory "netrpi obmedzeniami"...
Do zoznamu na hlavnej si mozete dat GC roznych typov,WM , podstatne je aby boli uz stiahnute v PC.
V tomto zozname oznacte, tie ktore chcete exportovat.
Obrazovka exporty:
Zakladny vyber formatu/Volba gpx-POI
Dolezity je checkbox POI loader - prvy krat treba aby bol unchecknuty...
Ak sa rucny export cez POI loader podari, mozigo vola "potichu" poiloader a ten uz posle data do gpsky.
Ak je daco nejasne treba sa opytat...
Publikováno 08 January 2010 - 15:05
klama napsal/a:
Ak sa rucny export cez POI loader podari, mozigo vola "potichu" poiloader a ten uz posle data do gpsky.
Ne ze by mi do toho neco bylo, ale je to rozumne? Pokud nekdo od posledniho spusteni POILoadera pres MoZiGo spusti tento program rucne, MoZiGo jej spusti v Silent rezimu a POILoader udela neco uplne jineho nez bylo zamysleno. Nebo to MoZiGo nejak ohlida? V tom pripade proc neohlida i to prvni spusteni?
Nebo jsem neco spatne pochopil a pracuje to jinak?
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 08 January 2010 - 15:15
Publikováno 08 January 2010 - 15:24
GeoGet:
Publikováno 08 January 2010 - 15:29
GeoGet:
Publikováno 08 January 2010 - 15:33
Publikováno 08 January 2010 - 15:44
Publikováno 08 January 2010 - 15:46
GeoGet:
Publikováno 08 January 2010 - 15:56
klama napsal/a:
Tvoje prispevky sa preklopili na poucovanie, nerozumiem tomu na zaklade coho vlastne posudzujes...Prosim Ta nevsimaj si prispevky o mozigo, netykaju sa Ta. Podobne chcem poprosit aj inych, pokial nemaju pripomienky k veci, nech si ich nechaju pre seba.
Dakujem.
Tak to si neodpustim a prelozim si to: ano, jsem pro adresnou kritiku, ale ne do vlastnich rad.
Pripada ti malo k veci, kdyz upozornim na to, ze funkce muze delat neco jineho nez je zamysleno? Nebo ti pripada malo k veci, kdyz upozornim na to, ze chybi vysvetleni proc a jak neceho dosahnout nebo proc to nemusi pracovat tak, jak by uzivatel ocekaval?
Ale s tebou fakt nema smysl polemizovat. Zadny z argumentu, ktery odporuje tve teorii, neni relevantni.
GeoGet:
Publikováno 08 January 2010 - 16:05
Publikováno 20 January 2010 - 23:56
V adresari mozigo\mapky\kml su predprichystane obrazky map spolu s kml súbormi, naciachovane podla Google Earth.. Je ich celkovo 6 a ich naciachovanie v porovnani s Oziexplorerom je "Hračka".
Zatiaľ vysvetlim ako využiť tieto, čo sú už k dispozícii teraz...
Štatistiku si treba nechať vygenerovať aspoň raz cez generuj preview aby sa vytvorili všetky potrebné súbory na generovanie htm kódu pre zobrazenie vašich nálezov alebo zobrazenie Vami založených na mapke.
Potom spustíme program mapky.exe buď z mozigo cez statistiky/Mapky atd alebo priamo , najdete ho v mozigo\mapky\mapky.exe...
Tam si len vyberiete druh mapky ktoru chcete generovať a tiež aj druh pozadia pre tuto mapku - už spomínaných šesť možností...časom môžu pribúdať.
Program ukáže na pomocnom obrázky situáciu v náhľade ktorý však neukazuje presne to čo bude v exploreri ˇašej štatistiky - je to len náhľad či je všetko cca tak ako má byť...
takto si môžete vygenerovať aj druhú mapku a síce Vami založených kešiek...
Produktom tohoto programčeku sú dva htm súbory, ktore sú "podstrčené" Mozigu a ten ich pri generovaní štatistiky zabalí medzi ostatne dáta.
To je všetko..ak je dačo nejasné, rád zodpoviem...
Publikováno 21 January 2010 - 21:13
###############
Volba filtra na krajinu - zatial Sk,Cz,Au
Moznost spajania viacerych mapiek do serie
Moznost zadefinovania uzivatelskej URL pre vlastne umiestnenie obrazku mapky
Moznost jemneho doladenia cez difx dify
Volitelne ikonky pre nalezy na mape
###############
Tu si mozete pozriet demo z generatora statistiky ...
Publikováno 23 January 2010 - 12:19
Generator mapiek 1.0.0.3
- jazyková podpora do exportovaných textov v mapkách
###############
Publikováno 31 January 2010 - 8:51
Netreba sa toho obávať , je to veľmi jednoduché a určite to dokáže každy...Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli máte v úmyslu přidat i mapy baltské země- Švédsko,Finsko,Norsko....Pokud se nikdo nechystá k jejich vytvoření-tak já bych si je vytvořila ale asi budu potřebovat trochu pomoct-jak na to
Jsem tak trochu neználek.
Díky moc!
1.Mapku pozadovanej krajiny najst na webe , uprava okrajov nie je nutna ale mne sa mapka viac paci ak ma pozadie splyvajuce s okolim, to dosiahnete ak v grafickom editore zmenite farbu okolia na 222,222,238~de,de,ee
2.Rozmery mapky by mali byt 750xvyska, ktora bude samozrejme zavysla na krajine
3.Upraveny obrazok vyexportovat z editora ako EPZKRAJINY_farbaokolia.jpg
4.Nastartovat Google Earth(GE)
5.V menu GE zvolit Pridat/Pridat prekryvny obrazok, kde si zvolite upraveny obrazok EPZKRAJINY_farbaokolia.jpg
6.V okne nazvu zmente nazov na EPZKRAJINY_farbaokolia
7.Nastavte nepriehladnost bezcom na cca 75 %
8.Tapnite na zalozku Místo a tam na "Převést na LatLonQuad
9.Pomocou 5-tich zachytnych bodov /4rohy a stred/ ´prispôsobíte naťahovaním a stláčaním obrázok mapky tak aby sa čo najlepšie prekrýval s hranicčnou čiarou ktorú zobrazuje na pozadí GE
10.Ak ste so svojím prispôsobením spokojný treba okno prekryvneho obrazku zatvorit cez OK
11.Tato prekryvna mapka sa Vam uloží medzi dočasné miesta pod názvom EPZKRAJINY_farbaokolia
12.Tapnite pravou myškou a dajte "Uložiť miesto ako"...tu je dôležité uložiť to ako kml a nie kmz! Doporučujem uložiť výsledne súbory /jpg,kml/ do...MoZiGo\Mapky\Kml\
13.Ak máte možnosť alebo chtíč uložiť si Vami vyrobené mapky na Váš web tak je hotovo.
14. Aby Vaše štatistiky mohli použiť Vami vyrobenú mapku musí byť táto mapka uložená medzi ostatnými na mozigo webe...toto musím urobiť ja už ručne...Takže pošlite mi ju /jpg+kml/ na mozigo(zavinac)zubor.net a ja sa postaram o ostatné.
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů