Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#761 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 01 říjen 2009 - 21:00

XiXi_team napsal/a:... asi by to chtělo dát na wiki.

Je to tam ... ;)
  • 0

#762 Jezci-sokolov

Jezci-sokolov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 429 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2009 - 8:48

Díky za překlad. Včera jsem si Oregona 300 koupil a některé položky v menu byly opravdu komické. Třeba cosi, co se jmenovalo: "kompas-pravda" (zřejmě pozůstatek studené války :P) a další šíleně přeložené položky. Tvůj překlad menu polidštil a udělal mi radost. Díky :)
  • 0

#763 emeritushk

emeritushk

Emeritus

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 05 říjen 2009 - 21:52

Chtel bych se zeptat na navigovani po silnici. At mam v nastaveni nastaveno Metoda vedeni 1)Na silnici pro vzdal. nebo 2)Na silnici pro cas, stejne me to vede nesmyslne jinejma cestama, jen ne nejkratsi, nebo nejlepsi, nebo nejrychlejsi cestou. Dale mam na karte (micro pametovka) gmapsupp.img vel.168MB a dale jsem dostal CD Instal disk TOPO Czech 3. Prosim poradte, jak s tim nalozit? Dekuji. Bude me to navigovat na cache i v Rakousku, nebo Turecku? Budu to moci pouzit jako autonavigaci? Kdyz to tak blbe vede v CR? Diky moc. Kam vest mam prepnuto Na silnici.
  • 0

#764 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 6:50

Ahoj, TOPO mapa neni urcena k navigaci po silnici, je to mapa turisticka - tzn. do cile te dovede, ale vypada to tak, jak popisujes. To plati obecne, nejen v CR, tzn. stejne se bude chovat topo mapa Rakouska, Turecka... Pokud chces Oregona pouzivat jako autonavigaci, je treba zakoupit pro CR mapu Atlas Czech (aktualni verze 8), pro Evropu City Navigator Europe (aktualne ve verzi 2010). Co si pocit s mapou na CD je jednoduche - nainstalovat, zaregistrovat - jen tak s ni budes moc praocvat v PC a v pripade potreby ji znovu nahrat do GPS (nebo jeji casti). Posledni dotaz viz predchazejici text - tzn. pro pesi navigaci poridit topo mapu prislusne zeme, pro navigaci po silnici pak napr. City navigator Europe a mas pro Evropu vystarano...
  • 0

#765 emeritushk

emeritushk

Emeritus

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 7:04

Dekuji za srozumitelnou odpoved. Jestli jsem ji pochopil spravne, tak : v zahranici me sice bude navadet po silnici (asi jen po zakladnich), ale bude delat kraviny jako u nas. I v zahranici me ale navede na souradnice! Pisou, ze ma predinstalovanou zakladni mapu sveta. Jde mi hlavne o navigovani na souradnice. Diky
  • 0

#766 bodlak

bodlak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 905 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 7:16

Emeritus napsal/a:
I v zahranici me ale navede na souradnice! Pisou, ze ma predinstalovanou zakladni mapu sveta. Jde mi hlavne o navigovani na souradnice. Diky

¨
Na souradnice te navede kazda GPSka i bez mapy. Jen ten komfort bude trochu jinde :)
  • 0

#767 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 7:31

I topo mapa umi dobře navigovat po silnici - je třeba přepnout na režim Automobil - alespon u meho Oregonu je změna razantní.
  • 0

#768 lednacek72

lednacek72

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 56 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 7:38

Ahoj,já používám TOPO CZECH 3 v podstatě každý den v oregonu nejen jako turistickou mapu,ale i na silnici v taxi a má zkušenost je víc než dobrá.Pokud nevím kde se nachází nějaká část města,ulice nebo číslo popisné zadám do oregonu a bez problému.Je pravda že někdy je to nelogická cesta,ale žádná GPS nezná všechny místní zákazy a uzavírky.Jinak pokud by jsi chtěl mapu přímo na silnice nahrej si City Navigator Europe 2010 NT od garminu a vyber si jen ten stát co potřebuješ.Já to mám odzkoušeno a jsem opravdu víc než spokojen.
  • 0

#769 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 7:43

Emeritus napsal/a:
Dekuji za srozumitelnou odpoved. Jestli jsem ji pochopil spravne, tak : v zahranici me sice bude navadet po silnici (asi jen po zakladnich), ale bude delat kraviny jako u nas. I v zahranici me ale navede na souradnice! Pisou, ze ma predinstalovanou zakladni mapu sveta. Jde mi hlavne o navigovani na souradnice. Diky

No, kez by to tak bylo - napr. Topo Deutschland v2 te bude navigovat vyhradne po turistickych cestach. Jako autonavigace je to nepouzitelne. Jinak uz jsme mel moznost vyzkouset jen Topo Austria, ta se chova obdobne jako Topo Czech 3.
Navigovani na zadane souradnice muze probihat bud po silnici, nebo vzdusnou carou. To druhe umi kazda GPS, to prvni pouze mapove pristroje s mapou, ktera umoznuje routing - tj. prave navigovani po silnici.
Pisu to lhrozne zjednodusene, jednak pro lepsi srozumitelnost, jednak proto, ze jsem laik;)
  • 0

#770 vorel

vorel

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 13:46

taky mam oregon 200.super,ale ty misterky a multiny.:@ nevite nekdo jak se zadavaji souřadnice???? prosim napiste dik..VOREL
  • 0
vorel

#771 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 14:05

vorel napsal/a:
taky mam oregon 200.super,ale ty misterky a multiny.:@
nevite nekdo jak se zadavaji souřadnice????
prosim napiste dik..VOREL

Nemohlo by to být třeba "Kam vést? / Souřadnice" ? ;)

Ovšem pokud máš nějakej starej firmware, možná to tam nemáš...

Kde seženeš firmware? Zkus WebUpdater nebo tuhle stránku
http://garminoregon....es.com/Versions
  • 0

#772 Jezci-sokolov

Jezci-sokolov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 429 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 22:08

Ahoj, mám Oregona 300 pár dní. Pořád nemůžu přijít na to, jak s ním efektivně hledat kešky. Dneska jsem jel na FTF. Signál plný, zapnul jsem to už doma, takže cca. 20 minut GPS běžela. Na místě přepnu z profilu Automobil na Geocaching. Ačkoli podle mapy jsem správně, tak šipka ukazuje, že jdeme špatně. Ujdeme 300 metrů a GPS přičítá vzdálenost. Když jsme podle mapy od keše kousek, tak najednou poskočí vzdálenost z 700 metrů na 110 a pak se normálně odečítá až na cca. 8 metrů. Přesně takhle chaoticky se chovalo PDA se zapnutou statickou navigací. Jenže Oregon nemá čip Sirf III. Může mi někdo poradit správné nastavení. Nebo je tak příšerně nepřesný vždycky? PDáčko mi ukazovalo daleko přesněji :(
  • 0

#773 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 06 říjen 2009 - 22:12

Jezci-sokolov napsal/a:
Ahoj,
mám Oregona 300 pár dní. Pořád nemůžu přijít na to, jak s ním efektivně hledat kešky. Dneska jsem jel na FTF. Signál plný, zapnul jsem to už doma, takže cca. 20 minut GPS běžela. Na místě přepnu z profilu Automobil na Geocaching. Ačkoli podle mapy jsem správně, tak šipka ukazuje, že jdeme špatně. Ujdeme 300 metrů a GPS přičítá vzdálenost. Když jsme podle mapy od keše kousek, tak najednou poskočí vzdálenost z 700 metrů na 110 a pak se normálně odečítá až na cca. 8 metrů. Přesně takhle chaoticky se chovalo PDA se zapnutou statickou navigací. Jenže Oregon nemá čip Sirf III. Může mi někdo poradit správné nastavení. Nebo je tak příšerně nepřesný vždycky? PDáčko mi ukazovalo daleko přesněji :(

Tohle se mi stavalo s jednim z predchozich fw. , stahni si nejnovejsi, melo by to pomoci.
  • 0

#774 Jezci-sokolov

Jezci-sokolov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 429 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2009 - 11:44

Stahl jsem si posledni verzi, tak to dneska snad stihnu odzkouset :-) Diky
  • 0

#775 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 09 říjen 2009 - 9:01

FW 3.22
http://www8.garmin.c...ils.jsp?id=4525

prinasi podporu rastrovych map!
http://www.gpsfix.ne...akota-colorado/
  • 0

#776 malcor

malcor

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 523 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2009 - 6:14

Je to jednoduchy, vyfiltruj si v GSAKu kesky a hned v tom prvnim hornim menu (File) je polozka export. Vyberes si format gpx a tam si pak nastavis parametry (nazvy kesi jak se zobrazi v Oregonu, pocty logu, atd..) Ten soubor si pak nakopíruj do Oregonu do slozky Garmin\GPX
  • 0
Přehled bookmarklistů a nejoblíbenějších keší v ČR

Garmin Oregon 300 + Topo Czech 2 PRO, případně HTC Touch HD

#777 Hupydup

Hupydup

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 12 říjen 2009 - 13:27

Pro export kešek z GSAKu do Oregona používám makro ColoradoExport.gsk (funguje to jak na kolouse tak i na oregano). Tohle makro umí rozpoznat připojenou GPSku, takže není problém přímo z GSAKu vyexportovat kešky přímo do přístroje a ty jsou uloženy i do správného adresáře. Takže si myslím, není nutné páchat nějaké svoje programování driverů do GSAKu.
  • 0

#778 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 9:20

v Oregonu se mi po nějaké době utvořila ve složce GARMIN podložka ExtData se soubory 006-D0952-05.bin a 006-D0952-06.bin Co to je?je to tam potřeba?sice to zároveň nepřekáží a já mám lepa to smazat, abych nemazal něco, co je důležité.Dík za odpověď
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#779 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 13:35

Měly by to být jen fonty pro cizí abecedy jako je arabská apod., takže to klidně smaž. Sice netuším proč Ti tam překáží soubory o velikosti +-300kB v paměti o velikosti v řádů stovek MB, ale budiž B) Původně jsem to v Oregonu také neměl, to se mi tam kdysi natáhlo až po použití WebUpdateru. Co si ještě tak matně vzpomínám, tak se na to dokonce nejdříve ptal... Jen bych tam preventivně nechal alespoň ten adresář...
  • 0

#780 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 16 říjen 2009 - 13:43

no jak sem psal, mě to tam nepřekáží, jen se takových "tajemných" souborů v oregonu objevuje víc a víc. I ve složce current, kde sem čekal jen gpx soubor, už mám i nějaký jiný. to pak člověk neví jestli je to normální "provozní" stav, nebo to je bug, či cokoliv jiného. Děkuju za odpověď
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama