Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#521 oldtulak

oldtulak

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 7:37

tak oregon je doma z opravy. oprava provedena výměnou a protože display byl funkční, tak v záruce zdarma. velké díky garmin servisu. a pouzdro už je pro jistotu také doma :-)
  • 0

#522 _Tom

_Tom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2009 - 18:49

hradnik napsal/a:
A tak taky dám jeden příspěvek. Používám sice normálně ANSMANN MAX-E 2100 mAh, mam tri sady a ještě mě nikdy nevyšplouchly. Ale jednou jsem kvůli kešování v zimě (můj event Ledopády) zkusil zakoupit Lithiový články. Doporučuju všem.

Lithiovky jsou jediná použitelná možnost když je fakt zima. Ověřeno na třech polárních výpravách -

http://sam-na-sever.own.cz/
http://www.kmp.tul.c...s/hory/tunki08/
http://www.kmp.tul.c.../hory/ural2007/
  • 0

#523 oldtulak

oldtulak

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 14:59

můžete se někdo podívat, jaký rozptyl má dotykové pole oregona při zadávání textu? jedná se mi o to, když zadáváte text, jak se vám podbarvují modře čtverečky s jednotlivými písmeny. jestli to je přesně vymezené polem, nebo to kolem políčka přesahuje ....
  • 0

#524 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 15:04

http://www.gpsfix.ne...550t-announced/ Novej Oregon 500 s fotakem, to se mi libi, ne ze bych ted chtel menit 300ku, ale sikovnej ten fotak byt muze.
  • 0

#525 Ferys

Ferys

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 15:55

oldtulak napsal/a:
můžete se někdo podívat, jaký rozptyl má dotykové pole oregona při zadávání textu? jedná se mi o to, když zadáváte text, jak se vám podbarvují modře čtverečky s jednotlivými písmeny. jestli to je přesně vymezené polem, nebo to kolem políčka přesahuje ....

Přesahuje, od kraje políčka to jde pak do ztracena.
  • 0

#526 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 19:31

ackoliv je to k nevire, mesic jsem se s origonem ruzne potykal, rikal jsem si, ze je to moje chyba, ze jen mackam nejak blbe ta "tlacitka" neb mi to stale pri psani preskakovalo. az nyni jsem si, v okamziku kdy si s nim hraju, jen tak z legrace zkalibroval displej a od toho okamziku jsem zcela, zcela spokojeny. skoro bych to doporucil vsem, co maji pochybnosti o tom, jak to funguje jim...
  • 0

#527 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 20:26

Take me zlobilo psani pismen,hlavne v rozich a levem sloupci.Kalibrace provedena propiskou a bez problemu!!!:D:D:D
  • 0

#528 oldtulak

oldtulak

Member

• Members
  • PipPip
  • 25 příspěvků(y)

Publikováno 10 květen 2009 - 22:46

já už to také překalibroval propiskou a zdá se mi, že se to zlepšilo .....
  • 0

#529 kyssling

kyssling

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 11 květen 2009 - 10:02

ad Poudro : Tak já si to pouzdro také koupil a osobně si myslím, že to je fakt šlendrián ... Podle mého názoru, je zbytečně obrovské, předražené, když už je GPS v pouzdru upevněná v karabině mohla by jít snad vyndat do ruky (delší paseček), osobně mě tedy jednou rukou nejde otevírat svorka .... No nic moc. Ale je alternativa ?
  • 0

#530 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2009 - 17:03

zda se, ze jee to konecne venku. ackoliv v predbeznych ohlasenich se hodne mluvilo o vylepsenem (rozumej svitivejsim) displeji, zde ani vidu, ani slechu. zajimava vsak jiste bude moznost automatickeho doplneni fotografie informacemi o zemepisne sirce a delce mista porizeni. https://buy.garmin.c...op.do?pID=26876
  • 0

#531 dandra

dandra

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2009 - 17:37

Skleba napsal/a:
http://www.gpsfix.ne...550t-announced/

Novej Oregon 500 s fotakem, to se mi libi, ne ze bych ted chtel menit 300ku, ale sikovnej ten fotak byt muze.

Kvalita fotek bude stejně mizerná jako z mobilu. Fyzika funguje. Na malej čip a hlavně přes malou čočku se nedá vyfotit nic, i kdyby měl rozlišení 20 MPix. Nejlíp by udělali, kdyby tam místo těch konin vrátili anténu a chipset jako měla moje nebožka 60CSx. Pak bych tam ten "foťák" už nějak strpěl taky ;)
  • 0

#532 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2009 - 20:10

Kvalita fotek bude stejně mizerná jako z mobilu. Fyzika funguje. Na malej čip a hlavně přes malou čočku se nedá vyfotit nic, i kdyby měl rozlišení 20 MPix. Nejlíp by udělali, kdyby tam místo těch konin vrátili anténu a chipset jako měla moje nebožka 60CSx. Pak bych tam ten "foťák" už nějak strpěl taky ;)

-no ja bych 60kovej cip nechtel, co jsem porovnaval presnost ve skalach a hlubokem lese - Oregon vede, co se tyka noveho Oregona - u nej se mi libi novy el.mag kompas, kde jiz neni nutne drzet pristroj ve vodorovne poloze, fotak mam lepsi v mobilu - v gps mi neprijde jako podstatna vec.
  • 0

#533 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2009 - 20:56

V nedeli jsem chtel pouzit "Prohlizec obrazku" na ulozene spoilery. Desny. VSECHNY obrazky bez ladu a skladu pohromade vcetne pozadi pro profily. Jedina cesta jak najit ten spravny je prohlizet je vsechny. Zadny naznak po nejakem jmene souboru, organizaci po adresarich, ... Pro tento ucel je to nepouzitelne. Nebo to jde nejak obejit?
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#534 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 19 květen 2009 - 7:29

Pomocí grafických sw si vložit do obrázků popis :)
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#535 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 8:32

Hola, nevím jestli se nebudu opičit po někom přede mnou, když tak promiňte. Hned druhý den jsem nový Oregon odřel o skálu. Hnusná skvrna na displeji a bylo mi do breku. Zkoušel jsem hned potom různé krycí folie a nejlépe se mi osvědčilo toto: Sežente si nějakou průhlednou folii, já jsem použil tu pro tisk do laserovky. Zastřihněte ji na rozměr 43x70 mm přesně a vsuňte pod krycí rámec displeje. Je tam kupodivu volný prostor. Pak už můžete s oregonem dělat co chcete, displej už nikdy neodřete. Průhlednost se celkem nezhoršila, jenom se to leskne. Časem třeba narazím na vhodnější folii s matným povrchem. Velice doporučuji! Jo a tu odřeninu jsem trochu spravil mastnou modrou tužkou a rozleštil. Ale nic moc.
  • 0

#536 Spook

Spook

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 8:51

Da se nejak zmenit barva prosle trasy? (misto te tmavefialove nejakou jinou jasnejsi...)?
  • 0

#537 kyssling

kyssling

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 8:55

kantor: nedávno jsem si koupil ochrannou fólii Zagg - vřele doporučuji. Bezproblémová instalace a citlivost téměř nesnížena. Škoda že jsem ji nekoupil na začátku ...
  • 0

#538 mitak

mitak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 277 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 9:01

Jardo, většina z nás používá Zagg Invisible Shield
  • 0

#539 Charlie_CZ

Charlie_CZ

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 11:20

Zdravím. No jak to tady čtu, asi se opravdu vyplatí pořídit ochrannou fólii .. nerad bych o display na svém Garminu přišel.
Nechám si poradit a dám na rady zkušených kačerů .. Zagg Invi Shield. Proto se zeptám .. nakupujete je v zahraničních shopech nebo tady v ČR? Já našel jeden shop .. http://www.warpsdesign.info/gps/ .. kde je nabízejí.
Díky za vaše podněty :)
  • 0

#540 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2009 - 12:43

Kdo nechce originální pouzdro, dá se použít i pouzdro na mobil Nokia 7650. Nyní se dá v různých výprodejích pořídit doslova za pár pětek.

Přiložené miniatury

• oregon_1.jpg

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama