Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#401 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 11:14

Zkuste novejsi FW treba 2.86 - je to pak rychlejsi .... Muze zkusit i novejsi betaverzi ale 2.93 mi trosku zlobila a 2.94 jsem jeste nezkousel ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#402 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 12:16

Když já se bojím :D s 2.8 mi to šlape a downgrejdům moc nevěřím. Co když mi to klekne? Houbec , kecám , zkusím to. Možná se i zrychlí studené starty, ó mé minulé Hcxo nastartované hned jak jsem tě spustil...
  • 0
Cože? Někde je nějaká nová FTF? Hrrr, na ni!

#403 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 12:27

2.86 se bat nemusis, to neni beta a slape fakt uplne na pohodu a hlavne - rychleji a presnost az 2metry ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#404 Slashiik

Slashiik

Slashiik

• Members
  • PipPipPip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 16:19

Zdravim , jsem tu novej, precetl jsem vsechno mozny , ale nejak se mi nedari natahnout vice kesi na jednou do Oregona 300 mam stazeny PQ, nainstalovanej Geoget ,Gsak i poiloader a nevim jak dal . Muzete me nekdo trochu nakopnout ;)
  • 0

#405 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 16:25

Slashiik: pokud máš stažené PQ,tak jednoduše ty soubory (GPX, pokud máš ZIP, musíš to rozbalit) nakopíruj do GPS do adresáře Garmin/GPX. (oregona musíš připojit k PC tím jediným kabelem, co do něj pasuje)
  • 0

#406 Slashiik

Slashiik

Slashiik

• Members
  • PipPipPip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 16:35

a kua a tohle ja resil nekolik dni :), dekuji mnohokrat :D
  • 0

#407 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 16:47

No ... ale na http://garminoregon....m/Versions#toc7 píšou pro 2.86Beta - Not Recommended

Mám tam nyní 2.93Beta a +/- dobrý. Zkusím tu 2.94Beta co to umí.
  • 0

#408 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 18:57

Tak teda nevim, pořád bojuju s waipointama. Nahraju do Oregonu soubor GPX (na kartu, fw 2.94) s multinou co má 3 zastavení. Všechno se v navigaci zobrazuje jak má ale když vymažu GPX tak mi tam wpt. zůstanou. To mně příjde trošku nelogické, přece když vymažu soubor GPX kde jsou nahrané wpt. proč zůstanou uložené ještě někde v Oregonu??? To mi hlave nebere:@. Přece pak nebudu dohledávat jednotlivé wpt a mazat ručně. Sice si můžu vytáhnout wpt z GPX do souboru GPI ale ty se mi zase nezobrazují v mapě. Nevíte prosím někdo jak se zbavit waipontů z navigace které patří k určitému souboru GPX?
  • 0

#409 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 19:16

Coyote: to právě bohužel nejde, waypointy se importují do vnitřní databáze waypointů, všechny na jednu hromadu. Proto to řeším tvorbou .gpi souborů, a na mapě se mi normálně zobrazují...
  • 0

#410 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 19:55

Aha:(, tak to ještě zkusím s GPI. Tak se zobrazují:P ale až při velkém zvětšení s divnou ikonkou a bez názvu ale snadnost vymazání vyvažuje tyto malé nedostatky. Díky.
  • 0

#411 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2009 - 21:47

U GPSBabel i u POILoaderu lze vnutit vlastní ikonku (což já mám vyřešeno takovou šikovnou dávkou :-) ), a úroveň zvětšení se, tuším, nastavuje někde v "Nastavení"->"Mapa"...
  • 0

#412 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 7:38

Coyote.cz napsal/a:
když vymažu soubor GPX kde jsou nahrané wpt. proč zůstanou uložené ještě někde v Oregonu??? To mi hlave nebere:@.
Přece pak nebudu dohledávat jednotlivé wpt a mazat ručně.
Sice si můžu vytáhnout wpt z GPX do souboru GPI ale ty se mi zase nezobrazují v mapě.
Nevíte prosím někdo jak se zbavit waipontů z navigace které patří k určitému souboru GPX?

Pri zapnuti si oregon proleze nove gpx a vsechny WP z nich si ulozi do jineho souboru (tusim current, ma tam aktualni i trasu, ...). Pak uz pracuje s timto souborem. Pokud mu vymazes gpx, jeho soubor zustal nezmenen, proto stale vidis i ty WP z vymazaneho gpx.

Cesta je snadna: menu Nastaveni / Vymazat a tam si vybrat, co chces smazat. Toto menu maze data v tom zvlastnim souboru.

ad GPI: GPSBabel sice umoznuje vnutit ikonku, ale jen jednu pro vsechny soubory a wp v nich. POILoader umoznuje kazdemu WP i v jednom souboru priradit ikonku jinou.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#413 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 10:33

No ... ale na http://garminoregon....m/Versions#toc7 píšou pro 2.86Beta - Not Recommended

A jak dlouho se ti načítaj s tímto FW družice? Já měl před oregonem legend Hcx a tam se to načetlo ještě než doběhly uvítací obrazovky, tady musím čekat , připadne mi to divné. Trvá to často i minutu , dvě jak u starýho legenda
  • 0

#414 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 10:48

Bisaci napsal/a:

A jak dlouho se ti načítaj s tímto FW družice? Já měl před oregonem legend Hcx a tam se to načetlo ještě než doběhly uvítací obrazovky, tady musím čekat , připadne mi to divné. Trvá to často i minutu , dvě jak u starýho legenda

Tak to je den ode dne jinak. Je týden, kdy mi družice naběhnou okamžitě, jsou dny, kdy mi naběhnou 5/6 kousků i na stole v pokoji 2m od okna a včera na poli, ve volné krajině naběhly pouze 4, všechny z jednoho směru a po resetu přístroje se almanach načítal 1hod. Kdybych v tomto GPSky neznal, tak bych myslel, že to mam rozbity.
[Opravil jsem překlep]
  • 0

#415 Bisaci

Bisaci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 431 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 11:08

A dopr, to mě se VŽDYCKY načítaj dlouho, jedno kde. Zkusím ten novej FW a uvidim.
  • 0

#416 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 15:38

2.94 zatím dobrý, zkouším nové fičurky, taky dobrý, nutím ho zde popsanými postupy k samovypnutí a zatím se nevypnul. Tak zatím dobrý, no ... uvidíme.
  • 0

#417 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 15:54

gord napsal/a:
Cesta je snadna: menu Nastaveni / Vymazat a tam si vybrat, co chces smazat. Toto menu maze data v tom zvlastnim souboru.

O téhle možnost vím, to si ale vymažu všechny waiponty. Když chci některé vlastní (ne z GPX) zachovat tak je to trošku problém. Napadá mě, že bych mohl občas exportovat vlastí wpt do jednoho GPX. Po vymazání všech wpt by se znovu načetly z GPX;). Vyzkouším ještě POILoader kvůli ikonce.
  • 0

#418 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 16:01

Vlastni (tedy ty, ktere sis doplnil rucne) vymazes pres menu a Spravu Waypointu. Jinak opravdu nerozumim, co chces.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#419 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2009 - 16:19

gord napsal/a:
Vlastni (tedy ty, ktere sis doplnil rucne) vymazes pres menu a Spravu Waypointu. Jinak opravdu nerozumim, co chces.

Tak už vím kde byla chyba. Měl jsem v navigace ještě jeden zapomenutý soubor a ten v tom dělal trošku bordel.
  • 0

#420 faf8

faf8

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2009 - 23:22

monro napsal/a:
Dotaz, jak překládáte listingy do GPX. Když jsem zkoušel přímé stahování ve formátu GPX, tak na Oregon 200 jsou některé listingy rozhozené formátovacími značkami HTML kódu. Dělá Vám to taky, nebo to někde přenastavujete?

Jo to znám. Mám O300. Když dáš přímé uložení do GPS tak je to posr..., z PQ je to v pořádku a když dáš uložit soubor GPX tak je to taky v pořádku. Takže chceš li si nahrát do gpsky jednotlivé keše, tak formou "uložit soubor GPX"
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama