Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#721 qmacpro

qmacpro

Newbie

• Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 7:41

Ahoj. Poradí mi prosím někdo? U některých keší se mi stává, že je vyhledá v blízkosti, jsou na mapě, ale když dám na ně navigoat, tak mě posílá 5550 km okolo zeměkoule. Je to cca. 1 keš z 10. Exportuji GPX geogetem2 a používám Oregon 550. Díky.
  • 0

#722 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 8:19

qmacpro napsal/a:
5550 km okolo zeměkoule

Vypadá to na chybu firmware. Mrkni na vlákno Oregon 550, tam jsem dal i link na anglickou stránku, kde o tom někdo píše.
Dělá mi to taky (jenom v keších). V POI jsem chybu nezaznamenal.
  • 0

#723 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 13:20

Proc kdyz si v MapSource vytvorim trasu a nasledne odeslu do Oregonu a dam navigovat si ji nejprve prepocita uplne jinak a pak teprve naviguje?
  • 0

#724 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2009 - 15:00

Tohle je bohužel vlastnost navigací od Garmina, resp. nedotaženost MapSource... MS neumí tu vypočítanou trasu poslat do GPS jako "stopu", ale zase jen jako "trasu". A tu bude samotná navigace vždy přepočítávat... Vzhledem k tomu, že algoritmy pro výpočet jsou jiné než v MS, tak to skoro pokaždé bude vypadat jinak v počítači a jinak zase v GPS...

Řešením je buď to v MS pěkně kreslit ručně rovnou jako "stopu" (je tam na to nástroj), což je teda pěkný opruz, nebo to v MS udělat tak jsi to dělal doteď, uložit to na disk a nějakou utilitkou pak na tu "stopu" překonvertovat tu pak poslat do GPS.
Např. WinGDB

EDIT:
A aby to nebylo tak jednoduché, tak ta funkce na kreslení stop v MS se jmenuje "kreslení tras"...
  • 0

#725 sakypaky

sakypaky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 14:35

Nevím, jestli se to tu již někdy probíralo, ale mám malý dotaz : po označení keše v Oregonu jako nalezené a následném otevření textového soubrou vně navigace v teple domova je čas vždy posunutý o dvě hodiny dozadu. Vždy při psaní logu si proto musím přičítat 2 hodiny. Přitom čas v nastavení přímo v navigaci mám (snad) nastavený správně. Nevíte čím to může být?
Díky!
  • 0
SAKYPAKY team = Garmin OREGON 300, PNA MIO H610+, OLYMPUS E-520, SAMSUNG S5230 Star ; VitoNavigator II 1.3, BeeLine GPS, TOPO Czech 3 PRO

#726 l_ucie

l_ucie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 14:50

Řešilo, měla jsem stejný dotaz, jako ty :-)) Ten čas je na nultém poledníku - musíš si k němu připočítat +1 hodinu do našeho časového pásma a nyní ještě +1 hodinu letního času..
  • 0

#727 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 15:34

l_ucie napsal/a:
Ten čas je na nultém poledníku - musíš si k němu připočítat +1 hodinu do našeho časového pásma a nyní ještě +1 hodinu letního času..

tomu nerozumím, já to pochopil tak, že požadavek je: čas v souboru geocache_visits.txt odpovídá realitě, tj. času, který ukazuje GPS v okamžiku logování. Jak a co nastavit, díky
  • 0

#728 l_ucie

l_ucie

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 15:43

Otázka, na kterou jsem odpovídala byla: "Nevíte čím to může být?", ne jak to vyřešit, do toho bych se nemontovala..
  • 0

#729 Tamila

Tamila

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 20:09

sakypaky napsal/a:
Nevím, jestli se to tu již někdy probíralo, ale mám malý dotaz : po označení keše v Oregonu jako nalezené a následném otevření textového soubrou vně navigace v teple domova je čas vždy posunutý o dvě hodiny dozadu. Vždy při psaní logu si proto musím přičítat 2 hodiny. Přitom čas v nastavení přímo v navigaci mám (snad) nastavený správně. Nevíte čím to může být?
Díky!

Já s tím nemám žadný problem. Mám v nastavení v založce "čas" nastaveno "časové pásmo" - Evropa-střední a "Letní čas" - Automaticky.
  • 0

#730 pozorjed

pozorjed

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2009 - 21:26

Tamila napsal/a:
Já s tím nemám žadný problem. Mám v nastavení v založce "čas" nastaveno "časové pásmo" - Evropa-střední a "Letní čas" - Automaticky.

to mám také a přesto v souboru geocache_visits.txt je čas o 2 hodiny jinak, což je klamavé při logování.
  • 0

#731 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 6:22

sakypaky napsal/a:
Díky!

To je uloženo ve světovém čase (UTC) který je momentálně dvě hodiny za středoevropským letním. Je to tak. Proč to Oregon dělá nikdo neví. A nedá se s tím nic dělat. Dělá to dobře (dává tam písmeno Z - identifikaci časovéh pásma), to jenom ty chceš mít ten čas "posunutý o časové pásmo".
  • 0

#732 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 8:25

Když už se tu bavíte o souboru geocache_visits.txt, všiml jsem si, že se do něj zapisuje i případná poznámka co si tam mohu dát při logování nalezení keše. Pak ovšem netuším jak se k ní mohu zpětně dostat :) V Oregonu jsem to nikde nenašel... K čemu je to dobré ?
  • 0

#733 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 8:37

Že to v tom souboru je samozřejmě vím. Jen mi jaksi zatím nikdo nevysvětlil k čemu se ten soubor dá použít ;) Vím jenom že podle toho samotná GPS zjišťuje které kešky jsem našel a podle toho pak zobrazuje jejich ikony na mapě, nalezená / nenalezená. Ale k té poznámce se v GPS pak už nemám jak dostat... Uvedu příklad: naleznu kešku, objevím v ní GC, kouknu na menu v Oregonu a vidím tam kromě dalších možností i "napsat poznámku". Tak si tam napíšu tracking kód toho GC s tím, že si to pak při logování toho GC na netu přečtu v Oregonu. No, a výsledkem je že nepřečtu, protože pro přečtení té poznámky v Oregonu není žádná funkce...
  • 0

#734 kumpa

kumpa

Member

• Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 9:02

Jarous1 napsal/a:
Že to v tom souboru je samozřejmě vím. Jen mi jaksi zatím nikdo nevysvětlil k čemu se ten soubor dá použít ;) Vím jenom že podle toho samotná GPS zjišťuje které kešky jsem našel a podle toho pak zobrazuje jejich ikony na mapě, nalezená / nenalezená.
Ale k té poznámce se v GPS pak už nemám jak dostat...
Uvedu příklad: naleznu kešku, objevím v ní GC, kouknu na menu v Oregonu a vidím tam kromě dalších možností i "napsat poznámku". Tak si tam napíšu tracking kód toho GC s tím, že si to pak při logování toho GC na netu přečtu v Oregonu. No, a výsledkem je že nepřečtu, protože pro přečtení té poznámky v Oregonu není žádná funkce...

Tohoto souboru se vyuziva zejmena pri automatickem logovani na GC pomoci GSAKu. Vice info napr. zde: http://navigovat.mob....asp?ARI=113958
  • 0

#735 Tamila

Tamila

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 9:05

Jarous1 napsal/a:
Že to v tom souboru je samozřejmě vím. Jen mi jaksi zatím nikdo nevysvětlil k čemu se ten soubor dá použít ;) Vím jenom že podle toho samotná GPS zjišťuje které kešky jsem našel a podle toho pak zobrazuje jejich ikony na mapě, nalezená / nenalezená.
Ale k té poznámce se v GPS pak už nemám jak dostat...
Uvedu příklad: naleznu kešku, objevím v ní GC, kouknu na menu v Oregonu a vidím tam kromě dalších možností i "napsat poznámku". Tak si tam napíšu tracking kód toho GC s tím, že si to pak při logování toho GC na netu přečtu v Oregonu. No, a výsledkem je že nepřečtu, protože pro přečtení té poznámky v Oregonu není žádná funkce...

Ja si v terénu delám poznámky do Oregona např. čas nálezu, čísla TB.GC a j. Ty se mi pak zobrazí při logování na gc.com. čas na začátku logu je pak dobrý k tomu když používáš nějaké statistiky. Já např. Geoget. Je to důležitý soubor aby jsi měl pořádek jak v Oregonu tak ve svém profilu na GC.
  • 0

#736 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 9:14

Aha, tak už jsem doma, díky všem !!!
  • 0

#737 prdlik

prdlik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 14 srpen 2009 - 9:21

Pokud jsou kese nahrany do Oregona jako Gpx, je to pohodicka. Ale pokud kesky naimportuju jako POI a pak nejakou najdu, chybi mi moznost jak ulozit do Oregona informaci o tom, ze jsem nasel. Mate na to nekdo nejakou fintu krome tuzky a papiru?
  • 0

#738 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2009 - 16:41

vazeni, ani vylucovaci metoda nevede k cili, proto se ptam zde po vasich zkusenostech. Mam nyni fatalni problem pri snaze navigovat "na adresu". V Oregonu jest naladovana Topo3 Pro a na karte CN2010. Jakkoliv mam v profilu disable pro CN a enable pro TOPO3, presto pri pokusu navigovat "na adresu" se me pristroj pta na "State/Province" jako prvni volbu. Netreba rikat, ze se neda postoupit dale, nebot ani pri pouziti jednoho jedineho pismenka a stisknuti OK se nedostanu dal, prohledavani skonci s "nulovym" vystupem a je mi doporuceno zmenit vyhledavaci parametry. Setkal se s tim, prosim, nekdo z vas? Vymyslel jste nekdo jak to poresit? diiiik moc za snahu ps: pokud si vzpominam uz mi to zacalo na verzi FW asi 3.01. ale s tim to, myslim, nesouvisiiiii...
  • 0

#739 Blackp

Blackp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 49 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2009 - 17:09

Zkus zadat zemi Topo nebo nezadat žádné písmenko a potvrdit zeleným zaškrtávátkem, co to udělá.
  • 0

#740 djw

djw

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2009 - 17:23

Blackp napsal/a:
Zkus zadat zemi Topo nebo nezadat žádné písmenko a potvrdit zeleným zaškrtávátkem, co to udělá.

diky, ale bohuzel ne, ani zeme (v ceskem jazyce ci anglictine) ani "nic" nasledovane zelenym zatrzitkem nevede k cili. jediny workaround, ktery jsem nyni nasel je, ze jsem na kartu nahodil i obstarozni CN2009 a pak to vse chodi. neumim si to vysvetlit.
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama