Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 11 červen 2013 - 6:54
Publikováno 11 červen 2013 - 6:58
Publikováno 11 červen 2013 - 7:07
Garmin Oregon 450 (Patched)
Magellan Mobile Mapper 6 + OziExplorerCE 2 + iGO
QSTARZ BT-Q1000Platinum (Datalogger)
Publikováno 11 červen 2013 - 7:14
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus
Publikováno 11 červen 2013 - 7:15
Publikováno 11 červen 2013 - 7:16
lacop napsal/a:
Navigácie Garmin sú známe tým, že pri načítavaní poškodeného, alebo nie celkom kóšer GPX-ka dokážu dokonale vymrznúť
Ono je to horsi. Navigace Garmin jsou zname tim, ze si to poskozene GPX udelaji z neposkozeneho nekdy sami.
Takze ano, toto je hlavni duvod, proc davat GPX na kartu. Ani v terenu pak neni problem GPS zprovoznit.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 11 červen 2013 - 7:21
Publikováno 11 červen 2013 - 7:26
Publikováno 11 červen 2013 - 7:29
Uz se mi to nekolikrát stalo a moznost vyndání karty nas zachránila od kolapsu. Doporucuji to takhle delat.lacop napsal/a:
GPX-ká vždy na kartu. Navigácie Garmin sú známe tým, že pri načítavaní poškodeného, alebo nie celkom kóšer GPX-ka dokážu dokonale vymrznúť. Pre menej zdatných je to potom na servis. Ak je vadné GPX-ko na karte, stačí ju vybrať a prístroj sa naštartuje. Z karty sa potom v PC zmažú posledne pridané veci a skúma sa, ktorý súbor je vadný. Takže GPX-ká v zásade na kartu. ... a tiež aj neoficiálne mapy.
Publikováno 11 červen 2013 - 7:32
Publikováno 11 červen 2013 - 7:42
GeoGet:
Publikováno 11 červen 2013 - 7:46
Publikováno 11 červen 2013 - 7:47
Publikováno 11 červen 2013 - 7:53
Publikováno 11 červen 2013 - 8:43
GeoGet:
Publikováno 11 červen 2013 - 9:00
skurakai napsal/a:
kešky se dávají do složky GPX (z hlavy Garmin/GPX). NAV je myslím trasa navigace (tedy ručně zadaný bod na který naviguješ).
Já tomu rozumím, všude čtu, že kešky do složky GPX. Ale stále nechápu, proč když jsem je tam dala, proč se žádná nezobrazila. Ani v případě vnitřní paměti navigace, tak ani z karty ze stejně pojmenované složky.
!! Teprve když jsem je dala do složky Nav, tak se mi ukázaly a to opět jak z vnitřní paměti, tak z karty.
Prostě dokud ten soubor gpx byl přímo ve složce GPX, tak navigace oznamovala, že v ní nejsou žádné poklady.
Je to tedy nějaký problém, když jsou v té složce GPX/Nav a ukazují se se vším všudy? Listing, hint, dá se na ní navigovat, prostě to funguje normálně, ale jen když jsou ve složce Nav?
Mně to stále vrtá hlavou, proč mi to při běžném postupu jen do GPX nefunguje.:@
Publikováno 11 červen 2013 - 9:09
zvedavkanocni napsal/a:
Tak jsem měla z předchozích příspěvků hlavu jak pátrací balon - já prostě vždycky jen stáhla PQ a překopírovala do složky GPX ( žádné nav, jak uvádí Alfgang)
Já z předchozích příspěvků mám taky hlavu jako pátrací balon. Měla jsem za to, že Oregon je báječná mašinka, ale když teď čtu, kolik lidí má probléme se zamrzáním, tak se docela hrozím toho, že se budu spoléhat jen na něj a v terénu budu v háji...:|
Jinak já právě taky automaticky dala keše do složky GPX, ale NIC, žádný poklad. Až když jsem viděla, že ta složka GPX obsahuje ještě podsložku Nav, zkusila jsem to dát tam a ejhle, najednou se ukázaly všechny stažené keše - byl to dokonce soubor s asi stovkou keší a vše tam najednou bylo. A přitom tu čtu, že je to vlastně špatně, že to do Nav nepatří. Jenže jak to mám udělat, když se mi jinak nechtějí zobrazit? A to ani z vnitřní paměti ani z karty, když to dám přímo do GPX.:@
Publikováno 11 červen 2013 - 9:31
Publikováno 11 červen 2013 - 9:41
Publikováno 11 červen 2013 - 9:52
Co takhle adresář NAV smazat.
Ale pokud vše funguje jak má, tak bych se v tom nevrtal a nechal to tak.
On Garmin Oregon je vskutku skvělá outdoorová GPSka (signál, odolnost, paradoxně i nabíjení tužkovými baterkami je úžasná vlastnost), ale jinak je to prehistorická záležitost s příšerným firmwarem a ještě horším displejem.
9 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů