Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 22 listopad 2008 - 10:03
Publikováno 22 listopad 2008 - 14:15
bodlak napsal/a:
Takhle se mi chová Colorado pokud mám vypnut přijímač GPS (ten demo režim).
Potvrzuju i u Oregona ... ale se zapnutým gps se to chová samozřejmě normálně ...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 listopad 2008 - 17:35
HuntBehind napsal/a:
To určitě je, ale asi by sis měl vybrat to správné vlákno, např. zde:MegalitLegend napsal/a: No já myslel, že je to forum pro zájemce o problematiku.
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0 ...
Tohle je vlákno o Oregonu, tak se nediv, že jsem tě přátelsky pošťouchnul, ale jestli se tě to dotklo, tak pardon. Pokud máš Nokii N73, tak asi nemusíš řešit, že ti v Oregonu chybí rastrové (ortofoto) mapy. Já smartfone ani PDA nemám, proto jsem uvítal, že jsem našel možnost, jak si alespoň částečně vypomoct a doufal, že by to mohlo zajímat i někoho jiného (a koho to zajímat nebude, že na to nebude reagovat) ... protože o téhle možnosti jsem zatím jen četl buď nesmyslné "to určitě nejde" nebo u více zasvěcených "asi to nějak půjde, ale nikdy jsem to nezkoušel". S geocachingem (a vlastně ani s navigováním) to nemá moc společného, ale s Oregonem ano.
No jo asi jsem to šparně pochopil. Tu poslední větu. K čemu ty mapy slouží ? Je to statický přehled keší nebo tě ta " satelitní mapa" naviguje třeba jako Topo Czech. V mapách se moc nevyznám. Co je v GPSce podle tohho jdu .
Publikováno 22 listopad 2008 - 18:38
MegalitLegend: K čemu ty mapy slouží ? Je to statický přehled keší nebo tě ta " satelitní mapa" naviguje třeba jako Topo Czech ...
K vytyčenému bodu by tě na "ortofotomapě" samozřejmě navigovala šipka (čára). To funguje na jakémkoliv mapovém zkalibrovaném podkladu. Určitě víš, že můžeš mít v oregonu nahraných víc map. Kdybys měl zároveň zapnutou ortofotomapu + nějakou routovatelnou (Topo Czech) a KDYBY šlo (zatím nejde) nastavit prioritu zobrazení (která mapa bude nahoře), ortofotomapa by vlastně s pomocí Topo mapy i routovala (dokázala zobrazit trasu po silnicích). Zobrazení satelitní mapy, nebo třeba i naskenované klasické papírové mapy by v Oregonu bylo určitě zajímavé, zvlášť pro navigaci ve městě, kde člověk podle růžových skvrn a několika málo POI bodů moc nepozná, kam nebo spíš kudy se dát...Tak k tomu by to mělo sloužit.
No, horší ale je, že se mi zatím nepodařilo vytvořit mapu větší, než pár čtverečních kilometrů, což by mohlo sloužit alespoň k lepší orientaci při lovu nějaké konkrétní multi keše, ale o tom, abych si nahrál třeba celou Prahu si zatím můžu nechat zdát..
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 22 listopad 2008 - 20:50
Publikováno 23 listopad 2008 - 11:21
Publikováno 23 listopad 2008 - 21:28
Publikováno 24 listopad 2008 - 7:08
Saludo napsal/a:
Ahoj,
měl bych pár otázek k Oregonu:
1) Když dám hledání pokladů, je možné nastavit, aby pak v seznamu byla na butonu kešky i ikonka (trad., multi, mystery)?
...
Tohle resim tak, ze kdyz kese exportuju z GSAKu tak je exportuju na 4x (tradicni, multiny, mysterky a ostatni) a pri kazdym exportu pridavam do nazvu kese pismeno (T- M- U- O-), takze v seznamu mam pak napriklad
U-Haiku
T-Antropos
O-Lost
M-MUK Hlinky
Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD
Publikováno 24 listopad 2008 - 9:07
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 24 listopad 2008 - 17:14
Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka
Publikováno 24 listopad 2008 - 17:28
Publikováno 26 listopad 2008 - 3:08
Verze 21 (454 změn) - STAHUJTE ZDE (pokud už soubor neexistuje, napište mi prosím SZ)
...pokud stahování stávkuje (překročen počet free slotů), zkuste později, nejlépe v noci...
K souboru Czech.gtt je přibalen soubor READ ME, kde naleznete návod na "instalaci" a seznam změn z verze od onovy, takže případné řádky ke změně se dají snadno dohledat.
...připomínky (rady) ohledně logiky nebo funkčnosti překladu nadále vítám...
[EDIT: verze překladu 21 pro fw 3.82 - přidání funkce 'Filtr keší' a věci s tím spojené]
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 26 listopad 2008 - 7:30
Publikováno 26 listopad 2008 - 8:54
Publikováno 26 listopad 2008 - 9:02
Publikováno 26 listopad 2008 - 9:06
Jestli jsou ty dva kurzy českým ekvivalentem Heading a Bearing, tak Heading je azimut, pod kterým zrovna jdeš, a Bearing je azimut, pod kterým bys měl jít, abys došel k zadanému waypointu. No a azimut je úhel, který se počítá na horizontální rovině od severu po směru hodinových ručiček.HuntBehind napsal/a:
- co přesně dělá nebo by dělat mělo "Pokrytí mapy" (Nastavení - Mapy) ...podle mě nic nebo těžko říct
- jaký je rozdíl mezi Azimut, Do kurzu, Kurz (Trasový počítač) ...stejné jednotky, stejná čísla..poučte mě, v navigování jsem lama
U nových Garminů si ale nejsem jistý ničím a oficiální český překlad bývá většinou dost tragický... spíš si to přepni do angličtiny a podívej se na odpovídající kolonky.
Publikováno 26 listopad 2008 - 13:09
mlog napsal/a:
Jediné co mě tam opravdu štve je nemožnost náhledu vlastních POI bodů po kategoriích. V jakékoliv, i nejlevnější autonavigaci od Garminu to jde, v Coloradu to šlo, na mobilu v Garmin Mobile XT to jde a v Oregonu ne.
Tak tohle je vec ktera me taky docela stve, neni to moc prehledne
Skoda ze tohle se nedoresilo v Garminu :@
GEOPERNIKARI
Publikováno 26 listopad 2008 - 17:24
ostatním díky za odpovědi, já se s tím nějak poperu...
Raden of Pilsen napsal: Za sebe ale můžu říct, že už člověk jaksi jde po paměti a jestli je čudl nadepsán tak, či onak, je už celkem jedno.
No jó, tohohle "efektu" jsem si taky všim...bohužel až po tom, co jsem to dodělal
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů