Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#781 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 16 October 2009 - 20:44

Všiml jsem si tohoto témata, tak bych se rád zmínil, že Oregon 300 mám půl roku, a neexistuje věc, která by mě na něm štvala, vadila, nebo ještě hůř :D Netuším, co si pořídím až mi časem odejde a budou jiné přístroje na trhu. Doufám že budou alespoň sakra podobné.
  • 0

#782 lambrusco

lambrusco

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 23 October 2009 - 22:32

Ahoj, mám prosbu, snažím se prokousat všemi těmi radami, spoustě věcí absolutně nerozumím, ale to snad neva :-). 1. Jde do Oregona nějak jednoduše nahrát Additional Waypoints? Mámna mysli třeba tuhle mysterku <a href=http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=76f490af-5a93-41b9-afc3-9e6796d8531e target=blank>v ZOO</a> Zatím to tam vždycky sázím ručně přes Souřadnice a moc mě to neba... 2. Přestože má O300 poměrně dost vysokou kapacitu paměti, tak zjišťuju, že se mi tam neobjevují kešky. Pochopila jsem, že to zvládne jen 200 kousků, ale spousta lidí píše, že tam má třeba celou republiku a že to stahují přes POI?? Můžete mi, prosím, napsat někdo blbuvzdorný návod? 3. Je řešením bodu 2 stahovat to přes GSAK? Připadá mi to pak zdlouhavé, jakože úkon navíc, ale asi to jinak nejde? Díky moc!
  • 0

#783 lambrusco

lambrusco

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2009 - 0:13

Jen upravím ten odkaz, tady jde asi přímý prolink http://www.geocachin...c3-9e6796d8531e
  • 0

#784 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2009 - 8:20

Aby se ti nahrály kešky do Oregona i s waypointy, tak je více možností... -PM členství a pak jen si vygenerovat PQ a ty nahrát do Oregona a nebo po jedné keši tlačítkem send to GPS -Skrýšotlač - tímhle prográmkem si nahraješ keše do souboru gpx, který uložíš do navigace... Můžeš si výběr keší filtrovat jak potřebuješ. Skrýšotlač si najdi na googlu) -geoget + geojarry. O geogetu se nejvíc dozvíš z příslušného vlákna tady na fóru. Geoget doporučuju -MoziGo. Skoro to samé jako geoget No a co se týká kešek jako poi, tak ty uděláš přez ten zmiňovaný geoget ale potřebuješ k tomu makro.
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#785 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1968 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2009 - 9:58

-geoget + PM -GSAK + PM ;)
  • 0

#786 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2009 - 11:51

Rufuc napsal/a:No a co se týká kešek jako poi, tak ty uděláš přes ten zmiňovaný geoget ale potřebuješ k tomu makro.

například tohle makro:

http://www.geocachin...ort=&rowstart=0

a vygenerovaný soubor nahraješ do gps pomocí POI Loader
  • 0

#787 lambrusco

lambrusco

Member

• Members
  • PipPip
  • 21 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2009 - 15:03

Rufuc - PM mám, ale i když vygeneruju PQ, tak se mi to prostě nezobrazí a musím ručně. Zkusím to, co radí HuntBehind. Díky moc, kdyžtak zas budu volat SOS.. B)
  • 0

#788 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 24 October 2009 - 15:21

lambrusco napsal/a:
Rufuc - PM mám, ale i když vygeneruju PQ, tak se mi to prostě nezobrazí a musím ručně.

Nahrávat kešky jako POI je super, protože můžeš mít v gps třeba celou republiku včetně listingů, ale rozhodně pro začátečníka s programy jako je GeoGet, GSAK nebo MoZiGo to není nejjednodušší a než přijdeš na to co a jak, asi se pěkně navztekáš.

Pomocí čeho (jakého programu) nebo jak a kam umisťuješ PQ (tedy soubor gpx)?

Máš soubor s keškami v gps umístěný ve složce x:\Garmin\GPX\jménosouboru.gpx ??

Možná by bylo nejlepší, poslat PQ někomu, kdo vyzkouší, jestli není chyba v souboru (mně ne ;) ... já ti maximálně řeknu, jestli mi to funguje nebo ne, ale neřeknu v čem je případně chyba ... tak třeba se ti někdo přihlásí)
  • 0

#789 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 25 October 2009 - 9:31

No a není možný, že blbě generuješ PQ?Já mám PM členství teprv necelej měsíc a už sem si poslal pár prázdných PQ. Když si PQ sestavuješ, tak si nejprve nezadávej den, kdy se to má odeslat. vytvoř PQ a pak se tam dá prohlédnout výsledek (preview) když tam kešky budou, tak OPq znova edituj a doplň den
  • 0

#790 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 28 October 2009 - 19:49

Dá se nějak u kešky změnit souřadnice? - přímo v Oregonu? - třebas u multiny zadat finalky
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#791 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 28 October 2009 - 20:07

No jestli přimo přes menu geocaching si zrovna nejsem jistej (v oregonu zrovna nemám žádnou kešku) ale v oregonu si lze keš uložit jako waypoint a ten přes správce waypointů můžeš editovat
  • 0

#792 Gtjozef

Gtjozef

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 29 October 2009 - 6:42

Brunoos napsal/a:
Dá se nějak u kešky změnit souřadnice? - přímo v Oregonu? - třebas u multiny zadat finalky

Nie nedá bohužiaľ.
Oregon vie iba čítať GPX nevie s ním pracovať.
  • 0

#793 solsais

solsais

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 325 příspěvků(y)

Publikováno 29 October 2009 - 10:44

Brunoos napsal/a:

Samozřejmě, že dá. Teď nemám Oregona u sebe, ale pokud máš nahraný GPX soubor, najeď v Geocachingu hledat keše, vyber si kešku a nahoře u horního okraje máš nalezený název. Klikni na něj a zobrazí se Ti listing. U dolního okraje klikni na prostřední ikonku a uloži se Ti nový waypoint se stejným jménem, jako má daná multina. Pak už si jenom klikneš na ten nový waypoint a prostřední ikonka je tužka, přes tu můžeš provést změnu souřadnic a naviguješ se na zeditované souřadnice multiny.
Pokud by Ti to nešlo nebo někdo neporadí přesněji, večer si vezmu Oregona do ruky a popíšu to přesněji.
  • 0

#794 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 01 November 2009 - 16:03

solsais napsal/a:
\Samozřejmě, že dá. Teď nemám Oregona u sebe, ale pokud máš nahraný GPX soubor, najeď v Geocachingu hledat keše, vyber si kešku a nahoře u horního okraje máš nalezený název. Klikni na něj a zobrazí se Ti listing. U dolního okraje klikni na prostřední ikonku a uloži se Ti nový waypoint se stejným jménem, jako má daná multina. Pak už si jenom klikneš na ten nový waypoint a prostřední ikonka je tužka, přes tu můžeš provést změnu souřadnic a naviguješ se na zeditované souřadnice multiny.
Pokud by Ti to nešlo nebo někdo neporadí přesněji, večer si vezmu Oregona do ruky a popíšu to přesněji.

To je (skoro) k ničemu, sice to naviguje na "posunutý waypoint", ale nemůžu se podívat na listing, protože jsem v "navigaci na waypoint" a ne v "navigaci na keš"
  • 0

#795 ukebanjoist

ukebanjoist

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 01 November 2009 - 19:14

Pokud jsem v navigaci na waypoint, mohu si přece po vypnutí mapy kdykoliv otevřít jakýkoliv listing kešky ze seznamu. Když z něj pak vyjedu, pokračuje mi dál neukončená navigace na waypoint ve znovu otevřené mapě. Jen si v tom listingu nemohu volit položky tak jako při navigaci na tuto kešku a musím se smířit s listingem celým.
  • 0

#796 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 01 November 2009 - 21:17

ukebanjoist napsal/a:
Pokud jsem v navigaci na waypoint, mohu si přece po vypnutí mapy kdykoliv otevřít jakýkoliv listing kešky ze seznamu. Když z něj pak vyjedu, pokračuje mi dál neukončená navigace na waypoint ve znovu otevřené mapě. Jen si v tom listingu nemohu volit položky tak jako při navigaci na tuto kešku a musím se smířit s listingem celým.

... hmmm, to mě nenapadlo, ale slibuju, že to při nejbližší příležitosti vyzkouším v praxi ...
  • 0

#797 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 01 November 2009 - 22:58

u teto varianty mi tam ale chybí Hint - no ale použitelne to je alespon nějak
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."

#798 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 01 November 2009 - 23:26

Brunoos napsal/a:
u teto varianty mi tam ale chybí Hint - no ale použitelne to je alespon nějak

však Hint použiješ když si nevíš rady, a to už navigaci můžeš vypnout, to už víš kam tě to naviguje... Lepší řešení asi nenajdem
  • 0

#799 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 01 November 2009 - 23:39

Dneska jsem se s Oregonem dostal do svizelne situace. Potřeboval jsem přidat waipont a oregon mi napsal že je vyčerpana pamět pro waiponty (nebo něco v tom smyslu). Mam ale problem s mazanim nepotřebnych waipontu - nevim kde je smazat - nějak vic najednou - po připojeni k PC nemohu najit kde jsou uložene. A nechci mazat všechny protože tam mam uložene duležite waiponty, které použivam.
  • 0

#800 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 02 November 2009 - 7:24

Predpokladam, ze mezi WP mas hromadu treba parkovist ke kesim, na ktere se s velkou pravdepodobnosti nedostanes. Zkus si tedy vyhledat ve spravci WP vsechna parkoviste (WP zacina pismenem P a nasleduje jedno pismeno a pak ID kese bez uvodnich 'GC'). Tyto body smele vymaz (bohuzel jednotlive). Tim se ti udela misto. WP jsou ulozeny v souboru /GPX/current.gpx, ktery muzes editovat a pak vratit zpet do GPS.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama