Tak sem také přispěji svou trochou o bateriích. Ze začátku kešování jsem "byl alergický" na chvalozpěv Eneloopů. Nakoupil jsem postupně spousty druhů - Několikero GP, Energizer, několikero Varta, Philips, Movida, Nexcell, Power Traveller, Duracel, Eneloop, Panasonic a nějaké noname.. Dokonce jsem je testoval, měřil a zapisoval si množství energie, které do sebe dostaly. Z počátku se téměř všechny tvářej, jako že dobré:-)) Tedy kromě Duracel, to je megashit!!! Potom běžným používáním jsem přišel na to trapné a veliké samovybíjení. Další velký problém je ohromná rozdílnost kapacit (po čase) stejných, stejně starých článků. Rozdílnost byla například až 50%...!! Což je mazec. Když dáš do navigace 2 články: 1x 2 700 mA a druhý stejný 1 400 mH.... A když o tom nevíš...:-((
Takže jsem po čase vyselektoval ty "špatný" (mám jich cca 20 ks) a ty nepoužívám vůbec... Pak mám ty lepší, který si nabiju jen na několikadenní akce. A pak mám a používám Eneloopy...:-)))) A jeden pár Panasonic Infinium a několik Varta Longlife. Neustále mám u sebe 4 ks rezervních článků, které nosím, dokud je nedám do GPS. A opravdu dlouho vydrží jen ty Eneloopy...:-))) Pak ty Panasonic a třetí flek Varta...
Důležité je, že ty Eneloopy (a celkem i Panasonic a Varta, ale je to horší) i po mnoha desítkách nabíjecích cyklů mají stále celkem stejnou a vysokou kapacitu - cca 2 000 - 2 200 mA. A vydržej... Takže ty superextramega kapacitní sra.ky nepoužívám běžně. Jen na několikadenní "navigování" a cpu je do gps jako první. Eneloopy jako poslední...:-)))) Dobu výdrže neřeším, prostě vyměním články. Displej mám stále naplno a nevypínám. Jen v noci tlumím:-) Odhaduji tak výdrž v O550 cca 10 hod. Takže tak to mám já:-)
P.S. Jo a z cca 12-16 ks Eneloop které mám není žádná ve vyřazeném pytlíku:-))
Tento příspěvek byl upraven od vitablondak: 29 January 2014 - 17:25