Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2101 JenKre

JenKre

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2013 - 17:29

Asi to tu už bylo ale podporuje Garmin Oregon 450 wherigo, nechce se mi pročítat celé vlákno. Nebo nějakej seznam které GPSky tohle umí.
  • 0

#2102 ThomasPV

ThomasPV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2013 - 17:34

Ano, Garmin Oregon 450 hraní Wherigo podporuje.
  • 0

#2103 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1870 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2013 - 19:02

Po dvou letech mi najednou pri pripojeni k pocitaci, OREGON 450 zhavaroval. Obrazovky dojely az do mista, kde jdou procenta, myslim nacitanych GPX souboru a vypl se. Zkusil jsem to nekolikrat a nic, jinak fungoval normalne. Tak jsem premyslel co s tim a napadlo mne vyndat micro SD kartu a ejhle OREGON se pripojil. Na karte mam jen mapy a nic jineho. Tak jsem tam vratil tu micto SD a zas zhavaroval. V externi ctecce fungovala naprosto bez problemu. Tak jsem tam zkusil dat puvodni micro SD, co jsem dostal s OREGONEM a spojeni nabehlo. Divné. micro SD co mne blbla: SanDisk micro SD 2GB miro SD dodane s GPS: Kingston micro SD 2GB A tak jsem si rekl, koupim novou a dal jsem tam Kingston micro SDHC 8GB clas 10 a vse je zas bez problemu. Tak pokud Vam bude havarovat spojeni s pocitacem, tak zkuste jinou micro SD kartu. Jinak jeste muzete mit utrzeni micro USB konektor, neb je pajen bezolovnatym cinem (to by snad meli zakazat, neb je safra krehky). To lze zjistit tehkym vrklanim zasunuteho konektoru, hned pak vidite na displeji GPSky jak spojeni vypadava. To lze opravit mikropajeckou a olovnatym cinem, poté co vyseparujete ten konektor ze zadniho krytu, je tam zevnitr zasroubovan a prilepen oboustranou lepenkou, jen nezapomente pred demontazi odlepit plosnakovy konektor pro spojeni se zakladni deskou. Kdyz si to dukladne prohlidnete pred rozebranim, tak Vam to musi byt jasne, jinak do toho nestourejte. P.S. dnes jsem jen tak na zkousku vratil tu micro SD co blbla a pripojeni k pocitaci nabehlo normalne, tak nevim, treba si potrebovala odpocinout.
  • 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#2104 johnxtc

johnxtc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2013 - 23:09

Ahoj nechci zakladat nové téma, tak zeptám zde. jak dostat nalezené kešky do gc.com z oregonu 300 (v garminu jsem je označil jako nalezené) na gc.com mám účet, ale ne premium. pokud existuje nejaky plugin do chromu nebo tak něco? gsak nebo geoget neumím používat. dík všem za rady. JohnXTC
  • 0

#2105 ThomasPV

ThomasPV

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 95 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2013 - 9:57

johnxtc: Pokud jsi označil v Oregonu keše jako nalezené (píšeš, že ano ;)), tak by se v paměti přístroje ve složce Garmin měl objevit soubor geocache_visits.txt . V tomto souboru jsou GCkody, datumy a časy nálezů keší. Je možné jej upravit (doplnit pořadí nálezu, čas do logu...) nebo nahrát přímo na web geocaching.com zde: http://www.geocachin...fieldnotes.aspx. Poté se zobrazí seznam všech nalezených (nahraných) keší a přes Compose log keš jednoduše zaloguješ :D.
  • 0

#2106 johnxtc

johnxtc

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2013 - 23:24

ThomasPV napsal/a:
johnxtc: Pokud jsi označil v Oregonu keše jako nalezené (píšeš, že ano ;)), tak by se v paměti přístroje ve složce Garmin měl objevit soubor geocache_visits.txt . V tomto souboru jsou GCkody, datumy a časy nálezů keší. Je možné jej upravit (doplnit pořadí nálezu, čas do logu...) nebo nahrát přímo na web geocaching.com zde: http://www.geocachin...fieldnotes.aspx. Poté se zobrazí seznam všech nalezených (nahraných) keší a přes Compose log keš jednoduše zaloguješ :D.

děkuji už to šlape B)
  • 0

#2107 JenKre

JenKre

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 28 April 2013 - 19:53

Ahoj, chci si koupit Oregona na inzerát, piše se tam že to je 550 PRO Lifetime, jak poznám že to je fakt Lifetime když to budu mít v ruce, dejme tomu i bez krabice?
  • 0

#2108 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 7:00

zdar mam jeden dotaz ohledne navigaci s fotakem. chtel bych aby fotka mela po zachyceni nazev DSC00099 a ne jak je tomu doted znovu od jednicky a to DSC00001 da se to nejak obejit? dik za pomoc
  • 0

#2109 gepees

gepees

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 12:00

Olii05 napsal/a:
zdar
mam jeden dotaz ohledne navigaci s fotakem.
chtel bych aby fotka mela po zachyceni nazev DSC00099 a ne jak je tomu doted znovu od jednicky a to DSC00001 da se to nejak obejit? dik za pomoc

Pokud se fotografie ukladaji do jednoho adresare, tak teoreticky by melo stacit tam nechat soubor DSC00098. Nemam GPS s fotoaparatem, tudiz to nevim urcite. H.
  • 0

#2110 Olii05

Olii05

Olii05

• Members
  • PipPipPip
  • 152 příspěvků(y)

Publikováno 03 May 2013 - 12:35

gepees napsal/a:

Olii05 napsal/a:
zdar
mam jeden dotaz ohledne navigaci s fotakem.
chtel bych aby fotka mela po zachyceni nazev DSC00099 a ne jak je tomu doted znovu od jednicky a to DSC00001 da se to nejak obejit? dik za pomoc

Pokud se fotografie ukladaji do jednoho adresare, tak teoreticky by melo stacit tam nechat soubor DSC00098. Nemam GPS s fotoaparatem, tudiz to nevim urcite. H.

tak to prave nelze obejit :/ vzdy to zacne od 1cky
  • 0

#2111 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 21:12

Tak na mne došlo taky - má 300 stovka nechytá satelity. Ráno udělala trapny pokus, zachytila dva satelity, ale velmi maly "sloupek". Celý den jsm to zkousel, ale na víc jak dva slabe satelity se to nevzmohlo. Vecer jsem to celé zformátoval, nainstaloval znovu firmware a už nechytne vůbec nic. Koukal jsem i dovnitř, jestli tam neobjevím nějaký špatný kontakt na antenu, tu jsem ale neobjevil. Jen malou batercicku, ale ta nejde vyndat a nevím, jestli s tím má něco společného. Nenapada vas neco, nez to ponesu do servisu? A jak na potvoru jsem ji slibil pujcit zítra kamaradovi na cestu do Francie :-(( Díky
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#2112 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 21:55

Předpokládám, že jsi to VENKU a POD VOLNOU OBLOHOU nechal satelity hledat alespoň čtvrt hodiny v kuse. Dalším pokusem by mohl být hard reset Oregona. V případě, že ani tohle nepomůže, to asi pak vidím opravdu na ten servis...
  • 0

#2113 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 22:03

jj, měla holka dost času. Sice bylo pod mrakem, ale zkoušel jsem to celý den. To byly vidět aspoň jednotlive sedive satelity a jedna až dva malinke sloupecky. Po hard resetu (levy horní roh) a přehrání firmawaru už jenom prazdna "zemekoule" :-(
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#2114 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 04 May 2013 - 23:25

Hmm, to nevypadá dobře :(
  • 0

#2115 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2013 - 9:13

Prosím mohl by mi někdo vysvětlit jak dostat do Garmin Oregon 300 více keší než jen cca 100? Jsem PM a zvykla jsem si nahrávat si keše včetně listingu, ale teď mi navigace hlásí "překročen počet keší", a i když je nahrávám na kartu a ne do navigace a normálně se tam nahrají, navigace je už nezobrazí. Zobrazuje je od nejstarších. Nedá se to nějak obejít - aspoň třeba nastavit aby je zobrazovala od těch nejnověji nahraných a ty starší odpadávaly?
  • 0

#2116 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2013 - 9:43

Tohle jsi zkousela?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2117 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2013 - 10:19

Zkoušela, ale moc moudrá z toho nejsem. Asi si budu muset dát větší čas na prostudování nebo najít nějakého ochotného osobního učitele.
  • 0

#2118 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1288 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2013 - 10:25

Ani já nezvládám GG používám tuto variantu. EasyGps-ta je zdarma. Připojím Navigaci, první GPX soubor otevřu, k němu imporuji všechny ostatní a pak tento nový soubor uložím zpět do navigace jako jeden soubor a ostatní gpx vymažu. A je to za pět minut bez učení. :-)
  • 0

#2119 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2013 - 10:37

Nemáte někdo prosím zkušenosti s G Oregon 450 a moc dlouhým listingem? Nahraju PQ, vyrazím a v terénu u nějaké multiny zjistím, že tam není celý listing (většinou u těch hodně dlouhých konec chybí). A na konci samozřejmě teprve bývají info k jednotlivým stage, takže to můžu zabalit a jít zas pryč :@
  • 0

#2120 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 15 May 2013 - 10:47

Mufa napsal/a:
Nemáte někdo prosím zkušenosti s G Oregon 450 a moc dlouhým listingem? Nahraju PQ, vyrazím a v terénu u nějaké multiny zjistím, že tam není celý listing (většinou u těch hodně dlouhých konec chybí). A na konci samozřejmě teprve bývají info k jednotlivým stage, takže to můžu zabalit a jít zas pryč :@

Já měl stejný problém s O550. Stáhnul jsem tam nový ovladače a listingy se tam najednou vejdou. Zkusil bych to samé.
  • 0

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama