Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#341 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 12:42

Bude to makro pro POI s listingy fungovat i v Coloradu? Kdysi jsem dělal pokusy s Coloradem a do POI se mi u něj nepodařilo natlačit příliš mnoho informací.
  • 0

#342 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 15:09

Mion: asi jo, je tam na vyber Oregon nebo Colorado... Fakt to funguje, sikovna vec. Jen jeste nejak vymyslet tak oznacit vylustene mysterky...
  • 0

#343 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 15:18

Dain a Olik napsal/a:
zkopiruj ten odkaz do radku prohlizece, pak to uloz jako txt a pak prejmenuj koncovku na gsk, aby to byl instalacni soubor gsak (snad nekecam :))

Ajaj to není dobré, ja pouzivam geoget. I tak diky za radu.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#344 Mion

Mion

Mion

• Members
  • PipPipPip
  • 945 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 15:19

Zatím to vypadá spíš na "asi ne". Páč ač jsem úspěšně nahrál POI do Colorada, tak listingů nějako nět. :)
No stejně listingy v POI vlastně nepotřebuju, mám kešovadlo a navíc jsem v geodůchodu :D

Skleba napsal/a:
Mion: asi jo, je tam na vyber Oregon nebo Colorado... Fakt to funguje, sikovna vec. Jen jeste nejak vymyslet tak oznacit vylustene mysterky...

• 0

#345 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 15:44

S Coloradem jsem neměl možnost to testovat. V původním makru bylo (spolu s autonavigacemi od Garminů), v programu se to ale chová ke Coloradu stejně jako k Oregonu (limit množství znaků v POI, ...). Možná může Coloradu vadit úprava formátování, kterou jsem dělal. Zkus pro kolouše původní makro od jjredse...: http://jjreds01.goog...es.com/download
  • 0

#346 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 16:11

Dain a Olik napsal/a:
zkopiruj ten odkaz do radku prohlizece, pak to uloz jako txt a pak prejmenuj koncovku na gsk, aby to byl instalacni soubor gsak (snad nekecam :))

...opravil jsem ten odkaz...;)
  • 0

#347 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 16:24

kiReGPS napsal/a:

Dain a Olik napsal/a:

...opravil jsem ten odkaz...;)

Neslo by prosímupravit to makro i pro geoget?
  • 0

#348 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 16:39

Bezva vtip...:D:D:D Můžu dát k dispozici výsledný GPX soubor pro POI loader a poradit, kde jsou hlavní úskalí při jeho tvorbě. Zbývá najít někoho, kdo to zvládne pro GeoGet naprogramovat.

Já to s dovolením, alespoň ještě pro tento týden, nebudu...:D:D
  • 0

#349 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 16:50

kiReGPS napsal/a:

Bezva vtip...:D:D:D Můžu dát k dispozici výsledný GPX soubor pro POI loader a poradit, kde jsou hlavní úskalí při jeho tvorbě. Zbývá najít někoho, kdo to zvládne pro GeoGet naprogramovat.

Muzu pozadat o poslani vysledneho GPX souboru pro POI Loader pres email v profilu.Diky
  • 0

#350 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 17:51

Skleba napsal/a:

V GSAKu zadáš vyluštěné souřadnice (Waypoint - Corrected Coordinates) a exportní makro pak pro tyhle keše udělá typ s přívlastkem "Corrected"...
  • 0

#351 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 19:42

tak vyzkouseno i na coloradu na vzorku 500 kesi a funguji obe dve makra - jak puvodni, tak kiregpsovo upravene. diky moc, jdu zkusit tam narvat republiku :) edit: republika jako poi s listingy do colorada uspesne nacpana (cca 9500 listingu, 18000 bodu). chvili to teda trvalo :) zadna chyba se zatim neukazala a ani to neni moc zpomaleny. takze pro colorado to taky fachci, jen mi to nejdriv nechtelo ukazovat vic nez jen zakladni info o kesi. po upgradu na posledni fw colorada (byla tam asi predpredposledni) a posledni POIloader (ten uz byl hooodne stary) uz to bylo ok.
  • 0

#352 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 24 únor 2009 - 23:30

Archi1 napsal/a:

kiReGPS napsal/a:

Muzu pozadat o poslani vysledneho GPX souboru pro POI Loader pres email v profilu.Diky

Tak jsem trochu kouknul po GeoGetu a ono to tak složitý nebude... Základní makro pro export keší podle typů je dokonce hotový, doplnit listing bude docela snadný. Snad jen efektivní nahrazení HTML tagů potřebuje nějakou funkčnost s regulárními výrazy. Sám zatím GeoGet používám jen na část statistik, ale líbí se mi čím dál tím víc...!
  • 0

#353 SHANTI Team

SHANTI Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 115 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2009 - 12:00

kiReGPS napsal/a:
Upravený makro stahujte na http://kiregps.sweb....Type Oregon.gsk.

Ať slouží...!

Nejde me to stahnout, vzdy se me to zasekne na 77% a konec:-( netusite kde je problem?
  • 0
Shanti

#354 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2009 - 15:12

Priznam se, ze cely tento postup uz je na me docela slozity. Muzete mi prosim nekdo poslat na zkousku ten soubor s POI pro Oregon s vetsim mnozstvim Cache, abych to napred vyzkousel jak to slape?
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#355 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2009 - 17:11

kapsa napsal/a:
Priznam se, ze cely tento postup uz je na me docela slozity. Muzete mi prosim nekdo poslat na zkousku ten soubor s POI pro Oregon s vetsim mnozstvim Cache, abych to napred vyzkousel jak to slape?

Ahojky.
Uz ti prisel?
  • 0

#356 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2009 - 17:17

kapsa napsal/a:

Je 5000 větší množství...??? :D K makru jsem hodil i výsledný POI soubor z Garmina (ze složky Garmin/POI) - jde o nenalezený keše 100 km od mých HC (jo, je jich ještě dost...!)

Bacha, je to 24 MB!

Jen doufám, že to POI loader nekóduje ID přístroje...:|

EDIT: Soubor jsem už smazal, zbytečně zabíral místo. Pokud by ho náááhodou někdo ještě potřeboval, napište mi.
  • 0

#357 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2009 - 17:18

Jo, jo - diky, jdu si s tim hrat ale porad je to jeste na me dost slozity. Snad se s tim nejak poperu .... :)
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#358 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2009 - 20:05

Po pár dnech stahování PQ můžu potvrdit - celou ČR a kousek Německa okolo mých HC, tj. něco přes 12000 aktivních keší, Oregonek spolknul jako POI (s plnejma listingama a poslední desítkou logů) jako malinu... Soubor poi.gpi má přes 55 MB, rychlost práce s POI je standardní. Edit: Teď teprv koukám, že Dáin s Olíkem už to taky otestovali (ale napsali jen jako edit logu, tak jsem si toho nevšimnul).
  • 0

#359 Charlie_CZ

Charlie_CZ

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2009 - 1:11

Zdravím. Asi nejsem sám, kdo by potřeboval poradit jak zprovoznit tuto báječnou věc s kešema v POI. Může prosím někdo fundovaný sepsat návod, jak to cele používat a jaké jsou k tomu potřeba programy, makra a jejich nastavení? Osobně používám Oregon, GSAK a jsem PM na GC. Předem děkuji za vaši pomoc.
  • 0

#360 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2009 - 19:02

Import listingů keší jako POI do Oregona/Colorada
Celý postup je sice poměrně jednoduchý, ale pokud s tím má někdo problém, zkusím napsat polopatický návod.

Potřebné nástroje:
- GSAK (verze 7.2.2.19 nebo vyšší)
- POI loader (použijte poslední verzi z garmin.com)
- makro pro export z GSAKu http://kiregps.sweb....Type Oregon.gsk
- Garmin Oregon nebo Colorado (upgradujte na poslední verzi firmware, u Oregonu doporučuji poslední beta verzi 2.86, poslední konečná verze 2.80 nezobrazuje složky POI - viz bod M. na konci článku)
- trocha času ;)

Postup:

A. Nainstaluj POI loader. Doporučuji nechat standardní cestu do C:\Garmin (sice to nesnáším, ale u garminního SW je to lepší volba).

B. Keše, které chceš dostat do stroje stáhni jako PQ (platí pro PM) nebo alternativním způsobem. Výsledkem jsou GPX soubory s celým popisem keší (krátký a dlouhý popis keše, hint, přídavné waypointy, poslední logy) a v PQ i zvláštní GPX soubor s přídavnými waypointy. Doporučuji si PQ nechat poslat jako ZIP soubor. Ten obsahuje oba soubory a ty se nahrají se do GSAKu jednoduše najednou. Pro rozdělení PQ větší oblasti v ČR na díly po maximálně povolených 500 kusech použij skvělé udělátko http://www.geocaching.cz/pq.php.

C. Až budeš mít hromádku PQ, která za to stojí, začni s importem keší do GSAKu. Používám zvláštní databázi (na obrázcích uvidíš jako "Cesko a 100 km" ), ale není to podmínkou.

D. Zvol tu správnou databázi v GSAKu a naimportuj všechny PQ (File->Load GPX/LOC/ZIP nebo Ctrl-O).

E. Do GSAKu nainstaluj makro. Macro->Run/Manage nebo Ctrl-M

01a.png

1. Install - najdi a vyber stažený soubor makra "GPX_by_Cache_Type Oregon.gsk"
2. Nainstalované makro se objeví v seznamu, odkud ho budeš odpříště spouštět
3. Vybrané makro spustíš jak jinak než tady...

F. V makru nastav volby. Doporučená konfigurace je tato:

02a.png

1. Vyber tu databázi GSAKu, kterou chceš exportovat. Bez dále uvedené volby v Advanced Options se exportuje celá databáze!
2. Zvol, zda má export obsahovat i nalezené, nedostupné a archivované a vlastní keše. Každé zatržení přidá skupinu, keše śe pak zobrazí na mapě s příslušnou skupinou.
3. Tvoje ID na GC.COM. Nutné pro korektní identifikování vlastních keší, jinak ho nepotřebuješ. Návod jak ho získat najdeš na zdejším fóru.
4. Volba, zda bude hint v listingu, nebo ne.
5. Nastavení alertů, tj. zvukových upozornění na blízkou keš. Nepoužívám a v tomto duchu se nese i další část návodu. Experimentování se ale meze nekladou...
6. Adresář, kde je instalován POI loader.
7. Tlačítkem Switch Modes zvol Advanced Options, pak pokračuj do nich...

03a.png

1. Jméno keše, jak ho uvidíš v seznamu Garmina. Uvedený formát znamená název keše následovaný kódem. Doporučuji nechat takto, lze pak hledáním bez jakéhokoliv přepínání snadno najít podle obou údajů...!
2. Počet zobrazených logů.
3. Volby na větší text klíčových informací (vlastní listing zůstal normálním písmem, jednak se mi to nepovedlo změnit, druhak je to u delších listingů asi jediná možnost, jak si neušoupat prsty... ;) ) a zahrnutí přídavných waypointů do seznamu POI (míchají se tu pak keše a waypointy, já pro přehlednost napoužívám).
4. Výstup, kam se generují data pro POI loader. Zobrazená cesta platí pro doporučenou instalaci.
5. Logy za listingem nebo před ním.
6. Móooc důležitá volba. Zaškrtnutím se z databáze GSAKu exportuje jen vyfiltrovaná množina keší. Trvá to trochu déle, ale je možné mohutnými filtrovacími nástroji GSAKu ovlivnit, co přesně v Garminu skončí...!
7. Volba, zda zobrazovat a v jakém poli je uloženo hodnocení keší z Geocaching.cz.
8. Uložení nastavení a návrat zpět.

G. Výše uvedená nastavení se uloží a propříšte už bude vše snazší. Pokračuj tím hlavním - Create GPX Files. Bude to "chvíli" trvat... :D

H. Po dokončení exportu se objeví volba na spuštění POI loaderu, pokračování jinou databází nebo ukončení akce. My budem asi spouštět...

05a.png

I. Připojte Garmina USB kabelem!

J. Průvodce POI loaderu je poněkud rozvleklý, většina voleb je automaticky na správných hodnotách a stačí mačkat "Další", proto jen ukázky obrazovek, komentářů snad většinou netřeba...

07a.png

08a.png

Počkej, než se objeví ID připojeného stroje. Případně použij tlačítko "Najít zařízení".

09a.png

10a.png

1. Zde zadej (jen poprvé) cestu, kam export uložil data pro POI loader.
2. Přepnutí Expresní volby na Manuální je jen pro šťouraly - je pak možné ovlivnit vzdálenost upozornění na blízkou keš nebo waypoint. Doporučuji zvolit i těm, kterým vadí informace v listingu o vzdálenosti/rychlosti alertu (i když zvolili v makru GSAKu "No Alerts" ).

11a.png

No a to jsou manuální volby pro alerty, já 1 odšktávám. Průvodce se ptá na každý vygenerovaný typ keší, takže si při manuální volbě docela užiješ...

K. Následuje přenos keší do Garmina, zas to při větším počtu trvá, ale dočkáš se...

13.png

L. Hotovo, už je to uděláno. 12370 keší přeneseno do stroje. Snad to bude stát za tu námahu. ;)

M. Výsledek pak v Oregonu vypadá takhle:

50.png55.png63.png71.png78.png85.png

Pochopitelně, že u POI chybí možnost označení nalezených keší a logování nálezů, ale i na to si kačer dokáže najít náhradní postupy, ne...?!?

Snad to stačí, jsem zcela vyčerpán a manželka se mnou nemluví, protože "tady už 3 hodiny něco píšu a vůbec neposlouchám, co říká"... :D:D

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 10 červenec 2015 - 18:35

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka