Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2001 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2012 - 9:52

kiReGPS napsal/a:
A to vám fakt nestačí si z listingu keše jedním máčknutím založit waypoint stejného jména a dalším ťukem ho editovat a změnit mu souřadnice na finální? Propojení identickým názvem je vám málo...?

Nejde jen o finální waypointy, ale o všechny waypointy. No nebylo by fajn zobrazit si u keše všechny waypointy co k ní patří, přidat další stage a pak to třeba synchronizovat zpět do geogetu? Kdejakej program pro mobily to umi, akorat garmin dost zaspal dobu.
  • 0

#2002 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2012 - 12:15

Můžu se zeptat, jak nainstalovat další mapy? Stáhnu si soubor s mapou a co dál? Když ho nakopíruju tam, co je původní mapa, jen soubor jinak pojmenuju, tak v seznamu map není. A je možné mít map v navigaci víc a přepínat je? Díky moc
  • 0

#2003 ThomasPV

ThomasPV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2012 - 12:41

Ano, jde to. Stačí v přístroji/na kartě přejmenovat soubor s mapou gmapsupp.img na cokoliv jiného (např. mapa1.img) a poté nahrát novou mapu. Já tak mám v přístroji asi 5 mapových podkladů různě pojmenovaných podle názvu mapy - CN Europe, TOPO 2012 CZ, OSM. Koncovka img musí zůstat.
  • 0

#2004 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2012 - 13:06

Jen dodám, že mapy si pak můžeš v Nastavení zapínat nebo vypínat a že pro jednotlivý profil by měla být aktivní vždy jen jedna, načítání a překreslování je pak rychlejší. Pokud s tím nahráváním map do GPS nemáš extra zkušenosti, je lepší tu mapu nahrát do Mapsource a odeslat do zařízení (předtím samozřejmě přejmenovat tu mapu původní, jak píše ThomasPV
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#2005 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2012 - 21:16

Já tam mapu nahraju k těm ostatním mapám, ale když se pak podívám do nastavení, kde se jednotlivé mapy přepínají, tak ji tam nevidím.
  • 0

#2006 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 10 listopad 2012 - 21:39

Co tam nahravas? *.img soubor? Ten dela dost casto brikule a oregon mi ho odmita sezrat, u me je treba nutny to vszcky narvat do oregana pres mapsource...
  • 0

#2007 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 0:53

Smrk napsal/a:
......... Stáhnu si soubor s mapou a co dál? ......

Odkud stáhneš???
  • 0

#2008 akinomka

akinomka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 11:14

PROSÍÍÍÍÍM ! Mám Oregon 450. Nemohla jsem najít original usb kabel k připojení na PC, tak jsem použila univerzální, na který ale Garmin reagoval divně....ted jsem ale kablík našla, připojím k PC a rozkliknutím složky GPX v navigaci vidím asi 30 gpx souborů s kešemi. Když ale navigaci zapnu, zvolím "najít poklady" tak mi to píše, že "žádné nenalezeny, navštivte stránku GC.co abyste si poklady stáhli"... nevíte někdo, co s tím, a jak to dát dopořádku???? naléhavě...
  • 0
GARMIN Oregon 450 (jupí..!)

#2009 ilex2

ilex2

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 11:29

s příponou gpx mohou být Waypointy a prošlé trasy... Pokud to nepotřebuješ, tak to smaž, případně předtím zazálohuj.
  • 0

#2010 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 11:53

Ruvit napsal/a:

Smrk napsal/a:

Odkud stáhneš???

Stáhnul jsem to ze stránky http://www.wanderrei...e/garmin_de.php
  • 0

#2011 akinomka

akinomka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 30 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 12:00

Ilexi, zkusila jsem promazat a znova vytvořit jeden zkušební GPX soubor, natáhla, jak se to má a jede!!! Asi nějakej renonc. I stroje třeba někdy chybují. Dík ;)
  • 0
GARMIN Oregon 450 (jupí..!)

#2012 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 13:02

Tak se mi najednou ztratily všechny mnou vytvořené trasové body (cca 1000) a většina prošlých tras. V Oregonu to ale všechno v GPX adresáři bylo. Tak jsem to zálohoval, smazal, zapnul Oregona, nahrál jsem to zpátky, znovu zapnul - a už to tam zase všechno mám.
  • 0

#2013 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 13:47

Smrk napsal/a:

Ruvit napsal/a:

Smrk napsal/a:

Odkud stáhneš???

Stáhnul jsem to ze stránky http://www.wanderrei...e/garmin_de.php

Pokud jsi nezapomel mapu rozbalit ze zipu, tak mas asi smulu, oregon proste jen tak .img nesezere, kdyz mu ho hodis do slozky. Me to nesezral nikdy :/ Jedina moznost je instalace do PC a pak pres MS nebo BC nahrat do oregona...
  • 0

#2014 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 13:56

Co? Mě Oregon ty IMG z Wanderundreitkarte sežral. Že je tam instalátor do Mapsource jsem objevil až mnohem později.
  • 0

#2015 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 14:24

Me to nesezral nikdy, previt jeden :(Nevim proc...
  • 0

#2016 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 15:12

akinomka napsal/a:
...Nemohla jsem najít original usb kabel k připojení na PC, tak jsem použila univerzální, na který ale Garmin reagoval divně....

Garmin u všech Oregonů, eTrexů i Dakot nepoužívá nic speciálního, je to obyč USB kabel jako každý jiný. Takže jestli Ti to dělalo nějaké nepřístojnosti, tak je závada v tom ne-origo kabelu...
  • 0

#2017 dukina

dukina

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 15:41

Zdravim mam dotaz kdyz naharaju mapy rovnou na kartu tak je v navigaci nevidim kdyz je naharaju rovnou do navigace a potom zkopiruju na kartu ta je vse v poradku resil jste to nekdy nekdo dik.
  • 0

#2018 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 19:54

S (ne)Origo kabelem měli problém linuxáci. Kabel má na tom menším konci 5 pinů a jeden je použit na detekci, jak se má komunikovat. Ve většině kabelů je odpojený a pak to jede jako USB mass storage (fleška). Pokud je uzemněný, nebo přes nějaký odpor, komunikace se prý změní na RS232 v 3V úrovních. Nezkoušel jsem to, používali to experimentátoři při pokusech se čtením a zápisem korekčních dat. Takže pokud by ten kabel byl náhodou takový, pak to přes USB nepůjde. Ale to by na druhém konci neměl tu USB koncovku.
  • 0

#2019 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2012 - 21:28

Aha. Já to bral podle sebe, kdy mi jak Vista HCx, tak i současný Oregon funguje pod Windowsy s jakýmkoli standardním miniUSB kabelem. Na ty obyčejné operace s MapSource, BaseCampem, WebUpdaterem a dalšími klasickými programy.
  • 0

#2020 elmarees

elmarees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2012 - 20:57

V Kauflandu mají na informacích 2x 16GB microSDHC kartu + jeden adaptér na SD za neuvěřitelných 200,-. To je super cena za 32GB. Hned jsem jednu vyzkoušel v Oregonu 450 a bez problému funguje. Teď jen nevím co tam nahrát...tolik místa :)
  • 0

MTB + Oregon 450 + Nokia N8 s HandyGC

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama