Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 24 prosinec 2008 - 11:29
krutizlab napsal/a:
Nemohu najednou z niceho nic pri aktivnim profilu geocaching dosahnout prime navigace na cíl.
No, možná je to troufalá otázka...ale zkoušel jsi se v profilu Geocaching podívat do nastavení/navigace/preference trasy? Tam se nastavuje jaký způsob výpočtu se provede jako výchozí při zadání z "kam vést". Způsob navigování jde ale přepínat i při aktivním navigování. Stačí při navigování vyskočit z mapy a zvolit "Kam vést" a vybrat si na nejspodnějším tlačítku "Mimo silnice" (= vzdušnou čarou) nebo "Po silnici"
Pokud tohle nepomohlo, obávám se že je problém ...
Peta85 napsal/a:
Mimochodem se mi navigace parkrat pri prepoctu trasy sama vypla!! Tipuju, ze to je starsim firmware (2,42). Je bezpecne upgradovat ho na vlastni pest, neztratim zaruku?
Nový firmware je podpora přímo od Garminu, tudíž není důvod proč otálet s nahráním nového fw. Jinak ač se to zdá zvláštní, vypínání způsoboval i nějaký starší český překlad, teď už stížnosti nejsou...
můžeš vyzkoušet třeba můj překlad pro fw 2.80
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 24 prosinec 2008 - 13:19
Publikováno 24 prosinec 2008 - 15:14
krutizlab napsal/a:
Diky, ale nepomohlo to, chová se to stále stejně ...
Tak mě ještě napadlo, pokud se to takhle chová opravdu jen v profilu Geocaching, co ho zkusit vymazat (musí být přepnuto na jiný profil než Geocaching) a následně vytvořit nový profil?
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 25 prosinec 2008 - 15:08
Publikováno 25 prosinec 2008 - 16:01
Peta85 napsal/a:
...po zapojeni se mi navigace vypne a chova se jako kdyby doslo ke spojeni pres USB s pocitacem ... Nenasel jsem nikde nic...
Hledej třeba tady, nezkoušel jsem, ale mělo by to fungovat.
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 25 prosinec 2008 - 16:27
Publikováno 25 prosinec 2008 - 22:12
Publikováno 26 prosinec 2008 - 0:47
grojda napsal/a:
Ahoj, jsem čerstvým majitelem Oregona 300 ... Nevíte prosím někdo co s tím?
Před započetím paniky doporučuju co nejvíc experimentovat s nastavením a seznámit se se základním menu přístroje, přečíst si návod k obsluze ... a podívat se do nastavení / mapa / výběr mapy [Map Information - Select Map] ...a to v každém z profilů zvlášť
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 26 prosinec 2008 - 8:00
Dík za rychlou reakci.
Zapomněl jsem napsat, že všechna menu jsem prolezl, ve všech profilech se v nabídce "výběr mapy" objevuje jen TOPO Czech 2 a basemap WW Autroute DEM. Na přiložené mikroSD kartě je napsáno, že obsahuje mapu TOPO CZECH 2. Na přiloženém CD je jak TOPO, tak i Atlas, ale nelze je pouze zadáním výrobního čísla Oregonu (i když ve formuláři odemykacího formuláře tato možnost je uvedena) aktivovat.
Zaráží mne hlavně, že z počátku se při autonavigaci ten Atlas určitě zobrazoval,ale teď už ne. Jinak bych s tím neotravoval a předpokládal, že to tak má být.
P.S. Úplný laik nejsem, používám cca 3 roky EtrexLegend Cx. Ještě jednou Dík!
Publikováno 26 prosinec 2008 - 8:28
Publikováno 26 prosinec 2008 - 10:00
Publikováno 26 prosinec 2008 - 10:11
grojda napsal/a:
Nicméně mapy z originálního CD se mi stále nedaří odemknout. Proces probíhá poněkud jinak než je popsáno v knížečce, už jsem vyzkoušel všechna možná čísla (kód ze žlutého štítku na krabici, ID přístroje, výr. číslo a pořád nic. Hodím mail na support Garminu a dám vědět jak jsem dopadl.
Ahojky,
Z CD musíš nainstalovat mapy a MapSource a odemknutí map provedeš přes MapSource -- Pomůcky -- odemknutí mapy, což ti otevře stránku Garminu, kde zadáš číslo z krabičky a oni ti pošlou odemykací kod během několika vteřin. Takhle postupně odemkneš všechny mapy.
Archi1
N 49°23.727
E 015°35.447
A vo vo vo tom to je přátelé.
Publikováno 26 prosinec 2008 - 10:33
Publikováno 26 prosinec 2008 - 13:04
grojda napsal/a:
myslíš asi to číslo na žlutém štíku na krabici ... předpokládám, že těch znaků má být 8
Tak jsem si Atlas Czech 7 NT schválně odinstaloval a znovu nainstaloval abych věděl, a zjistil následující ... Na mé krabici se žádný žlutý štítek nenachází, jen několik bílých...Důležitý je ale nepřehlédnutelný štítek přímo na spodní straně víka, na kterém stojí: GARMIN Topo Czech2, Atlas Czech 7, registrační kód mapy: [a zde je 12 místný písmenný kód!!!], který se zadává do internetového formuláře při registraci. Poté je nutné opsat velmi pečlivě kontrolní kód z obrázku ... i když jsem myslel že mám vše správně, pustilo mě to dál až na poněkolikáté! Pak už by neměl být problém vymámit z formuláře požadovaný kód pro odemčení. GPS unit ID se zjistí buď v Mapsource (pomůcky / získání ID jednotky) nebo v menu přístroje (nastavení / o aplikaci); sériové číslo GPS je např. v bateriovém prostoru na černém štítku v bílém políčku - číslo se zadá dohromady bez písmena (sériové číslo je možná i na štítku krabice) ... pomohlo?
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 26 prosinec 2008 - 13:53
Publikováno 26 prosinec 2008 - 18:51
Publikováno 26 prosinec 2008 - 18:55
Publikováno 26 prosinec 2008 - 19:06
Publikováno 26 prosinec 2008 - 19:16
Jarous1 napsal/a:
Asi máš na mysli tohle http://www.wherigo.c...6d-b16f48b79597
Je to cartridge do Wherigo.
JJ ma to byt wherigo ... uz jsem si to stahnul ... vyzkousim az venku ,....diky... tak uz zbyva jen otazka jak z oregona smazat nalezene kesky ... jen a pouze nalezene...
4 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů