Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2121 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2013 - 10:52

Evido, lubbez: Jde o to, ze GPS maji omezeni na pocet kesi (rekneme 1000, zalezi na verzi GPS) a poctu souboru s kesemi (200). Vsechno, co jde pres tento limit (kterykoli z nich) zpusobi chybu.

Nahravat tedy jednotlive kese z listingu neni dobry napad, protoze ten nizsi limit na pocet souboru bude prekrocen velmi rychle.

Obchazi se to externimi programy - nejlepe programy pro spravu bodu/kesi (GeoGet, GSAK), z kterych si napred vyberes kese, ktere chces mit v GOPS, oni z toho udelaji jediny GPX soubor a tim prehrajes soubr, ktery jiz v GPS mas.

Pouziti EasyGps narazi na jina uskali - duplicita dat v jednom nebo vice souborech. Pokud dojde k aktualizaci a GPS jiz tuto kesku ma z drivejska, pouzije stary zaznam a ne ten novy.

Mufa: Dlouhy listing opravuje nektery z novejsich firmwaru. GeoGeti exportni makro umi tento limit zvysit na cca dvojnasobek, ale je tam porad. Pokud budes kese exportovat jako POI, zadny limit na delku listingu neexistuje - jen velikost karty.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#2122 Mufa

Mufa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2013 - 9:05

gord napsal/a:

Mufa: Dlouhy listing opravuje nektery z novejsich firmwaru. GeoGeti exportni makro umi tento limit zvysit na cca dvojnasobek, ale je tam porad. Pokud budes kese exportovat jako POI, zadny limit na delku listingu neexistuje - jen velikost karty.

Jako POI nahrávám jen vyluštěné mysterky, protože se mi na to hůř naviguje (přes kompas).
Firmware stáhnu na garmin.cz? A nenakopnu si tu GPS definitivně, už jsem něco podobného někde zaslechla. Nerada bych v sezóně lětěla na pobočku a čekala měsíc na opravu:|
  • 0

#2123 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2013 - 9:11

Najdi si GarminWebUpdater. Je to OFICIALNI garminackej pogramek, kterej ti oregona aktualizuje. Pokud se neco nakopne, tak je to spis tim, ze je garmin blbe pripojenej, nebo doslo z nejakyho duvodu k odpojeni behem instalace... Tam se fakt neni ceho bat
  • 0

#2124 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 11:43

Dotaz amatéra: udělala jsem si PQ s tradičkami v okolí bydliště do 15km a nahrála si je do garmina jako jeden gpx soubor. Teď to vypadá, že je tam všechny mám včetně listingů, logů a hintů ap., jako když jsem je nahrávala jednotlivě, a že půjdou normálně používat na hledání. Je to fakt tak jednoduché? A pokud si udělám jiný PQ a keše v něm se budou překrývat, nebude to garminu vadit?
  • 0

#2125 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:02

evidlo: nejsem si uplne jist, ale listing z PQ je nejaky zkraceny, neco v nem urcite chybi. Vážně jsou tam HINTs?

GPX které se překrývají bohužel někdy Garminu vadí. Zatím jsme s kamarádem nevystopovali situaci kdy. Někdy to blbne někdy ne.

Už se nám několikrát stalo, že se nám jeden GPX soubor vůbec nenačetl.
Tím tě ale nechci vystrašit. Prostě to vyzkoušej a uvidíš.

Osobně si vedu databází v programu GeoGet a z něj generuji GPX a nahrávám do Garmin Oregon.
  • 0

#2126 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:11

Jo jo, je to tak. Já mám tedy jako mezistupeň geoget, abych si moh kešky upravit, dopočítat finalky a tak, ale do navigace jde jen jeden soubor. Napřímo z GS v jednom, resp. dvou souborech to tedy jde taky. Jen ty duplicitní keše vyzkoušené nemám, jestli by to nezlobilo...
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#2127 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:18

Nejjistejsi je puvodni spoubor smazat a pak nahrat novy. Ale ani to neni zaruka spravne funkce. Generovani gpx souboru pomoci externiho programu je bohuzel velmi podobne jako PQ. Prinasi to stejne obtize. Pokud chce nekdo technicke podrobnosti z meho vyzkumu, tak "cerstvost" souboru poznava Garmin podle inodu (polohy adresarove polozky) a pri prehrani puvodniho souboru bez jeho smazani dojde k pouziti tehoz inodu. Kdyz se v obou souborech vyskytuji stejne kese. Pokud nedojde k vymazani stareho souboru, zustane pouzita puvodni kes, tedy neaktualizovana. GPS se domniva, ze neni treba ji aktualizovat, protoze je ze souboru na stejnem inodu. Datum souboru je dle meho zcela ignorovan. Stejny postup pouziva GPS pri zobrazovani polozek menu treba v kategoriich vlastnich POI. Pokud soubor prepisete, bude polozka v menu na stejnem miste. Pokud soubor vymazete a nahrajete stejne pojmenovany (a treba i uplne stejny soubor!) budou polozky vzdy na konci menu.
  • 0

GeoGet:

#2128 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:36

A je potřeba po smazání toho původního gpxka (mam ho na sdkartě) tu navigaci pustit a zase vypnout, nebo stačí opravdu jen smazat a pak hned nahrat novy? Mně se to totiž stejně vetšinou naporvé do navigace natahnout nepodaří a to to dělám tak, že původní soubor z karty napřed smažu a nový pojmenuju jinak, i tak se první nahrání nepodaří (GPX nenaběhne) a až napodruhé se to rozběhne OK...
  • 0

#2129 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:36

Zeptám se na jinou ale podobnou věc: budu mít stejnou keš nahranou do O.450 ve dvou různých souborech z různé doby - např. si v dubnu vytvořím PQ okolí Plzně a v květnu PQ kolem celé cesty do Plzně z mého bydliště. Některé keše budou v obou souborech a u pár z nich dojde v mezidobí ke změnám - někde se změní souřadnice, některá bude mimo provoz atd. Vezme navigace poslední údaje? Co mi bude ukazovat v tomhle případě?
  • 0

#2130 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:46

No podle toho, co píše gord, se ti bude zobrazovat ta z toho prvního souboru a novější bude ignorovat...
  • 0

#2131 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:53

plavcik: pokud vim, tak po restartu pred nahranim noveho GPX je to vzdy OK

zvedavkanocni: gps ti zobrazi tu prvne nahranou, tedy starsi a neaktualni.
  • 0

GeoGet:

#2132 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 12:59

Toho jsem se právě podle předchozího Gordova příspěvku bála a chtěla si ověřit, jestli chápu správně, protože to je naprosto nelogické. Takže pokud vím, že se mi někde PQ překrývají, musím aktualizovat OBA. Do dneška jsem byla přesvědčená, že uvidím poslední nahranou verzi keše, achjo. Skoro se mi chce říct, že některý software je blonďatější než já.:D
  • 0

#2133 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 13:28

Ackoli jsou tu taci, kteri to popiraji, zivot s programem pro spravu kesi je opravdu v tomto smeru jednodussi :) Vyzkousej GeoGet a kdyz mu prijdes na kloub, zjistis, ze bez nej to uz nejde :-D.
  • 0

GeoGet:

#2134 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 13:30

A proto kupte si nový Oregon 550 :-P Nebýt na tužkovky a outdoorový, tak ho hned vyměním za smartphone :-) Strašný firmware, strašný display, jinak dobrá GPS.
  • 0

#2135 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 13:30

zvedavkavanocni: Nebo jinak - česká blondyna inteligentnější amerického garmina :):):) Víc PQ - je tam další nevýhoda, přes jeden PQ nestáhneš víc jak 1000 keší. Takže i proto si myslím, že je lepší ty získané PQ sehrát do jednoho databázového programu, takže máš u keše poslední známý stav a neřešíš zdvojené kešky. Ale to už je aso do jiného vlákna ;)
  • 0

#2136 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 13:46

skurakai napsal/a:
A proto kupte si nový Oregon 550 :-P Nebýt na tužkovky a outdoorový, tak ho hned vyměním za smartphone :-) Strašný firmware, strašný display, jinak dobrá GPS.

To si kazdy musi najit sve priority. Ja treba vse exportuji do GPS jako POI a vyse popsane potize se me netykaji. Za telefon bych nemenil (i kdyz ho s sebou nosim take). Kazdy pristroj ma sve vyhody a nevyhody a je dulezite je poznat a naucit se s nimi zit enbo je obejit.
  • 0

GeoGet:

#2137 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2013 - 14:09

Už pár měsíců tuším, že se Geogetu asi nevyhnu - jen mi chybí něco jako kladenské Rychlokvašky na úvod. Na jihu jsem se žádostí o vzdělávací event neuspěla, takže asi vyrazím s lahvinkou a žádostí o individuální rychlokurz za nějakým hooodně odolným kačerem z okolí.:D
  • 0

#2138 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 23:09

Koupili jsme si Oregon 450 a po menších bojích jsme zvládli nainstalovat mapy a kešky. Ale stále nám vrtá hlavou jedna věc. Všude je informace o tom, že soubory s keškami GPX se musí uložit do složky GPX a na kartu ten soubor event. stejně nazvaný udělat. Potud je to jasné. My to udělali, ale keše se v přístroji nezobrazily. Přestože byly na kartě ve složce GPX. Stále jsme nemohli přijít na to, v čem je problém. Nakonec jsme si všimli, že v té složce GPX je ještě složka s označením "Nav", tak jsme je zkusili dát tam a světe div se - keše se najednou zobrazily!:o Když jsem se o tom zmínila několika známým, kteří mají také Oregon, tak se divili, že tam žádnou složku "Nav" nemají. Nevidím to jako problém, klidně keše budeme ládovat tam, jen mi to vrtá hlavou, nač tam je ta složka "Nav"... ??
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#2139 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 10 červen 2013 - 23:11

zvedavkanocni napsal/a:
Už pár měsíců tuším, že se Geogetu asi nevyhnu - jen mi chybí něco jako kladenské Rychlokvašky na úvod. Na jihu jsem se žádostí o vzdělávací event neuspěla, takže asi vyrazím s lahvinkou a žádostí o individuální rychlokurz za nějakým hooodně odolným kačerem z okolí.:D

Máme Oregon pár dní, ale mám taky tušení, že GeoGet nás nemine... jen v okolí o žádném hoooodně odolném kačerovi nevím...:(
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#2140 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 11 červen 2013 - 5:13

kešky se dávají do složky GPX (z hlavy Garmin/GPX). NAV je myslím trasa navigace (tedy ručně zadaný bod na který naviguješ). navíc gpx dávám raději vždy do interní paměti, na kartě to někdy zlobí (při duplicitě v gpx v zařízení).

Přiložené miniatury

• gpx.gif

• 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama