Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1041 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7957 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2010 - 8:39

Jednak jde displej zamknout, ale nemyslím si, že by déšť a bláto dokázal "ovládat" Garmina. Jde kalibrovat displej na dotyk atd. Toho bych se asi nebál...
  • 0

#1042 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2010 - 8:59

HonDav napsal/a:
Jaké máte zkušenosti s s dotykovým displejem za deště a bahna. Tj. když na něj prší a stříká bláto, třeba na kole je to docela běžné. Teď mám colorado a tam je to jedno, ale mám obavy jestli se se to u dotykáče nechová jako byste se ho dotkli prstem. dík.

Na displej oregona musis trochu vic tlacit nezli na normalni dotykace, je to ochrana proni nahodnemu doteku. Za deste ho z kola nesundavam a blato mu taky nevadi. Jenom kdyz jsem ho dal do kapsy s klicema tak se mu to nelibylo (male skrabance) ;)
  • 0

#1043 HonDav

HonDav

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 18 April 2010 - 11:29

dík za uklidnění, to sem rád
  • 0

#1044 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2010 - 10:37

ProKesTom napsal/a:
Ano, správně by mělo být označení položky menu WAAS/EGNOS.

Což v dobrých překladech samozřejmě dávno je ;-)
  • 0

#1045 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 21 April 2010 - 11:22

Aha. Překlad na 3.80 Díky :)
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1046 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 24 April 2010 - 22:44

ahoj, mám tento týden problém se zobrazováním háčků a čárek v listingu. Po stažení poketů a vložení do oregona mi to píše místo toho etka a pár písmen, no prostě je ten listing k nepoužití. Nevíte někdo jak se toho zbavit či jste se s tím už někdo taky setkal. Stáhnul jsem i nový soft 3.8 a stále to samé. Zkoušel jsem jestli nemám problém s počítačem, ale na jiném se mi zobrazilo to samé.
  • 0

#1047 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2010 - 8:20

Tenhle problém se tu řeší od přechodu GC.com na nový design. Tehdy "podpořili" diakritiku v listingu právě za použití entit. Je to docela nestandartní řešení a Garmin na to nezareagoval... Aspoň tedy ne hned. Osobně jsem to vyřešil tím, že PQ s listingy protahuju exportním makrem v GeoGetu, které krom jiného vymaže všechny tagy a entity, takže je listing opět bez diakritiky. Kdosi mi psal, že FW 3.7 už entity zvládá, ale vzhledem k výhodám toho GeoGetího makra jsem se ani nenamáhal to vyzkoušet a zústal jsem u původního postupu.
  • 0

#1048 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2010 - 12:11

a kde stáhnu FW 3.7 , nemůžu to nikde najít.:o
  • 0

#1049 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2010 - 12:32

Přes softwareupdater na stránkách Garminu. Ale řekl bych, že 3.8 to bude zvládat taky... sám jsem to netestoval, tak nevím.
  • 0

#1050 DangeMask

DangeMask

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2010 - 13:17

Pokud si dobře vzpomínám, tak Ježkovi po nahrání firmwaru pomohlo ty listingu znovu stáhnout... Tak se omlouvám za falešnou naději, špatně jsem si to pamatoval :( http://www.coolstran...php?readmore=40
  • 0

#1051 HEC Team

HEC Team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 25 April 2010 - 17:49

Problem s entitami opravdu pretrvava - to makro+geoget je asi nejlepsi reseni - z toho co jsem zkousel.
  • 0

#1052 vsa

vsa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 569 příspěvků(y)

Publikováno 09 May 2010 - 19:55

Omezeni poctu Whereigo her v pristroji Oregon 300 (FW 3.80) ? Pokud tam nahraji vice nez 25 kousku, nejaka jina ze seznamu zmizi a nelze ji tedy spustit :( Muze to nekdo potvrdit ?
  • 0
VSA

#1053 Czekelici

Czekelici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 5:13

vsa napsal/a:
Omezeni poctu Whereigo her v pristroji Oregon 300 (FW 3.80) ? Pokud tam nahraji vice nez 25 kousku, nejaka jina ze seznamu zmizi a nelze ji tedy spustit :(
Muze to nekdo potvrdit ?

Mám Oregon 200 a stejný limit... :|
Nechápu moc, že v případě přístroje, který má možnost rozšíření paměťovou kartou, limitují takovou spoustu věcí :|
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#1054 bubbu-30004

bubbu-30004

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 5:48

Chci se zeptat na odolnost oregona, jestli se někomu stalo že mu praskl dotykovej display nebo jiné závady způsobené nešetrným zacházením.
  • 0

#1055 Czekelici

Czekelici

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 174 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 5:57

bubbu napsal/a:
Chci se zeptat na odolnost oregona, jestli se někomu stalo že mu praskl dotykovej display nebo jiné závady způsobené nešetrným zacházením.

Můžu akorát uvést svoji zkušenost, jednoho krásného dne se nám šňůrka od Oregona zaháknula za opěradlo židle a Oregon žuchnul asi z metrové výšky na beton.
... a nic, jen asi milimetrový škrábaneček na těle přístroje, jinak to Oregon v podstatě ani nepostřehnul :)
  • 0
Geocaching is highly addictive, don´t start !!!

#1056 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 6:11

Tak to mě oregano spadlo při jizdě na kole na asfalt. Po vnějšku par odřenin, nutna vyměna folie na displeji, ale jinak nic.
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#1057 Gondo+Moni

Gondo+Moni

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 85 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 12:57

Brunoos napsal/a:
Tak to mě oregano spadlo při jizdě na kole na asfalt. Po vnějšku par odřenin, nutna vyměna folie na displeji, ale jinak nic.

Byl v originálním Garminím držáku? A zasunutý až na doraz po zacvaknutí západky? Já jen na co se mám připravit. :)
Můj držák je tak fest, že mám problém navigaci z kola vůbec sundat.
  • 0

#1058 Brunoos

Brunoos

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 305 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 13:09

To Gondo: - v držaku nebyl - zavěšeny za karabinku na poutku batohu a vono to poutko upadlo.
  • 0

"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného."
"Před otevřením úst zapni mozek."
"Nehledej duvody, hledej zpusoby."

#1059 medwyn_cz

medwyn_cz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1397 příspěvků(y)

Publikováno 11 May 2010 - 14:09

Ja jsem se s nim nedavno rozmazl v kopcovitem terenu a flakl s nim do bahna na sutr plnou silou osmdesatikiloveho "chlapa" /vicemene jsem na nej spadl/. Krome oderky /no dobre, poradne ryhy/ na te cerne odepinaci klipsne u karabiny mu neni vubec nic ;-) Bezne ho pouzivam v desti, zime... a zadny problem.
  • 0

#1060 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 13 May 2010 - 17:06

protože 300 nosím pořád v kapse byla upatlaná když syn drbal nádobí tak jsem ho odstrčil a vydrbal houbičkou a jarem pod tekoucí vodou.Protože jezdím na kole a držák jsme si pořídil teprve nedávno vozil jsem ho na karabině připnutý na batohu.Můj druhý syn (2roky) vzal batoh a který ležel na parapetu a ztáhnul ho oregon dostal ránu ale nic.než jsem zareagoval tak batoh i z milou gps kou jel po betoně samo sebou displeem dolu ještě že je poutopený a odnesl to jen rámeček.300 běhá v klidu dále jen má pár záseku.
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama