Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody
Publikováno 16 October 2009 - 20:44
Publikováno 23 October 2009 - 22:32
Publikováno 24 October 2009 - 0:13
Publikováno 24 October 2009 - 8:20
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače
Publikováno 24 October 2009 - 9:58
Publikováno 24 October 2009 - 11:51
Rufuc napsal/a:No a co se týká kešek jako poi, tak ty uděláš přes ten zmiňovaný geoget ale potřebuješ k tomu makro.
například tohle makro:
http://www.geocachin...ort=&rowstart=0
a vygenerovaný soubor nahraješ do gps pomocí POI Loader
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 24 October 2009 - 15:03
Publikováno 24 October 2009 - 15:21
lambrusco napsal/a:
Rufuc - PM mám, ale i když vygeneruju PQ, tak se mi to prostě nezobrazí a musím ručně.
Nahrávat kešky jako POI je super, protože můžeš mít v gps třeba celou republiku včetně listingů, ale rozhodně pro začátečníka s programy jako je GeoGet, GSAK nebo MoZiGo to není nejjednodušší a než přijdeš na to co a jak, asi se pěkně navztekáš.
Pomocí čeho (jakého programu) nebo jak a kam umisťuješ PQ (tedy soubor gpx)?
Máš soubor s keškami v gps umístěný ve složce x:\Garmin\GPX\jménosouboru.gpx ??
Možná by bylo nejlepší, poslat PQ někomu, kdo vyzkouší, jestli není chyba v souboru (mně ne ... já ti maximálně řeknu, jestli mi to funguje nebo ne, ale neřeknu v čem je případně chyba ... tak třeba se ti někdo přihlásí)
moje ČEŠTINA pro Oregon (200-400), neoficiální překlad pro fw 3.82 a nižší
moje TYPky (vyladěné ;-) pro Oregon, Colorado a Dakotu)
ortofotomapa Prahy pro Garmin Oregon, Colorado, Dakota
jak na HODNOCENÍ KEŠÍ?
NAVIGACE - Azimuth, Bearing, Course, Heading
medwynova exportní makra: GPX pro Oregon, Colorado a Dakotu a POI export .. k tomuhle makru moje alternativní ikonky
Publikováno 25 October 2009 - 9:31
Publikováno 28 October 2009 - 19:49
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."
Publikováno 28 October 2009 - 20:07
Publikováno 29 October 2009 - 6:42
Brunoos napsal/a:
Dá se nějak u kešky změnit souřadnice? - přímo v Oregonu? - třebas u multiny zadat finalky
Nie nedá bohužiaľ.
Oregon vie iba čítať GPX nevie s ním pracovať.
Publikováno 29 October 2009 - 10:44
Brunoos napsal/a:
Dá se nějak u kešky změnit souřadnice? - přímo v Oregonu? - třebas u multiny zadat finalky
Samozřejmě, že dá. Teď nemám Oregona u sebe, ale pokud máš nahraný GPX soubor, najeď v Geocachingu hledat keše, vyber si kešku a nahoře u horního okraje máš nalezený název. Klikni na něj a zobrazí se Ti listing. U dolního okraje klikni na prostřední ikonku a uloži se Ti nový waypoint se stejným jménem, jako má daná multina. Pak už si jenom klikneš na ten nový waypoint a prostřední ikonka je tužka, přes tu můžeš provést změnu souřadnic a naviguješ se na zeditované souřadnice multiny.
Pokud by Ti to nešlo nebo někdo neporadí přesněji, večer si vezmu Oregona do ruky a popíšu to přesněji.
Publikováno 01 November 2009 - 16:03
To je (skoro) k ničemu, sice to naviguje na "posunutý waypoint", ale nemůžu se podívat na listing, protože jsem v "navigaci na waypoint" a ne v "navigaci na keš"solsais napsal/a:
\Samozřejmě, že dá. Teď nemám Oregona u sebe, ale pokud máš nahraný GPX soubor, najeď v Geocachingu hledat keše, vyber si kešku a nahoře u horního okraje máš nalezený název. Klikni na něj a zobrazí se Ti listing. U dolního okraje klikni na prostřední ikonku a uloži se Ti nový waypoint se stejným jménem, jako má daná multina. Pak už si jenom klikneš na ten nový waypoint a prostřední ikonka je tužka, přes tu můžeš provést změnu souřadnic a naviguješ se na zeditované souřadnice multiny.
Pokud by Ti to nešlo nebo někdo neporadí přesněji, večer si vezmu Oregona do ruky a popíšu to přesněji.
Publikováno 01 November 2009 - 19:14
Publikováno 01 November 2009 - 21:17
... hmmm, to mě nenapadlo, ale slibuju, že to při nejbližší příležitosti vyzkouším v praxi ...ukebanjoist napsal/a:
Pokud jsem v navigaci na waypoint, mohu si přece po vypnutí mapy kdykoliv otevřít jakýkoliv listing kešky ze seznamu. Když z něj pak vyjedu, pokračuje mi dál neukončená navigace na waypoint ve znovu otevřené mapě. Jen si v tom listingu nemohu volit položky tak jako při navigaci na tuto kešku a musím se smířit s listingem celým.
Publikováno 01 November 2009 - 22:58
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
Publikováno 01 November 2009 - 23:26
Brunoos napsal/a:
u teto varianty mi tam ale chybí Hint - no ale použitelne to je alespon nějak
však Hint použiješ když si nevíš rady, a to už navigaci můžeš vypnout, to už víš kam tě to naviguje... Lepší řešení asi nenajdem
Publikováno 01 November 2009 - 23:39
Publikováno 02 November 2009 - 7:24
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
7 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů