Přejít na obsah

Fotka

Garmin OREGON - vaše postřehy, dotazy, návody

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
2434 odpovědí na toto téma

#1061 huhuhu

huhuhu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 13 květen 2010 - 21:35

Nevite nahodou nekdo jak v Oregonu vypnout ten text, ktery se zobrazuje pri navigaci (napr. Zapad na Porici aj.)? Je to napriklad na tomto obrazku http://navigovat.mob...egonauto/25.png.
  • 0

#1062 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 6:45

Tak tohle asi fat nepůjde. To je tam totiž natvrdo v navigačním sf. Pokud nastavíš datová pole na 0, tak ti podle mě zmizí jen ty dvě pod tím textem ale ten vrch tam zůstane. A nebo navigace vzdušnou čarou :)
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1063 geomacik

geomacik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2010 - 10:26

Na stare GPSMAP 60 to vypnout jde, pod polozkou Guidance Text. Cekal bych, ze to pujde i na o poznani mene prehistorickych modelech ;)
  • 0

#1064 HonDav

HonDav

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 51 příspěvků(y)

Publikováno 15 květen 2010 - 6:31

O to sem se snažil u Colorada i Oregonu, ale bohužel jsem nepochodil - ale pokud někdo zná postup, rád se ho naučím.
  • 0

#1065 libory

libory

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2010 - 13:40

Jen takový můj radostný výkřik do tmy :D
Jsem včera přišel na menší vychytávku. Stále mě sralo to, že mi O-300 hrozně dlouho chytal satelity (fw akutalizuji) a ta přesnost taky není něco extra (stále ještě sem tam používám modul LD-3W na dohledávání - ten mě dovede uplně přesně ke skrýši - proč není Oregon za ty prachy taky tak přesný? :-( ). Zkalibroval jsem kompas a satelity naběhly během chvilky, což je pro mě velice pozitivní zpráva, bo mě to nekonečné načítání už několikrát odradilo od lovu, hlavně v Brně.

bubbu: Oregona mám od začátku tohoto roku a už jsem nechtěně několikrát otestoval jeho odolnost (pády, používání v dešti, ...) a nemůžu si stěžovat. Až na pár škrábanečků na těle je stále jako nový :)
  • 0
Garmin 62s

#1066 martuf

martuf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2010 - 21:25

Ahoj lidičci. Už někdo pořešil dvouhodinový posun u položky geocache visits (poznámkový blok)? Mě by se docela zamlouvalo aby tam byl zapsaný čas kdy jsem dělal zápis. Díky zy info M.
  • 0

#1067 sobikovi

sobikovi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 7 957 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2010 - 21:39

martuf napsal/a:
Ahoj lidičci.
Už někdo pořešil dvouhodinový posun u položky geocache visits (poznámkový blok)?
Mě by se docela zamlouvalo aby tam byl zapsaný čas kdy jsem dělal zápis.
Díky zy info M.

On tam je, ale s časovým posunem...
  • 0

#1068 HuntBehind

HuntBehind

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 526 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2010 - 22:07

sobikovi napsal/a:

martuf napsal/a:
Ahoj lidičci.
Už někdo pořešil dvouhodinový posun u položky geocache visits (poznámkový blok)?
Mě by se docela zamlouvalo aby tam byl zapsaný čas kdy jsem dělal zápis.
Díky zy info M.

On tam je, ale s časovým posunem...

Sobíku, buď nechápu tvůj specifický smysl pro ultrasuchý humor nebo tvoje "rady" ani tvoje "moderování" v poslední době za moc nestojí ... B)

martuf: Nijak se to nastavit nedá, ten čas tam vždycky bude uveden v časovém pásmu GMT

[edit - ano, jak mě správně opravil Jarous1, díky atomovým hodinám už nemáme GMT, ale UTC, což je prakticky to samé ;-) ]
  • 0

#1069 Jarous1

Jarous1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 337 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2010 - 22:12

UTC
  • 0

#1070 bubbu-30004

bubbu-30004

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2010 - 5:22

libory: Díky za informaci, že je třeba zkalibrovat kompas. Byla jsem úplně vyděšená, když jsem ušla padesát metrů a moje ikonka na novým Oregonu stála na místě. Tak to je tímhle. Díky.
  • 0

#1071 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 144 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2010 - 8:08

Cas ve visits: Nedke se tu psalo, ze pokud se vypne automaticke rozeznavani casoveho pasma a nastavi se lokalni cas, pak je tento lokalni cas zapisovan i do toho souboru. Ale nezkousel jsem to, nepotrebuji to.
  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#1072 mwh

mwh

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2010 - 21:22

Můj postřeh po dnešním dnu. Ta navigace stojí ne sluníčku úplně za hovno a jen co vyleze 62 tak se vykašlu na veškeré wherigo i když mě baví a milá 300 půjde z domu.
  • 0
Já si cestu nevybírám cesta si vybírá mě Kam s kolem nedojedu tam ho donesu

#1073 Rufuc

Rufuc

Rufuc

• Members
  • PipPipPip
  • 746 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2010 - 22:06

mě to nijak extrémně navadí. při plném podsvícení to je použitelný řekl bych jak jakýkoliv jiný display na jakémkoliv jiném zařízení na sluníčku
  • 0
GeoWiki - Vše co jste chtěli vědět o Geocachingu
Garmin Oregon GPS Wiki - Vše co jste chtěli vědět o Garmin Oregonu
Geoget - Jak rozchodit Geoget, statistiky aj.
Instalace Topo czech do počítače

#1074 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 21:01

poraďte - na noťáku s vistami mi nejde vůbec připojit Oregona300, vždy zamrzne. Když jsem měl XP tak s tím žádný problém nebyl, ale visty ho vůbec nechtějí načíst.Díky za nápady.
  • 0

#1075 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 21:15

Faki napsal/a:
poraďte - na noťáku s vistami mi nejde vůbec připojit Oregona300, vždy zamrzne. Když jsem měl XP tak s tím žádný problém nebyl, ale visty ho vůbec nechtějí načíst.Díky za nápady.

Me to dela karta (do formatu se mi zatim nechce), musim nejdriv vytahnout kartu, pak zapojit a kartu vlozit az kdyz se Oregon nacte v notasu (Windows 7).
  • 0

#1076 Sovic13

Sovic13

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 238 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 21:16

Faki napsal/a:

Me to dela karta (do formatu se mi zatim nechce), musim nejdriv vytahnout kartu, pak zapojit a kartu vlozit az kdyz se Oregon nacte v notasu (Windows 7).
  • 0

#1077 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2010 - 22:46

zkusil, jsem, ale nepomohlo. Něco jiného by nebylo?:D
  • 0

#1078 XiXi_team

XiXi_team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 656 příspěvků(y)
  • LocationKladno

Publikováno 08 červen 2010 - 7:44

Jednou se mi stalo, že mi Oregon taky Win7 nenačetly. Až po chvíli jsem zjistil, že je problém s duplicitními USB ovladači různých verzí. Tak jsem tu starší odinstaloval a Oregon nabíhá okamžitě.
  • 0

Garmin Oregon 650 + Topo Czech 2013 Pro & GSAK v8 & Android Locus PRO
GSAK - Google mapy pro Colorado/Oregon, Export pro GeoKuk
Android - Šifrovací pomůcky, Keškoměrka

#1079 Faki

Faki

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 08 červen 2010 - 8:10

na Win7 jsem s tím neměl žídný problém, ale na Win VISTA ano , zde mi to vůbec nejde.
  • 0

#1080 semik75

semik75

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 942 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2010 - 16:09

Na adrese http://www.tomasek.c...ehind-Semik.gtt je muj druhy pokus o kompilaci HuntBehindovy cestiny, originalni cestiny a Onovyho cestiny - pro Oregon 550.

Navic oproti te HuntBehindove jsou tam veci kolem fotoaparatu, obrazku a trioseho kompasu. Delal jsem to tak ze jsem vzal vsechny tri sady stringu a nechal si vypsat ty ktery nejsou v HuntBehindove verzi a tyhle navic jsem porovnal original s Onovyho verzi a vybral to co se mi libilo vic, repsektive co dle meho lepe odpovidalo stylu te HuntBehindovy.

Stringy ve kterych jsem se hrabal jsou k poznani snadno - jsou na konci toho failu a jsou jinak formatovany. Ke konci tech mych zmen je nekolik upravenych HuntBehindovych stringu, takze to nejde uplne snadno vzit jako diff veci ktery se musi k te HuntBehindove verzi pridat.

Mam to nahrane ve svem Oregonu 550 s FW 3.52 a ten zatim zije. Pri dukladnem zkoumani jsem nenarazil na zadny problem, je ale nutne postupovat s krajni obezretnosti protoze v tomhle jsem novacek.

Díky moc HuntBehindovi za počeštění češtiny. :) Doufám, že zvládne tuhle moji verzi sloučit do té jeho oficiální...
  • 0
Pokud se o mě chcete dozvědět víc, tak navštivte můj web: http://tomasek.cz/.

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama