Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#841 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2009 - 2:16

ProKesTom napsal/a:
To zírám. Kdyby se nezobrazovaly ty stažené tapety, řeknu že blbnu a dávám to jinam, než mám. Takhle nevím, co si myslet.

Tak jako u všeho, má Oregon limit bůhví proč i na počet tapet ...

Kdysi jsem to zkoušel, přesné číslo si nepamatuju, ale řek bych, že to bude kolem 30 ... teď jich tam mám 25 a všechny fungujou ...
  • 0

#842 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2009 - 17:44

Nezkoušel jste někdo náhodou dát do Oregonu 300 kartu 8GB nebo dokonce 16GB? A jestli ano dá se využít všechen prostor nebo jen 4GB které uvádějí jako oficiální maximum?
  • 0

#843 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2009 - 18:34

Coyote.cz napsal/a:
Nezkoušel jste někdo náhodou dát do Oregonu 300 kartu 8GB nebo dokonce 16GB? A jestli ano dá se využít všechen prostor nebo jen 4GB které uvádějí jako oficiální maximum?

Kdo hledá najde (možná)

http://garminoregon....re?f=print#toc7

...sám mám 8 GB, nevím proč by neměla fungovat 16 GB, ale nikde jsem o tom nečet ... otázka je k čemu by ti to bylo dobré, používat Oregon jako flash disk není zrovna ideální a rychlé řešení ...

8 GB se samozřejmně využít dá celá ... omezení cca 4GB je pro jeden soubor img, což s novým firmwarem, kde těch souborů můžeš mít xy, není rozhodně žádný problém ...
  • 0

#844 Coyote.cz

Coyote.cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 231 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2009 - 18:44

Díky za odpověď. Na stánkách Oregonwiki jsem to samozřejmě četl ale radši mám opravdu ověřené informace abych zbytečně nevyhodil peníze;).
  • 0

#845 Vacatko

Vacatko

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2009 - 21:31

ProKesTom napsal/a:
Samozřejmě \Garmin\Profiles - k ostatním tapetám. Ty ostatní fungují.

Preferuji bílé pozadí. barevné foto mne ruší. Z jedné fotky v adresáři jsem v grafickém programu vyrobil "bílou fotku" a nazval papír.
  • 0

#846 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 21:55

Potřebuji poradit. Oregon 300 hlásí něco jako stop stav, jak se mažou kešky z GPSky, aniž bych jakkoliv ovlivnila mapy? Díky
  • 0
mishiczka1

#847 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 22:21

mishiczka1 napsal/a:
Potřebuji poradit. Oregon 300 hlásí něco jako stop stav, jak se mažou kešky z GPSky, aniž bych jakkoliv ovlivnila mapy? Díky

Připoj Oregona k PC jako externí disk.
V adresáři ?:\Garmin\GPX\ můžeš smazat soubory *.gpx podle libosti.
Smažeš tak jen kešky. Přidané waypointy ale v navigaci zůstanou. Ty musíš smazat přímo v Oregonu ve waypointech.

Asi nejlepší postup je:

StefaCzech napsal/a:
To petegeo:

- smazu WP
- pripojim navigaci k PC
- smazu GPX
- nahraju nove GPX
- odpojim od PC
- nastartuju navigaci
- vse funguje jak ma

Tenhle postup praktikuji uz dva roky a nikdy nedoslo k zadne chybe.

• 0

#848 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2009 - 22:35

Dobrá dobrá, pomalu :D WP smazáno připojeno k PC smazáno GPX (vůbec nevím, co to je) nahrát nové GPX ( co to je a kde to mám jako vzít??) odpojit od PC uz zvládnu nastartovat navigaci taky... Takže se ptám, co je to GPX ? Proč to tam musím dávat? Není to náhodou nějaká odborná terminologie pro obyčejné kešky? Já nevím. Ale díky, pracuji na tom ;) Tak změna, už vím, co je to GPX :D:D nemůže se tu mluvit česky? B) Ještě jednou díky za pomoc
  • 0
mishiczka1

#849 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 7:56

Zjednodusene: GPX je "univerzalni" datovy soubor, ktery obsahuje geograficke body a jejich popis. Kazda keska nebo nejaky jeji way point (WP) je takovym bodem. V GPS v adresari Garmin/GPX je jeste soubor current.gpx. Ten obsahuje vsechny body (WP a kese, kes je vlastne take jen WP), ktere jsi tam ulozila v jinych gpx souborech, a navic si tam GPS uklada treba trasu, ... Pokud chces smazat kese z GPS, nestaci smazat jen GPX soubory, ktere sis tam nahrala, ale je treba i vycistit soubor current.gpx. Ono je to s tou cestinou v tomto smeru trochu napovazenou. Protoze pro mnoho veci nejsou ceske pojmy nebo jsou kostrbate, pouzivaji se anglicke nebo zkratky. Treba takovy WP, kdyz to nekdo napise cesky, da mi dost prace prijit na to, o cem bvlastne mluvi/pise.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#850 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 8:25

Ja se taky zeptam přitlouble: Mám nahraný jeden velký gpx soubor s hoodně keškama. Da se nějak jednoduše zmazat pouze jedna keška. Jedná se mi o to že do toho velkeho souboru se mi přimotaly mysterky. Ja si vyluštim mysterku, v Gsaku změnim souřadnice a rad bych si tam onou kešku nahral znovu - s finalnima souřadkama. Oregon mi však nový gpx soubor nebere - stale natahuje kešku z puvodniho souboru.
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#851 schmar

schmar

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 8:30

Brunoos napsal/a:
Ja se taky zeptam přitlouble: Mám nahraný jeden velký gpx soubor s hoodně keškama. Da se nějak jednoduše zmazat pouze jedna keška.

Bohuzel neda.
  • 0

#852 jakubkencl

jakubkencl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 8:41

Ja si vyluštim mysterku, v Gsaku změnim souřadnice a rad bych si tam onou kešku nahral znovu - s finalnima souřadkama.

Řeším to tak, že si vytvořím přímo v Oregonu nový WP, nazvu ho FINAL XYZ a zadám mu správné souřadnice.
  • 0

#853 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 9:02

no to sice jo, ale jsem chtěl mit i listing - a v tomto připadě, když chci nakouknout do listingu tak se musim přepinat pořad dokola mezi keškou a WP
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#854 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2009 - 9:21

vsak od to ho ty GSAKy a GeoGety mame, ne? ze si tam vedeme vsechny kesky, pridavame si k nim vylusteny finalovy souradnice, postupy reseni, doplnujeme ke stejdzim popisy, kde je autor nevyplnil, a pak si vybereme uzemi ktery chceme a vyexportujeme si jeden aktualni GPX soubor (jako ze u me to je kralovehradecky kraj + okres semily + okres pardubice + polsky kese do 50km od domova = asi 1500 kesi)
  • 0

#855 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 01 prosinec 2009 - 10:24

Brunoos napsal/a:
Ja se taky zeptam přitlouble: Mám nahraný jeden velký gpx soubor s hoodně keškama. Da se nějak jednoduše zmazat pouze jedna keška.

Jedná se mi o to že do toho velkeho souboru se mi přimotaly mysterky.
Ja si vyluštim mysterku, v Gsaku změnim souřadnice a rad bych si tam onou kešku nahral znovu - s finalnima souřadkama.

Oregon mi však nový gpx soubor nebere - stale natahuje kešku z puvodniho souboru.

Jak v GSAKu změníš souřadnice?
Pokud zadáš souřadnice jako změněné (rozsvítí se žlutý trojúhelník) a ne jako child, tak se ti do GPX souboru dostanou jako konečné souřadnice ty vyluštěné. V navigaci pak máš tyto vyluštěné kešky i s listingem, hintem, logy ...
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#856 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2009 - 23:14

gord napsal/a:
Zjednodusene: GPX je "univerzalni" datovy soubor, ktery obsahuje geograficke body a jejich popis. Kazda keska nebo nejaky jeji way point (WP) je takovym bodem.

V GPS v adresari Garmin/GPX je jeste soubor current.gpx. Ten obsahuje vsechny body (WP a kese, kes je vlastne take jen WP), ktere jsi tam ulozila v jinych gpx souborech, a navic si tam GPS uklada treba trasu, ...

Pokud chces smazat kese z GPS, nestaci smazat jen GPX soubory, ktere sis tam nahrala, ale je treba i vycistit soubor current.gpx.

Ono je to s tou cestinou v tomto smeru trochu napovazenou. Protoze pro mnoho veci nejsou ceske pojmy nebo jsou kostrbate, pouzivaji se anglicke nebo zkratky. Treba takovy WP, kdyz to nekdo napise cesky, da mi dost prace prijit na to, o cem bvlastne mluvi/pise.

Budeme se na to vážně ještě jednou muset podívat, protože ta GPSka pořád tvrdí, že je full, takže dík za návod, jdu to vyčistit (pokusit se) :D
  • 0
mishiczka1

#857 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 03 prosinec 2009 - 7:19

NASTAVENÍ > SMAZAT > Všechny trasové body NASTAVENÍ > SMAZAT > Aktuální trasu Pokud je problém v zaplněné paměti díky bodům a trasám, tohle určitě pomůže
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#858 mikrom

mikrom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 968 příspěvků(y)

Publikováno 08 prosinec 2009 - 17:25

novej FW

Přiložené miniatury

• 3-41.jpg

• 0

#859 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 09 prosinec 2009 - 7:44

otázka na novej FW. sice je to otázka z vlákna daného fw, ale třeba se tady najde někdo, kdo by věděl odpovědět

nějak se mi nedaří mít better navigation experience than before :) více na http://garmin.blogs....tes/trail-tech/ Když si v basecamp udělám prošlou stopu, tak to nedělá co by mělo. To že se mi neukládají ty body zájmů do přehledu trasy je asi tím, že body musí být uložené jako waypoint, to mám trošku odskoušené. Výškový profil neprojité trasy se někdy ukáže jako modrý, někdy né a v poslední řadě se mi nezobrazuje nejnižší a nejvyšší bod té trasy, jak je ukázáno na obrázcích výše uvedené stránky. V popisu trasy mám jen počáteční a konečnou vlaječku.
Má někdo osvědčený postup kterým se mu tam zobrazuje vše tak, jak Garmin inzeruje??
EDIT:Vyřešeno..více na http://www.gpsfix.net/ Nejvyšší a nejnižší bod se prostě nezobrazí u všech uložených tras. U které se navigace rozhodne že to zobrazí a u kterých ne se člověk nedozví. Aby se zobrazily průchozí body ve stopě, musí být uloženy jako waypoint
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#860 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 prosinec 2009 - 19:06

Lidičky už se na to musím zeptat. Do dneška mi to nevadilo, ale potřeboval jsem si přečíst listing, kterým jsem listoval snad na milion stránek. Problém mám v tom, že listing u kešky je zobrazen i se znaky <b></b><color></color> a vůbec všechno co formátování textu nabízí. Mám Oregon 300, nyní Beta verzi FW, ale dělalo mi to i v předchozích. NEvíte jak se toho zbavit?
  • 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama