Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#581 Jurk@

Jurk@

Member

• Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 16:04

to Blackp : Muzu se jeste zeptat, jak jsou velke ty soubory 1.GPX a 2.GPX? Abych mel predstavu, jak rychle se zaplnuje pamet.
  • 0

#582 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 22 červen 2009 - 16:29

1.gpx - 998771 B 2.gpx - 975770 B
  • 0

#583 lednacek72

lednacek72

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2009 - 6:05

Mám dotaz a odpověď jsem nenašel.Po odeslání map s Programu map source na přidanou kartu mě program zahlásí vše proběhlo v pořádku.po zapnutí oregonu se objeví nápis mapy nelze odemknout,mapa nahraná na kartě dodávaná přímo k gps v obchodě funguje bez problému,ale na kartu co jsem si koupil kvůli rozšíření prostě nedokážu nic funkčně nahrát.Mám jej asi týden tak předem děkuji za odpověď.
  • 0

#584 DUsoft

DUsoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 533 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2009 - 8:28

Každou mapu je třeba "odemknout" kódem, který získáš pro daný ID kód tvého Oregona. Určitě máš u mapy přiložen odemykací klíč a na stránce Garminu získáš příslušný odemykací kód.
  • 0

#585 lednacek72

lednacek72

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2009 - 9:25

Už jsem nato přišel,chyba byla mezi židlí a klávesnicí.:)
  • 0

#586 mechtuar

mechtuar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2009 - 11:35

mam takovej malej dotaz možná se tu totál ztrapnim ale co se dá dělat :) jak se nechá udělat downgrade firmwaru stačí tam hodit starší verzi fw a je to nebo je jinačí postup předem děkes
  • 0

#587 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 11:12

prosim, nevysvetlil byste mi nekdo co v oregonu v setupu mapy (map/advanced map setup/zoom levels) reprezentuje polozka Land Cover? jelikoz nemam zadne navigacni vzdelani, mam ponekud nejasno i v alternativnim zobrazovani kompasu (setup/heading/go to line) kde jsou moznosti course nebo bearing. reakce sipky kompasu na volbu bearing je pomerne zrejma, proste cervena sipka smeruje k cili, ale pri nastaveni course jsou k dispozici dve sipky, cervena a modra, jejichz presny ucel neznam. jen tusim, ze pomahaji (snad) zobrazovat odchylku od zvoleneho azimutu(?) pri tomto nastaveni se nad ruzici napravo zjevujem take zvlastni udaj nejake vzdalenosti, ktery mi taktez nedava zaadny smysl smiley moc dekuji za pomoc
  • 0

#588 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 11:35

djw napsal/a:
prosim, nevysvetlil byste mi nekdo co v oregonu v setupu mapy (map/advanced map setup/zoom levels) reprezentuje polozka Land Cover?

Já si to přeložil jako "významné" oblasti ... dej si největší písmo a zvol nějakou vzdálenost (třeba 500 m) a uvidíš, co se ti zobrazuje, většinou jsou to výrazné kopce, různé komplexy staveb - nemocnice, vysoké školy atd.
  • 0

#589 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2009 - 16:44

jasne, dekuji moc. vyzkousiim to, abych to leepe pochopil. na tu druhou otazku jeste najdeme dalsiiho odbornika jiste
  • 0

#590 Skleba

Skleba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2009 - 14:13

Koukam nejake nove poudro na Oregona https://buy.garmin.c...op.do?pID=36242
  • 0

#591 cztweety

cztweety

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2009 - 14:54

To pouzdro nevypada vubec spatne na prvni pohled :)
  • 0
Jára Cimrman - otec GPS aneb „Gde Proboha Sem ?“

GEOPERNIKARI

#592 l_ucie

l_ucie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2009 - 8:49

Mám Oregon cca dva týdny, takže se s ním pořád seznamuju a na pár věcí jsem ještě nepřišla - pokud najdu keš a v Oregonu dám Found it, kde si lze potom tuhle informaci najít? Znova v navigaci, nebo otevřít v pc v nějakém programu? Je tam pouze datum nebo i čas zalogování? Nebo je found it pouze pro změnu ikonky na mapě a pokud chci nějaký log, tak ho musím napsat do poznámky? Díky za radu, chápu, že je problém mezi židlí a klávesnicí, tak snad ho vyřeším :-D
  • 0

#593 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2009 - 9:05

Nalezene cache najdes vcetne casu nalezu a pripadne sve poznamky v garminu ve slozce - garmin - geocache_visits - otevri jako textovy dokument
  • 0

#594 l_ucie

l_ucie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2009 - 9:30

Děkuji, mám to :-) Jen čas se ukazuje chybně - přitom v navigaci je nastaven správně, dá se s tím něco dělat?
  • 0

#595 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2009 - 9:57

l_ucie napsal/a:
Děkuji, mám to :-)
Jen čas se ukazuje chybně - přitom v navigaci je nastaven správně, dá se s tím něco dělat?

...cas se ukazuje spravne, jen to nebere pri zapisu ohled na letni cas a casove zony
  • 0

#596 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2009 - 10:19

l_ucie napsal/a:
Děkuji, mám to :-)
Jen čas se ukazuje chybně - přitom v navigaci je nastaven správně, dá se s tím něco dělat?

Cas je spravne. V tom casovem udaji je pismeno Z, jt. zkratka pro ZULU, tedy cas na nultem poledniku bez ohledu na letni/zimni. Pri interpretaci pak je treba zohlednit casove pasmo a letni/zimni cas.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#597 pitovo

pitovo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2009 - 13:41

mam dotaz. uz se to tu asi urcite resilo, ale tech 30 stranek se mi prohlizet opravdu nechce. kdyby nekdo vedel kde o tom byla debata, staci poslat odkaz na stranku, ja uz to nastuduju, ale cely se mi to prohledavat nechce. jak je to s nahranymi mapami a jejich umistenim. ted v novem FMW je jasny, ze tam muze byt vice souboru, ale jedna se mi kde presne. jelikoz je vnitrni pamet oregonu mensi, nez bych potreboval, chci se zeptat, daji se mapy nahrat na kartu? kdyz ano, tak jak? staci opravdu jen v mapsourcu dat misto nainstalovani kartu a vse pak pobezi? protoze pokud jo, tak si je tam nahraju vsechny, ktery potrebuju a mam je tam jednou pro vzdy a nemusim menit mapy pri kazde jizde za hranice. dalsi vec, muzou byt nahrany jak na karte, tak i ve vnitrni pameti? nebo musi byt jen na jednom miste? diky za odpovedi.
  • 0

#598 bossno

bossno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2009 - 13:59

SORRY MAŽU
  • 0

#599 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2009 - 14:17

bossno napsal/a: ...

tohle už je s novým fw naprosto k ničemu, navíc to ani neodpovídá na otázku

pitovo napsal/a:
mam dotaz. uz se to tu asi urcite resilo, .......

Sorry, ale tuhle lenost fakt nechápu .. kdybys aspoň napsal, že nemáš čas pročítat vlákna nebo něco takovýho, ale když máš čas dvakrát napsat, že se ti prostě nechce, tak by sis moh najít pro příště trochu toho času a nějaké to vlákno si pročíst aby se neptal na trivialitu, která musí být napsána i v uživatelské příručce! Aspoň by ses třeba mimoděk dozvěděl i něco navíc... no nic

Takže k tvému "problému": kde přesně jsou mapy? Tam co vždycky x:/garmin/souborsmapou.img

Daji se mapy nahrat na kartu? A k čemu by asi jinak byla? Samozřejmě že dají ... ano, opravdu stačí při exportu vybrat kartu :D

Muzou byt nahrany jak na karte, tak i ve vnitrni pameti? Ano

"podrobný návod" zde

• 0

#600 pitovo

pitovo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2009 - 14:27

HuntBehind napsal:
Sorry, ale tuhle lenost fakt nechápu ..

ano, jaxi spravne rekl, nemam cas procitat 30 stran textu...
a dle prvniho prispevku

Vancosi napsal:
Místo rad typu "už to tu bylo, hledej!" raději vložte odkaz kde to bylo, nebo napište odpověď, nebo raději nepište nic.

jsem se radeji zeptal...

HuntBehind napsal:
Takže k tvému "problému": ......

za tyto rady opravdu dekuji
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama