MoZiGo - Ako na to
Publikováno 14 duben 2010 - 21:13
Publikováno 22 duben 2010 - 11:16
Publikováno 25 duben 2010 - 7:43
Publikováno 25 duben 2010 - 11:08
Stránka nebola nájdená
Vyžiadaná stránka nebola nájdená.
Publikováno 25 duben 2010 - 14:24
Přihlaš se na Mozigo web a jdi do položky Můj účet. Tam dole najdeš registrační klíč. Ten nakopíruj do nastavení v Mozigo, restartuj a je hotovo...bloodsnake napsal/a:
Mám dotaz. Mozigo mi píše, že mám nezaregistrovanou verzi programu a mohu si uložit najednou jen 50 kešek. Můžete mi poradit co s tím. Děkuji.....
Publikováno 26 duben 2010 - 8:38
sobikovi napsal/a:
Přihlaš se na Mozigo web a jdi do položky Můj účet. Tam dole najdeš registrační klíč. Ten nakopíruj do nastavení v Mozigo, restartuj a je hotovo...bloodsnake napsal/a:
Mám dotaz. Mozigo mi píše, že mám nezaregistrovanou verzi programu a mohu si uložit najednou jen 50 kešek. Můžete mi poradit co s tím. Děkuji.....
Děkuji za rychlou odpověď. Odpoledne vyzkouším:)
Publikováno 26 duben 2010 - 9:08
Maxinoha napsal/a:
Tak jsem chtěl po delší době zkusit co je nového v MoZiGo ale když chci stáhnout poslední Install verzi http://mozigo.zubor....010.1.20.23.exe tak mi to hlásí:
Stránka nebola nájdená
Vyžiadaná stránka nebola nájdená.
Ja s tim problem nemam, zkus tento odkaz http://mozigo.zubor....09.10.23.23.exe, po prihlaseni by to melo byt ok.
Publikováno 26 duben 2010 - 9:51
Pretoze full instalkacka presahuje kapacitne moznosti hostujuceho webu musel som ju dat na RAPIDSHARE
alebo
Tam je aj odkaz na "edisk"
Update iba exe tam najdete tiez.
Publikováno 26 duben 2010 - 12:22
Publikováno 26 duben 2010 - 20:36
klama napsal/a:
@huhuhu
Verzie mozigo su cislovane rok.mesiac.den.hodina...
Stiahol si si teda verziu, ktora ma uz bradu:)a 100% nemoze fungovat, pretoze medzitym boli dve velke zmeny na gc.com.
No vidis to : )
Tak to se omlouvam za mylny info.
Publikováno 29 duben 2010 - 10:06
V mozigo je tato funkcia uz davno ale teraz bola doplnena o vlozenie prejdenej trasy s pomocnymi kilometrovnikmi a fotografiami tam , kde boli vytvorene. Tieto fotografie su doplnene o GPS suradnice, ktore su zapisane do exifu kazdej foto.
Algoritmus je znamy a jednoduchy , z trasy sa vytvori databaza bodov a pre kazdu fotografiu v zozname sa hlada najblizsi bod podla casu kedy bola foto vytvorena - ten je zapisany v exif firmwarom kazdeho fotoaparatu priamo do originalu fotky. Ak je tato casova zhoda pod 1 minutu povazuje sa zhoda za postacujucu a fotografia dostane "peciatku" o gps informacii.
Mozigo vie naplnit databazu "KEDYKDE" udajmi z garmina priamo cez USB /G60csx/ alebo z gdb alebo z plt suborov, ktore si robi OZIexplorer v PDA. Nie je problem naimportovat aj udaje z iGO.
Do prejdenej trasy su vlozene kilometrovniky, aby ste videli, preco Vas tie nohy boleli.
Tu je videonavod:/swf subor ma cca 9MB/
Pre IE
Pre Mozilla
1. import bodov z garmina cez USB do databazy. /na jeden krat maximalne 9999bodov-limit garmina/
2. zadanie alebo potvrdenie casoveho rozpatia trasy z ktorej je trasa zahrnuta - tu je mozne zadat upresnujuce udaje o zaciatku a konci trasy - program totiz ponukne rozsah od casu vytvorenia prvej a poslednej fotografie v zozname.
3.generovanie kmz
4.otvorenie vyslednej kmz v Google Earth
Ak mate odlozene stare gdb databazy z garminu alebo plt z OZIho a fotografie, mozete si vygenerovat trasy aj dodatocne...
Publikováno 29 duben 2010 - 19:50
Publikováno 29 duben 2010 - 22:33
Doplnil som moznost pridania cwg mimo katalog, .....
To je fajn, vyzkouším! Díky
Publikováno 30 duben 2010 - 16:35
Publikováno 30 duben 2010 - 17:36
Publikováno 01 květen 2010 - 6:42
Publikováno 01 květen 2010 - 8:06
Publikováno 01 květen 2010 - 15:25
Publikováno 06 květen 2010 - 9:36
Pre IE
Pre Mozilla
Videjko ukazuje v prvej fáze postup pri vytvorení PQ.
Tvorba PQ je jednoduchá ale tu mi šlo najma o "automatické" zadanie dátumov pre rozdelenie republík do "časových zón" podľa počtu kešiek v danom období, aby to bolo čo najefektívnejšie. Toto rozdelenie som získal z tohoto a slovenského fóra.
Druhá fáza potom len ukazuje ako postupovať pri stiahnutí PQ z webu jeho rozpakovani do gpx súborov.
Tu sa zmienimo o tom, že v okne extrahovaných gpx zobrazujem len "rodičovský" gpx a wpts nie.
Bežný užívateľ /BM/ môže využiť import zo súboru PQ, ktorý je umiestnený nie na webe ale na disku, klúči atď. Toto môže využiť aj PM pri prenose na iný PC alebo ak PQ už na webe nie je...
Samotný import má len dve voľby - "cjhcem len novšie" wpt záznamy ako tie čo mám v PC a súčasné sťahovanie obrázkov, ktoré sú súčasťou listingu /spoiler nie!/.
Takto vytvorená databáza je ochudobnená voči sťahovaným dátam z html listingov o
- atribúty kešiek
- okolité kešky /to sa da ale dorobiť/
- obrázkové spoilery
Listingy sú priamo použiteľne na použitie v PDA či už v IE, Opere, Oziexploreri alebo kešovadle alebo GCzII atdatd.
Všetky odkazy na obrázky sú predefinované na lokálne odkazy tak, ako to mozigo rieši aj s "original" listingami.
Skúsenosti s používaním sú minimálne, pls ak objavíte problém alebo máte návrh na vylepšenie, referujte tu alebo na mozigo stránkach alebo mailom na mozigo(zavinac)zubor.net.
Publikováno 06 květen 2010 - 10:55
"Hot klavesy"Nedalo by sa urobit scroll aby som ak pouzivam EEE PC malym rozlisenim displeja mohol obrazovku scrolnut?
ctrl+alt+H - "hore"
a
ctrl+alt+D - "dole"
3 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů