Neboj to mám v plánu ale nemám teď oregona u sebe, abych se kouk co tam mám za verzi firmware. Snad si vzpomenu večer.gord napsal/a:
To je dobre, ze to pises sem, ale napsal jsi to take Garminum? Kazdy program obsahuje chyby a bez jejich nahlaseni je nikdo neopravi.
Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 15 červenec 2013 - 9:04
Publikováno 16 červenec 2013 - 7:48
Publikováno 16 červenec 2013 - 7:59
Kouskuje to taky, když ztratí signál. Pak je možno ručně nechat uložit část trasy, podle času. Ale při stažení GPX (current.GPX pro aktuální trasu, nebo pojmenované uložené automaticky - nastavení ulkádat denně nebo ukládat když je plná, př. pro ručně uložené) je trasa vždy celá a souvislá.petulinka1 napsal/a:
Kouskuje to, kdyz Oregona vypnes. To vzdycky zacina trasu znovu. Ale vypnout to, kdyzejdes uatem, to fakt nejde. Bys chtel od Garmina moc
Publikováno 21 červenec 2013 - 17:09
mpik napsal/a:
Kouskuje to taky, když ztratí signál. Pak je možno ručně nechat uložit část trasy, podle času. Ale při stažení GPX (current.GPX pro aktuální trasu, nebo pojmenované uložené automaticky - nastavení ulkádat denně nebo ukládat když je plná, př. pro ručně uložené) je trasa vždy celá a souvislá.petulinka1 napsal/a:
Kouskuje to, kdyz Oregona vypnes. To vzdycky zacina trasu znovu. Ale vypnout to, kdyzejdes uatem, to fakt nejde. Bys chtel od Garmina moc
Dlouho jsem pátral po funkci záznamu jen části trasy, kterou vykonám, až jsem narazil na tento odkaz.
http://www.garmin.cz...utdoorovymi-gps
Je to zajímavé a elegantní řešení. Jo a je třeba hledat a zkoušet funkce. I GARMIN toho umí dost.
Odzkoušeno na OREGON600. Bude se to asi hodit dost lidem. KB_K (KB.K@seznam.cz)
Publikováno 21 červenec 2013 - 17:13
Publikováno 21 červenec 2013 - 17:25
Zkusit to může, ale ani po několika letech mnou hlášené chyby nejsou opraveny a přitom se jedná o zcela banálnní věc, jako je nesmyslný překlad (cartridge je přeložena jako náplň do tiskárny) a nebo naopak závažná chyba, kdy při zobrazení určité fotky se garmin vypne(a fotku jsem jim poslal, aby si to mohli vyzkoušet). A vždy jsem dostal odpověď od českého zastoupení, že chyba bude v nejbližším FW opravenagord napsal/a:
To je dobre, ze to pises sem, ale napsal jsi to take Garminum? Kazdy program obsahuje chyby a bez jejich nahlaseni je nikdo neopravi.
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 21 červenec 2013 - 17:31
Publikováno 21 červenec 2013 - 18:30
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky Nález ve dnech roku bez Lab keší
Publikováno 20 srpen 2013 - 12:48
Publikováno 20 srpen 2013 - 13:09
The Oregon 300 and 400 support up to a maximum of 2000 geocaches (in addition to the 1000 waypoint limit). The Oregon 450 and 550 support up to 5000 geocaches. All Oregons support a maximum of 200 gpx files. If you exceed either the geocache limit or the file limit the Oregon will warn you. If you exceed either limit, caches will be omitted from your Geocache list and it is not predicable as to which caches will be dropped.
Publikováno 20 srpen 2013 - 13:43
Mohu potvrdit - mám Oregon 450 a vejde se mi tam rovnou z PQ 5.000 keší. Nicméně jsem zjistil, že je lepší jich tam dát aspoň o fou míň, takže mám nastaveno 5 PQ, z toho 4x po 1.000 keškách a jednou po 990. Pokud tam dáš rovnejch 5.000, tak třeba u multiny nejde dát "pokračovat na další stage".zvedavkanocni napsal/a: Snažila jsem se hledat ve vlákně, kolik PQ po 1000 keší se dá do O450 stáhnout, rovnou PQ bez protažení GG ....
Publikováno 20 srpen 2013 - 14:01
Publikováno 20 srpen 2013 - 14:14
Případně ti můžu doporučit další postupy. Třeba samotné zadávání PQ - udělej si dvě úplně stejné ale v jednom měj jen tradičky a ve druhém zbytek. Kruhy budou cca stejné ale ušetříš si zbytečné překrývání.zvedavkanocni napsal/a: Díky za info vám oběma, zatím jsem byla opatrnější a měla obvykle tři soubory kolem 3000 keší ....
Taky se mi osvědčilo vůbec nestahovat do GPS druhou část PQ s waypointy, občas to zlobí.
Lepší je dávat PQ na kartu, nikoli do vnitřní paměti.
Publikováno 20 srpen 2013 - 14:35
Publikováno 21 srpen 2013 - 8:42
Publikováno 21 srpen 2013 - 9:44
Publikováno 21 srpen 2013 - 13:10
Publikováno 24 říjen 2013 - 19:08
Tak jsem teď zkusil co to ukáže když zkusím můj O300 aktualizovat - mě to píše, že mám aktuální verzi. Už pravda ani nevím kdy naposled nějaká aktualizace pro O300 vyšla.
1. ahoj, mam dotaz jestli nekdo uz zkousel "pretavit" nektery z novejsich firmwaru novejsich pristroju oregon na O300 a s jakymi vysledky? ... jde mi zejmena o odstraneni problemu s diakritikou a neuplnymi listingy a pak samoze i s uplatnenim novych soft.funkci novejsich pristroju???
2. mam i problem se souborem geocache_visits ... pri mych dlouhych cestach si dost casto nahravam ruzne mapy s ruznymi gpx soubory kesi na nekolik karet(kvuli omezeni max.pameti pristroje v poctu nahranych kesi), ktere pote menim podle regionu, kde se prave nachazim ... kazdou nalezenou kes pote loguji found It do tohoto souboru (abych si je nemusel zapisovat manualne), tyto vsechny zalogovane kese v tomto souboru pri pouzivani jedne karty se mi zobrazuji vzdy korektne ... problem ale nastane, kdyz karty vymenim a loguji dal, pak z tohoto souboru zmizi zalogovane uz predesle kese, ktere jsem logoval s predchozi kartou(mapou+gpx souborem) ... tento soubor geocache_visits je v korenovem adresari garmin pristroje a vymena karet by na nej mit vliv preci nemela, nebo se mylim??? ... a tak si s tim uz delsi dobu marne lamu hlavu proc tomu tak je???... jsem jediny, kdo se s timto problemem uz setkal??? ... dekuji za odpoved.
Publikováno 25 říjen 2013 - 19:42
1 - asi nepůjde
2 - zajímavé, s tímto jsem se nesetkal. g_visits je systémový texťák, kam navigace sama automaticky dopisuje nálezy.
já měl jednou v JV Asii problém, že o300 nechtěla načíst mapy 2 států a musel jsem Malajsii a Singapur projet na basemap, ale keše jely vždy, i logování
Publikováno 25 říjen 2013 - 19:52
add 1 - vzhledem k tomu, že jsou šestistovky hardwarově zcela jiné narozdíl od předchozích řad, nemyslím si že to půjde.
add 2 - nemohu posoudit
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
6 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů