Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#481 Kasta

Kasta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 19:06

DUsoft napsal/a:
"Kam vést?" > "Souřadnice"

Editace: Ale musíš mít tuším poslední verzi firmware, aby tam ta volba byla.

Aha, tak to nemám. Je to ta 2,95?
  • 0
Na gc.com Muminek1995

#482 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 21:27

Jj 2.95 Beta
  • 0

#483 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2009 - 22:04

Takový ošklivý...skoro bych řekl zlý...nepěkná věc B)

Ne, to se mi nestalo, ale mohla by to vyřešit kalibrace displeje:

My touch screen is not working well. How do I calibrate it?
Turn the Oregon off and power it back on again, holding the power button down as it initializes. After about 30 seconds you will enter a screen calibration page where you can recalibrate the touch screen.
http://garminoregon....es.com/Hardware

Kalibraci jsem zkousel. Citlivost displeje je v poradku. Funguje vsechno, jen ty satelity proste nechteji naskocit. Tuknu a nic. Mam nahranou posledni verzi firmware.
  • 0

#484 romar20

romar20

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 22 April 2009 - 12:46

DUsoft napsal/a:
"Kam vést?" > "Souřadnice"

Editace: Ale musíš mít tuším poslední verzi firmware, aby tam ta volba byla.

A nebo...tam kde seš dáš "označit polohu" a pak změnit název (pak si ten waypoint dobře poznáš) a změnit souřadnice (tam si dáš ty finální) -> ukázat na mapě -> start
  • 0

#485 Honzik&Pavlinka

Honzik&Pavlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 12:45

Double post... Omlouvám se.
  • 0
GPS: Garmin Oregon 550, Garmin-Asus M10, SW: GSAK 7.x.x, OziExplorer 3.95n, SmartMaps 3.x, OziExplorer CE 2.3x, BeelineGPS 1.9x

#486 Honzik&Pavlinka

Honzik&Pavlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 270 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 12:46

Všude se píše jak je Oregon odolný proti poškrábání, ale já takový dojem rozhodně nemám. Chovám se k Oregonu velice slušně, ale i při běžném používání se mi zejména na předním plastu objevilo několik viditelných škrábanců. Ten plast mi nepřipadá moc tvrzený. Jak jste na tom vy? Vím je to jenom „kosmetika“, ale lze nějak ten plast vyhladit?
  • 0
GPS: Garmin Oregon 550, Garmin-Asus M10, SW: GSAK 7.x.x, OziExplorer 3.95n, SmartMaps 3.x, OziExplorer CE 2.3x, BeelineGPS 1.9x

#487 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 15:00

Netuším co je myšleno škrábanci, ale já žádné na svém nepozoruji, a používám ho snad taky normálně... Na displeji mám radši odvčera fólii - a za půl roku, co tam nebyla, tak jsem ho nepoškrábal (zima). Jsem asi abnormálně šetrný.
  • 0

#488 oldtulak

oldtulak

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 15:03

no jak tvrdý ten plast je nevím, mám oregona v servisu. při lezení jsem si chtěl "típnout" nástupy a kolega mi začal lézt s kletrem než jsem stačil oregona uklidit do kapsy. tak jsem si ho cvaknul k sedáku, zapoměl na něj a na štandu jsem se opřel přímo o displayem o hranu. zakřupalo to a v plastu zůstal zakousnutý ulomený malý šutrák. tak jsem ho vyloupnul a oregon ukazoval dál. tedy do doby než jsem ho vypnul, pak šel zapnout už jen doma při připojení na pc a potom už ani to ne. ale skála se s ním lámat dala. tak až bude po opravě tak dám vědět kolik jsem si vydělal .....
  • 0

#489 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 20:11

Co mi sletěl na beton a potom ještě do šutrů má taky trochu jizev na té umělecké hmotě. Ani jeden pád naštěstí nezasáhnul displej. Rozhodl jsem se tedy investovat (bacha !!! doma se to ještě neví !!!) a koupil si originální neoprenové pouzdro s karabinou. v něm ať si padá kam chce. Je to pecka, ale oldtulák nám řekne, kolik jsem vlastně ušetřil.
  • 0

#490 spajda team

spajda team

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 21:12

Můžeš mi poslat link na origo neoprenové pouzdro. Znám jen jedno pevné s karabinou a to opravdu není špatné! Díky
  • 0

#491 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 21:25

http://www.gps-navig...lne-pro-oregon/
  • 0

#492 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 23 April 2009 - 23:02

Jo, jenže z geocacheshop.cz
  • 0

#493 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 24 April 2009 - 20:13

DUsoft napsal/a:
Jo, jenže z geocacheshop.cz

Nerozumím ???
  • 0

#494 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 24 April 2009 - 22:21

No je to ono, ale já to měl z jinýho krámu. :D asi o 60,-Kč levnější, ale to nehraje roli.
  • 0

#495 jandoo

jandoo

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2009 - 9:13

Snad to nebude nebude až tak moc offtopic, ale nechci zbytečně zakládat nové vlákno: Naskytla se mi možnost vyměnit colorado za oregona. S coloradem jsem spokojený, láká mě ale dotykový display oregona, odrazuje zas horší čitelnost. K věci: našel by se nějaký hodný kačer(ka) z Mostu, Litvínova nebo okolí který by mi byl ochotný věnovat 5 minut abych se na oregona podíval v reálu? Nebo nějaký jiný tip na to kde vidět v téhle oblasti oregona naživo? :) ještě kontakt: jan.dohnal(zavinac)gmail.com
  • 0

#496 spajda team

spajda team

Member

• Members
  • PipPip
  • 27 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2009 - 21:49

bodlak napsal/a:
http://www.gps-navig...lne-pro-oregon/

Děkuji za link. Tohle pouzdro mám a je prima, nicméně z neoprenu tam není ani kousek. Nechápu, kdo to mohl takto nazvat...
  • 0

#497 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2009 - 22:04

spajda team napsal/a:
Děkuji za link. Tohle pouzdro mám a je prima, nicméně z neoprenu tam není ani kousek. Nechápu, kdo to mohl takto nazvat...

Souhlas, jak s tím neoprenem, tak s tím, že je to slušná ochrana (v mém případě na Colorado).
  • 0

#498 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2009 - 22:08

jandoo napsal/a:
Snad to nebude nebude až tak moc offtopic, ale nechci zbytečně zakládat nové vlákno:

Naskytla se mi možnost vyměnit colorado za oregona. S coloradem jsem spokojený, láká mě ale dotykový display oregona, odrazuje zas horší čitelnost. K věci: našel by se nějaký hodný kačer(ka) z Mostu, Litvínova nebo okolí který by mi byl ochotný věnovat 5 minut abych se na oregona podíval v reálu? Nebo nějaký jiný tip na to kde vidět v téhle oblasti oregona naživo? :)

ještě kontakt: jan.dohnal(zavinac)gmail.com

Jsem z Chomutova, do Mostu jezdím. Napiš SZ kdy můžeš.
  • 0

#499 mataludo

mataludo

Member

• Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 27 April 2009 - 23:33

Postřeh z Oregona 300: Vše šlapalo jak mělo, do doby než jsem na motorce dorazil domu, odpojil napájení, sejmul z držáku, vypnul. Druhý den vyrazil do terénu, zapnul, Oregon se rozsvítil, začal nabíhat, pak náhle zhasl a konec. Několikrát jsem se ho ještě pokusil zapnout, vždy to samé, tak jsem ho připojil k pc, také nic, pak mě napadlo že by to mohla dělat paměťovka, tak jsem jí vyndal, Oregon naběhl jako by nic - řekl jsem si ha! Dělá to karta! Asi proto že tam mám narvaný TopoCzech2 Pro + Atlas Czech + komplet adresy celé ČR. Tak jsem kartu naformátoval a ještě než jsem jí tam vložil Oregona jsem pro jistotu vypnul a znovu zapnul a.... nenaběhl! Tak jsem ještě zavolal pro radu do autorizovaného servisu Garminu a tam mi technik poradil současně stisknout levou horní část displeje + startovací tlačítko a držet. Tak jsem držel cca 2 minuty a nic, pan technik usoudil že je to na servis a během hodiny už byl v balíku na poště do servisu. Stalo se to 22.4.2009 a jsem zvědavý kdy ho budu mít doma.
  • 0

#500 KarelMrak

KarelMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 28 April 2009 - 7:33

Máte někdo zkušenosti, anebo zkoušel jste někdo vytvořit trasu(plánovač trasy) třeba na mapy.cz, anebo amapy.cz a pak uložit do navigace. Mě se to nějak neosvedčilo. 1) není vidět v položce TRASY název , ale je tam prázdné políčko 2) celkově je to nějak nepohodlné na navigování - mnoho WPT bodů a nějak to nefunguje Asi se pro plánování trasy musí používat Mapsource s mapou, kterou budu mít aktivní (zapnutou) i v zařízení, pak mi to funguje OK. Máte někdo jiný postřeh, radu?
  • 0
KarelVložený obrázek

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama