Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#441 oldtulak

oldtulak

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2009 - 21:37

No právě, ale jak vymazat ten odometr? :-)
  • 0

#442 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 05 duben 2009 - 22:32

Nejde to...
  • 0

#443 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 261 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 8:12

oldtulak napsal/a:
No právě, ale jak vymazat ten odometr? :-)

Jedině master reset...
  • 0

#444 oldtulak

oldtulak

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 10:07

a při master resetu zůstanou nahrané mapy a POI? nebo to skončí totálním resetem tj. čistá nedotčená GPS jako při prvním spuštění?
  • 0

#445 satanmar

satanmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 10:40

Zdravim, vyskytl se mi problem u Oregonu. kdyz nahraju stahnute PQ (500 kesi v ruzne lokalite), garmin je ignoruje, kdyz dam GPX po jednotlivych kesich, vse funguje. Kde by mohl byt problem? Normalne mi to kdysi fungovalo, ted jsem zjistil, ze to nejde. Diky za odpoved
  • 0

#446 Key

Key

Member

• Members
  • PipPip
  • 28 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 10:51

satanmar napsal/a:
Zdravim,
vyskytl se mi problem u Oregonu. kdyz nahraju stahnute PQ (500 kesi v ruzne lokalite), garmin je ignoruje, kdyz dam GPX po jednotlivych kesich, vse funguje. Kde by mohl byt problem? Normalne mi to kdysi fungovalo, ted jsem zjistil, ze to nejde. Diky za odpoved

Neni problem v mnozstvi?
Tusim ze v jednom souboru muze byt max 200 a v cele navigaci 2000 cachek
  • 0

#447 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 12:18

Key napsal/a:

satanmar napsal/a:
Zdravim,
vyskytl se mi problem u Oregonu. kdyz nahraju stahnute PQ (500 kesi v ruzne lokalite), garmin je ignoruje, kdyz dam GPX po jednotlivych kesich, vse funguje. Kde by mohl byt problem? Normalne mi to kdysi fungovalo, ted jsem zjistil, ze to nejde. Diky za odpoved

Neni problem v mnozstvi?

Ne, ne - v jednom souboru muze byt do 500 a celkem do 2.000 kesek.
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#448 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 12:38

urcite 500? ja myslim, ze v jednom souboru muze byt stejne jako celkem - tj do 2000 (beru podle colorada, kam nahravam jen jeden co nejvetsi gpx - vetsinou okolo 1800 kesi). jednotlivych souboru tam muze byt max 200.
  • 0

#449 satanmar

satanmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 12:59

v mnozstvi si myslim problem neni, 500 mi urcite chodilo pred mesicem, z niceho nic ale prestalo, tak jsem ymslel jestli treba nejak nezmenili kod nebo hlavicku souboru, ze by mi to neslo. Zkousel jsem i nejnovejsi firmware ale nic, tak nevim. jinak diky za ohlasy
  • 0

#450 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 13:40

kapsa napsal/a:

Key napsal/a:

satanmar napsal/a:
Zdravim,

Neni problem v mnozstvi?

Ne, ne - v jednom souboru muze byt do 500 a celkem do 2.000 kesek.

Ahojky.
to:Kapsa, v jednom souboru muze byt 2000 kesi. Ja si nahravam v jednom souboru asi 1850 - 1900 kesi abych mel rezervu kdyz bych potreboval jeste nejaky *gpx dodatecne nahrat.

to:satanmar pokud nahravas po jedne kesi tak to bere jako jeden gpx soubor a tech muze byt v GPS jen 200.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#451 satanmar

satanmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 13:48

to:satanmar pokud nahravas po jedne kesi tak to bere jako jeden gpx soubor a tech muze byt v GPS jen 200.[/quote] jj mi je to celkem jasne,. Mi jde o to, ze jeden soubor GPX s 500 kesemi neni citelny, pokud dam soubor GPX jen jedne kese funguje vse ok.
  • 0

#452 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 14:03

[quote]satanmar napsal/a:
to:satanmar pokud nahravas po jedne kesi tak to bere jako jeden gpx soubor a tech muze byt v GPS jen 200.[/quote]

jj mi je to celkem jasne,. Mi jde o to, ze jeden soubor GPX s 500 kesemi neni citelny, pokud dam soubor GPX jen jedne kese funguje vse ok.[/quote]
A kam to nahravas? Musi to byt pouze do slozky GPX, ne Current.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#453 satanmar

satanmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 47 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 15:55

A kam to nahravas? Musi to byt pouze do slozky GPX, ne Current.

jasne davam to do slozky GPX
  • 0

#454 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 16:45

Já se zkusím zeprat jinak: Můžu mít jednu kešku v garminu 2x ? Jednou jako samostatný doubor gpx a podruhé v souboru společně s dalšími kešemi z okolí v dalším gpx. Pokud se nemýlím, tak ne. Pak by si s tím neporadil a kešky nezobrazil správně. Má to někdo otestované?
  • 0

#455 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 17:04

Myslím, že keška 2x může být - jak by jsi jinak chtěl zajistit aby se neopakovaly, když máš třeba PQ "Praha" a PQ "Čelákovice", tak to jsou kružnice a je dost pravděpodobné, že se překryjí. Oregon nejspíš při startu projde GPX soubory a do interní paměti si nahraje souřadnice, gc kód a název + název GPX souboru, když chceš zobrazit info o keši, tak to tahá z toho souboru, který se zpracovával jako poslední (nebo jako první, je to jedno) - a informace o nálezech se evidují zvlášť, tudíž nedojde ke zmatku se zdvojenou keší.
  • 0

#456 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 19:06

Dobrá zpráva po Pátečním totálním zadření Oregonu kdy při startu i připojení k USB vyhazoval hlášku Memory full nemusí na reklamaci.
Nešel master reset ani přehrát firmware. Pomohl až návod z internetu. Převedl jsem to do Češtiny.

Držet zmáčknutý vypínač na Oregonu a rychle připojit USB k počítači.
Odklikat instalaci ovladačů (stále držet vypínač).
Bezpečně odpojit Oregon (ikonka ve Windows vpravo dole u hodin)
Odpojit od USB.

Stáhnout soubory Updater.exe a B079500F.rgn ze stránek http://garminoregon....cellaneous#toc5
Nahrát soubory do adresáře C:\Garmin nebo jiného.
Kliknout na Start (Windows) spustit..., do okna napsat "cmd" a OK.
Vyskočí DOS okno, napsat "cd c:\Garmin" pak Enter.
napsat "Updatetr.exe B079500F.rgn" ale nemačkat Enter !!!
Oregon musí být vypnutý a odpojený od USB.
Zmáčknout a držet vypínač na Oregonu.
Rychle připojit k USB stále držet vypínač.
V DOS okně potvrdit Enter stále držet vypínač.
Vyskočí okno Updater, zvolit USB Device a OK, toto se musí stihnout do 30 vteřin od připojení Oregonu!!!
Pokud nejde zvolit USB Device nepovedla se instalace ovladačů.
Vyskočí okno Loader, po chvilce problikávání okna i displeje začne načítání souboru. Konečně pustit vypínač.
Po dokončení kopírování by mělo vyskočit okno potrzující úspěšný konec.
Po restartu se musí zkalibrovat display a měl by být nainstalován firmware 2.50.
Přes WebUpdater nainstalovat poslední verzi firmware.

Mně tento postup naštěstí zachránil před reklamací, pevně doufám, že už ho nikdy nebudu potřebovat;). Jen pořád nevím proč se zadřel asi to byl vadný soubor GPX.
  • 0

#457 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 06 duben 2009 - 22:00

No těpic! A černou kočku při tom na rameni nepotřebuješ? :D
  • 0

#458 mates82

mates82

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2009 - 7:34

tak jsem se taky odhodlal ke koupi oregonu 300, nakupoval jsem přes warpsdesign.cz a mohu jen doporučit, rychlé a slušné jednání, jinak první dojmy....prostě úžasný(srovnávám s mým starým legendem s rozbitým displejem, takže se není co divit mému nadšení)
  • 0

#459 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2009 - 11:22

Dva dotazy po dvoumesicnim pouzivani: 1. Kde se zobrazuje (jestli vubec) teplota vzduchu, kdyz v nastaveni si pro tento udaj mohu nastavit jednotky, ale zatim jsem tuto polozku nikde neobjevil. 2. Jak Oregon zjistuje teplotu vody, ma na snad nejake dalsi pridavne zarizeni?
  • 0

#460 Dain & Olik

Dain & Olik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 704 příspěvků(y)

Publikováno 08 duben 2009 - 12:32

v coloradu to je v trip computer, jako jedno z poli. ale myslim, ze oregon ho nema (pokud ho nepridali v nejakem poslednim fw) vzhledem k tomu, ze na coloradu se to ukazalo jako na prd, protoze senzor je uvnitr a tim padem to ukazuje porad mezi 17-25 :) na tu vodu to tusim potrebuje nejaky pridavny senzor
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka