Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1001 Bimbrlata

Bimbrlata

Member

• Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 19:00

Ahoj, mám oregáno 550 PRO asi měsíc a tak se pořád učím. Uložil jsem si v něm jednu stopu - asi 6 km. V přístroji vidím normálně v mapě celou trasu, stejně tak i trasu v nadmořských výškách. Ale když to chci přehrát do PC, tak to zaboha najde. Najde mi to stopu pod stejným názvem, ale úplně jinou - nesmyslnou. PROOOOC? Ani jsem tak nezlobil.:(
  • 0
www.bimbrlata.cz

#1002 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 19:27

Bimbrlata napsal/a:
Ahoj, mám oregáno 550 PRO asi měsíc a tak se pořád učím. Uložil jsem si v něm jednu stopu - asi 6 km. V přístroji vidím normálně v mapě celou trasu, stejně tak i trasu v nadmořských výškách. Ale když to chci přehrát do PC, tak to zaboha najde. Najde mi to stopu pod stejným názvem, ale úplně jinou - nesmyslnou. PROOOOC? Ani jsem tak nezlobil.:(

Zkus: Garmin - GPX - Current (aktualni), nebo ji uz mas v Archive (tam se po urcite dobe nebo vzdalenosti ukladaji) ;)
  • 0

#1003 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 19:37

bubbu napsal/a:
Zajímal by mne váš názor a zkušenosti s odolností Oregona proti pádu. Po 8 měsících používání mi Oregon 550 spadl ze stolu na parkety, něco se ulomilo a přestal fungovat příjem GPS. V servisu mi řekli, že se to nedá opravit, respektive by to stálo víc než nová GPS. Snad se ulomila anténa nebo co.
Přiznám se, že nemám odvahu koupit si stejnou navigaci znovu, i když jinak jsem s ní byla spokojená na tisíc procent. Protože od outdorové navigace nějakou odolnost proti pádu očekávám. A to ani neházím baťohem na zem.

Nemusis kupovat novou, Garmin ti ji za cca 3000Kc vymeni za novou...
Jinak pri zarucni reklamaci neuvadej ze ti spadla, jen uved ze gps cip nefunguje a hotovo - mas pak vetsi sanci na kladne vyrizeni ;)
  • 0

#1004 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 19:40

No mě oregon pada celkem často a zatim no problem. Nejhorši co se mnou zažil tak byl jednou pad na asfalt v asi 40km rychlosti na kole, a druhy pad z kola v menši rychlosti a v pěkně velkych šutrach.
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#1005 bubbu-30004

bubbu-30004

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 20:26

to sovic13 V Garmin servisu jsem dneska byla, ani se na ni nepodívali, jen s ní zahrkali, jak tam chrastí ulomená součástka a řekli, že to opravit nejde. Eventuelně to bude stát víc než nová. Když jsem blekotala něco o možnosti oprav, tak řekli, že třeba novej displej taky stojí víc, než nová navigace. Ale možná se poohlédnu v Německu, třeba tam mají jiný, než vyrobený na Taiwanu. Doma se mi smějou, že ty součástky jsou asi z rákosu.
  • 0

#1006 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 20:35

bubbu napsal/a:
to sovic13
V Garmin servisu jsem dneska byla, ani se na ni nepodívali, jen s ní zahrkali, jak tam chrastí ta součástka a řekli, že to opravit nejde. Eventuelně to bude stát víc než nová. Když jsem blekotala něco o možnosti oprav, tak řekli, že třeba novej displej taky stojí víc, než nová navigace.
Tak si říkám, jsem doktorka, až přijde pacient a zakašle, tak co kdybych se zasmála a řekla: to se léčit nedá, škoda dalších vyšetření.

Aha tak jestli sami poznali ze je to padem tak je to spatny, kazdopadne za pokus stoji napsat do Garminu v Anglii jak postupovat dal viz. treba: http://www.geocachin...916#post_149916
  • 0

#1007 bubbu-30004

bubbu-30004

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 20:54

to sovic13 Díky, něco zkusím.
  • 0

#1008 mlog

mlog

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 261 příspěvků(y)

Publikováno 26 March 2010 - 21:06

Moje zkušenost s opravou (resp. výměnou) Colorada v Anglii kvůli vylomenýmu USB konektoru. U Garminu to naštestí takhle funguje.
http://www.geocachin...459#post_118459
  • 0

#1009 bubbu-30004

bubbu-30004

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 27 March 2010 - 5:43

mlog napsal/a:
Moje zkušenost s opravou (resp. výměnou) Colorada v Anglii kvůli vylomenýmu USB konektoru. U Garminu to naštestí takhle funguje.
http://www.geocachin...459#post_118459

Díky. Přečetla jsem ten příspěvek, a moje zkušenost s Picodasem je taky dost rozpačitá.
Zkusím to poslat do Anglie, asi nemá cenu řešit něco s oficiálním dovozcem. Škoda že jsem to nevěděla dřív, mohla jsem si ušetřit cestu do Prahy.
  • 0

#1010 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 1:08

Zrovna jsem si pořídil Oregon 550 PRO. Mám jeden dotaz. Chtěl bych do Oregonu nahrát nějakou mapu, především pro orientační běh a pak se podle ní nechat navigovat. Kam ji mám uložit myslím tím, do kterého adresáře,.... ; a ještě v jakém formátu? jestli je možno BMP nebo JPEG, nebo nějakém jiném. Díky za vaše rady.
  • 0

#1011 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 1:41

...tu mapu si tam nahrej z Mapsource - o to kam a v jakém formátu se nemusíš vůbec starat ...a jestli si chceš nějakou mapu vytvořit sám, tak nahrej do adresáře CustomMaps KMZ s mapou - v tom KMZ budeš mít ten tvůj BMP nebo JPEG zkalibrovaný pro GPS
  • 0

#1012 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 12:33

Díky za radu, jen mám další problém jak mám tu OB mapu dostat do map source. Nikde jsem nenašel něco jako vložit novou mapu nebo něco takového. :)
  • 0

#1013 Sally&eL

Sally&eL

Sally

• Members
  • PipPipPip
  • 824 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 12:38

...do MS se mapy instalují, tak jako jiný soft do PC. Pokud máš tu tvoji mapu ve formě obrázku, tak ji dostaneš do GPS jenom jako KMZ Pro zkalibrování můžeš použít třeba Google Earth - jsou tu i návody jak na to
  • 0

#1014 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 12:40

Předpokládám, že máš tu mapu jako obrázek... takže ji do Garmina dostaneš maximálně jako uživatelskou mapu ve formátu kmz... je o tom víc psáno v samotném vlákně (to jsou ale exporty z GG/GSAKu jednotlivých keší) nebo pak přímo na webu Garmina http://www.garmin.co...rail/custommaps
  • 0

#1015 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 14:27

díky teď už mám zkalibrovanou mapu a soubor KMZ. Teď ho potřebuji nahrát do GPS, ale není tam nikde adresář /Garmin/CustomMaps/ directory, musím si ho tedy nejdříve vytvořit, a když ano tak kde. Mi se nabízí jenom tyto adresáře Garmin/ExtData, GPX, JPEG, Profiles, RemoteSW, Text. Tak do kterého z nich popřípadě kam jinam nahrát soubor KMZ.
  • 0

#1016 mbenik

mbenik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 82 příspěvků(y)

Publikováno 28 March 2010 - 14:38

Tak vám oběma moc děkuji, už jsem to vytvořil a také zprovoznil. Chvilku mi to sice trvalo , ale podařilo se. Jel jsem podle toho návodu co je od Garminu. Sice je to v angličtině ale docela to šlo. Je to paráda. :D
  • 0

#1017 Bojanci

Bojanci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 29 March 2010 - 6:43

V Oregonovi 450t je předinstalovaná mapa Evropy, chci se zeptat, je routovatelná ? Funguje podle ní autonavigace ? Jak si nejdu nějaké místo v Evropě ? Mám tři profily, Geocaching, Cyklistika a Automobil. V profilu Automobil jsem si zkusil zapnout jen mapu Evropy a když si dám Kam jet ?, tak se ptá na zemi, vypíšu mu nějakou zem mimo ČR a dá mi na výběr z map Topo Czech a Atlas Czech, ale o Evropě mlčí :-) Je něco špatně ?
  • 0

#1018 Bojanci

Bojanci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 71 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 6:14

Používáte systém WAAS a nebo u nás tento není podporovaný ?
  • 0

#1019 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 6:54

WAAS žere baterky a nevím jestli je u nás podporovaný. Někde sem ale četl, že se to komusi chytit povedlo... K čemu ti ten WAAS bude dobrej? Na hledání keší?Nikdo kdo keše zaládal žádnej WAAS nepoužil, takže na co ti bude ultra přesnost, na nepřesně(z pohledu WAAS) zaměřenou krabku?
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1020 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 30 March 2010 - 7:32

Evropa: Mám v Oregonu 300 mapu celého světa, ale prvě jen tu s naznačením terénu a hlavních silnic. Routovatelná není. Zkus to třeba tak, že si na mapě najedeš na nějaké město v zahraničí, vyber ho a dej navigovat. Vzdušnou čarou to půjde, ale po přepnutí na navigaci po silnici ti to napíše "nebyla nalezena silnice" nebo tak něco. WAAS: Nad Evropou skutečně létá obdoba americké WAAS (na jméno si teď nevzpomenu). Zkoušel jsem to pustit, ale neviděl jsem rozdíl. Kdesi jsem zahlédl, že by snad měla být hodně na jihu, takže je možné, že ji u nás ani na většině míst nechytíš. A vzhledem k tomu, že se přístroj snaží celou dobu hledat jednu konkrétní družici, spotřebu baterek to určitě zvedne. I když asi ne tolik jako zapnutí podsvícení na maximum :)
  • 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama