Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#281 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 02 January 2009 - 20:58

[quote]sobikovi napsal/a:
[quote]Jarous1 napsal/a:
...a o hodně menší vnitřní paměť. 24MB vs 850MB.
A samozřejmě pár dalších méně důležitých drobností...

Ahojky,
Sobíkovi, jestli tě to ještě zajímá tak tady máš další porovnání :
Rozdíly mezi přístroji Oregon 300, Oregon 300 PRO, Oregon 400t a Oregon 400t PRO spočívají pouze v mapovém příleslušenství zahrnutém v ceně přístroje (Oregon 300 obsahuje mapu TOPO Czech 2 / M 1:25000, Oregon 300 PRO obsahuje mapu TOPO Czech 2 PRO / M 1:10000, Oregon 400t obsahuje mapu TOPO Czech 2 / M 1:25000 a navíc topografickou mapu Evropy M 1:100000, Oregon 400t PRO obsahuje mapu TOPO Czech 2 PRO / M 1:10000 a navíc topografickou mapu Evropy M 1:100000.)
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#282 Caster

Caster

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 271 příspěvků(y)

Publikováno 03 January 2009 - 3:03

Pred casem se tu resilo pouzdro, mam k tomu jeden poznatek, kupoval jsem pritelkyni (a potazmo i sobe :D ) k vanocum Oregona a prihodil k nemu original pouzdro. Myslel jsem ze je to totez co na Colorado, a na obalu je skutecne napsano ze je pro Oregon a Colorado, ale narozdil od starsiho Coloradoveho coloradoveho pouzdra ma jednu vychytavku a to je vevnitr klip na uchyceni (stejny jako na karabine co je u colorada), je to videt tady. Navic, co neni videt je ze ten klip je jeste na pasce ktera je pridelana k pouzdru na hornim konci, a dole je jen chycena suchym zipem, takze jde Oregon kousek vyndat nahoru. Je to IMHO celkem genialni reseni, pouzdro se pripne karabinou na popruh batohu (pripadne na opasek ale to jsem nezkousel), rozepnutim prezky se vyklopi cast s Oregonem (ktery nemuze vypadnout) a kdyz se chce clovek lip podivat nebo manipulovat tak odlepi suchy zip a povytahne Oregon z pouzdra :)

Tak to kdyby treba nekoho inspirovalo... to pouzdro je sice relativne drahy ale vychytany. A bacha na to omylem nekoupit to stare na Colorado, ktere ten clip nema.
  • 0
Garmin Oregon 300 + Topo CZ 3 Pro; Nokia 5800, SmartcomGPS, SmartGPX, Nokia Maps, Google Maps; Gentoo Linux + Wine + GeoGet

#283 Listr-19534

Listr-19534

Newbie

• Members
  • Pip
  • 5 příspěvků(y)

Publikováno 05 January 2009 - 22:02

S to vychytanej možná je, ale pouzdro jako takový mě moc neuchvátilo. Nemá to žádnou přihrádku na náhradní baterky, karty apod. Když jsem Oregon kupoval, už jsem ho měl v DinoM na pultě a na poslední chvíli jsem si všimnul, že maj na stěně i pouzdra od Lowe Pro. Po jednom jsem hmátnul a už nepustil. - Apex 30 AW. Oregon tam padne jak do peřinky a navícto má přihrádku na baterky apod. Cena třetinová, velikostpouzdra taky menší ... není co dodat.
  • 0

#284 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2009 - 13:07

Dead White - jsem smutný Tak už mám taky oregáno. Nainstaloval jsem tam FW 2.8 a vypadalo to že bude vcelku běhat. I moje žena , která jinak na GPS sahá jen s největším odporem (a co mám zmáčknouuuut?) je z něj u vytržení (jéé vono to má písmenkaaa). Bohužel již poněkolikáté se mi stalo , že mi zmizela mapa. Vše chodí, v menu si můžu proklikávat jak chcu, ale místo mapy bílá plocha, taky listingy a hinty preč. Nepomůže než restart. Jenže kdo chce furt restartovat? Neporadíte?
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#285 Raden of Pilsen

Raden of Pilsen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2009 - 13:54

A mapu,, případně keše, máš uloženy na kartě?
  • 0

#286 les-coccinelles

les-coccinelles

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2009 - 16:25

Bisaci napsal/a:
Bohužel již poněkolikáté se mi stalo , že mi zmizela mapa. Vše chodí, v menu si můžu proklikávat jak chcu, ale místo mapy bílá plocha, taky listingy a hinty preč. Nepomůže než restart. Jenže kdo chce furt restartovat? Neporadíte?

Mám asi stejný problém. Při přejezdu z jedné "mapy" do druhé (výjezd mimo CZ Topo2Pro) se tak děje prakticky pravidelně. Listing jsem tedy zobrazit nezkoušel a zrovna jsem restartoval.

Nevím jestli na to má vliv uložení map: CZ Topo je na orig. kartě, ostatní v paměti přístroje. Není to tedy jeden .img... Sloučení by možná pomohlo.

Naštěstí těchto přejezdů není tolik, že by mi to až tak moc vadilo. Příjemné to ale určitě není.
  • 0

#287 Atip

Atip

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 15 January 2009 - 20:06

les-coccinelles napsal/a:

Nevím jestli na to má vliv uložení map: CZ Topo je na orig. kartě, ostatní v paměti přístroje. Není to tedy jeden .img... Sloučení by možná pomohlo.

Tím to nebude, mám to také tak a teď jsme byli na rozhrani CZ a D a němeli jsme s vykreslováním žádný problém.

V přístroji byla Topo 2.0 Pro a Autoatlas 7 a na kartě Topo Německa, Polska, Slovenska a Auto Slovenska.
  • 0

#288 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 7:00

Mapy mám uložené v paměti stroje, kartu tam zatím ani nemám... Mám tam nahrané jen TOPO2 pro a Atlas. STává se to naprosto nepravidelně. Dokonce se mi to už stalo i BEZ přechodu z mapy do mapy, při zoomování TOPO2 pro. Ach jo, fakt nikdo neví?:(
  • 0

#289 Raden of Pilsen

Raden of Pilsen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 36 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 7:22

Hmmm. Tak to vypadá tak na reklamaci. Mně se to za těch skoro 3/4 roku nestalo ani jednou a to s jakýmkoli FW.
  • 0

#290 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 12:39

Nestraš, počkám na FW 2.9 já to nechci vracet, s čím budu lovit? :|
  • 0

#291 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 12:53

Hard reset jsi zkousel? Co tam mas za mapy? Me se to mylsim stavalo v autoprofilu v Atlasu NT 7. ALe nevim co na to pomohlo, jestli hard reset nebo odinstalace City navigatoru.
  • 0

#292 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 13:01

Bisaci napsal/a:...počkám na FW 2.9 já to nechci vracet, s čím budu lovit? :|

jen abysme se fw 2.9 dočkali B)

Já bych vyzkoušel v tomto pořadí: originálnální nastavení, znovu zkompilovat a importovat mapy a kešky, MASTER RESET, nová čeština (orig. způsobovala vypínání. ale jeden nikdy neví)
  • 0

#293 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 13:19

Mapy mám Atlas NT v profilu automotive a TOPO2 pro v profilu geocaching. No a stává se to když jedu na keš někam dál tak používám autonavigaci a mapu Atlas NT, potom chci přepnout na geocaching a TOPO2 a juk kuk bílá smrt.. Ad MASTER RESET - ten smaže vše? Mapy, body, trasy i uživatelská nastavení? Smaže i upgrade FW? Abych věděl do čeho se pouštím..
  • 0

#294 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 13:38

Bisaci napsal/a:
Mapy mám Atlas NT v profilu automotive a TOPO2 pro v profilu geocaching. No a stává se to když jedu na keš někam dál tak používám autonavigaci a mapu Atlas NT, potom chci přepnout na geocaching a TOPO2 a juk kuk bílá smrt..
Ad MASTER RESET - ten smaže vše? Mapy, body, trasy i uživatelská nastavení? Smaže i upgrade FW? Abych věděl do čeho se pouštím..

Ahojky,
FW nesmaže. vytvoř si nové profily a pokud musíš restartovat tak oregon načte výchozí profil nastavený z továrny v něm přepneš na češtinu, pak stačí vybrat svůj profil, který máš vytvořený a v něm upravit jen rozlišení mapy.Jinak ostatní data, která jsi si nastavil ve svém profilu nesmaže. Toť vše.
  • 0

#295 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 13:52

Huh Archi, dík za odpověď i když jsem jelen. Vyzkouším tedy MASTER RESET pro jistotu smažu předem GPX soubory (udělám si nové). PO tom resetu si znova nastavím češtinu, přenastavím profily jak mi vyhovují, nahraju PQ-gpx a mělo by to fachčit? Škoda že ho nemám s sebou, bohužel to můžu vyzkoušet až přijdu z práce doma..
  • 0

#296 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 13:58

Bisaci napsal/a:
Huh Archi, dík za odpověď i když jsem jelen. Vyzkouším tedy MASTER RESET pro jistotu smažu předem GPX soubory (udělám si nové). PO tom resetu si znova nastavím češtinu, přenastavím profily jak mi vyhovují, nahraju PQ-gpx a mělo by to fachčit?

Škoda že ho nemám s sebou, bohužel to můžu vyzkoušet až přijdu z práce doma..

Při MASTER RESET to soubory GPX nesmaže co máš nahrané to tam zůstane zachováno.
  • 0

#297 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 14:07

Me se obcas stane, ze se Oregon vypne po prepnuti z profilu Automotive na Geocaching. Stane se to treba i vicekrat za sebou. Resenim je prepnout treba na Recreational a pak na profil Geocaching. Cim to je nevim, jestli mapou... se starsim FW to nedelalo, ale nejak nebylo cas to resit. Az bude cas zkusim treninkove Master reset ;)
  • 0

#298 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 14:11

Skleba napsal/a:
Me se obcas stane, ze se Oregon vypne po prepnuti z profilu Automotive na Geocaching. Stane se to treba i vicekrat za sebou. Resenim je prepnout treba na Recreational a pak na profil Geocaching. Cim to je nevim, jestli mapou... se starsim FW to nedelalo, ale nejak nebylo cas to resit. Az bude cas zkusim treninkove Master reset ;)

Ahojky.
Mě to nedělá, řekl bych že je to FW, buď přeinstalovat na starý nebo počkat na nový. Taky to může dělat čeština.
  • 0

#299 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 14:24

No pokud zabere to co píše Skleba, tak to by mi stačilo, je to rychlejší než restart a je to vcelku jednoduché. Pokud to zabere dám vědět, pokud ne zkusím na to MASTER RESET, pokud nezabere ani ten zkusím downgrade FW. Díkes, ozvu se
  • 0

#300 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 16 January 2009 - 14:33

jj je mozne, ze to muze delat cestina, zkusim to v aute hodit na eng a uvidime.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama