Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#921 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 14:52

Ano, je to SDHC 8GB. Po vložení to neudělá nic. Takže to může být skutečně tím, že to větší než 2GB nezvládá :-(
  • 0

#922 S474N

S474N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 6 522 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2010 - 15:12

lubik: presne tak, chybka muze byt prave v tom, ze je SDHC. At napise model notebooku.
  • 0

#923 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 15:14

Když najdu s Dakotou nějakou keš a zaloguju ji přes Garmina, pak vidím v seznamu nalezených keší odovídající číslo. Jelikož ale loguji keše i normálně nebo přes iPhone, to číslo nesouhlasí. Zkusil jsem přehrát soubor pro Field Notes se všema kešema, ale nepomohlo to. Jde nějak tohle číslo synchronizovat s gc.com?
  • 0

#924 L@Troj

L@Troj

L@Troj

• Members
  • PipPipPip
  • 196 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 15:43

sobikovi napsal/a:
Když najdu s Dakotou nějakou keš a zaloguju ji přes Garmina, pak vidím v seznamu nalezených keší odovídající číslo. Jelikož ale loguji keše i normálně nebo přes iPhone, to číslo nesouhlasí. Zkusil jsem přehrát soubor pro Field Notes se všema kešema, ale nepomohlo to. Jde nějak tohle číslo synchronizovat s gc.com?

V Oregonu 300 jde počet nalezených keší nastavit. U Dakoty by to mohlo jít stejně nebo ne?
Nastavení-> Geocaching -> Počet nalezených keší
  • 0

#925 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 15:49

L@Troj napsal/a:
V Oregonu 300 jde počet nalezených keší nastavit. U Dakoty by to mohlo jít stejně nebo ne?
Nastavení-> Geocaching -> Počet nalezených keší

To funguje, ale myslel jsem jestli není něco jako právě načtení Field Notes apod. aby se to trochu automatizovalo.
  • 0

#926 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2010 - 18:52

nejde to.zamysli se nad tím.vždyť to je hloupost
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#927 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 11:53

Rufuc napsal/a:

Proč by to měla být hloupost. Když tak zbytečná fíčura. Pokud je tam čítač nalezených keší, tak by to měl být čítač absolutní a ne jen to co najdu a zaloguji Garminem. Pokud by to číslo bral z FN, tak by stačilo aktualizovat tento soubor a bylo by to. No nic :(
  • 0

#928 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 11:58

...nechápu proč by někdo měl tahat ve FN třeba 8000 keší - i když je to jen malýt TXT soubor
  • 0

#929 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 12:11

Sobíku...Já tě chápu, že pro tebe by to byl přínos a učitě bys to využil a možná i spoustu jiných lidí. Ber to tak, že vývojáři Garminu uvažují tak, že pokud si někdo Oregon/Dakotu koupí kvůli Geocachingu, tak bude lovit právě tím jejich přístrojem. Field notes je takovej ten bonus k tomu lovení a proč si to komplikovat tím, že je prostě nějaká malá skupina lidí, kteří mají xy navigací a pokaždé loví něčím jiným. Prostě je to fičura Garminu, tak se předpokládá, že tam bude jen výčet keší Garminem odlovených. No a představ si fieldnotes, který nabírá obrovské množství zalogovaných keší. Ten tvůj export do zařízení by byl čím dál tím pomalejší a pomalejší a i export na gc.com by na tom byl blbě
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#930 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 12:14

sobikovi napsal/a:

Rufuc napsal/a:

Proč by to měla být hloupost. Když tak zbytečná fíčura. Pokud je tam čítač nalezených keší, tak by to měl být čítač absolutní a ne jen to co najdu a zaloguji Garminem. Pokud by to číslo bral z FN, tak by stačilo aktualizovat tento soubor a bylo by to. No nic :(

Jak pise o neco vys L@Troj v Oregonu 300 jde počet nalezených keší nastavit. U Dakoty by to mohlo jít stejně nebo ne?
Nastavení-> Geocaching -> Počet nalezených keší a pak se pocet kesí s kazdou dalsí nalezenou kesi aktualizuje dokud neprovedes hardreset.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#931 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 12:18

OK, uzavřeno. Dakota to umí taky nastavit a synchronizace jinak nejde, než ručně nastavit nebo vše logovat přes Dakotu a FN. Neva, hlavně že šipka ukazuje kam má :D
  • 0

#932 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 16:36

Koukám, že kalendář je v Dakotě (a předpokládám že to je i v Oregonu) nastaven tak, že týden začíná nedělí. Nikde jsem nenašel možnost nastavení na začátek týdne pondělkem. Nevíte jak to je? O možnosti změny jsem se v návodu nedočetl, takže předpokládám, že to nejde :( ale co kdyby ;)
  • 0

#933 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 16:47

sobikovi napsal/a:
Koukám, že kalendář je v Dakotě (a předpokládám že to je i v Oregonu) nastaven tak, že týden začíná nedělí. Nikde jsem nenašel možnost nastavení na začátek týdne pondělkem. Nevíte jak to je? O možnosti změny jsem se v návodu nedočetl, takže předpokládám, že to nejde :( ale co kdyby ;)

Je to tak jak píses, kalendar upravovat nebo si do nej delat poznamky nejde.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#934 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2010 - 17:22

Archi1 napsal/a:
Je to tak jak píses, kalendar upravovat nebo si do nej delat poznamky nejde.

njn, jsou to Tataři
  • 0

#935 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 1:51

>sobikovi: ...koukám že ty bys z toho nejrači měl PDA :D
  • 0

#936 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 17 leden 2010 - 11:24

Zkoušeli jste někdo stahovat do Oregona nové kešky používající v listingu diakritiku? Dá se jí dosáhnout pomocí entit, ale Oregon ty entity nepřeloží. Dřív byl podobný problém se zobrazováním tagů... snad se to s novým firmware zase opraví.
  • 0

#937 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:14

Ahoj, taky bych se zeptal: Oregon 300 mi po vložení dalšího GPX souboru napsal něco, jako že je plný. A natáhl jen pár keší. Nejspíš v něm mám 2000 keší, což je možné. O té hranici 2000 keší se tu píše. Ale jde to nějak přenastavit, nebo "přelstít"? Rád bych jich tam nacpal víc:-))
  • 0

#938 jakubkencl

jakubkencl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 126 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:17

Mám to vyřešené tak, že mám jedno GPX s 2.000 krabkama, což pokryje cca kruh o poloměru 33km od mého bydliště. No a zbytek celé ČR mám natažen jako POI.
  • 0

#939 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:17

Ano, omezení je na 2000 keší v gpx souborech. Neomezený je počet POI. Takže jak se píše v jiném vlákně, 2000 keší z oblasti lovu jako gpx a celou republiku pak do POI.
  • 0

#940 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:24

S POI zatím neumím:-(( Je výsledek stejný jako GPX? Tzn: souřadnice, velikost, obtížnost, listing, hint, logy atd? A lze vše přepínat na místě v terénu?
  • 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama