MoZiGo - Ako na to
Publikováno 09 únor 2010 - 11:13
Nove verzie sa budem snazit vzdy umiestnit semhttp://mozigo.zubor.net/?q=node/453
Publikováno 16 únor 2010 - 12:10
Publikováno 16 únor 2010 - 17:53
Publikováno 16 únor 2010 - 21:02
Publikováno 16 únor 2010 - 21:22
Stiahnite odtialto
Su to nase kesky, nie vsetky maju spoiler... Ma to cca 1.5MB
Ono to principialne funguje!!!!
Dik za info ...
Publikováno 18 únor 2010 - 8:28
=================
- premiestnenie parametrizácie sťahovania fotohintov na logickejšie miesto - do nastavení
- drobné úpravy gpxpoi exportu /<cmt>/
=================
Pripomienky smerujuce k vylepseniu programu su vitane...
Za fotohint sa povazuje text v nazve obrazku alebo v popise obrazku v listingu.
Ak sa uz dostane do redukovaneho listingu na koniec htm kodu je moznost volitelne tento fotohint "prilepit" k exportu do POI.
Hladane podretazce su defaultne spoiler,spojler,hint,
Tento retazec si moze kazdy modifikovat ako chce ...ak ma niekto este nejaku skusenost s inym oznacenim fotohintu sem s nim, mozem to zadat uz do programu aby to bolo k dispozicii vsetkym...
Mam potvrdene, ze vygenerovany a "skompilovany" "obrazkovy" gpxpoi za pomoci PoiLoaderu funguje v zariadeniach
Colorado,Oregon a Dakota...
Publikováno 18 únor 2010 - 9:41
klama napsal/a:
Tento retazec si moze kazdy modifikovat ako chce ...ak ma niekto este nejaku skusenost s inym oznacenim fotohintu sem s nim, mozem to zadat uz do programu aby to bolo k dispozicii vsetkym...
Nasiel som nazov "foto-napoveda" takze este slovicko "napoveda"
Prikladam este screenshoty z Oregona :
Publikováno 20 únor 2010 - 1:25
Publikováno 20 únor 2010 - 8:43
Publikováno 20 únor 2010 - 10:07
Publikováno 25 únor 2010 - 23:45
1.Vyvolanie Google mapky cez prislusny button na hornej liste - automaticky sa otvara aj okno tras - to si zatial nevsimajme.
2.Zadame start,ciel vo forme miest alebo suradnic...napriklad Budapest a Vieden
3.Nechame najst trasu
4.Trasu mozeme ovplyvnit presunutim tercikov na uzly v mape a opakovanym pouzitim mackadla najdenia trasy..Toto mozeme robit dovtedy kym nie je trasa taka aku chceme.
5.Na obrazovke "Najdi kesky povedla trasy" je jediny parameter, ktory sa v metode Google Earth pouziva a to je vzdialenost od trasy...defaultne je nastavena na 2000m.
6.Pouzijeme mackadlo "Google Earth metoda".
V zavislosti od toho co uz mame nastahovane v PC, program bud stiahne alebo len vlozi do zoznamu uz znamu kesku...
Zatial nie je nastavena ziadna filtracia dat, to doplnim neskor.
Metoda je zatial limitovana na 500 kesiek - jeden dotaz na GE, ale je velmi rychla ale aj presna a trasu netreba zadavat rucne...
Publikováno 26 únor 2010 - 7:17
Tapni na tento odkaz]
Publikováno 17 březen 2010 - 0:40
Jednoducho cez google obrazovku /stredna ikonka/ si zadame bud myskou alebo klavesnicou startovaci bod a cielovy bod ...
Ak tapneme na vytvor trasu tak google najde trasu zo startu do cieloveho miesta.
Po najdeni trasy sa objavi mala obrazovka pre ulozenie trasy ako kml pre neskorsie spracovanie...Trasu je mozne upravovat pomocou mysky a posuvnych tercikov na miesta kadial chceme usmernit autoroute.
Ak sme s trasou spokojny mozeme si ju ulozit na disk.
Tato trasa je velmi podrobna s presnostou na ulice v mestach...cize sa podla nej daju presne hladat kesky. Mozeme si nechat zobrazit trasu aj s ohranicenim okolo trasy v navolenej vzdialenosti.
Tapnutim na ikonku Trasy si vyberiem trasu z disku a mozeme dohladat velmi rychlo cez GoogleEarth hladanie vsetky kesky z regionu trasy. Napriklad oblast trasy Praha, Plzen je stiahnuta do 1minuty - cca 1300kesiek. Stahovanie z GE je sledovane a ak to prezeniete s poctom stahovani za urcitu dobu, dostanete "ban". Stalo sa mi to pri ladeni programu, kedy som tu istu oblast x krat nacitaval az ma zablokovali, ale cca po hodine to zas islo...Upozornujem, ze toto je anonymne stahovanie a stahuje sa akoze z GEarth a nie z gc.com.
Nasledne sa zvoli filtracia podla vzdialenosti od tejto trasy ...defaultne je to 1500m. Po aplikacii tohoto filtra sa vyberu len kesky, ktore su vo vnutri "tunelu"
Po prenose na hlavnu stranku su uz k dispozicii na dalsie spracovanie - tu je napriklad export html pre googlemaps...
Odkaz na vysledny html subor
Publikováno 23 březen 2010 - 12:44
================
- suradnice finalu do exif obrazkoveho spoilera pre oregony do mass storage:\Garmin\Jpeg
- mozne navigovat na obrazok
================
V mozigo sa stahuju vsetky obrazky /ak chcem/ alebo len spoilery /ak chcem/
To ci je obrazok spoiler alebo nie je urcene z volitelnych klucovych "spoiler,spojler,hint,napoveda," slov, ktore sa hladaju v popise k obrazku - najdete v nastaveniach PDA&Wherigo
Na exportnej obrazovke pre colorado export je checkbox
- "exif do spoileru" ktory zabezpeci ze sa do kazdeho spoileru ulozi informacia z gps suradnicami finalu do exif zaznamu v spoilery
- sucasne sa skopiruje do mass storage\garmin\jpeg
Nazov suboru sa ponechava povodny, original jpg suboru v pictures ostava nezmeneny, modifikuje sa len ten exportovany do garmina
A to je vsetko...
Publikováno 23 březen 2010 - 13:19
Publikováno 23 březen 2010 - 13:39
Publikováno 24 březen 2010 - 11:01
snažím se využívat MoZiGo a zaujala mne možnost přidávat obrázky k POI.
Ale nedaří se mi to.
Základní dotaz, na který nemůžu najít odpověď v diskuzi na gc.cz:
Týká se tato možnost i Garmin OREGON 300?
Ano GPXPOI s finalom ako obrazok je to urcene vsetkym garminom ...
Iba najnovsia novinka okolo navigovania na final ako obrazok funguje iba v modeloch 450 a 550.
Publikováno 24 březen 2010 - 12:07
0 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů