Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2241 Parkis

Parkis

Parkis

• Members
  • PipPipPip
  • 1912 příspěvků(y)

Publikováno 08 January 2014 - 9:34

To záleží nejen na fólii, ale taky na rukavicích, vlhkosti a jistě i dalších věcech. Univerzálně to nejde posoudit, prostě se to musí vyzkoušet :)

• 0

#2242 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 20 January 2014 - 20:01

Tento problém už se tu někde řešil, ale nenašel jsem ho. Nevím jestli to má spojitost. ale po aktualizaci firmweru mi Oregon vydrží 4 hodiny +-. A to i když mam orginál baterky, nebo jiné. Před tím normálně vydržel celý den na tůře.  Má někdo podobnou zkušenost, nebo radu v čem by to mohlo být ? Objednal jsme si Enelooopky, tak jsem zvědav.

• 0

#2243 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 20 January 2014 - 20:07

Originál baterky jsou v něčem lepší? Na kapacitě podle mých zkušeností nezáleží, zmetky s vyšší kapacitou vydrží kratší dobu. 

4 hodiny s Oregonem je dost kruté. Nemáš zapnutý Glonass, zbytečné podsvícení apod. nastavenou úsporu displeje?

Mi vydrží podstatně déle a firmware mám nejnovější.

• 0
Garmin Oregon 550
Sony Xperia Tipo ST21i - aDrake Plus

#2244 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 20 January 2014 - 20:14

PS: eneloop podle mne není úplně nejšťastnější výběr. Jediné čím jsou prima je tím, že mají minimální samovybíjecí efekt (takže je jednou nabiješ, necháš v šuplíku a pak když po pár měsících budeš potřebovat rychle vyrazit, tak si je dáš do kapsy a neřešíš jejich nabíjení). O to však mají menší celkovou kapacitu.

Osobně se mi nejvíce osvědčily WhiteEnergy před značkami jako GP apod.

Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 20 January 2014 - 20:15

• 0
Garmin Oregon 550

#2245 Fukar

Fukar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 20 January 2014 - 20:17

Podívej se, jestli máš v oregonu správně nastavený typ baterek . Při nahrání firmwaru se nastavení dostává do základu. Při špatném nastavení to navigace bere jako jiný typ (normální baterky) a tím pádem si myslí, že jsou vybité.

• 0

Člen týmu URNA - Útvar Rychlého NAlezení.
Lovem postižen na 100%.

#2246 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 20 January 2014 - 20:51

Glonas nastavený nemám baterky taky jak mají být.  Podsvícení se mi vypíná. Začalo to až po té aktualizaci, nataveno je vše jak má být. 

• 0

#2247 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 20 January 2014 - 20:55

Jsi si tím firmwarem jistý? Vážně to nemůže být chcípajícími bateriemi? Ty se dají v lepších nabíječkách ještě zkusit "oživit", tedy navrátit jim alespoň zhruba jejich původní kapacitu.

4 hodiny je peklo, otestuji. Ale jsem si vážně jistý, že mi Oregon vydrží mnohem déle než-li 4 hodiny (alespoň hodin 8).

BTW: o jakém Oregonu mluvíme? 550?

Tento příspěvek byl upraven od skurakai: 20 January 2014 - 20:56

• 0
Garmin Oregon 550

#2248 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 21 January 2014 - 9:13

No já po týdnu (kdy jsem měl zapnuto asi 2 hodiny), dojel na vybití baterie. Dal jsem druhou sadu (nabíjené společně dva týdny před tím) a za 5 minut zhasnuto. Tak jsem vzal noname nesamovybíjecí (koupené v Tescu i s nabíječkou) nabité asi před měsícem a napětí plné, i po několika hodinách. Ty původní jsou na vyhození, i když toho moc nenadělaly (a jsou to GP). Lidlovky vydržely asi 2 roky, i když samovybíjení bylo taky velké. Do navigace už asi nic než eneloopy nebo jejich i noname ekvivalenty dávat nebudu. Ne vždy si vzpomenu, že těsně před výletem musím nabít. Velká kapacita i za cenu samovybíjení je nutná třeba pro blesk. Tady preferuju spíš to, abych po týdnu - dvou bez používání měl jistotu, že mi to za chvíli nezdechne.

• 1

#2249 cz7pka

cz7pka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 26 January 2014 - 19:12

No čekám až  mi přijdou ty Eneloopky, Budou mít kapacitu 2500. Předtím jsem používal orginálky a pak ty lidlovky. Docela by mě zajímalo jakou kapacitu měli ty orginál baterky. Nikde to není uvedeno. Teď jsem byl o víkendu na horách, bylo -14 a baterky odešly po třech a půl hodinách. Doufám že to je opravdu jen závada baterek, ne navigace.

• 0

#2250 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 26 January 2014 - 20:04

Teď jsem byl o víkendu na horách, bylo -14 a baterky odešly po třech a půl hodinách. Doufám že to je opravdu jen závada baterek, ne navigace.

To dělají tužkové baterie ve velké zimě běžně. Často je stačí trochu zahřát a "ztracená" kapacita je zpět :-)

• 0
Garmin Oregon 550

#2251 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 26 January 2014 - 20:10

Ony treba ty Eneloopy nejsou zajimave jen tim nizkym samovybijenim, ale trebas i jejich provozni teplotou do -20 stupnu.

• 1

#2252 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 26 January 2014 - 20:35

Rozhodně Eneloopy nebo Infinium. Dlouhodobá (podtrhuji, že dlouhodobá) zkušenost s nimi je vynikající. Vyčítat jim menší kapacitu je naprostá hloupost. Ony sice mají menší jmenovitou kapacitu, ale tu kapacitu mají spolehlivou a drží jí po velmi dlouhou dobu a mnoha nabíjecích cyklech. Co je mi platná vyšší kapacita, když platí jen v okamžiku vyndání z nabíječky. Se všemi běžnými NiMH bateriemi jsem měl po pár desítkách nabíjecích cyklů tak špatné zkušenosti, že jsem začal (kdysi) dávat do foťáku běžné alkalické tužkovky. NiHM akumulátory totiž byly po pár dnech občasného cvaknutí pár fotek hin a když jsem vyndal náhradní sadu, tak byla hin rovnou - prostě se za ten týden vybila jak používaná sada, tak náhradní. K čemu mi pak byla štítková kapacita, nebudu raději psát, to bych dostal pokárání od jedné ruky ďábla... ;)

Pak jsem vyzkoušel Eneloop a od té doby zas považuji nabíjecí články za velkou výhodu. A jak píše HaLuMa, i v mrazech se tyhle typy chovají významně lépe...!

• 0

#2253 skurakai

skurakai

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 27 January 2014 - 15:06

Inu mám zkušenost pouze s Eneloop (je to již pár let) a nebyl jsem s nimi spokojen. Za běžných provozních podmínek (teplot) byla výdrž výrazně nižší (cca o 2-3 hodiny?) oproti klasickým a ještě čerstvým WhiteEnergy a také starším GP (s pochopitelně vyšší kapacitou). Jelikož se jednalo o celodenní keškování, tak byla vysoká výdrž velmi podstatným faktorem. 

Jak je to s nimi ale teď a zda-li třeba nezvýšili kapacitu netuším. S provozně nižší teplotou jsem si také nehrál, tak nevím. Jak jsem ale byl na Osoblaze a bylo -20°C tak chcípaly všechny stejně a musel jsem je každou chvíli zahřívat.

Na druhou stranu... koupil jsem loni "výhodně" sadu 4ks baterií GP a už nikdy více. Čerstvé a přesto byly vyšťavené po pár (4-5?) hodinách. Pokusy s rychlonabíječkou a oživením baterek k ničemu nevedly. Takže bacha na výhodné nákupy. Ale dokažte to někomu, že prodává šmejd nesplňující slibující parametry :-(

A jaké tedy máte zkušenosti s výdrží baterek Infinium a Eneloop? Nějaké srovnání na jednom zařízení by se hodilo :-) Stejně jako jejich otestování vs. klasických při nižších provozních teplotách. Nezkusil by někdo udělat podobný testík?

• 0
Garmin Oregon 550

#2254 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 27 January 2014 - 16:39

testy baterek v O6x0 - úplně dole na stránce je porovnání.

Je tam i spousta jiných zajímavých postřehů:

http://garminoregon6...m/Power Sources

• 0

#2255 bedabeda

bedabeda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2014 - 20:56

Koupil jsem přednabité Varty 2600 za velmi dobrou cenu na:   http://aaaceny.cz/na...-varta-aa-2600-
mah-4ks/ID-13626/ .  a v Oregonu 600 mi vydrží cca o 2 hodiny déle než Eneloop 2500. Se spuštěnou navigací a trvale podsvícenou mapou cca 30% v bytě u okna mi vydržely asi 12 hodin. Eneloop 2000 (2 roky staré) se kterými jsem dosud měl nejlepší zkušenosti vydrželi cca 5 až 6hodin. Když jsem je rozbalil a viděl Made in China, tak jsem dost znejistěl (Eneloopy mají Made in Japan), ale pak jsem byl příjemně překvapen. Uvidíme jak dlouho jim to vydrží. O víkendu je otestuju na Šumavě.

Tento příspěvek byl upraven od bedabeda: 28 January 2014 - 21:03

• 1

#2256 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 28 January 2014 - 22:03

Garmin has discontinued the Oregon 450, one of the most popular handheld GPS receivers they have ever made. Also on the chopping block: the 450t, 550 and 550t.

http://gpstracklog.c...scontinued.html

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 28 January 2014 - 22:04

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#2257 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 14:29

Koupil jsem přednabité Varty 2600

Můžu se zeptat - jsou ty Varty taky s nízkým samovybíjením, jako eneloopy nebo je to klasická NiMh a kapacita padá od okamžiku vyndání z nabíječky?
  • 0

#2258 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 15:28

Koupil jsem přednabité Varty 2600 za velmi dobrou cenu na:   http://aaaceny.cz/na...-varta-aa-2600-
mah-4ks/ID-13626/ .  a v Oregonu 600 mi vydrží cca o 2 hodiny déle než Eneloop 2500. Se spuštěnou navigací a trvale podsvícenou mapou cca 30% v bytě u okna mi vydržely asi 12 hodin. Eneloop 2000 (2 roky staré) se kterými jsem dosud měl nejlepší zkušenosti vydrželi cca 5 až 6hodin. Když jsem je rozbalil a viděl Made in China, tak jsem dost znejistěl (Eneloopy mají Made in Japan), ale pak jsem byl příjemně překvapen. Uvidíme jak dlouho jim to vydrží. O víkendu je otestuju na Šumavě.

Testovat nabití baterií v GPS, která je umístěná na jednom místě je docela nesmysl, tím nezjistíš vlastně nic o skutečnosti, jak dlouho ti vydrží v terénu, protože se nepohybuješ, GPSka nemusí chytat znovu signál a hledat jiné satelity. (To je podobné, jako když jsme reklamovali sekačku, která chcípala po cca 15 minutách sečení, v servisu ji spustili, po 20 minutách zjistili, že šlape a šli od toho s tím, že je v pořádku. Když jsme je za to seřvali, vyzkoušeli ji při práci a hle, opravdu tam byla docela velká závada...) Takže asi tak k testu u okna, co do výpovědní hodnoty.

• 0

#2259 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 15:49

Nezabývám se měřením výdrže, která je pochopitelně silně závislá na využití podsvícení a jeho intenzitě. Odhadem mi Eneloopy vydržej 8-10 hodin. Nosím s sebou trvale jeden až dva náhradní páry. Jestli mi baterky vydrží 10 hodin nebo 15 je mi úplně ukradený. Pro mě je podstatný to, že když vytáhnu náhradní, tak mám naprostou jistotu, že můžu dalších 10 hodin lovit. A to nezávisle na tom, jak dlouho mám náhradní články v batohu. Jestli jsem je nabil včera, před měsícem nebo před půl rokem. Prostě mám jistotu... Dřív jsem nosil s sebou raději zálohu v podobě alkalických článků. Brát si běžný NiMH jako záložní zdroj se mi ukazovalo, jako zhola marné počínání...

• 0

#2260 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3250 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 16:03

Chodím taky většinou na jednu až dvě noci (léto nepočítám...). Mám dva náhradní páry eneloop a balíček alkalik v celofánu jako železnou rezervu. Taky mám asi tři páry starších NiMh, co dosluhují... no bída. Potvrzuju plně, co píše kiReGPS a přidávám vyšší spolehlivost v zimě.

• 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama