Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#941 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:27

sobikovi napsal/a:
Ano, omezení je na 2000 keší v gpx souborech. Neomezený je počet POI. Takže jak se píše v jiném vlákně, 2000 keší z oblasti lovu jako gpx a celou republiku pak do POI.

Stejne to funguje nejak divne a tech 2.000 kesi asi neni uplne striktni hodnota, protoze ja mel v Oregonu 4 x GPX po 500 kesich a pak jsem tam jeste samostatne natahnul dvoutisici prvni pres "odeslat do GPS".
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#942 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:52

kapsa: Asi jde o to, jestli se ti ty okruhy nepřekrývají. Já tam mám cca 11 okruhů, cca po 250 keších. Myslím si, že rozhodně víc, než 2000. Jenže se mi ty okruhy překrývají, tudíš některé keše tam mám jakoby 2x a možná i 3x. Pak jsem natáhl další GPX a zahlásilo mi to plno. A v té lokalitě se mi objevilo jen několik keší - cca 20-30. Z čehož dedukuju, že to natáhlo jen do nějakého počtu. Což může být těch 2000 keší.
  • 0

#943 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 14:55

Aha, to by mohlo byt, protoze se mi ty okruhy fakt lehce prekryvaji. Uz by stejne konecne mohli limit 500 kesi na jedno PQ zvysit ....
  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#944 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 15:05

Nedalo mi to a raději je nasčítl: Mám jich tam cca 2 323 keší, v 10 okruzích. A pár mi to ještě připsalo. Takže to tak opravdu bude:-))
  • 0

#945 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 15:28

sobikovi napsal/a:
Ano, omezení je na 2000 keší v gpx souborech. Neomezený je počet POI. Takže jak se píše v jiném vlákně, 2000 keší z oblasti lovu jako gpx a celou republiku pak do POI.

Tak teď o víkendu jsem na to nadával - udělal jsem to samé (asi 24tisíc bodů, komplet ČR keše včetně listingů, AdWaypoints a tak dále...) - 80MB poi.gpi a Oregon300 FW3.50 byl pěkně nechutně pomalý ...
Smazal jsem poi.gpi a je to zase tak rychlý jako dříve ... Ještě někdo máte podobný pocit? Je to nějakým nastavením detailů nebo co?
  • 0

#946 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 16:08

Spíš bych řekl, že si to Oregon vždycky všechno načítá (ať už v okolí nebo ne) a proto je pak tak pomalý. Holt nemusím mít nutně celou ČR. Prahu a Karlovarsko mám v PQ pravidelně každý týden aktualizované. Když někam jedu, vím to aspoň den dopředu a nahraju si PQ :)
  • 0

#947 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 16:12

A jak nahraješ ty PQ do Oregona? Vejde se jich taky jen 2000? Nebo z nich uděláš ty POI? Mám v tom dost chaos:-((
  • 0

#948 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 16:21

Já tam mám prostě dvě PQ po 500 keších (2000 mi připadá v tomhle ohledu jako dostatečnej limit, ale každej má jiný potřeby). Nevím, nakolik se v tom orientuješ, ale na využití PQ musíš být Premium Member. Pak si můžeš PQ různě nastavovat (vybrat keše podle atributů nebo oblasti). PQ ti přijde zazipovaný v mailu a prostě ho rozbalíš do GPX adresáře v Oregonu.
  • 0

#949 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 16:32

Snažím se mít pokrytý úsek, kde se pohybuju. Což je od Ústí, Mostu, přes Litoměřice, Slaný, až pod Prahu. A třeba okolí M.Bolky a Berouna. A občas jezdím do J.Čech. To pak těch 2000 je málo:-) Takhle nějak si to představuju, ale uvidím. Členství PM jsem si včera zaplatil, takže mi ho snad brzo aktivují, a pak s tím budu bojovat... No uvidím:-) Takže PQ rovnou uložím do O300? A mám tam vše, vč.listingu, předchozích logů atd?? A zobrazí se mi značky keší v mapě v oregonu?
  • 0

#950 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 16:56

'Vse' je relativni pojem. Budes tam mit vetsinu informaci o kesich v PQ. Ovsem nebudes tam mit obrazky a muze se ti stat, ze u nekterych kesi nebudes mit listing cely. To jen abys v terenu nebyl pak nemile prekvapen.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#951 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 16:59

Přesně tak. V PQ ti přijdou dva soubory. Jeden obsahuje kešky včetně listingu, hintu, posledních logů (před stažením PQ), druhý obsahuje přídavné waypointy. Nahrát do Garmin/GPX musíš oba. S posledním firmware v Oregonu navíc vidíš v seznamu keší ikonu typu a na listing navigovaný kešky se dá prokliknout rychlejc i třeba z kompasu (pokud se nepletu)
  • 0

#952 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:14

Díky za info. Už se nemůžu dočkat, až to zkusím:-)) Mám v O300 betu 3.42. Tam už to je také. Chtěl bych tam nahrát orig 3.50. Ale nenašel jsem ho. Nemáš na něj odkaz?
  • 0

#953 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:22

vitablondak napsal/a:
Díky za info. Už se nemůžu dočkat, až to zkusím:-)) Mám v O300 betu 3.42. Tam už to je také. Chtěl bych tam nahrát orig 3.50. Ale nenašel jsem ho. Nemáš na něj odkaz?

Někde tu je vlákno ...
  • 0

#954 Vinoteka

Vinoteka

Member

• Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:24

vitablondak napsal/a:

Zdravím dalšího oregonistu, tady to máš, ať nehledáš: B)

http://www8.garmin.c...ils.jsp?id=4051
  • 0

#955 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:26

To jsem našel, ale ten odkaz ne. Nějaký odkaz tam je dokonce tuším od tebe. Ale nepodařilo se mi z něj tu aktualizaci udělat:-(( Možná je to tím, že jsem počítačová a angličtinová lama:-( Ale ten 3.42, jsem předtím v poho stáhnul:-)))
  • 0

#956 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:30

Vinoteka, Osik: Díky. To je právě ono. Asi jsem fakt trubka, ale nejnovější tam je právě 3.42??
  • 0

#957 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:34

vitablondak napsal/a:
To jsem našel, ale ten odkaz ne. Nějaký odkaz tam je dokonce tuším od tebe. Ale nepodařilo se mi z něj tu aktualizaci udělat:-(( Možná je to tím, že jsem počítačová a angličtinová lama:-( Ale ten 3.42, jsem předtím v poho stáhnul:-)))

No to jsi :D Když ani na té stránce nejsi schopen přečíst, že oficiálně to jde jen přes ten jejich WebUpdater ;) Udělej to tak a máš to bez starostí...
To ruční ládování update souboru do GPS bych nechal jen pokročilým uživatelům, kteří vědí jak zacházet s počítačem, soubory v něm (musí se nejdříve správně přejmenovat) a vůbec tak nějak vědí co dělají...
  • 0

#958 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:38

Jarous1: Jo,jo, máš pravdu:-) Myslím, že kdyby jsi mohl dělat jen to co umíš, tak by ses musel taky o hodně věcí přestat pokoušet:-))))
  • 0

#959 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:47

Promiň mi ten skoro konfrontační tón, jsem trochu naštvaný z práce... A ještě k tomu ten dnešní nejdepresivnější den v roce, viz Novinky.cz :D Každopádně bys s tou angličtinou asi měl něco udělat, už jenom proto, že geocaching má hlavní server psán právě v tomto jazyce ;)
  • 0

#960 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 leden 2010 - 17:57

Jarous1: V poho, každý má něco: Ty máš skvělé statistiky, evidentně rozumíš počítačům, umíš anglicky, povídá ti to. Ale s hledáním to máš slabší:-) Mě se na geocachingu líbí a baví mě hledání krabiček:-)) To kolem PC beru jako nutné zlo. Jo, dělám s tou angl něco, chodím na ní:-) Jsem takový věčný začátečník. Tě na těch novinkách tak dostal Topolánek s Bémem?:-)))) Držím ti palce, ať ti večer ten den vylepší:-) Mrkni na Vyprávěj. Ať zavzpomínáš, jak by mohlo být...
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama