Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 07 červenec 2009 - 11:15
Publikováno 07 červenec 2009 - 15:41
V mém též...to jsou věcikantor napsal/a:
Hola, v mém oregonu je základní mapa Basemap WW Autoroute DEM.
Chápu, že je to přehledovka, ale je třeba routovací nebo dá se vůbec k něčemu použít?
Routovací není, dá se použít k tomu, abys viděl kde jseš Můžeš vyhledávat významná města světa...
výšková data - zvýrazněný reliéfCo znamená to DEM?
To by mě taky zajímalo ... nesehnal jsem instalaci :|Dá se na ni aplikovat nějaký lepší týpek?
Místo basemap se dá použít World Map v4, ta tuším routuje, má TYPka, ale zase nemá ten reliéf ... takže jsem zůstal u basemap ...
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 08 červenec 2009 - 18:33
Publikováno 08 červenec 2009 - 19:33
Nenašel? Co používáš za jazyk, respektive za překlad? Zkus ten můj ... http://www.geocachin...467#post_103467djw napsal/a:
Prosím, dokazete nekdo zcela vypnout mapove POI na Oregonu? mohu sice menit pocet detailu v zavislosti na meritku, ale nakonec tam ty hospody, pumpy a ostatni zbytecnosti stejne vlezou. moc dekuji, ja to nenasel...
pak to najdeš v nastavení / mapa / Detaily - měřítko / Kdy se zobrazí ulice wpt a poi / Mapové poi / off
nevypnou se sice všechy, ale naprostá většina ano ...
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 08 červenec 2009 - 19:43
Publikováno 08 červenec 2009 - 20:28
Publikováno 08 červenec 2009 - 21:47
Publikováno 09 červenec 2009 - 8:55
HuntBehind napsal/a:
Nenašel? Co používáš za jazyk, respektive za překlad? Zkus ten můj ... http://www.geocachin...467#post_103467djw napsal/a:
Prosím, dokazete nekdo zcela vypnout mapove POI na Oregonu? mohu sice menit pocet detailu v zavislosti na meritku, ale nakonec tam ty hospody, pumpy a ostatni zbytecnosti stejne vlezou. moc dekuji, ja to nenasel...
pak to najdeš v nastavení / mapa / Detaily - měřítko / Kdy se zobrazí ulice wpt a poi / Mapové poi / off
nevypnou se sice všechy, ale naprostá většina ano ...
ahoy, sypu popel na hlavu, tohle jsem prehledl. ano, funguje to k me plneee spokojenosti. dekujiiiii
Publikováno 09 červenec 2009 - 14:54
schmar napsal/a:
Mam nasledujici dotaz ohledne vypoctu trasy pro autonavigaci: pokud zadam v zalozce "Kam vest?" jakekoliv mesto v Nemecku, Oregon jakoby zacne pocitat trasu, tzn. naskakuji procenta, ale v urcite fazi (ktera se lisi zrejme podle vzdalenosti od vychoziho mista) se vypocet kousne a na displeji naskoci "Chyba vypoctu trasy". Pouzivam Topo Czech 3 Pro a Topo Deutschland v3. Muze to byt tim, ze mam mapy nahrane kazdou zvlast a pristroj je nedokaze spojit, nebo bude chyba jinde?
Pořiď si Garmin City Navigator Europe NT 20xy, kde to nebudu psát a máš po problému.
Publikováno 11 červenec 2009 - 17:44
Publikováno 11 červenec 2009 - 19:26
Blackp napsal/a:
Chyba bude asi i v tom, že mapa Topo Deutschland v3 umí routovat jenom na 68000 km pěších a cyklistických tras:
Jak jsi z toho textu odvodil, že ta mapa umí routovat jenom po turistických cestách a cyklotrasách? Neznamená to náhodou, že mapa umí routovat navíc i po 68000km turistických cest a cyklotras?
Správně odpověděl Jarous1 ... routování se prostě sekne na hranicích...
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 11 červenec 2009 - 21:31
Publikováno 11 červenec 2009 - 21:45
tihamer napsal/a:
Potvrzuji, po flesnuti 3,01beta a napojeni na pc pristroj nenabehne, 2,98 bez problemu. Zacne bootovat a po chvilce zhasne. Zitra zkusim na jinem pc + tovarni nastaveni...
Musíš si dát pozor v jakém režimu máš nastavené Propojení. Pokud je v Garmin Spaner, tak ti bude báječně fungovat např v autě a nepotřebuješ baterky, ale na propojení s kompem se Oregon vypne. Musíš přepnout do Seriový režim Garmin a máš vystaráno, bez problémů se připojíš ke kompu.
Publikováno 12 červenec 2009 - 0:30
to nebyl ten problem. Pozde jsem si vsimnul, ze se to uz resilo v jnem vlakne, za coz se omlouvam...goody-cz napsal/a:
tihamer napsal/a:
Potvrzuji, po flesnuti 3,01beta a napojeni na pc pristroj nenabehne, 2,98 bez problemu. Zacne bootovat a po chvilce zhasne. Zitra zkusim na jinem pc + tovarni nastaveni...
Musíš si dát pozor v jakém režimu máš nastavené Propojení. Pokud je v Garmin Spaner, tak ti bude báječně fungovat např v autě a nepotřebuješ baterky, ale na propojení s kompem se Oregon vypne. Musíš přepnout do Seriový režim Garmin a máš vystaráno, bez problémů se připojíš ke kompu.
Publikováno 12 červenec 2009 - 0:36
goody-cz napsal/a:
Hmm, mně to zas s počítačem pořádně nefunguje dokud tam nemám nastaven právě Spanner
Publikováno 12 červenec 2009 - 7:58
Správně odpověděl Jarous1 ... routování se prostě sekne na hranicích...[/quote]
Správně Jarous1 neodpověděl, routování se na hranicích nesekne. Nám Oregona i výše uvedené mapy a do některých míst v Německu to z Česka navigovat umí. Mám to vyzkoušené. Ale ne po hlavních tazích. Mapa umí routovat POUZE po 68000km v mapě modrou přerušovanou čarou vyznačených cyklotras.
Publikováno 12 červenec 2009 - 10:28
Blackp napsal/a:....
Ok, tak máš pravdu no, kdo by čekal, že v dnešní době takováhle mapa nebude umět routovat! Zkusil jsem na Topo Deutschland v2, něco jako routování to občas provádí, a pokud ano, vůbec to nekopíruje silnici, jen ji to velmi volně po úsečkách sleduje ... tak nevím odkud to ta data bere...To se teda Němci moc nevytáhli ... :|
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
Publikováno 13 červenec 2009 - 17:25
Publikováno 13 červenec 2009 - 17:38
Zkus to připojit k jinému PC - třeba je chyba v ovladačích PC. Pokud to bude dělat to samé, je problém v Oregonu.honza-pavla napsal/a:
Mám problém s druhým propojením Oregona 300 s počítačem ...
5 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů