Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#221 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 16:15

kapsa napsal/a:
Da se prosim na netu nekde stahnout cesky manual ? Diky za info.

Pokud máš originální balení Oregona tak na Cd se nachází manuál v Pdf a v češtině. jestli to nemáš tak ti to posílám v příloze.
V příloze tady to nejde, protože manual přesahuje max. povolenou velikost. Tak napiš Email a pošlu ti ho.
  • 0

#222 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2008 - 16:30

http://www.garmin.co...vodkobsluze.pdf ;)

Je to sice nazváno "Oregon 200", ale nic jiného neexistuje a pro Oregona
300 je to stejné...
  • 0

#223 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 9:54

Dekuji vam obema, uz to studuju ! ;)
  • 0

#224 Dapi

Dapi

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 11:22

Ahoj! Mam 60CSx a chtel bych si koupit Oregon. Jaky je rozdil mezi 300 a 400t? Dekuji.
  • 0

#225 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 11:26

dapi: http://garminoregon....nformation#toc5
  • 0

#226 krutizlab

krutizlab

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 13:57

Ahoj, nevím, zda-li se to někomu z Vás stalo, ale po zadání navigování na souřadnice mě výsledek několikrát odkazoval do vzdálenosti řádově v desítkách kilometrů, jednou dokonce 4400 km daleko, i když cíl byl ve vzdálenosti do 5 km. Pokud jsem ale zadal souřadnice přes uložení bodů, vše je OK. Není to sice masivně, ale i tak jsem na to čučel jako zjara.B)
  • 0

#227 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:29

Tak to se me jeste nikdy nestalo a to pouzivam navigovani na souradnice dost casto. Nebyl problem spis s preklepem nebo zamenou souradni N-S nebo E-W?
  • 0

#228 AgentJ

AgentJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2008 - 14:45

Dapi napsal/a:
Ahoj!
Mam 60CSx a chtel bych si koupit Oregon.
Jaky je rozdil mezi 300 a 400t?
Dekuji.

ve velikosti vnitrni pameti a v mapach

ceska verze 400t obsahuje:
v pameti PROM:
World basemap - je mnohem detailnejsi nez u 60-ek
Deutschland autoroute
turisticka mapa Evropy 1:100 000

SD karta:
TOPO Czech 2

Přiložené miniatury

• oregon_400t_preloadedmaps.jpg

• 0

#229 krutizlab

krutizlab

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2008 - 19:15

Ahoj, mohl by mne někdo poradit, zda_li je možné u OREGONu na profilu Geocaching u tlačítka Počítač ukazující cestu smazat celkový počet našlapaných kilometrů ? Mne se stále jenom kilometry přičítají, u profilu Automotive to jde. Díky
  • 0

#230 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2008 - 19:44

Mám stejný problém.Dík za radu.
  • 0

#231 Atip

Atip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2008 - 20:48

krutizlab napsal/a:
Ahoj, mohl by mne někdo poradit, zda_li je možné u OREGONu na profilu Geocaching u tlačítka Počítač ukazující cestu smazat celkový počet našlapaných kilometrů ? Mne se stále jenom kilometry přičítají, u profilu Automotive to jde. Díky

Nevím jestli to bude úplně přesně, nechce se mi ho zapínat, ale mohlo by to být: nastavení - vymazat - a hned první položka nahoře (smazat data, nebo něco takového)
  • 0

#232 jaryn

jaryn

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 43 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2008 - 22:03

To jsem zkoušel,ale smažou se pouze průměry,stopky atd.Tak musíme pouze doufat že se z dalším firmware dočkáme nejen této funkce ale snad konečně i listování v listingu pomocí šipek a extra záložky pro poslední logy jako u koloucha.
  • 0

#233 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2008 - 22:39

krutizlab napsal/a:

Podle mne tam máš nastaveno celkové ODO, a to smazat určitě nejde... Je to to samé jako u tachometru u auta, normálním způsobem to také nesnuluješ...
Pokud tam máš oficiální češtinu, tak si tam nastav "Poč. kil. díl. c.", pokud upravenou co sem pravidelně dává onovy, tak "Trasa celkem".
Nechápu jen proč to u Automotive profilu jde a jinde ne...

Snad píšu o tom na co se ptáš :D
  • 0

#234 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 10 prosinec 2008 - 23:04

krutizlab napsal/a:

Ahoj,
V trasovém počítači máš nastavený Odometr. V tomhle datovém poli km mazat nejdou. Je to jako v autě kde máš dvě počitadla km. Jedno nulovat jde a to další nejde. Nastav si si buď "Trasa celkem" nebo "Poč. kil. díl. c.". Obě pak jdou vynulovat a to : Nastavení --- Vymazat --- a hned první položka Nulovat naměřená data.
  • 0

#235 krutizlab

krutizlab

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 11 prosinec 2008 - 7:02

No jo človeče, máš asi pravdu,vyzkouším, díky za radu. :D:D
  • 0

#236 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2008 - 15:42

Ahojky, Mám dotaz lamy ohledně souřadnic. Při hledání kešky mě Oregon přivede ke skrýši v okruhu 3-5 m. Jak si ověřím, že zadané souřadnice z listingu odpovídají? Na stránce vyhledávání družic? Díky
  • 0

#237 AgentJ

AgentJ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2008 - 15:59

mam dobrou zpravu pro ty, kteri GPS na delsich vyletech az tak moc nevyuziji, spis do ni jen obcas nakouknou nebo ji pouziji na dohledani pokladu. ale tracklog z cele tury chteji.

zkousel jsem zatezovy test na vydrz baterii pri zapnutem Sporici baterii.

AA: plne nabite aku Varta Photo Professional 2500mAh, stari 2 roky, cca 60x dobijene

GPS: Oregon 400T
FW: 2.80
aut. vypinani displeje: 30s
zapnuty tracklog: ANO
zapnuta navigace: ANO, kamsi do Zitavy
WAAS: NE

prubeh: s gipinou jsem se pres den normalne pohyboval. mel jsem ji bud v kapse nebo v aute, vecer doma na stole.

vydrz: 16hodin 25minut - od zapnuti po umreni

po opetovnem zapnuti jsem zkontroloval tracklog a je zcela v poradku od zacatku az do konce.

zaver: gipinu jsem nepouzival moc aktivne, spis jsem jen prubezne kontroloval stav baterii, takze pri vetsi aktivite lze urcite ocekavat kratsi vydrz. presto si myslim, ze se stavajicim fw je Oregon schopen zvladnout celodenni vylet na jedny baterie a to je paradaB)
  • 0

#238 krutizlab

krutizlab

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2008 - 20:04

Pomoc, poradte prosím. Nemohu najednou z niceho nic pri aktivnim profilu geocaching dosahnout prime navigace na cíl. Stale mam jakoby profil automotive, to zn. ze mam stale vypocet na silnici a to same se vizualizuje i na mapě. Zkoušel jsem celý přístroj resetovat a opětovně nahrát 2.80, lec situace je nemlich to samý. Jsem s rozumem v koncích. Poradí někdo, možná to bude nějaká blbost, ale už mám OREGONA docela omakaného, tak nevím.
  • 0

#239 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2008 - 21:06

Ahojky, myslím, že máš v nastavení --Mapa--Instal mapy-- nastavenou Atlas 7NT. Projdi si položku Nastavení
  • 0

#240 Peta85

Peta85

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2008 - 23:32

Ahooj, mam dotaz na nekoho ze znalych uzivatelu Oregonu. S jakym nastavenim ho pouzivate pro autonavigaci? Zkousel jsem ho nyni na 30 km projete trase a byl jsem z toho docela jelen, protoze me Oregon casto odkazoval do horoucich prdelek... :| Trasu jsem zadaval stylem z bodu A do bodu B, tj zadana cilova adresa s nastavenim vedeni pro silnici pro cas (zamknuto na silnici, profil auto), zkousel jsem i pro vzdalenost, oboji se casto minulo optimalni cestou. Jsem zacatecnik na poli GPS, tak uvitam jakoukoliv radu. Mimochodem se mi navigace parkrat pri prepoctu trasy sama vypla!! Tipuju, ze to je starsim firmware (2,42). Je bezpecne upgradovat ho na vlastni pest, neztratim zaruku? Diky predem za pomoc.
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama