Tak první dojmy, poznatky a dotazy z dnešního prvního ostrého lovu v terénu s O550:
- 1) dotykové ovládání super, jen s tou folii bych řekl že je to míň citlivý
- 2) ale tím neustálý šmatláním na displej je okamžitě zakydanej, takže bude nutné ho furt čistit, za chvíli by přes něj nebylo nic vidět. Ještě že je tam ta folie, tu můžu šůrovat bez obav
- 3) blbě se listuje v dlouhém listingu, jde to pomalu, nutno dost tlačit prstem na obrazovku, aby to dobře reagovalo. Tužkou to jde o poznán líp.
- 4) přesnost v terénu byla horší než u Visty, tam jsem měl pravidelně stabilně +-3m, s Oregonem dnes 5-8 m (ale mohlo to být jen místem, denní dobou, obdobím ..... budu to sledovat dál)
- 5) nicméně s Oregonem na druhou stranu chytím signál i uvnitř budov (byť slabě), to se mi u Visty nestávalo
- 6) na co si budu muset zvyknout je to, že s každým prdem musím opustit mapu, jít do hl. menu tam vybrat položku, proklikat se a změnit co potřebuju, pak zase zpět do menu a pak až do mapy. U Visty to šlo všechno mnohem rychleji díky tlačítkům, spousta fcí se dala vyvolat hned z mapy, přepínání mezi mapou a kompasem bylo na jedno namáčknutí a taktéž zpět do mapy.
- 7) zvukové upozorňování na POI body skutečně funguje (radary, nebezpečná místa...), byť dosti potichu
- 8) při autonavigaci po silnici se mi zdá, že je šipka krapet ve zpoždění oproti skutečnosti. Spíše bych řekl, že aktuální poloze odpovídá špička šipky, než její střed. Což v místech s více odbočkami za sebou je docela zásadní, taktéž třeba při malém nazoomovaní, kdy malý úsek na mapě odpovídá velké vzdálenosti. Až teprve po zastavení (nebo při opravdu malé rychlosti) šipka dopluje tak, že aktuální pozici odpovídá střed té šipky. Je to o zvyk.
A teď pár dotazů:
- A) dá se nějak rozumně vyznat ve waypointech, popř. je rozsortovat? Ve Vistě se dal určit symbol, který mě zajímá (parking, modrá vlaječka, červená vlaječka, .... ) a zobrazit jen WP s tímto symbolem a pak vybírat z nich. Tady je to vše bez ladu a skladu, srovnané podle vzdálenosti od aktuálního místa. To je běs.
- B ) dají se nějak nahrát různé ikony k různým waypointům? Po importu keší s WP do Oregonu jsou jedině parkoviště označené tím červeným "P" v kroužku, všechny ostatní WP mají jen modrou vlaječku. Chtěl bych odlišit WP nějak více - jednotlivé Stage, Referenční body, Zajímavosti, ..... lze to tam nějak dostat? Vím, že to jde s POI body, to umím, ale takhle, když nahraju dávku keší vč. WP ?
- C) jak píšu výše, zvukové upozorňování na POi body funguje, ale je dosti potichu (o dost víc než pípnutí před křižovatkou, to je slyšet dobře, tady je to přeslechnutelné). Zajímalo by mě, jestli se dají zvuky někde měnit a zesilovat (asi težko, žádnou takovou volbu jsem nenašel). Pak by možná bylo řešením s POI body nahrávat i odpovídající zvuk (jestli to jde), tak jako se s nimi dají nahrát potřebné ikony. Máte s tím někdo zkušenosti?
- D) dají se v BaseCamp spojovat jednotlivé prošlé trasy? Denní túru mám např. ve 3 trasách, v MapSource jsem je jednoduše spojil do jedné a tu pak analyzoval. Taky nemůžu přijít na to, jak to udělat?
Tak to je prvních pár dotazů. Děkuji za odpovědi, rady, vaše zkušenosti.
Tento příspěvek byl upraven od Niraj: 15 February 2014 - 22:07