Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#861 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2009 - 19:31

Kvety - to je bohuzel jedna z veci, kterou Garmin zatim nedoresil, da se to obejit treba medwinovym makrem v Geogetu. http://geoget.ararat...:user:garmingpx
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#862 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2009 - 20:09

Á, to vypadá pěkně, ale pokud chápu dobře, musím k tomu používat GeoGet a teprve až do něj nahraji listingy kešek, tak je můžu exportovat do navigace? Problém je, že zatím nevím, k čemu je Geoget dobrý, tak ho nepoužívám. Možná na nějakou správu kešek, ale k tomu mi stačí GC.com. NEbo ho používá časem každý?Jestli jo, tak se s nim klidně naučím.
  • 0

#863 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2009 - 20:35

Jo napsal jsi to uplne presne, ale kdyz se s tim Geogetem naucis pracovat, tak je to pak opravdu velmi jednoduche a rychle ten export.V podstate tam pak jen nahrajes GPX soubor a zpetne ho vyexportujes pres to makro rovnou do Garmina.To makro si nastavis tak jak ti to bude vyhovovat a dale uz si to program pamatuje a nemusi se to pri kazdem exportu zvlast nastavovat.Tech vyhod toho makra je vice, nejen to, ze odstranuje ty html tagy, ale spousta dalsich volitelnych parametru, ostatne to jsi asi na te strance videl sam.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#864 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2009 - 20:37

Jenomže s GPX nepracuji, každý výlet si plánuji zvlášť, a nahrávám kešky po jedné, protože nikdy nevím, kam další den půjdu, a je mi jasné, že když si nahraju GPX do navigace, už zítra tam může být keška, která je ztracená. Tak to si asi neškrtnu. Spíš bgy mě zajímalo, proč to tedy neřeší u Garminů, když se o tom problému ví.
  • 0

#865 PK500

PK500

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 96 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2009 - 20:52

Kvety napsal/a:
Jenomže s GPX nepracuji, každý výlet si plánuji zvlášť, a nahrávám kešky po jedné, protože nikdy nevím, kam další den půjdu, a je mi jasné, že když si nahraju GPX do navigace, už zítra tam může být keška, která je ztracená. Tak to si asi neškrtnu. Spíš bgy mě zajímalo, proč to tedy neřeší u Garminů, když se o tom problému ví.

Pokud jsem tomu dobre porozumel tak pri individualnim ukladani kesi zkus pouzit tlacitko "GPX exchange file" a vyber si adresar ?:\Garmin\GPX v Oregonu. Nepouzivej "Send to GPX". Me to pomohlo. Jinak pouzivam PocketQ a Mozigo.
  • 0

#866 Kvety

Kvety

Lezec

• Members
  • PipPipPip
  • 365 příspěvků(y)

Publikováno 13 December 2009 - 21:10

Ajo, skvělé, text je perfektně zformátovaný a zdá se že vše ostatní zůstalo jak má být. Sice to bude při vyšším počtu možná trochu pomalejší, ale s tím se poperu. Děkuji za radu. Edit: a možná že to pomalejší nebude, možná že dokonce rychlejší, nastavím-li si automatické ukládání do složky ..../GPX
  • 0

#867 jarous350

jarous350

Newbie

• Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 25 December 2009 - 18:14

Můžu nějak zvětšit ikony keší v zobrazení mapy Oregonu? Do tak malých se špatně trefuje.
  • 0

#868 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 20:52

Jsem ve zkušební verzi premium a zjistila jsem, že nahrané kešky se do GPS nenahrály s listingy a hinty ani logy. To se musí někde nastavovat zvlášť? ‹(•¿•)›
  • 0
mishiczka1

#869 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 21:17

jarous350 napsal/a:
Můžu nějak zvětšit ikony keší v zobrazení mapy Oregonu? Do tak malých se špatně trefuje.

To bohužel nejde (u nahraných GPX)
  • 0

#870 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 21:21

mishiczka1 napsal/a:
Jsem ve zkušební verzi premium a zjistila jsem, že nahrané kešky se do GPS nenahrály s listingy a hinty ani logy. To se musí někde nastavovat zvlášť?

A nahráváš soubor xxxxx.GPX do adresáře Garmin\GPX? Ten soubor GPX může být PocketQuery nebo soubor stažený na tlačítko ze stránky keše.
A po nahrání je třeba GPSku vypnout a zapnout.
  • 0

#871 mishiczka1

mishiczka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 346 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 21:35

Crocky napsal/a:

mishiczka1 napsal/a:
Jsem ve zkušební verzi premium a zjistila jsem, že nahrané kešky se do GPS nenahrály s listingy a hinty ani logy. To se musí někde nastavovat zvlášť?

A nahráváš soubor xxxxx.GPX do adresáře Garmin\GPX? Ten soubor GPX může být PocketQuery nebo soubor stažený na tlačítko ze stránky keše.
A po nahrání je třeba GPSku vypnout a zapnout.

Ajéje, to nedělám. To se musím? Zkusím to nejdřív bez pomoci, pak se podívám na nějaké vlákno, abych se furt neopakovala. B)
  • 0
mishiczka1

#872 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 21:45

Nevíte někdo,kde se dají najít tapety do oregona?Prosel jsem to rok zpátky a nic jsem nenašel:(.Vim,ze jeden cas se to probiralo a byl tu nejaky odkaz a tam jich bylo mraky.Jednu jsem s pomocí dcerky dokonale smazal a potreboval bych ji nahradit.Diky za pomoc!
  • 0

#873 alkes

alkes

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3176 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 21:52

Jestli myslíš tohle vlákno: 1300+ & 3000+ tapet na garmin colorado/oregon v rozlišení 240x400
Tak to stačí potrápit místní vyhledávač slovem tapety.:)
  • 0

#874 ukebanjoist

ukebanjoist

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 21:56

Jestli se ti jedná o tapety na pozadí displeje, ty mohou být z jakéhokoliv obrázku. Udělat výřez 240x400 ve formátu jpg, pojmenovat ho a zkopírovat do profilu Oregonu není přece problém. Vejde se jich tam však jen 25. Spousty jich mohou být na kartě, ale z těch už se pozadí v terénu vybírat nedá. Jen prohlížet.
  • 0

#875 sekator

sekator

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 137 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 22:04

Diky moc za pomoc!;)
  • 0

#876 Pitriss

Pitriss

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 22:28

Ahoj, mám dotaz jaký je rozdíl mezi oregon 300 a oregon 300pro?
  • 0

#877 bossno

bossno

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 148 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 23:05

Pitriss napsal/a:
Ahoj,
mám dotaz jaký je rozdíl mezi oregon 300 a oregon 300pro?

U verze pro je podrobnější mapa.
Více tady http://navigovat.mob....asp?ARI=114274
  • 0

#878 Pitriss

Pitriss

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 27 December 2009 - 23:09

super díky
  • 0

#879 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2009 - 9:05

Taky mam jeden dotaz - kdyz zaznamenavam stopu, kterou pak nasledne ulozim, tak pri samotnem ukladani je moznost stopu pojmenovat. Kdyz ji ale rovnou ulozim, tak se pojmenuje sama (datum). Nasledne uz ale moznost prejmenovani nikde nevidim. Jsem jen slepej nebo to fakt nejde ?
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#880 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 28 December 2009 - 10:00

Můžete sem prosím někdo dát típnutý obrázek z Oregona s nějakou mapou? Rád bych porovnal velikostně s Dakotou 20 :) Díky moc.
  • 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama