Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#881 bobes.pt

bobes.pt

Newbie

• Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 13:15

sobikovi napsal/a:
Můžete sem prosím někdo dát típnutý obrázek z Oregona s nějakou mapou? Rád bych porovnal velikostně s Dakotou 20 :) Díky moc.

Spoustu obrázků máš tady: http://navigovat.mob...D=2&EXPS=&EXPA=

A porovnání Dakota X Oregon: http://navigovat.mob....asp?ARI=114320
  • 0

#882 Hobako

Hobako

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 164 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 13:41

HuntBehind napsal/a:
Kdo hledá najde (možná)
http://garminoregon....re?f=print#toc7

...sám mám 8 GB, ...

Byl jsem hodný, dostal jsem od Ježíška Oregona a měl jsem obavy kolik času mi zabere doprtat ho do použitelného stavu. Ale díky Tvým odkazům i produktům to šlo naprosto hladce.
Ten výchozí stav Oregona při prvním spuštění mne dost vyděsil ve srovnání třeba s GCzII, který používám. Ale po všech vylepšeních a upgradu firmware je to dost jinde. Paráda. Dík! A i ostatním autorům různých vylepšení včetně exportu z GG!
  • 0

#883 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 397 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2009 - 20:39

Rado se stalo ;)
  • 0

#884 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 13:11

Ahoj, v listingu se mi nikde nezobrazuje hint. Co dělám blbě? Oregon550, FW 2.81 beta. GPX z pocket query. Jo a v listingu chybí obrázky- je možné je tam nějak dostat? A jještě dotaz: Additional waypointy chodí z PQ v samostatném souboru- jaký to má smysl? Dál mi není úplně jasná interakce mezi "waypointy" v Oregonu, a "cachemi". Když nahraju GPX soubory přes mass storage, tak to pak Oregon po zapnutí docela dlouho parsuje, a zřejmě si vytváří waypointy- po zpracování GPX s cca 1000 kešemi ukazoval nějaké zaplnění paměti pro waypoijty z pár desítek procent. Jenže je mi divné že když jsem pak waypointy vymazal, pořád byl schopný keše vyhledávat a zobrazovat na mapě- podle toho to zas vypadá že je to nezávislé- moc tomu nerozumím. btw překládat "trackable items" jako "hledání ztracených věcí" muselo hodně velké vemeno, nechápu proč Garmin šetřil na lokalizaci, když zákazníky nešetříl vůbec :( předem díky za odpověď
  • 0

#885 Peta85

Peta85

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 17:53

zde napsal/a:
Ahoj, v listingu se mi nikde nezobrazuje hint. Co dělám blbě? Oregon550, FW 2.81 beta. GPX z pocket query. Jo a v listingu chybí obrázky- je možné je tam nějak dostat?

A jještě dotaz: Additional waypointy chodí z PQ v samostatném souboru- jaký to má smysl? Dál mi není úplně jasná interakce mezi "waypointy" v Oregonu, a "cachemi". Když nahraju GPX soubory přes mass storage, tak to pak Oregon po zapnutí docela dlouho parsuje, a zřejmě si vytváří waypointy- po zpracování GPX s cca 1000 kešemi ukazoval nějaké zaplnění paměti pro waypoijty z pár desítek procent. Jenže je mi divné že když jsem pak waypointy vymazal, pořád byl schopný keše vyhledávat a zobrazovat na mapě- podle toho to zas vypadá že je to nezávislé- moc tomu nerozumím.

btw překládat "trackable items" jako "hledání ztracených věcí" muselo hodně velké vemeno, nechápu proč Garmin šetřil na lokalizaci, když zákazníky nešetříl vůbec :(

předem díky za odpověď

ad hint - musíš dát zobrazit nápovědu / hint dle tvé verze překladu
ad obrázky - Oregon neumí html u listingů keší, ale u Wheriga obrázky fungují (jsou mnohdy nedílnou součástí Wherigo Cartridge)
  • 0

#886 petulinka1

petulinka1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 18:23

zde napsal/a:
btw překládat "trackable items" jako "hledání ztracených věcí" muselo hodně velké vemeno, nechápu proč Garmin šetřil na lokalizaci, když zákazníky nešetříl vůbec :(
předem díky za odpověď

k ty cestine: muzes si stahnout cestejsi verzi od hunbehinda, je to milionkrat lepsi nez ta garminacka, hlavn proto ze v tom ma prsty clovek, kterej rozumi tomu co preklada:)tady, staci to stahnout, rozbalit a nahrat do oregona do slozky text.pro jistotu(kdyby to z nejakyho duvodu delalo neplechu) si ale predtim zkopiruj nekam do PC puvodni soubor cestiny v orebonu(czech.gtt - aspon myslim, tou koncovkou si nejsem jista)
  • 0

#887 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 19:04

zde napsal/a:
Ahoj, v listingu se mi nikde nezobrazuje hint...

Standardně je hint možné zobrazit jen při probíhající navigaci na keš, jinak ne. Pokud ho tedy nemáš nějak jinak zapsaný v GPX souboru s keškama... Také záleží jak nebo z jakého programu jsi ten GPX získal...
  • 0

#888 jaghut

jaghut

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 141 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2009 - 22:28

[quote]HuntBehind napsal/a:
Upravil jsem neoficiální překlad češtiny

Díky, přijde mně to příjemnější na pohled a navíc mně to funguje, takže spokojenost.
  • 0

#889 DA+RA

DA+RA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 17:32

Ahoj, mám nový oregon jsem BM a když exportuji soubor GPX tak mi to nechce ukazát pod ikonou geocaching žádné kešky - ukazuje je jen pod waypoints. Jenže odtud mi to neukáže listing. Přes Doplnek do Mozilla Firefox - GPX Download to kešky sice ukazuje, ale ten nenahrává stage u multin. Dík za radu
  • 0

#890 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 17:34

posílám souromou zprávu
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

#891 Crocky

Crocky

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 477 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 18:01

Ahoj, mám možná trochu kuriózní otázku: nedá se vypnout zobrazování ikonky keše na mapě pro GPX soubory (pro keše zobrazované v podmenu Geocaching)? Dík.
  • 0

#892 DA+RA

DA+RA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2009 - 18:21

Já bych zase potřeboval, aby se mi multina z gpx souboru načetla jako keš a ne jako waypoint. Zajímavé, že mi to dělá jen u multin, u mysterek ne
  • 0

#893 zde

zde

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 255 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 10:32

Díky, na to zobrazování hintu jsem nakonec přišel. Češtinu od HB vyzkouším. Mmch je to pro Garmin pěkná ostuda :(
  • 0

#894 h0--

h0--

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 141 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 10:43

Ber to pozitivně. Za tu dobu, co to je na trhu, opravili tolik věcí...
  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

#895 Miroslav Pragl

Miroslav Pragl

Member

• Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 10:46

DA+RA napsal/a:
... multina z gpx souboru načetla jako keš a ne jako waypoint. Zajímavé, že mi to dělá jen u multin, u mysterek ne ...

Ahoj,
jakou mas verzi firmware?

MP
  • 0

#896 DA+RA

DA+RA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 15:25

Ahoj, už to mám vyřešené,bylo to moje blbost. Stahoval jsemGPX co nebyl určen pro oregon. Takže už to šlape jak má:D. Akorát mě vytáčí to přepínání u multin z listingu na waypoint a zpět.:@. Ještě by mne zajímalo jaké máte zkušenosti s tím držákem na kolo- to uchycení těmi páskami mi připadá trochu nešťastné. Když tam dávám GPS tak se to celé kýve ...nevím nevím co to udělá při sjezdu po nějaké horské pěšině:o
  • 0

#897 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 16:02

Nekýve a ani se to nehne, dal jsem pod to kus staré duše ;) Na fullu s tím jezdím všude a ani se to nehnulo...
  • 0

#898 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 16:10

Ahojky, Mezi riditka a drzák jsem dal kus duše a drzák se nehýbe ani jinak nevychyluje. Za lonský rok jsme tak najezdili nekolik tisíc km. berem Oregona skoro na každou vyjízdku na kole at je to po silnici ci terénem a zatím plná spokojenost.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#899 DA+RA

DA+RA

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2010 - 16:34

Uvažoval jsem, že tam dám nějakou gumu, ale duše mne nenapadla. Dík
  • 0

#900 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2010 - 12:40

Používáte někdo barometrický výškoměr? Jde mi o to, že Dakota umí zaznamenat barometrický tlak a pak nějak zobrazit vývoj tlaku. Nikde jsem ale nenašel kde si to zobrazím... neporadíte prosím někdo s Oregonem? Bude to asi na 99% stejný...
  • 0

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama