Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#2261 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 17:23

Tak sem také přispěji svou trochou o bateriích. Ze začátku kešování jsem "byl alergický" na chvalozpěv Eneloopů. Nakoupil jsem postupně spousty druhů - Několikero GP, Energizer, několikero Varta, Philips, Movida, Nexcell, Power Traveller, Duracel, Eneloop, Panasonic a nějaké noname..  Dokonce jsem je testoval, měřil a zapisoval si množství energie, které do sebe dostaly.  Z počátku se téměř všechny tvářej, jako že dobré:-))  Tedy kromě Duracel, to je megashit!!! Potom běžným používáním jsem přišel na to trapné a veliké samovybíjení.  Další velký problém je ohromná rozdílnost kapacit (po čase) stejných, stejně starých článků. Rozdílnost byla například až 50%...!!  Což je mazec. Když dáš do navigace 2 články: 1x 2 700 mA a druhý stejný 1 400 mH....  A když o tom nevíš...:-((

Takže jsem po čase vyselektoval ty "špatný" (mám jich cca 20 ks) a ty nepoužívám vůbec... Pak mám ty lepší, který si nabiju jen na několikadenní akce.  A pak mám a používám Eneloopy...:-)))) A jeden pár Panasonic Infinium a několik Varta Longlife. Neustále mám u sebe 4 ks rezervních článků, které nosím, dokud je nedám do GPS. A opravdu dlouho vydrží jen ty Eneloopy...:-))) Pak ty Panasonic a třetí flek Varta...

Důležité je, že ty Eneloopy (a celkem i Panasonic a Varta, ale je to horší) i po mnoha desítkách nabíjecích cyklů mají stále celkem stejnou a vysokou kapacitu - cca 2 000 - 2 200 mA.  A vydržej...  Takže ty superextramega kapacitní sra.ky nepoužívám běžně. Jen na několikadenní "navigování" a cpu je do gps jako první. Eneloopy jako poslední...:-))))  Dobu výdrže neřeším, prostě vyměním články. Displej mám stále naplno a nevypínám. Jen v noci tlumím:-) Odhaduji tak výdrž v O550 cca 10 hod. Takže tak to mám já:-)

P.S.  Jo a z cca 12-16 ks Eneloop které mám není žádná ve vyřazeném pytlíku:-))

Tento příspěvek byl upraven od vitablondak: 29 January 2014 - 17:25

• 1

#2262 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 18:54

Testovat nabití baterií v GPS, která je umístěná na jednom místě je docela nesmysl, tím nezjistíš vlastně nic o skutečnosti, jak dlouho ti vydrží v terénu, protože se nepohybuješ, GPSka nemusí chytat znovu signál a hledat jiné satelity. Takže asi tak k testu u okna, co do výpovědní hodnoty.

Nějaký rozdíl tam možná bude, ale spíš bych řekl že zrovna v tomhle fakt minimální. Satelity se hýbou, zapadají a vycházejí samy o sobě, gpska se snaží hledat i ty, co má zrovna schované za zdí atd.

Velký rozdíl bych viděl spíš v tom, že při běžném použití pracuješ s mapou, svítíš displejem nebo naviguješ k nějakému bodu.

Pro porovnání různých přijímačů nebo baterek je pak ten test za oknem podle mě naopak skoro jediná šance, protože podmínky jsou +- stejné.

A než se nám to úplně zvrhne, tak bych chtěl ještě upozornit, že tohle vlákno by mělo být spíše o Oregonu než  obecně o baterkách ;-)

Tento příspěvek byl upraven od alkes: 29 January 2014 - 19:15

• 0

#2263 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 20:14

Když už se píše o "baterkách" používaných v Oregonech, tak přidám jedny, které jsou podle mých zkušeností ještě o chlup lepší než Eneloopy jsou to Turnigy LSD.

• 0

#2264 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 29 January 2014 - 20:34

Zacinam mit dilema, jestli uz jste OT, nebo jeste ne... (na baterky tu je samostatny tema ;))

• 0

#2265 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 30 January 2014 - 2:48

Btw... http://www.geocachin...best-of/page-55. :)

Tento příspěvek byl upraven od alkes: 30 January 2014 - 9:19

• 0

#2266 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)
  • Locationkousíček vod Myšle

Publikováno 14 February 2014 - 14:29

Mám nově O550T, pomalu se s ním seznamuju, a měl ych zatím 2 dotazy:

- když odpojím GPS od USB (PC), samozřemě po korektním sw odpojení zařízení, tak mi na zhaslém displeji zůstanou vodorovné pruhy. Ty zmizí až po opětovném stisknutí power tlačítka. Dělá to i vám? Proč?

- nemám-li signál z družic, nejde mi vypočítat trasa k cílovému bodu v automobilovém režimu, tzn. po silnici. Mapa se sice nazoomuje na místo současného stanoviště, jako to udělá po správném výpočtu, ale nezobrazí se růžová navigační linka. Nahoře mi to píše "Slabý signál".

Výpočet "napřímo" =  přímka start-cíl   to ale provede správně.

• 0

#2267 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 14:40

Pri tom odpojeni - mas v navigaci baterky nebo ne? Takhle se mi to chova, kdyz baterky v navigaci nejsou, nebo jsou tak slaby, ze to uz proste nestaci ani na tohle.

Kdyz nemas signal, tak ti to tezko bude pocitat, protoze si nemuze bejt jistej tim, kde jsi. Na to je dobry pouzit simulacni rezim. Najdes ho bud v nastaveni, nebo se (aspon mj o200) pta, jestli chci simulovat pohyb po trase..

Primku to udela proto, ez tam nic pocitat nemusi.

• 0

#2268 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 14:48

Baterky tam pokaždé mám a to nabitý dostatečně. A to vždy po odpojení. Mně to nijak nevadí, jen je to takovej divnej jev.

No to bych chápal, s tou polohou, kdyby to ale nepočítal ani pro přímý směr start-cíl. Tam si přeci taky nemůže bejt jistej startovní pozicí. Ale ok, jestli to dělá vám všem, vyrovnám se s tím i já. Vista mi to počítala i mimo signál, proto se ptám.

Demo režim znám, tam mi to funguje, na to už jsem přišel. A simulaci trasy jsem objevil taky jen v tom demu.

Díky moc.

• 0

#2269 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 14:58

Tak to envim, proc ti to dela s tim displejem. Mne se todeje fakt jenom kdyz oregon nema z ceho zit. Ale na skodu to neni, tkaze bych to az tak neresila :D

Pro primej smer nemusi nic pocitat, jenom namaluje caru, proto to dela. Aspon vis, kterym smerem mas hejbat mapou :)

• 0

#2270 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 15:02

OK, už jsem se s tím vyrovnal :)

A když už jsem se dal do vyptávání, tak ještě jeden dotaz, který mě teď napad´ a nemůžu si ověřit zrovna:

ve Vistě jsem měl stažené POI body a u nich nastavenou varovnou signalizaci při přiblížení k nim (např. policejní radary). Nahrání a nastavení obstarával POILoader.

Bude toto fungovat i v O550 ? Podporuje signalizaci u POI bodů?

Tento příspěvek byl upraven od Niraj: 14 February 2014 - 15:04

• 0

#2271 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4316 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 15:10

Jo, to by odporovat mel. Zkus a uvidis :D Ja to nikdy nepouzila, ale hlavne mam o dost nizsi typ nez ty, takze bychnerada kecala.

• 0

#2272 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 17:16

Čau, mám O450 a pruhy po odpojení mám vždycky taky - je to normální - i při nabitých baterkách

• 0

#2273 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 17:45

OK, díky za uklidnění.

Jinak právě mi dorazila folie Vikuiti DQC160, tak jsem se těšil, jak už zítra budu lovit bez obav o displej. Prdlajs, nějak to v shopu popletli a dorazila mi folie na O300. Ta je kupodivu o pár mm menší a zdají se mi i jinak zakulacený rohy, takže je nepoužitelná. Takže budu vracet a čekat na novou :(

• 0

#2274 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 17:49

Jinak právě mi dorazila folie Vikuiti DQC160, tak jsem se těšil, jak už zítra budu lovit bez obav o displej. Prdlajs, nějak to v shopu popletli a dorazila mi folie na O300. Ta je kupodivu o pár mm menší a zdají se mi i jinak zakulacený rohy, takže je nepoužitelná. Takže budu vracet a čekat na novou :(

Podle mě jsou z venku Oregony 300 a 450 úplně stejný, měl jsem oba. Nicméně vedle sebe jsem je položené neměl.

• 1
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#2275 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 17:53

Já mám ale O550. Nevím, neznám ostatní přístroje, nemám možnost srovnání.

Každopádně ta folie tam je malá, o cca 3 mm na délku i šířku  - předpokládám teda, že na všech staranách kolem dokola musí být přesně až do kraje, taktéž v rozích.

• 0

#2276 PatPlusMat

PatPlusMat

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 17:59

Bohužel již O550 nemám takže ti to nezměřím, ale pokud si dobře pamatuji i folie ZAGG byla na každé straně o cca 1mm menší.

Pokud by byla přesně, tak je to téměř nemožné ji nalepit. Nikdy to nechytneš tak, aby jsi byl vodorovně s hranou a když jo tak, ti to uteče na druhé. Ale lepil jsem jen dvakrát :)

• 0

#2277 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 18:03

Jo, chápu že tam nějaká maličká rezerva může být, ale tohle bylo fakt moc - 3mm určitě. Takže by po čase, díky bordelu chycenému na ten přechod, vznikla černá čára kolem dokola.

Navíc v tom e-shopu (a taktéž přímo výrobce) má typ jak pro O300, tak pro další O....., ......, ...... i O550. Kdyby byla jednotná velikost, tak by tam měl třeba Oregon series, nebo tak něco.

• 0

#2278 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 20:23

Podle mě jsou z venku Oregony 300 a 450 úplně stejný, měl jsem oba. Nicméně vedle sebe jsem je položené neměl.

Jo, má to naprosto stejnej displej jak píše Kapsa. 

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#2279 Niraj

Niraj

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 167 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 21:06

Tak i prodejce mi potvrdil, že jsou to stejný typy a že jiné ani neprodává. Tak pak ale nechápu, proč nabízí v shopu pro každý typ Oregonu folii zvášť a nakonec posílá tu samou. Kdyby tam napsal Oregon Series, tak je to vyřešený.

I na stránkách http://www.protectio...a folii zvlášť.

No nic, nakonec jsem se tedy jal folii nalepit. Na šířku sedla přesně, tam problém nebyl, je krásně od kraje ke kraji. Ale na výšku mohla být klidně o 2 mm větší. Nahoře ji mám zároveň s okrajem, dole by to 1-1,5 mm chtělo, mám tam fuku co je ten nápis Garmin. Vůbec by nevadilo, kdyby byla folie komplet o ždibek větší, dá se zasunout pod okraj a krásně by to pokrylo celej displej.

To centrování, aby mi tam nevznikaly fuky, mi dalo celkem zabrat, folii jsem 2x sundával a dával znovu, čímž jsem si tam nachytal drobná smítka, takže mám pod folií pár maličkých bublin.

• 0

#2280 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14532 příspěvků(y)

Publikováno 14 February 2014 - 21:08

To je tezke pochopit? Aby si zakaznik vybral, na co to presne potrebuje, a nemusel premyslet o tom, ze tohle a tamhle to je vlastne stejne. Nevidim na tom vubec nic spatneho.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama