Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#561 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 22:37

prdlik napsal/a:
2. GSAK nevytvori POI ze vsech bodu v databazi (mam v databazi celkem 5956 aktivnich tradicnich kesi, ktere jsem nenasel+pripojene waypointy=celke 8817. Okno s Macro statusem v GSAKu zustane viset s hlaskou Traditional: 5881 of 8817 points a jiz v tomto okamziku vyskoci okno s vyzvou ke spusteni POI LOaderu

3. POI Loader naimportuje 5881 bodu (mix kesi a waypointu)

4. Nektere kese se vubec nenaimportovaly

...Ale jak ho donutit, aby dodelal svoji praci (tzn. vygeneroval vsechno)?

Nemáš náhodou zaškrtnuto "Run Macro against current filter" a v GSAKu nějak vyfiltrováno...?!? Jinak není důvod nepřenést všechny keše.

5. Nektere kese u sebe nemaji v mape vubec ikonku, pokud si ji najdu pres Extras (Vlastni POI), ikonka se pak v mape zobrazi.

6. Nektere kese maji ikonku v poradku

Mám pocit, že se mi to chová stejně. Zobrazení POI na mapě záleží na zoomu, ale jediná spolehlivá cesta jak ji zobrazit je hledáním, jak píšeš...
  • 0

#562 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 22:56

kiReGPS napsal/a:

prdlik napsal/a:
2. GSAK nevytvori POI ze vsech bodu v databazi (mam v databazi celkem 5956 aktivnich tradicnich kesi, ktere jsem nenasel+pripojene waypointy=celke 8817. Okno s Macro statusem v GSAKu zustane viset s hlaskou Traditional: 5881 of 8817 points a jiz v tomto okamziku vyskoci okno s vyzvou ke spusteni POI LOaderu

3. POI Loader naimportuje 5881 bodu (mix kesi a waypointu)

4. Nektere kese se vubec nenaimportovaly

...Ale jak ho donutit, aby dodelal svoji praci (tzn. vygeneroval vsechno)?

Nemáš náhodou zaškrtnuto "Run Macro against current filter" a v GSAKu nějak vyfiltrováno...?!? Jinak není důvod nepřenést všechny keše.

Filtry v GSAKu vubec nepouzivam. Normalne tam nahraju vsechny GPX z Pocket Query, ktere mne posle geocaching.com a pak nahravam.

Ted jsem zkousel zaskrnout i nezaskrnout a vzdycky vyjede stejny pocet kesi. :(
  • 0

#563 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 23:05

prdlik napsal/a:
Filtry v GSAKu vubec nepouzivam. Normalne tam nahraju vsechny GPX z Pocket Query, ktere mne posle geocaching.com a pak nahravam.

Ted jsem zkousel zaskrnout i nezaskrnout a vzdycky vyjede stejny pocet kesi. :(

Pošli mi screenshoty hlavního okna s nastavením voleb i Advanced Options...
  • 0

#564 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 23:10

Počítadlo v okně makra nepočítá po jedný...! To že se "zastaví" na čísle menším než je celkový počet je pravidlem. Kešky ale v Garminu musí být všechny...! :o
  • 0

#565 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 04 červen 2009 - 23:22

Tak po hodine laborovani jsem prisel na to, ze pokud zaskrtnu v nastaveni makra "Include child waypoints", naimportuje se vsechno a pocitadlo se nezasekne. Jinak ikonky se zobrazuji stale nejak divne. Tzn. ze kdyz si otevru jenom mapu a chci se podivat, co je kolem, tak nevidim nic. Kdyz si dam kesku vyhledat, tak ji to najde (natahne se smerova cara), ale nezobrazi ji (resp. zobrazi, ale jako hotel :) ). Pokud zapichnu do toho mista spendlik, zobrazi se i ikonka kese. Jedine, co se zobrazuje spravne, tak jsou waypointy - modra vlajecka. Fakt nechapu.

Přiložené miniatury

• oregon002.jpg

• 0

#566 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2009 - 5:29

Je to offtopic, ale koukam, ze k Coloradu a Oregunu uz pribyla i orezana Dakota ;) http://www.gpsfix.ne...kota-20-leaked/
  • 0

#567 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2009 - 19:19

prdlik napsal/a:
Jinak ikonky se zobrazuji stale nejak divne. Tzn. ze kdyz si otevru jenom mapu a chci se podivat, co je kolem, tak nevidim nic. Kdyz si dam kesku vyhledat, tak ji to najde (natahne se smerova cara), ale nezobrazi ji (resp. zobrazi, ale jako hotel :) ). Pokud zapichnu do toho mista spendlik, zobrazi se i ikonka kese. Jedine, co se zobrazuje spravne, tak jsou waypointy - modra vlajecka.

Teď jsem to kontroloval v Oregonu a vše se zobrazuje O.K. - ikony keší pěkně podle typů. Samozřejmě jen od nějakého zoomu mapy... Export vygeneruje GPX soubor a bitmapy ikon, vše ostatní zařizuje POI Loader. Jakou používáš verzi...?!?
  • 0

#568 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2009 - 17:24

Jakou používáš verzi...?!?

Nevim, kde se to da v POI Loaderu zjistit. Ale mam ho tak 3 mesice a stahoval jsem ho z ofiko stranek, takze asi nic stareho to nebude.

Jinak mam jeste jednu zkusenost. Ze stejne databaze v GSAKu jsem exportoval dva soubory. Jeden jako ov2 do Tomtoma a druhy GPX do Garmina.

1. co mne vadi v Tomtomovi je, ze jako tradicni kesky zobrazuje i waypointy. Klasika jedu v aute, zapipa keska, zastavim, vytahnu Garmin a zjistim, ze je to jen parkoviste pro kesku, ktera je na kopci kilometr daleko. Da se nekde v GSAKU nastavit bud jina ikona nebo "Neimportovat waypointy"?

2. problem se zobrazenim ikon pretrvava porad. Zoom na to u mne nema vliv (viz. my screenshot vyse - zoom na 50m).
  • 0

#569 Spook

Spook

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2009 - 10:05

Ahoj, nejak mi spatne spolupracuje Oregon a mapsource. Ackoliv mam v Oregonu ulozene prosle stopy, + waypointy, Mapsource je stale odmita pomoci funkce "přijmout ze zařízení" nacist. Dela ze zadne neexistuji. V cem by mohl byt problem? Diky
  • 0

#570 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 8:34

Oregon musí být připojen k PC jako disk a potom pro uložené stopy: Soubor, otevřít, Garmin Oregon, Garmin, GPX, Archive, xx.GPX Funkcí přijmout ze zařízení jde stáhnout pouze aktivní stopa.
  • 0

#571 Spook

Spook

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 8:55

Ahaaaa, diky Blackp, to jsem se nikde nedocetl ze jde primo nacist jen ta aktivni....
  • 0

#572 Jurk@

Jurk@

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 14:10

Kdyz jsme u tech stop, mam dotaz ohledne delky zaznamenane stopy. Jak dlouho vydrzi Oregon zaznamenavat soucasnou stopu? Zkousel nekdo zaznam cely den - napr 10 hodin? Je tam limit a da Oregano nejak vedet, ze jsem ho dosahl, nebo jen prestane zaznamenavat? Je nejak limitovany pocet bodu, nebo zaznamenanych stop? Zatim jsem zkusil nejdele tri hodiny (necely tisic bodu). Jedna se mi o to, ze o dovolene jedeme na poznavacku a chtel jsem nechat bezet zaznam cely den. Vecer ulozit stopu a druhy den pokracovat abych mohl po navratu domu priradit souradnice do Exifu vsech fotek z cele dovolene.
  • 0

#573 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 14:28

Záznam používám jen na kole a hlavně na celodenní výlety... A na výletech trvajících 10-11 hodin mi to vždy udělalo maximálně 5000 bodů, což je vlastně polovina těch maximálních 10000... Nastavení záznamu mám na "Automaticky" a interval "Nejčastěji". Co se stane při zaplnění paměti ale netuším... Ani nevím jestli to Oregon dá nějak vědět... Předchozí Vista HCx měla možnost toto nastavit, buď se záznam vypnul, nebo se začal od začátku přepisovat. Když to na konci výletu uložíš, tak další záznam už zase může mít až 10000 bodů. EDIT: Při tom automatickém způsobu záznamu hodně záleží jak moc je ta trasa členitá. Pokud to bude třeba konstantní rychlostí pořád rovně, tak mohou být body záznamu od sebe i několik vteřin. Pokud ale budeš často "kličkovat" a zpomalovat/zrychlovat, tak se interval snímání zkrátí až na jednu vteřinu...
  • 0

#574 Spook

Spook

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 14:42

Ja jsem na Sumave bez problemu ulozil 3- denni pochod do jedne stopy. Ale pro jistotu jsem si kazdy vecer delal jeste zalohu casti trasy.
  • 0

#575 Jurk@

Jurk@

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 14:58

to Jarous1 : diky.Mas vyzkouseno,ze tech 10000 bodu je pro kazdou stopu zvlast? Ze kdyz stopu ulozim, tak ze zacinam v soucasne stope zase od zacatku? Ze tech 10000 bodu neni celkem? A jeste dotaz: Stopu Oregon zaznamenava jen v pristroji nebo se da nejak donutit ukladat ji na kartu, kterou bych pak mohl vyndat a ulozenou stopu prehrat treba do PDA?
  • 0

#576 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 15:03

Kdyz ukladam stopu, zepta se me na jmeno a po pripojeni Garmina k PC tam mam soubor Jmeno.gpx, ktery muzu jako kazdy jiny soubor pretahnout kamkoli.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#577 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 15:11

Nabyl jsem dojmu, že Oregon si po zaplnění aktivní trasy tuto sám uloží do adresáře GPX/Archive. Mám tam dva soubory 1.gpx a 2.gpx. Jeden má 10270 bodů a 954km, druhý 9247 bodů a 686km. Nejsem si vědom, že bych někdy aktivní trasu ukládal (i když úplně to vyloučit taky nemůžu). Jezdil jsem převážně autem. Moje současná aktivní stopa má 9457 bodů a 668km. Tak si jí nebudu všímat a brzy uvidím.
  • 0

#578 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 15:24

Aha, nenapsal jsem to dost srozumitelně, promiň. Těch 10000 bodů je samozřejmě celkem. Nevím jak to teď napsat srozumitelně, ale v Oregonu jsou defakto ty paměti dvě, případně ještě jedna další v podobě karty... To co vidíš v Průzkumníkovi ve Windows (buď vnitřní samotné GPS, nebo kartu) je jedna část, ale pak je ještě jedna "pracovní" kam se takto už nedostaneš. To umí jen MapSource při přenosech waypointů, stop a tras... Mapy se už nahrávají zase trochu jinam a jsou normálně vidět i v Průzkumníkovi. Záznam trasy nazvaný "stopa" se nahrává právě do té "pracovní" paměti, která má ovšem omezenou velikost. To právě určuje těch 10000 bodů záznamu, maximálně 2000 kešek/waypointů, 20 nahraných tras atd. Neptej se mne proč je to tak málo, ale tohle ví asi jen samotný Garmin :| Takže po nasnímání výletu to budeš mít v té "pracovní" paměti. Z ní se se to dá převést do normálního GPX souboru uložením "současné stopy", které je mezi volbami Stopy -> Současná stopa -> Uložit... Tímhle získáš GPX, se kterým pak můžeš už dělat co chceš, v jakémkoli zařízení a programu, který s tím umí zacházet. Ten GPX soubor se ukládá do GPS do adresáře Garmin\GPX\tvůj název který jsi tomu dal.GPX... Tady už zůstane do té doby než ho normálně datově nesmázneš za pomoci počítače, samotná GPS na to nemá žádnou funkci a neumí ho smazat, takže se neboj, že bys to nějak nechtěně udělal... Kromě asi jediného hardresetu, ten to zničí spolehlivě B) A nebo tu nasnímanou stopu můžeš rovnou natáhnout do MapSource a tam ji pak uložit do počítače třeba ve formátu GPX. Pak je ale tedy potřeba ten záznam vymazat z "pracovní" paměti, abys měl zase k dispozici plných 10000 bodů. To se dělá buď v Nastavení -> Vymazat -> Odstranit záznam stopy nebo přímo v menu Stopy -> Současná stopa -> Odstranit záznam stopy Stačí to takhle ?
  • 0

#579 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 15:47

Trošku bych upřesnil svůj předchozí příspěvek. V Oregonu je aktivní stopa zaznamenaná v souboru current.gpx v adresáři GPX/Current. Do MapSource se dá dostat buď "Přijmutím ze zařízení" nebo přímo otevřením tohoto souboru. Uložené stopy jsou v adresáři GPX/Archive. Waypointy v souboru temp.gpx v adresáři GPX. Zkoumal jsem své soubory 1.gpx a 2.gpx. Ten první s 10270ti body se určitě vyrobil sám při jízdě na dálnici. Sice při tom zřejmě Oregon vytuhl nebo přestal ukazovat mapu (to mi na dálnici dělá docela často), protože další navazující soubor začíná o 20minut později. Ten druhý soubor s 9247 body jsem uložil sám ručně.
  • 0

#580 Jurk@

Jurk@

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 15:58

Diky staci uplne perfektne, snad uz to chapu. Mam Oregana kratce a zatim jsem po kazdem keskovani nebo vyletu ulozil soucasnou stopu, pak zadal smazat soucasnou stopu a zacal od zacatku. Tu ulozenou prehral pomoci pruzkumnika do PC, kde jsem ji otevrel v MS a dale ji podle potreby orezal a ulozil. Myslel jsem ze soucasna stopa je ulozena ve stejnem adresari GPX jako ulozene jen v podadresari Curent a tak jsme nevedel, jestli ten limit neni pro cely adresar. Takze omezeni muze byt akorat celkovou kapacitou vnitrni pameti. Takhle by se ale desetidenni toulani po Anglii mohlo vejit a pokud by si Oregano navic pri prekroceni 10000 bodu stopu sam zaarchivoval, tak je to v pohode.
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama