Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#201 Key

Key

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 11:35

Zdravim, pouzivam oregano jiz nejakou dobu, ale porad zapasim s nahravanim gpx. Standartne to delam prez skrysotlac, ale pak mam problem s zobrazovanim ceskych znaku a napriklad obtiznost a teren je vzdy 5. Nedavno jsem zkousel programek Geoget, ale z nej vyexportovane gpx my pro jistotu v oregonu nezobrazilo vybec nic. Mate nekdo s timto zkusenosti? A jeden uplne lama dotaz: "jde do oregonu v listingu dostat i obrazky?"
  • 0

#202 ralfik

ralfik

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 11:49

Mam stejny problem, pri stahovani kesek z skrysotlace se objevuji spatne obtiznosti a teren, ale ne vzdy nekdy se objevi spravne. Naopak pri nahrani GPX zaslaneho ze serveru Groundpeaku je to vzdy v poradku, zde je ale obcas problem s listingem, bud neni cely pokud je obsahly a obcas se nektere texty zobrazi pres sebou a listing je dost necitelny. Jinak se mi obcas Oregon v rezimu autonavigace vypne, typicky pred krizovatkou nebo kruhakem...asi by pomohl novy firmware, nechce se mi jej reklamovat a byt nejakou dobu bez geopristroje. Diky za pripadne dalsi rady, zkusenosti.
  • 0

#203 kires

kires

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 12:03

Skrysotlac jsem zkoušel jen jednou, mel jsem stejny problem. Problem vyresen importováním gpxka geogetu. A tam vytvorenim PQ.... Jinak u moziga je to bez problemu...
  • 0

#204 Key

Key

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 12:06

kires napsal/a:
Skrysotlac jsem zkoušel jen jednou, mel jsem stejny problem. Problem vyresen importováním gpxka geogetu. A tam vytvorenim PQ.... Jinak u moziga je to bez problemu...

to jsem zkousel ale oregon mi pak nezobrazi zadnou cache. Je treba nejake specialni nastaveni nabo makro pro export?
  • 0

#205 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 12:14

ralfik napsal/a:
Jinak se mi obcas Oregon v rezimu autonavigace vypne, typicky pred krizovatkou nebo kruhakem...asi by pomohl novy firmware

jo, jo, takhle se choval starz firmware. po aktualiyaci si nepamatuju, ye bz se mi to stalo.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#206 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 12:48

Vypinani autonavigace na kruhaci resila oprava cestiny v oregonu http://www.path.cz/f...t=objezdu#p2162 Neni to ten problem u tebe? Bylo to u stare verze FW.
  • 0

#207 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2008 - 21:07

Text o jedné chybě Oregonu je mém blogu - http://www.kmp.tul.c...ic=081201164118
  • 0

#208 Franz

Franz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2008 - 10:31

Z důvodu nedostatečné vodotěsnosti u Colorada 300 jsem se diky laskavosti EU Garminu stal majitelem Oregona 400t v EU verzi (s Topo mapou Evropy 1:100 000). K Oregonu mám pár prvních postřehů: Oproti Coloradu mi schází trip computer s big letters .. Tedy možnost mít pouze 3 velká datová pole v trasovém počítači a možnost nastavovat hledání v jednotlivých POI souborech. Profily jsou v poslední verzi FW poněkud zapomětlivé.. Topo Evropy je slušná mapa má cca 2,5 GB .. V přistroji tedy zbýva skoro 1.5 GB místa. Mapa obsahuje Evropou bez Ruska a Svycarska a je pro zakladni pouziti skvela. Ted z ní vyrábím mapsource verzi, abych se na ni mohl podivat i v pocitaci. Ovládání je mnohem lepší, snad jen listovaní by mohlo mít "tlačítka" a ne jen pousouvat se smudláním po obrazovce. Při autonavigaci zůstává zatuhnutá Topo2pro úplně stejně jako u Colorada (předpokládám, že chyba je v mapách, nebo v engine který je pro Colorado a Oregon stejný). Zatuhnutí se projevuje tak, že se přestane pohybovat šipka po obrazovce. Tracklog se ukládá v pořádku. Aby se překreslila korektně mapa, je nutné přístroj vypnout/zapnout. Nepomáhá změna měřítka, ani "vystopení/nastoupení" do mapy... Citlivost je mírně horší než u Colorada (zkoušeno v budově). Zase na druhou stranu tolik netrotluje a nehraje hru "chodí pešek okolo, nedívej se na něho" jakou s oblibou Colorado hrálo, když jsem stál na místě. To se mírně zlepšilo u Colorada FW 2.8. Barometrický výškoměr jsem ještě podrobně nezkoumal, ale mám podezření na jeho trotlování u Oregonu (pořád stoupá/klesá), takže se zvětšují nastoupané metry. Nemám ho ještě v ruce, tak jsou možná některý postřehy moc ukvapený .. Oba přístroje je skvělý, problémy vidím ve firmware a tam bude muset Garmin zabrat. Mno budu to zkoumat dál.. uvidíme jakých překvapení se dočkám.
  • 0

#209 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2008 - 15:26

Mam Oregon 300. Jsem premium member a nemám GSAK ani Geoget. Cache si generuji na GC.com zadáním souřadnic v Hide and Seek a Cache do okruhu asi 30 mil, což vygeneruje asi 540 keší. Vím, že do Oregonu se vejde sice 2000 keší, ale jen omezený počet souborů GPX a když je do GPS strkám po jednom souboru, tak právě tím překročím ten limit počtu souborů. Protože denně cestuji od svého trvalého bydliště na různé strany do vzdálenosti asi 60 km, potřeboval bych do Oregonu dostat přibližně 400 keší. Vím, že se to už na tomto fóru řešilo, ale kloudný postup jak to udělat z toho nevyšel. Proto prosím ještě jednou, může někdo poradit jak těch 400 až 500 cache rozdělit tak aby se všechny zobrazovaly v Oregonu a ne jenom těch 200 a já nemusel každý den mazat a ládovat nové cache do GPS podle toho kam pracovně zrovna zajíždím.Děkuji.
  • 0

#210 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2008 - 15:38

Nějak nechápu příspěvek. 30 mil je 48 km a to vygeneruje 540 keší. Do 60 k tedy bude víc než 540 a ne jen 400, jak píšeš. Kromě toho - PQ umí vrátit 500 keší, ne jen 200. Pokud chceš řekněme 700 keší do vzdálenosti 60 km, tak je potřeba udělat 2 PQ, které budou mít obě v podmínce 60 km, 500 keší a dál to rozdělíš podle nějakého jiného parametru. Nejjistější je rozdělit to datem založení. Tzn. že 1. PQ bude třeba do 1.8.2007 a 2. PQ od 1.8.2007. Má to jednu malou neváhodu a to, že si musíš hlídat, jestli PQ do aktuálního data nepřeteče 500 kousků, to pak dělá psí kusy a je potřeba vytvořit 3. PQ.
  • 0

#211 kires

kires

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 52 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2008 - 15:52

Pokud jsem to dobre pochopil, ladujes keše do gpsky v pomeru 1gpx soubor=1cache a oregon ma omezeni na 200gpx souborů. Kdyz si vygenerujes PQ, což jako premium member bys nemel mit problem, vytvori se ti gpx soubor obsahující až 500 keší a příjde ti mailem. Kdyz vygenerujes vice PQ, vejde se ti do oregona az 2000 keší;)
  • 0

#212 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2008 - 16:55

V PQ mi přijde opravdu max. 500 keší (konkrétně z 3.12. 08 má velikost 4,5 Mb. Když ho překopíruji do GPS tak žádné keše se mi nezobrazují ,ba naopak Oregon hlásí že seznam je prázdný a nové keše získám na serveru GC.com. Oregon nezobrazuje keše ani když dám soubor přímo na disk Oregonu nebo na přídavnou kartu. Tak proto je tam potom sázím ručně a to mi pak zobrazí jen těch 200 keší.
  • 0

#213 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2008 - 18:07

A dáváš to do adresáře GPX? Podle toho, že píšeš, že to má 4,5 MB, tak předpokládám, že to tam cpeš v rozbaleném formátu GPX, což je v pořádku.
  • 0

#214 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2008 - 10:08

připadám si jako úplnel debo.Píšete tu o listingu v Oregonu a já ho nějak stále nemohu v té chytré krabičce najít.Poraďte polopaticky,kde ten zatracenej listing v něm najdu.Na počítači jsem díky skrýšotlači do Oregona nasypal několik listingů,ale ani jeden nemohu v něm vyvolat.Případně bych byl rád,pokud je nějaký majitel Oregonu z Prahy,já jsem z Kobylis,aby mi to ukázal osobně,abych si už nepřipadal jako trotl.Kdyžtak se se mnou může spojit na tel.602357303.Děkuji za nakopnutí.:D
  • 0

#215 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 07 prosinec 2008 - 11:03

abakus napsal/a:
Nějak nechápu příspěvek. 30 mil je 48 km a to vygeneruje 540 keší. Do 60 k tedy bude víc než 540 a ne jen 400, jak píšeš. Kromě toho - PQ umí vrátit 500 keší, ne jen 200.
Pokud chceš řekněme 700 keší do vzdálenosti 60 km, tak je potřeba udělat 2 PQ, které budou mít obě v podmínce 60 km, 500 keší a dál to rozdělíš podle nějakého jiného parametru. Nejjistější je rozdělit to datem založení. Tzn. že 1. PQ bude třeba do 1.8.2007 a 2. PQ od 1.8.2007. Má to jednu malou neváhodu a to, že si musíš hlídat, jestli PQ do aktuálního data nepřeteče 500 kousků, to pak dělá psí kusy a je potřeba vytvořit 3. PQ.

Prosím tě můžeš mi vysvětlit jedno, vytvořil jsem 2 PQ, obě mají stejný název, v podmínce mají 55 km, na první PQ je počet 480 keší, na druhé 500 keší. Dál jsem to rozdělil podle datumu založení. Tzn. že 1. PQ má datum od 1.1.2002 do 1.6.2008 a 2. PQ od 2.6.2008 do dneška, další parametry zůstaly naprosto shodné. Problém je v tom že pokud dám zobrazit náhled vytvořené PQ (preview the search) u první PQ mi to zobrazí těch 480 keší, ale u druhé PQ to v náhledu nezobrazí ani jednu kešku a tak nevím jestli je nastavení v pořádku Přitom vím, že v tom období na kterou mám nastavenu druhou PQ do dneška jich bylo vytvořeno několik desítek. V čem je problém? Diky

2. Stahnutý soubor GPX dávám po rozbalení do adresáře GPX.
  • 0

#216 abakus

abakus

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 159 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 9:13

Obě PQ mají stejný název? To jde? V tom případě si raději tu druhou přejmenuj na něco jiného. Člověk nikdy neví :) Když nenapíšeš, jak to máš nastavené, tak se těžko radí. Nějaký screenshot nastavení těch PQček by nebyl? Klidně nech u obou limit 500 keší. A možná by stačilo, abys napsal přesně, co máš kde nastavené u té nevydařené PQ. A vůbec, nechceš být trochu konkrétnější? Napiš kde má být střed těch PQ a já to třeba zkusím vytvořit.
  • 0

#217 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 10:23

Faki napsal/a:
připadám si jako úplnel debo.Píšete tu o listingu v Oregonu a já ho nějak stále nemohu v té chytré krabičce najít.Poraďte polopaticky,kde ten zatracenej listing v něm najdu.Na počítači jsem díky skrýšotlači do Oregona nasypal několik listingů,ale ani jeden nemohu v něm vyvolat.Případně bych byl rád,pokud je nějaký majitel Oregonu z Prahy,já jsem z Kobylis,aby mi to ukázal osobně,abych si už nepřipadal jako trotl.Kdyžtak se se mnou může spojit na tel.602357303.Děkuji za nakopnutí.:D

Pokud to opravdu do Oregona nahrajes, pak listingy jsou dostupne z menu, Geocaching (Poklady, nebo jak se to v kterem prekladu bude jmenovat). Tam dostanes seznam nahranych kesek a kldyz si na kesku klepnes, mas moznost zobrazit si jeji popis.

Dalsi cesta je z mapy, kyz na kesku umistis spendlik, zobrazi se ti na horni casti policko se jmenem kesky, na nej klepnes a zobrazi se popis.

Existuji i dalsi zpusoby.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#218 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 11:38

abakus napsal/a:
Obě PQ mají stejný název? To jde? V tom případě si raději tu druhou přejmenuj na něco jiného. Člověk nikdy neví :)
Když nenapíšeš, jak to máš nastavené, tak se těžko radí. Nějaký screenshot nastavení těch PQček by nebyl?
Klidně nech u obou limit 500 keší. A možná by stačilo, abys napsal přesně, co máš kde nastavené u té nevydařené PQ.
A vůbec, nechceš být trochu konkrétnější? Napiš kde má být střed těch PQ a já to třeba zkusím vytvořit.

Ahoj, díky za rady a trpělivost. Jakmile jsem změnil název PQ tak se v náhledu PQ (preview the search) zobrazí vygenerované keše, tak jako u té první PQ, která už mi přišla.
  • 0

#219 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 15:13

Da se prosim na netu nekde stahnout cesky manual ? Diky za info.
  • 0

#220 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 16:11

kapsa napsal/a:
Da se prosim na netu nekde stahnout cesky manual ? Diky za info.

Pokud máš originální balení Oregona tak na Cd se nachází manuál v Pdf a v češtině. jestli to nemáš tak ti to posílám v příloze.
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama