Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#461 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 08 April 2009 - 13:26

tak Oregon to vazne asi nema, ale jednotky tomu nastavit muzu a to je dulezite ;)
  • 0

#462 1gato1

1gato1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 520 příspěvků(y)

Publikováno 08 April 2009 - 16:00

L@Troj napsal/a:
Já se zkusím zeprat jinak: Můžu mít jednu kešku v garminu 2x ? Jednou jako samostatný doubor gpx a podruhé v souboru společně s dalšími kešemi z okolí v dalším gpx.
Pokud se nemýlím, tak ne. Pak by si s tím neporadil a kešky nezobrazil správně. Má to někdo otestované?

Mohu zkusenost s Coloradem,jsou to s Oregonem brachove,tak to snad muze byt strejne.Ke starsimu souboru asi 300 kesi jsem pridal dalsi soubor GPX s asi 5 kesem,ktere byly i ve starsim souboru,ale o 10 dnu aktualnejsi. Colorado si nacetlo kese tak,ze 5 kesi,ktere byly v obou souborech aktualizoval,pridal nove logy a stare nechal. Mel jsem tam tedy vice logu. Kdyz jsem smazal soubor tech 5 kesi, vratil se k starsimu souboru,jako predtim.
Jinak nekdy mam jeden GPX soubor v pameti a uplne jiny na karte a nacte vse. Me to prekvapilo.
  • 0
Blaze tomu, kdo nic nema, nema starost, kam to schova.

#463 marty206

marty206

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 14:00

Dneska jsem koupil Oregona a na kertě jsem k němu měl mapy TOPO CZECH 2. Na garmin/unlock.cz jsem je zaregistroval a přišel mi mail s kódy. Kam je mám napsat, aby mi funkovaly v Oregonu? Pořád mi ukazuje kansas a když přepnu mapy na TOPO tak mi to na displeji neukáže nic.
  • 0
Ona tam někde bude

#464 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 14:57

marty206 napsal/a:
Pořád mi ukazuje kansas a když přepnu mapy na TOPO tak mi to na displeji neukáže nic.

Nech ho načíst družice. Poprvé to chvíli trvá.
  • 0

#465 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 15:00

marty206 napsal/a:
Dneska jsem koupil Oregona a na kertě jsem k němu měl mapy TOPO CZECH 2. Na garmin/unlock.cz jsem je zaregistroval a přišel mi mail s kódy.
Kam je mám napsat, aby mi funkovaly v Oregonu?
Pořád mi ukazuje kansas a když přepnu mapy na TOPO tak mi to na displeji neukáže nic.

Stahni si MapSource a po pripojeni zarizeni napis kod pod polozkou: Utilites-Unlock maps
  • 0

#466 marty206

marty206

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 16:07

bodlak napsal/a:

marty206 napsal/a:

Nech ho načíst družice. Poprvé to chvíli trvá.

Dik za radu. Trvalo to hodne dlouho,ale nacetl.
Pouzivate nekdo Mozigo na tvorbu GPX pro Oregona?
  • 0
Ona tam někde bude

#467 MausX

MausX

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 16:09

Měl bych takový dotaz, rád bych si pořídil Garmin Oregon nejspíše 300, ale jde mi hlavně o záznam trasy. Použití tedy na kole a při geocachingu. Teď mám GPS modul Nokia LD-3W a mobil. Modul je hooodně přesny co se záznamu týče. Prošlou trasu ukládám do NMEA a pote sní dále pracuji (analýza prošle trasy v google earth, výškové profily, průměrna rychlost, atd.). Jenomže výdrž mobilu je příšerna a tak potřebuji něco co tu výdrž a tu přesnost má. Proto by mě zajímalo, jak je to s přesnosti záznamu trasy u Oregona, dá se zaznamenávat přímo NMEA nebo jenom GPX a pokud tedy pouze do GPX, tak v jakém intervalu se zapisuji hodnoty do souboru?
  • 0

#468 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 16:50

MausX napsal/a:
Měl bych takový dotaz, rád bych si pořídil Garmin Oregon nejspíše 300, ale jde mi hlavně o záznam trasy. Použití tedy na kole a při geocachingu. Teď mám GPS modul Nokia LD-3W a mobil. Modul je hooodně přesny co se záznamu týče. Prošlou trasu ukládám do NMEA a pote sní dále pracuji (analýza prošle trasy v google earth, výškové profily, průměrna rychlost, atd.). Jenomže výdrž mobilu je příšerna a tak potřebuji něco co tu výdrž a tu přesnost má. Proto by mě zajímalo, jak je to s přesnosti záznamu trasy u Oregona, dá se zaznamenávat přímo NMEA nebo jenom GPX a pokud tedy pouze do GPX, tak v jakém intervalu se zapisuji hodnoty do souboru?

-Nejmensi hodnota je 1s
-Format je gpx
-Jestli chces nejaky zaznam trasy, kontaktuj me pres profil
-Jinak co se tyce Oregona, na kole si ho nemohu vynachvalit, perfektne se ovlada i za jizdy, nekdo si stezuje na citelnost, ale podle me je vice nez dobra, drive jsem pouzival take ld-3w ale Oregon se s ni neda vubec srovnavat.
  • 0

#469 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 16:52

Pouzivate nekdo Mozigo na tvorbu GPX pro Oregona?

-Ano je to vyborny program na tvorbu plnohodnotnych GPX pro Oregano.
  • 0

#470 marty206

marty206

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 20:52

Existuje nějakej program přes kterej by se dalo dostat do Oregona? Mám na mysli něco jako ActiveSync.
  • 0
Ona tam někde bude

#471 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 21:13

Dain a Olik napsal/a:
v coloradu to je v trip computer, jako jedno z poli. ale myslim, ze oregon ho nema (pokud ho nepridali v nejakem poslednim fw) vzhledem k tomu, ze na coloradu se to ukazalo jako na prd, protoze senzor je uvnitr a tim padem to ukazuje porad mezi 17-25 :)

Ted v sobotu mi ve skalach labských piskovců ukazoval okolo 10-12°C a vzhledem k tomu ze ostatni lidi chodili v bundách, bych tomu i věřil. Tim nechci popírat, že ukazuje teplotu asi par stupnu vice kvuli vlastnimu ohrevu.
  • 0

#472 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 21:46

bodlak napsal/a:

Dain a Olik napsal/a:
v coloradu to je v trip computer, jako jedno z poli. ale myslim, ze oregon ho nema (pokud ho nepridali v nejakem poslednim fw) vzhledem k tomu, ze na coloradu se to ukazalo jako na prd, protoze senzor je uvnitr a tim padem to ukazuje porad mezi 17-25 :)

Ted v sobotu mi ve skalach labských piskovců ukazoval okolo 10-12°C a vzhledem k tomu ze ostatni lidi chodili v bundách, bych tomu i věřil. Tim nechci popírat, že ukazuje teplotu asi par stupnu vice kvuli vlastnimu ohrevu.

To mluvis o Coloradu predpokladam?
  • 0

#473 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 20 April 2009 - 22:19

Sovic13 napsal/a:

bodlak napsal/a:

Dain a Olik napsal/a:

Jo, ale myslím, že oregano má teplomer taky. Nebo ne ?
  • 0

#474 lukowicz

lukowicz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 6:46

Sovic13 napsal/a:

MausX napsal/a:

-Nejmensi hodnota je 1s
-Format je gpx
-Jestli chces nejaky zaznam trasy, kontaktuj me pres profil
-Jinak co se tyce Oregona, na kole si ho nemohu vynachvalit, perfektne se ovlada i za jizdy, nekdo si stezuje na citelnost, ale podle me je vice nez dobra, drive jsem pouzival take ld-3w ale Oregon se s ni neda vubec srovnavat.

Ahoj,taky si nemůžu Oregon na kole vynachválit.Výdrž je si myslím na celodenní výlety s podsvícením výborná,radši sice sebou vozím náhradní baterky ale nestalo se mi že bych je ještě ten samý den měnil.
Přesnost taky výborná,sice se mi zdá že 2m je už příliš ale 5m bych i věřil.
  • 0

#475 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 9:08

bodlak napsal/a:

Sovic13 napsal/a:

bodlak napsal/a:

Dain a Olik napsal/a:

Jo, ale myslím, že oregano má teplomer taky. Nebo ne ?

Oregon teploměr MÁ ... bohužel z nějakého záhadného důvodu se vyskytuje pouze na první stránce "diagnostic screen" ... to je "nabídka", která zobrazuje servisní údaje o gps, testuje mapovou kompilaci, jsou tam diagnostické obrázky na zjištění chyb displeje... dostanete se do ní z nabídky satelitů, pokud podržíte levý horní roh déle než 5 vteřin...vyskočit se z této nabídky nedá, pro opuštění musíte přístroj vypnout (a zase zapnout) tlačítkem.

V "Trasovém počítači" je pouze nabídka teplota vody, a ta navíc funguje bůhví jak...respektive nefunguje...
  • 0

#476 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 15:16

Mam Oregon asi tyden a nemuzu si ho vynachvalit. Ale stala se mne takova podivna vec. Z nejakeho duvodu se uz dva dny nemuzu dostat do nabidky satelitu. Mackam ten prostor s baterkou porad dokola a satelity naskoci tak v jednom ze stopadesati pripadu. Vsechno ostatni reaguje jak ma, ale satelity ne. Pritom prvnich par dni fungovalo vsechno spravne. Nemate nekdo podobny problem?
  • 0

#477 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 15:59

prdlik napsal/a:
Mam Oregon asi tyden a nemuzu si ho vynachvalit. Ale stala se mne takova podivna vec. Z nejakeho duvodu se uz dva dny nemuzu dostat do nabidky satelitu. Mackam ten prostor s baterkou porad dokola a satelity naskoci tak v jednom ze stopadesati pripadu. Vsechno ostatni reaguje jak ma, ale satelity ne. Pritom prvnich par dni fungovalo vsechno spravne. Nemate nekdo podobny problem?

Takový ošklivý...skoro bych řekl zlý...nepěkná věc B)

Ne, to se mi nestalo, ale mohla by to vyřešit kalibrace displeje:

My touch screen is not working well. How do I calibrate it?
Turn the Oregon off and power it back on again, holding the power button down as it initializes. After about 30 seconds you will enter a screen calibration page where you can recalibrate the touch screen.
http://garminoregon....es.com/Hardware

• 0

#478 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 17:02

Já ho nemačkám, ťuknu a stránka naskočí. Ten nápad s kalibrací není od věci!!!
  • 0

#479 Kasta

Kasta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 17:20

Měla bych dotaz, kam do Oregonu zadat souřadnice, aby mi podle nich vyskočil bod na mapě (použití např. při vyřešení multin)? Je to to nejzákladnější, přesto na to nemohu přijít. Děkuju za odpověď
  • 0
Na gc.com Muminek1995

#480 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 18:22

"Kam vést?" > "Souřadnice" Editace: Ale musíš mít tuším poslední verzi firmware, aby tam ta volba byla.
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka