Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 08 April 2009 - 13:26
Publikováno 08 April 2009 - 16:00
L@Troj napsal/a:
Já se zkusím zeprat jinak: Můžu mít jednu kešku v garminu 2x ? Jednou jako samostatný doubor gpx a podruhé v souboru společně s dalšími kešemi z okolí v dalším gpx.
Pokud se nemýlím, tak ne. Pak by si s tím neporadil a kešky nezobrazil správně. Má to někdo otestované?
Mohu zkusenost s Coloradem,jsou to s Oregonem brachove,tak to snad muze byt strejne.Ke starsimu souboru asi 300 kesi jsem pridal dalsi soubor GPX s asi 5 kesem,ktere byly i ve starsim souboru,ale o 10 dnu aktualnejsi. Colorado si nacetlo kese tak,ze 5 kesi,ktere byly v obou souborech aktualizoval,pridal nove logy a stare nechal. Mel jsem tam tedy vice logu. Kdyz jsem smazal soubor tech 5 kesi, vratil se k starsimu souboru,jako predtim.
Jinak nekdy mam jeden GPX soubor v pameti a uplne jiny na karte a nacte vse. Me to prekvapilo.
Publikováno 20 April 2009 - 14:00
Publikováno 20 April 2009 - 14:57
Nech ho načíst družice. Poprvé to chvíli trvá.marty206 napsal/a:
Pořád mi ukazuje kansas a když přepnu mapy na TOPO tak mi to na displeji neukáže nic.
Publikováno 20 April 2009 - 15:00
Stahni si MapSource a po pripojeni zarizeni napis kod pod polozkou: Utilites-Unlock mapsmarty206 napsal/a:
Dneska jsem koupil Oregona a na kertě jsem k němu měl mapy TOPO CZECH 2. Na garmin/unlock.cz jsem je zaregistroval a přišel mi mail s kódy.
Kam je mám napsat, aby mi funkovaly v Oregonu?
Pořád mi ukazuje kansas a když přepnu mapy na TOPO tak mi to na displeji neukáže nic.
Publikováno 20 April 2009 - 16:07
bodlak napsal/a:
Nech ho načíst družice. Poprvé to chvíli trvá.marty206 napsal/a:
Dik za radu. Trvalo to hodne dlouho,ale nacetl.
Pouzivate nekdo Mozigo na tvorbu GPX pro Oregona?
Publikováno 20 April 2009 - 16:09
Publikováno 20 April 2009 - 16:50
-Nejmensi hodnota je 1sMausX napsal/a:
Měl bych takový dotaz, rád bych si pořídil Garmin Oregon nejspíše 300, ale jde mi hlavně o záznam trasy. Použití tedy na kole a při geocachingu. Teď mám GPS modul Nokia LD-3W a mobil. Modul je hooodně přesny co se záznamu týče. Prošlou trasu ukládám do NMEA a pote sní dále pracuji (analýza prošle trasy v google earth, výškové profily, průměrna rychlost, atd.). Jenomže výdrž mobilu je příšerna a tak potřebuji něco co tu výdrž a tu přesnost má. Proto by mě zajímalo, jak je to s přesnosti záznamu trasy u Oregona, dá se zaznamenávat přímo NMEA nebo jenom GPX a pokud tedy pouze do GPX, tak v jakém intervalu se zapisuji hodnoty do souboru?
-Format je gpx
-Jestli chces nejaky zaznam trasy, kontaktuj me pres profil
-Jinak co se tyce Oregona, na kole si ho nemohu vynachvalit, perfektne se ovlada i za jizdy, nekdo si stezuje na citelnost, ale podle me je vice nez dobra, drive jsem pouzival take ld-3w ale Oregon se s ni neda vubec srovnavat.
Publikováno 20 April 2009 - 16:52
-Ano je to vyborny program na tvorbu plnohodnotnych GPX pro Oregano.Pouzivate nekdo Mozigo na tvorbu GPX pro Oregona?
Publikováno 20 April 2009 - 20:52
Publikováno 20 April 2009 - 21:13
Ted v sobotu mi ve skalach labských piskovců ukazoval okolo 10-12°C a vzhledem k tomu ze ostatni lidi chodili v bundách, bych tomu i věřil. Tim nechci popírat, že ukazuje teplotu asi par stupnu vice kvuli vlastnimu ohrevu.Dain a Olik napsal/a:
v coloradu to je v trip computer, jako jedno z poli. ale myslim, ze oregon ho nema (pokud ho nepridali v nejakem poslednim fw) vzhledem k tomu, ze na coloradu se to ukazalo jako na prd, protoze senzor je uvnitr a tim padem to ukazuje porad mezi 17-25
Publikováno 20 April 2009 - 21:46
To mluvis o Coloradu predpokladam?bodlak napsal/a:
Ted v sobotu mi ve skalach labských piskovců ukazoval okolo 10-12°C a vzhledem k tomu ze ostatni lidi chodili v bundách, bych tomu i věřil. Tim nechci popírat, že ukazuje teplotu asi par stupnu vice kvuli vlastnimu ohrevu.Dain a Olik napsal/a:
v coloradu to je v trip computer, jako jedno z poli. ale myslim, ze oregon ho nema (pokud ho nepridali v nejakem poslednim fw) vzhledem k tomu, ze na coloradu se to ukazalo jako na prd, protoze senzor je uvnitr a tim padem to ukazuje porad mezi 17-25
Publikováno 20 April 2009 - 22:19
Jo, ale myslím, že oregano má teplomer taky. Nebo ne ?Sovic13 napsal/a:
Publikováno 21 April 2009 - 6:46
Ahoj,taky si nemůžu Oregon na kole vynachválit.Výdrž je si myslím na celodenní výlety s podsvícením výborná,radši sice sebou vozím náhradní baterky ale nestalo se mi že bych je ještě ten samý den měnil.Sovic13 napsal/a:
-Nejmensi hodnota je 1sMausX napsal/a:
Měl bych takový dotaz, rád bych si pořídil Garmin Oregon nejspíše 300, ale jde mi hlavně o záznam trasy. Použití tedy na kole a při geocachingu. Teď mám GPS modul Nokia LD-3W a mobil. Modul je hooodně přesny co se záznamu týče. Prošlou trasu ukládám do NMEA a pote sní dále pracuji (analýza prošle trasy v google earth, výškové profily, průměrna rychlost, atd.). Jenomže výdrž mobilu je příšerna a tak potřebuji něco co tu výdrž a tu přesnost má. Proto by mě zajímalo, jak je to s přesnosti záznamu trasy u Oregona, dá se zaznamenávat přímo NMEA nebo jenom GPX a pokud tedy pouze do GPX, tak v jakém intervalu se zapisuji hodnoty do souboru?
-Format je gpx
-Jestli chces nejaky zaznam trasy, kontaktuj me pres profil
-Jinak co se tyce Oregona, na kole si ho nemohu vynachvalit, perfektne se ovlada i za jizdy, nekdo si stezuje na citelnost, ale podle me je vice nez dobra, drive jsem pouzival take ld-3w ale Oregon se s ni neda vubec srovnavat.
Přesnost taky výborná,sice se mi zdá že 2m je už příliš ale 5m bych i věřil.
Publikováno 21 April 2009 - 9:08
bodlak napsal/a:
Jo, ale myslím, že oregano má teplomer taky. Nebo ne ?Sovic13 napsal/a:
Oregon teploměr MÁ ... bohužel z nějakého záhadného důvodu se vyskytuje pouze na první stránce "diagnostic screen" ... to je "nabídka", která zobrazuje servisní údaje o gps, testuje mapovou kompilaci, jsou tam diagnostické obrázky na zjištění chyb displeje... dostanete se do ní z nabídky satelitů, pokud podržíte levý horní roh déle než 5 vteřin...vyskočit se z této nabídky nedá, pro opuštění musíte přístroj vypnout (a zase zapnout) tlačítkem.
V "Trasovém počítači" je pouze nabídka teplota vody, a ta navíc funguje bůhví jak...respektive nefunguje...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 21 April 2009 - 15:16
Publikováno 21 April 2009 - 15:59
prdlik napsal/a:
Mam Oregon asi tyden a nemuzu si ho vynachvalit. Ale stala se mne takova podivna vec. Z nejakeho duvodu se uz dva dny nemuzu dostat do nabidky satelitu. Mackam ten prostor s baterkou porad dokola a satelity naskoci tak v jednom ze stopadesati pripadu. Vsechno ostatni reaguje jak ma, ale satelity ne. Pritom prvnich par dni fungovalo vsechno spravne. Nemate nekdo podobny problem?
Takový ošklivý...skoro bych řekl zlý...nepěkná věc
Ne, to se mi nestalo, ale mohla by to vyřešit kalibrace displeje:
My touch screen is not working well. How do I calibrate it?
Turn the Oregon off and power it back on again, holding the power button down as it initializes. After about 30 seconds you will enter a screen calibration page where you can recalibrate the touch screen.
http://garminoregon....es.com/Hardware
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 21 April 2009 - 17:02
Publikováno 21 April 2009 - 17:20
Publikováno 21 April 2009 - 18:22
2 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů