Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#961 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2010 - 18:06

Mno, ehmm, s tím hledáním máš pravdu, nějak mne prvotní nadšení brzy přešlo B) O to víc o tom kecám tady :D
Ale letos to snad už bude lepší, hned jak zas vytáhnu kolo, tak se do toho pustím...

Nene, politika mne už nechává celkem chladným, to by se člověk musel vztekat pořád :D Ale tohle je také dobrý článek Dnešek je nejdepresivnější den z celého roku ;)

Tobě samozřejmě přeji co nejvíce nalezených kešek, mnoho pěkných zážitků s tím spojených a také rychlé pokroky s tou anglinou. A dík, že jsem Tě těmi svými kecy hned nenaštval B)

Všem ostatním se omlouvám za úplný off topic...
  • 0

#962 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2010 - 18:15

Jarous1: Mě to pořád drží. Ale teď ten sníh fakt moc nepřidá:-( Dej si tu 12 ti minutovou koupel:-)) Já mám den v poho:-) Mohl bys mi tedy poradit jak s tím 3.50? :-)) Tak, aby to i blonďák pochopil. Pokud to je složitější, tak na mail. Ať tu neblokujeme vlákno:-))) Třeba tě to psaní odreaguje:-)) V poho, mě naštve jen inteligent:-)) (to je vtip)
  • 0

#963 lubik

lubik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 310 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2010 - 18:22

Ztahni a nainstaluj si tohle: http://www8.garmin.c...Windows_242.exe
Pripoj Oregana, spust program, on si najde nejnovejsi verzi (3.50), ztahne ti ji do pristrojecku a je to.

Pokud bude nejaka nejasnost, klidne pisni SZ.
  • 0
Nas team: Lubik, Peta a Lubik junior Nase pristrojecky: Garmin Oregon 300 FW 4.20, Samsung Galaxy Y + a: drake, c:geo, Geocaching from GS, PC + Geoget

#964 vitablondak

vitablondak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 January 2010 - 18:31

lubik: Moc díky za naprosto jasné, přesné instrukce a odkaz. Už mi to běží:-) Paráda:-))
  • 0

#965 emeritushk

emeritushk

Emeritus

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 12 February 2010 - 14:35

Lze s Oregonem 300 zamerit azimut? Nebo to musim pouze odhadovat na kompasu? A jak to udelat, kdyz mam od nejakeho bodu ujit napr. 170m, to lze Oregonem zmerit? Diky. Pokud to je reseno nekde drive, omlouvam se.
  • 0

#966 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10144 příspěvků(y)

Publikováno 12 February 2010 - 14:52

Ze stareho bodu vyprojektujes novy a na nej se nechas navigovat. Tedy podrobneji (zpusobu je vic, tento jsem zvolil jen jako jednu z moznosti): Menu, Spravce WP, vyberes pocatecni bod, najdes polozku Projektovani bodu, zadas azimut, jednotky delky a vlastni vzdalenost, bod ulozis. Pak se na nej nechas navigovat.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#967 emeritushk

emeritushk

Emeritus

• Members
  • PipPipPip
  • 191 příspěvků(y)

Publikováno 12 February 2010 - 15:16

Diky, vyzkousim a napisu, jak jsem poridil. Edit: Odzkouseno, vsechno jsem tam nasel, nastavil, snad zitra v terenu vyzkousim. Jako vzdy diky a pekny vikend.
  • 0

#968 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 01 March 2010 - 14:36

Tak jsem se dnes dlouho patlal s PQ v Oregonu... třeba to někomu taky pomůže: Mám běžně v Oregonu 300 2xPQ po 500 keších a občas přidám nějakou tu lokální, když jedu na výlet. Včera jsem aktualizoval pražskou PQ (chodí mi každý týden 500 nenalezených kolem centra) a dnes se chtěl vydat na lov... ale nezobrazovalo mi to tu nejbližší a nejnovější keš. V MapSource byla, v GPS prostě ne. Zkusil jsem několikrát přehrát GPX soubor, jestli třeba nebude problém s načtením...pořád stejné. Nakonec jsem se rozhodl pro radikálnější řešení a vymazal všechny soubory včetně current.gpx a přes menu i všechny waypointy. Po opětovném nahrání pražské PQ se konečně načetly všechny keše ze souboru. Takže pro příště si budu pamatovat, že občas se vyplatí hromadná čistka :) Jo a ještě poznámka: Pokud chcete promazat waypointy, ale pořád si udržet ty z PQ, tak normálně smažte všechny a soubor s waypointy znovu nahrajte a přepište. I když má stejný čas jako ten předchozí, GPS si ho tentokrát přečte a waypointy načte. Snad se to někomu bude hodit. Případně pokud má někdo jednodužší způsob, jak jednou za čas promazat, rozhodně ho sem napište :)
  • 0

#969 Bimbrlata

Bimbrlata

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 04 March 2010 - 16:35

Nemůžu přijít na jednu věc. Zamlouvá se mi chodit podle "trasového počítače". Mám tam nastaven vzhled Geocachint - Active - tj. sest policek s informacemi a nahore kompas, udaj o zbyvajicich metrech a nazev kesky. Casto je ale treba chodit jen podle souradnic a to pak neumim vyuzit trasoveho pocitace. Vzdycky mi to ukaze jen info k posledni hledane kesce. Jsem tak blbej, nebo to nejde?:(
  • 0
www.bimbrlata.cz

#970 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2010 - 13:31

Bimbrlata napsal/a:
Nemůžu přijít na jednu věc. Zamlouvá se mi chodit podle "trasového počítače". Mám tam nastaven vzhled Geocachint - Active - tj. sest policek s informacemi a nahore kompas, udaj o zbyvajicich metrech a nazev kesky.
Casto je ale treba chodit jen podle souradnic a to pak neumim vyuzit trasoveho pocitace. Vzdycky mi to ukaze jen info k posledni hledane kesce. Jsem tak blbej, nebo to nejde?:(

Ano, nejde. Geocaching Active dashboard je vzdy na vychozi souradnice vybrane kese nebo nejblizsi kese (pokud neni zadna aktivni).
Pri navigaci na waypoint ci souradnice to ukazuje prave na nejblizsi kes.
Proto mam 2 skoro stejne profily - jeden navigacni, druhy Geocaching Active
  • 0

#971 Bimbrlata

Bimbrlata

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2010 - 17:16

A navigační profil umí navigovat na zadané souřadnice?
  • 0
www.bimbrlata.cz

#972 Osik

Osik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 05 March 2010 - 20:08

Bimbrlata napsal/a:
A navigační profil umí navigovat na zadané souřadnice?

Ano, i na keš, ale není tam to rychlé tlačítko k menu Geocaching ...
  • 0

#973 eL_KeDaRoSs

eL_KeDaRoSs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 16:55

Najdu někde porovnání funkcí? Kde bych zadal 2 nebo více modelů a jen by vypsalo do dvou nebo více sloupečků fce. a kde by fce. nebyla, tak by to např. proškrtlo. Hledám i takovou stránku pro porovnání např. oregona a dakoty. Myslel jsem, že taková funkce je na heureka.cz, ale ještě jsem ji tam nějak nenašel.
  • 0

#974 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2337 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 17:08

A co se takhle podívat na stránky výrobce ? ;)

https://buy.garmin.c...shop.do?cID=145

Napravo si zaškrtni modely, které Tě zajímají, a napravo nahoře se pak zaktivní takové kouzelné tlačítko "Compare"... B)

A pokud Ti vadí angličtina, tak u "českého" Garmina je úplně to samé...

http://shop.garmin.c...oor/mapove-gps/
  • 0

#975 eL_KeDaRoSs

eL_KeDaRoSs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 17:23

Nemůžu tam najít Oregon 200 (na té české stránce) ? Jde s Garmin Dakota 10 nebo 20 hrát Wherigo?
  • 0

#976 Archi1

Archi1

Archi1

• Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 17:28

eL_KeDaRoSs napsal/a:
Nemůžu tam najít Oregon 200 (na té české stránce) ?

Oregon se nachází na stránce 3/3. Posouváš se uplně dole na stránce.
  • 0
Archi1 +/- 49°23.727;15°35.447 Ježek bodne

#977 eL_KeDaRoSs

eL_KeDaRoSs

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 295 příspěvků(y)

Publikováno 07 March 2010 - 18:31

Ale ne OREGON 200. Ale koukal jsem, že tam je, ale asi se už nevyrábí. Koupit se ale stále dá.
  • 0

#978 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 09 March 2010 - 22:04

Možna už zde tento dotaz zazněl ale pročitat 50stranek bych opravdu nezvladl. Dá se nějakým způsobem v Oregonu zapnout, ať se mi na mapě zobrazuje určitý typ POI? Jde mi o to, že si z Gsak-u vyexportuji gpx soubor kešek ale bez waipontu. Ty si nechavam exportovat jako POI, ktere jsou navíc rozdělené do kategorii. POI se pak nalezaji ve složce Extras. Já je však na mapě standardně nevidím - a to bych právě chtěl změnit. Chtěl bych mít waipointy vyexportovane jako POI a pouze tento druh POI vidět pořad na mapě. Jde to? děkuji za radu
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#979 VladoTA3

VladoTA3

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 10 March 2010 - 8:41

Brunoos napsal/a:
POI se pak nalezaji ve složce Extras. Já je však na mapě standardně nevidím - a to bych právě chtěl změnit.
Chtěl bych mít waipointy vyexportovane jako POI a pouze tento druh POI vidět pořad na mapě.

Vubec nevidis na mape POI ? Mas zapnute zobrazenie POI (pri akom priblizeni zoom mapy?). Pozri MENU - MAPA - ROZSIR.NASTAVENI MAP - UROVNE PRIBLIZENI - UZIV.TRASOVE BODY a nastav od jakeho priblizenia Zoom mapy sa ti maju zobrazit.
Pokud vim tak jednotlive druhy POI zobrazit nejde (bud vsechno nebo nic)
  • 0

#980 Alishek

Alishek

Newbie

• Members
  • Pip
  • 8 příspěvků(y)

Publikováno 10 March 2010 - 15:48

Tak koukám a mých cca 600 bodů wpt a cachek z Oregona 550 je pryč. :( Taky se vám to někdy stalo? Ani nevím kdy, jestli před pár dny při nahrání nového firmwaru nebo později třeba tím, že umřely aku za provozu? Prostě příčina neznámá. Nahrané stopy zůstaly OK. Čím tuhle GPS obsluhujete? Mapsource se s ní nebaví, nenačte body,po pár pokusech jsem zjistil, že stopy jsou zdvojeně i vícenásobně v listu stop. :( Taky se to někomu děje? v Base campu 209 zase nejde mazat a upravovat trasy a body, které jsou přímo na microCF, jen je zobrazí. Ty které jsou v RAMce, jdou mazat OK, jen tam mám opět stopy několikanásobně ve výpisu karty i přístroje. Prostě boj s Oregonovými mlýny. Víte někdo, jak na tyhle probl.?
  • 0

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama