Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#381 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2009 - 17:03

martinm napsal/a:

A čím si je převádíš na GPI? To jdou z PQ nějak vytáhnout než se nahraje GPX do Oregonu?
  • 0

#382 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2009 - 17:47

Naprogramoval jsem si takovou šikovnou "dávku", která všelijak upraví GPX (třeba že k názvům keší přidá jejich GC kódy a typ keše), a taky pomocí GPSBabel převede waypointy na GPI soubory do POI adresáře. Ale tuším, že to někteří dělají i pomocí nějakého makra do GSAKu (který já nepoužívám)
  • 0

#383 romar20

romar20

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2009 - 19:43

Dotaz, jak překládáte listingy do GPX. Když jsem zkoušel přímé stahování ve formátu GPX, tak na Oregon 200 jsou některé listingy rozhozené formátovacími značkami HTML kódu. Dělá Vám to taky, nebo to někde přenastavujete?
  • 0

#384 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2009 - 20:05

monro: ja pouzivam jako zdroj dat pro oregona GSAK a makro html_modder.gsk.
  • 0

#385 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2009 - 20:08

Já používám PocketQuery a nikdy jsem neměl problém
  • 0

#386 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 22 March 2009 - 22:22

Našel jsem v menu vymazání všech waipointů ale to není ideální řešení když si chci některé nechat. Zkusil jsem vytáhnout z GPX waipointy pomocí PoiLoaderu, sice se podle hlášky uložily do navigace ale nějak jsem je nenašel. Ve vlastích POI se sice jeden objevil měl název podle souboru GPX a ukazoval někam do moře u Afriky:D a přitom měli být 4 a u Brna.
  • 0

#387 Hydros_cz

Hydros_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2009 - 12:53

Uvazuji o porizeni Oregonu 400 .... jsem v rychlosti cast tohoto a dalsich topicu proletel ale ne vse ... a zrovna louskam i dalsi stranky s info .... Takze mozna to tu uz bylo ale ja si nevsiml .. v tom pripade se omlouvam Oregon 400t ... i ... c ..... Jsou co se software a hardware tyka identicke? Jak jsem to pochopil ja ... rozdil je pouze v mapach se kterymi se to kupuje? ... Topo ... sladke vody ... pobrezi (slana voda ;) ) Je to tak? nebo se pletu? ;) Diky
  • 0

#388 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 23 March 2009 - 16:14

martinm napsal/a:
Naprogramoval jsem si takovou šikovnou "dávku", která všelijak upraví GPX (třeba že k názvům keší přidá jejich GC kódy a typ keše), a taky pomocí GPSBabel převede waypointy na GPI soubory do POI adresáře.

Tak jsem zkusil převést GPX přes GPSBabel na GPI ale se stejným výsledkem jako u POI Loaderu. Zase jeden místo 4 a zase v moři. Zřejmě je GPX z Moziga jiný než z PQ. Holt se asi budu muset stát PM než se stím trápit.
  • 0

#389 LukasKoudak

LukasKoudak

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 6:59

Dobrý den, uvažuji o koupi Oregona. Měl bych proto pár dotazů, u kterých bych byl rád, pokud by jste mi odpověděli. První dotaz se týká jakého oregona vůbec vzít? Pochopil jsem, že rozdíl mezi 300 a 400t je pouze v mapovém podkladu(konkrétně 400t má mapu evropy) Oplatí si tedy připlatit za 400t? Je ta mapa Evropy opravdu tak dobrá? Není lepší koupit 300 a mapu Evropy si časem dokoupit? Další věc je, jaký rozdíl je mezi topo CZ a topo CZ proff? Dále bych chtěl vědět, jak moc je tato navigace použitelná v autě. Dá se používat obstojně? A pokud ano, dají se do ní nahrát POIky(radary, měření, úsekovky a pod) :) To je vše, a já Vám děkuji za odpovědi :)
  • 0

#390 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 14:47

Ahojky. Vcera jsem si importoval do Oregona soubor kesi *.qpx v okruhu 50 km okolo domacich souradnic přes GG. Dnes po spusteni Oregona se v seznamu kesi pokazde zobrazoval jiny pocet kesi, jednou v okruhu 18 km, po dalsim spusteni 27 km, 14 km, 32 km atd. Ani jednou se nenacetl seznam do okruhu 50 km. Nepomohl ani restatr GPS. nesetkal se někdo s takovym chovanim Oregona a pokud ano jake je reseni. Dekuji.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#391 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 14:53

Ye bz prekrocenz pocet 2000 kesi?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#392 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 15:00

gord napsal/a:
Ye bz prekrocenz pocet 2000 kesi?

Pocet 2000 prekrocen nebyl (1681kesi)
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#393 Lolo

Lolo

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 15:05

Ahoj všem, turistika to je moje a tak jsem se rozhodl, že si ji obohatím hledáním pokladů. Zakoupil jsem si Oregona 300 a těšil se, jak si brzy (snad hned druhý den) vyrazím za svou první keší. Ale chyba lávky. Manuál k ovládání tohoto navigátoru je tak stručný, že po jeho přečtení jsem zcela nezvládl ovládat vymoženosti tohoto stroje. A tak přišla řada na systém pokus omyl. Ale v mém podání nic moc. Je možné se sejít s někým z vás, kteří jste již ostřílení kačeři a mohl mi tak pomoci? Bydlím v Prostějově.;) Děkuji všem za pomoc, Lolo
  • 0

#394 ukebanjoist

ukebanjoist

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 15:30

Kdyby se ti neozval nikdo chytřejší, napiš mi na mail.
  • 0

#395 Ferys

Ferys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 16:44

Lolo napsal/a:
Ahoj všem,
turistika to je moje a tak jsem se rozhodl, že si ji obohatím hledáním pokladů. Zakoupil jsem si Oregona 300 a těšil se, jak si brzy (snad hned druhý den) vyrazím za svou první keší. Ale chyba lávky. Manuál k ovládání tohoto navigátoru je tak stručný, že po jeho přečtení jsem zcela nezvládl ovládat vymoženosti tohoto stroje. A tak přišla řada na systém pokus omyl. Ale v mém podání nic moc.

Je možné se sejít s někým z vás, kteří jste již ostřílení kačeři a mohl mi tak pomoci? Bydlím v Prostějově.;)

Děkuji všem za pomoc, Lolo

Zdravím, nevím jaký návod máš, ale jestli je to jen ta rychlá referenční příručka (8stránek) Tak pak je ještě podrobnější asi 48 stránek, mám jej v pdf, můžu poslat.
  • 0

#396 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 17:14

http://www8.garmin.c...vodkobsluze.pdf na 300 mam nekde doma, ale da se najit i na netu.
  • 0

#397 TORES62

TORES62

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 17:14

LukasKoudak napsal/a:
Dobrý den,

uvažuji o koupi Oregona. Měl bych proto pár dotazů, u kterých bych byl rád, pokud by jste mi odpověděli.

První dotaz se týká jakého oregona vůbec vzít? Pochopil jsem, že rozdíl mezi 300 a 400t je pouze v mapovém podkladu(konkrétně 400t má mapu evropy) Oplatí si tedy připlatit za 400t? Je ta mapa Evropy opravdu tak dobrá? Není lepší koupit 300 a mapu Evropy si časem dokoupit?

Další věc je, jaký rozdíl je mezi topo CZ a topo CZ proff?

Dále bych chtěl vědět, jak moc je tato navigace použitelná v autě. Dá se používat obstojně? A pokud ano, dají se do ní nahrát POIky(radary, měření, úsekovky a pod) :)

To je vše, a já Vám děkuji za odpovědi :)

Ahojky!
Mám Oregona 400t teprve asi měsíc,jako nástupce perfektní 60 CSx...a můžu říct,že zatím jsem spokojen,s hledáním keši,i s navigováním v autě...zde se vyrovná speciálním pro auta...akorát nemluví,což mi nechybí!
Evropskou TOPO jsem zatím zkoušel v Polsku a můžu říct,že je přesná,rozhodně více,než tá základní base mapa!
K lepšímu je u 400 i větší interní paměť!!
Mám zatím jen TOPO Czech 2..tak tohle nemohu porovnávat!
Ahoj!
  • 0

#398 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 24 March 2009 - 18:30

Já taky váhal jestli 300 nebo 400. Nakonec to vyhrála 300 protože topo mapa Evropy není routovatelná a nebo mně kecali?.
  • 0

#399 romar20

romar20

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2009 - 8:27

Tak jsem se stal čerstvým majitelem Oregonu 300 + Topo Czech v2 Pro, Slovakia v2, Atlas Czechv7 a CN2009Europe. Je to bomba, hned ho budu mučit. Nicméně, PM mi ještě od 4GEO nepřišlo, takže jsem rval GPX ze skrýšotlače. GPX obsahující asi 10 kešek fungoval bez problémů, listingy byly dobrý, ale načítání popisu (listingu) každé kešky trvá nějak dlouho. FW mám 2.80.
  • 0

#400 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2009 - 10:14

Mám stejnou zkušenost, tak jsem zvědav na reakce, ale myslím, že je to normální. Jedná se o určitej objem dat a tak to chvilku trvá. Mám vyzkoušený, že u keší s listingem na dva tři řádky je to téměř hned, u těch s listingem dlouhým to často trvá i 20 - 30s
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama