Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#601 kantor

kantor

kantor

• Validating
  • PipPipPip
  • 157 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2009 - 11:15

Hola, v mém oregonu je základní mapa Basemap WW Autoroute DEM. Chápu, že je to přehledovka, ale je třeba routovací nebo dá se vůbec k něčemu použít? Co znamená to DEM? Dá se na ni aplikovat nějaký lepší týpek? Dík.
  • 0

#602 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2009 - 15:41

kantor napsal/a:
Hola, v mém oregonu je základní mapa Basemap WW Autoroute DEM.

V mém též...to jsou věci :P

Chápu, že je to přehledovka, ale je třeba routovací nebo dá se vůbec k něčemu použít?

Routovací není, dá se použít k tomu, abys viděl kde jseš :D Můžeš vyhledávat významná města světa...

Co znamená to DEM?

výšková data - zvýrazněný reliéf

Dá se na ni aplikovat nějaký lepší týpek?

To by mě taky zajímalo ... nesehnal jsem instalaci :|

Místo basemap se dá použít World Map v4, ta tuším routuje, má TYPka, ale zase nemá ten reliéf ... takže jsem zůstal u basemap ...
  • 0

#603 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2009 - 18:33

Prosím, dokazete nekdo zcela vypnout mapove POI na Oregonu? mohu sice menit pocet detailu v zavislosti na meritku, ale nakonec tam ty hospody, pumpy a ostatni zbytecnosti stejne vlezou. moc dekuji, ja to nenasel...
  • 0

#604 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2009 - 19:33

djw napsal/a:
Prosím, dokazete nekdo zcela vypnout mapove POI na Oregonu? mohu sice menit pocet detailu v zavislosti na meritku, ale nakonec tam ty hospody, pumpy a ostatni zbytecnosti stejne vlezou. moc dekuji, ja to nenasel...

Nenašel? Co používáš za jazyk, respektive za překlad? Zkus ten můj ... http://www.geocachin...467#post_103467

pak to najdeš v nastavení / mapa / Detaily - měřítko / Kdy se zobrazí ulice wpt a poi / Mapové poi / off

nevypnou se sice všechy, ale naprostá většina ano ...
  • 0

#605 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2009 - 19:43

Mam nasledujici dotaz ohledne vypoctu trasy pro autonavigaci: pokud zadam v zalozce "Kam vest?" jakekoliv mesto v Nemecku, Oregon jakoby zacne pocitat trasu, tzn. naskakuji procenta, ale v urcite fazi (ktera se lisi zrejme podle vzdalenosti od vychoziho mista) se vypocet kousne a na displeji naskoci "Chyba vypoctu trasy". Pouzivam Topo Czech 3 Pro a Topo Deutschland v3. Muze to byt tim, ze mam mapy nahrane kazdou zvlast a pristroj je nedokaze spojit, nebo bude chyba jinde?
  • 0

#606 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2009 - 20:28

Pokud vím, tak routování funguje jen v rámci jedné mapy. Takže i kdybys je měl v jednom souboru, tak to stejně nepůjde...
  • 0

#607 tihamer

tihamer

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2009 - 21:47

Potvrzuji, po flesnuti 3,01beta a napojeni na pc pristroj nenabehne, 2,98 bez problemu. Zacne bootovat a po chvilce zhasne. Zitra zkusim na jinem pc + tovarni nastaveni...
  • 0

#608 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2009 - 8:55

HuntBehind napsal/a:

djw napsal/a:

Nenašel? Co používáš za jazyk, respektive za překlad? Zkus ten můj ... http://www.geocachin...467#post_103467

pak to najdeš v nastavení / mapa / Detaily - měřítko / Kdy se zobrazí ulice wpt a poi / Mapové poi / off

nevypnou se sice všechy, ale naprostá většina ano ...

ahoy, sypu popel na hlavu, tohle jsem prehledl. ano, funguje to k me plneee spokojenosti. dekujiiiii
  • 0

#609 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2009 - 14:54

schmar napsal/a:
Mam nasledujici dotaz ohledne vypoctu trasy pro autonavigaci: pokud zadam v zalozce "Kam vest?" jakekoliv mesto v Nemecku, Oregon jakoby zacne pocitat trasu, tzn. naskakuji procenta, ale v urcite fazi (ktera se lisi zrejme podle vzdalenosti od vychoziho mista) se vypocet kousne a na displeji naskoci "Chyba vypoctu trasy". Pouzivam Topo Czech 3 Pro a Topo Deutschland v3. Muze to byt tim, ze mam mapy nahrane kazdou zvlast a pristroj je nedokaze spojit, nebo bude chyba jinde?

Pořiď si Garmin City Navigator Europe NT 20xy, kde to nebudu psát ;) a máš po problému.
  • 0

#610 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2009 - 17:44

Chyba bude asi i v tom, že mapa Topo Deutschland v3 umí routovat jenom na 68000 km pěších a cyklistických tras: Konfortables Routing Besonders hervorzuheben ist das Routen auf 68.000 km Wander- und Fahrradwege. Diese neuartige Funktion ermöglicht innerhalb des Routennetzes eine konfortable Navigation. Sie befinden sich auf einer der ausgewiesenen Fahrrad- oder Wanderrouten und geben den Zielpunkt (ebenfalls auf einer der Fahrrad- oder Wanderrouten) ein und das GPS-Gerät errechnet automatisch die Route und führt sie auf Wunsch bis zu Ihrem Ziel. Diese Funktion steht zur Routenberechnung auf dem Computer wie auch zur Zielführung auf dem GPS-Gerät zu Verfügu
  • 0

#611 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2009 - 19:26

Blackp napsal/a:
Chyba bude asi i v tom, že mapa Topo Deutschland v3 umí routovat jenom na 68000 km pěších a cyklistických tras:

Jak jsi z toho textu odvodil, že ta mapa umí routovat jenom po turistických cestách a cyklotrasách? :D Neznamená to náhodou, že mapa umí routovat navíc i po 68000km turistických cest a cyklotras? ;)

Správně odpověděl Jarous1 ... routování se prostě sekne na hranicích...
  • 0

#612 household

household

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 37 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2009 - 21:31

Len to doplním Routovanie sa sekne na hraniciach, ale nie preto, že by routing fungoval iba v jednej mape. To nie je pravda. Niekedy to nefunguje preto, že hraničné prechody dvoch máp sa neprekrývajú, alep cesty na hraniaciach sú uložené v iných leveloch. A GPS potom samozrejme nevie naviazať cestu z jednej mapy na druhú. V prípade, že mapy sú naviazané nie je s tým routingom problém. Napr. Sk roads v6 a Atlas czech 8NT - bez problémov routujú aj medzi štátmi. Takisto Sk roads v6 - Naviguide Hungary 5.02 NT - Adria roads 2.30 tam to takisto krásne vypočíta trasu z Sk až k moru. ;) Je jedno ako sú mapy a kde uložené. To tu už odznelo.
  • 0

#613 goody-cz

goody-cz

Member

• Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2009 - 21:45

tihamer napsal/a:
Potvrzuji, po flesnuti 3,01beta a napojeni na pc pristroj nenabehne, 2,98 bez problemu. Zacne bootovat a po chvilce zhasne. Zitra zkusim na jinem pc + tovarni nastaveni...

Musíš si dát pozor v jakém režimu máš nastavené Propojení. Pokud je v Garmin Spaner, tak ti bude báječně fungovat např v autě a nepotřebuješ baterky, ale na propojení s kompem se Oregon vypne. Musíš přepnout do Seriový režim Garmin a máš vystaráno, bez problémů se připojíš ke kompu.:D
  • 0

#614 tihamer

tihamer

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 0:30

goody-cz napsal/a:

tihamer napsal/a:

Musíš si dát pozor v jakém režimu máš nastavené Propojení. Pokud je v Garmin Spaner, tak ti bude báječně fungovat např v autě a nepotřebuješ baterky, ale na propojení s kompem se Oregon vypne. Musíš přepnout do Seriový režim Garmin a máš vystaráno, bez problémů se připojíš ke kompu.:D

to nebyl ten problem. Pozde jsem si vsimnul, ze se to uz resilo v jnem vlakne, za coz se omlouvam...:(
  • 0

#615 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 0:36

goody-cz napsal/a:

Hmm, mně to zas s počítačem pořádně nefunguje dokud tam nemám nastaven právě Spanner B)
  • 0

#616 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 7:58

[Jak jsi z toho textu odvodil, že ta mapa umí routovat jenom po turistických cestách a cyklotrasách? :D Neznamená to náhodou, že mapa umí routovat navíc i po 68000km turistických cest a cyklotras? ;)

Správně odpověděl Jarous1 ... routování se prostě sekne na hranicích...[/quote]

Správně Jarous1 neodpověděl, routování se na hranicích nesekne. Nám Oregona i výše uvedené mapy a do některých míst v Německu to z Česka navigovat umí. Mám to vyzkoušené. Ale ne po hlavních tazích. Mapa umí routovat POUZE po 68000km v mapě modrou přerušovanou čarou vyznačených cyklotras.

Přiložené miniatury

• route.jpg

• 0

#617 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2009 - 10:28

Blackp napsal/a:....

Ok, tak máš pravdu no, kdo by čekal, že v dnešní době takováhle mapa nebude umět routovat! :o Zkusil jsem na Topo Deutschland v2, něco jako routování to občas provádí, a pokud ano, vůbec to nekopíruje silnici, jen ji to velmi volně po úsečkách sleduje ... tak nevím odkud to ta data bere...To se teda Němci moc nevytáhli ... :|
  • 0

#618 honza-pavla

honza-pavla

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 149 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 17:25

Mám problém s druhým propojením Oregona 300 s počítačem (první propojení proběhlo v pátek, kdy jsem nahrával kešky) a prosím zda někdo nemůže pomoci jak z toho ven. Dnes když propojím USB kabelem GPS a PC (odešlu data do MapSource po příjmutí se z ničeho nic ukázalo, že USB zařízení nepracuje správně, že jej počítač nemůže rozeznat). Pokud vyjmu USB (bezpečně odebrat nejde) a zkusím znovu=bez výsledku. Oregon se mě někdy (ne při každém připojení) zeptá, zda chci detekovat USB připojení – zapnout jako externí disk ANO/NE ať dám cokoliv počítač stále nerozpozná USB. Vyjmutí baterek nepomáhá. Někdy po zapnutí Oregonu se ozve hláška THIS ACCESSORY IS NOT SUPORTED, nebo XM RECIVER IS NOT SUPPORTED a nyní většinou TOTO PŘÍSLUŠENSTVÍ NENÍ PODPOROVÁNO. Pokud dám OK (jiná volba není) naskočí na displeji stránka plná údajů Software Version 2.60, ESN 1234567890, GPS Version 255, Since Reset 0030:41:22, Time.. atd a dole je RAM Pass, ROM Pass, Map Checksum ???????? a na volbu mám Start nebo šipku. Pokud dám Start poslední údaj se změní po načtení 100% na Cancelled, pokud dám šipku naběhnou na displeji různé barvy a obrazce a pořád dokola… Teď se mi tam objevlo ještě cdr=(159, 239) a na druhém řádku uniftrd= 152, 116) a pod tím modrý puntík a pořád dokolečka dokola…. Přístroj vypnu a zapnu a vše vypadá najednou normálně – vše běží. Po připojení do USB s počítačem opět hláška, že zařízení USB nebylo rozpoznáno. Ani se mě to nezeptá zda chci připojit jako externí disk nebo ne. Rovnou se to nabíjí z počítače. Ještě mě napadlo, zda to nemůže mít nějak souvislost s tím, že jsem GPS používal v autě s nabíjením do auta (originál zakoupený k Oregonu). Nevím jak to rozchodit, skoro vůbec se v tom nevyznám. Snad někdo kdo se vyzná z toho co jsem napsal pochopí v čem je problém a dá mi vědět (třeba do mailu honza-pavla@email.cz Už nevím co s tím. :(:(:(
  • 0

#619 m.martin

m.martin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 17:38

honza-pavla napsal/a:
Mám problém s druhým propojením Oregona 300 s počítačem ...

Zkus to připojit k jinému PC - třeba je chyba v ovladačích PC. Pokud to bude dělat to samé, je problém v Oregonu.
  • 0

#620 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2009 - 17:47

Napřed bych ještě zkusil jinej USB kabel.
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama